OnePlus CEO, πουλάμε το OnePlus One σε τιμή κόστους

Το OnePlus Οne μας εντυπωσίασε με τα χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με την τιμή καθώς είναι μια συσκευή η οποία έχει 5.5 ιντσών 1080p οθόνη, Snapdragon 801, 3GB RAM και μπαταρία 3100mAh και τα 16GB είναι στα 269€ ενώ τα 64GB στα 299€.

Ασυνήθιστος είναι όμως και ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει την high-end συσκευή της καθώς η αγορά γίνεται μόνο μέσω πρόσκλησης ή κλήρωσης.

Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι υπόλοιπες εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικές καμπάνιες ενώ η OnePlus όχι. Όπως επισημαίνει ο CEO Peter Lau, η τιμή του OnePlus One είναι σχεδόν στο κόστος και η εταιρεία έχει αποφασίσει να μην ξοδέψει χρήματα για την προώθησή του και να το διαθέσει απευθείας στο κοινό μέσω online καταστήματος για να αποφύγει την οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή.

Η πώληση high-end συσκευών σε τιμή κόστους δεν είναι κάτι καινούριο καθώς η Google κάνει το ίδιο με τα Nexus και στη συνέχεια παίρνει ποσοστά από τις πωλήσεις περιεχομένου και επί πληρωμή apps. H Amazon κάνει το ίδιο με το Kindle Fire κερδίζοντας χρήματα από apps, περιεχόμενο και cloud storage. Σε αντίθεση όμως με τη Google και την Amazon, η OnePlus πρέπει να επιβιώσει από τις πωλήσεις.

Η συσκευή σκόραρε 38,000 στο AnTuTu test και έχει 13MP Sony κάμερα με 2.0 aperture που επιτρέπει την λήψη καλών φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αναμφίβολα είναι μια πολύ καλή συσκευή αλλά αναμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει να πετύχει στις πωλήσεις χωρίς διαφήμιση και αν αυτό συμβεί θα έχει καταφέρει αυτό που οι άλλες εταιρείες δεν μπόρεσαν.

Να πούμε ότι από το τέλος του μήνα θα αρχίσει να πωλείται σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη.

OnePlus One πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, OnePlus CEO, πουλάμε το OnePlus One σε τιμή κόστους
, OnePlus CEO, πουλάμε το OnePlus One σε τιμή κόστους, OnePlus CEO, πουλάμε το OnePlus One σε τιμή κόστους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Μακάρι να πετύχει το πείραμα να έχουμε φθηνότερες συσκευές.

gianns

ξέρει κανείς να πει τι παίζει με αυτή την κλήρωση ??

Γιαννης

Και αυτοί που θα λάβουν πρόσκληση ή θα κληρωθούν, θα λειτουργήσουν κάτι σαν πειραματόζωα???? 😛 Άντε πάμε για Oppo find 7a, και ας δώσουμε και 100 € επιπλέον!

stavros1211

Μ@λ@κίες και προσκλήσεις και κληρώσεις!
Πείτε μας απο που να το πάρουμε ή τραβάτε πνιγείτε!

vasilis

μην περιμένετε να το βρείτε παιδιά, σε κάνα τρίμηνο και βάλε μπορεί να είσαστε τυχεροί.

Στεφος

Κάτι μου βρωμάει εδώ

Μιχάλης

Σε έναν από τους 100 που το κέρδισαν του έδωσαν μέσω ταχυδρομιο ένα κουτί με ένα χαρτί μέσα και ξεχασανε να βάλουν το κινητό . Χαχαχα

Dimitris547

Είναι πιστεύω απλά τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!
Μακάρι να έρθει ΕΛΛΆΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Savas

ΓΙα ελλαδα ξερουμε τιποτα? η θα γινεται η αγορα απο εξωτερικο? θα υποστηριζει ελληνικα δυκτια?

chris

θα λεγα να το περιμενετε καλο ιουλη στις 16 χωρες και αν..
ουσιαστικα λειτουργουν εντελως ερασιτεχνικα δεν εχουν μεχρι τωρα κανει κατι που να δειχνει οτι το χειριζονται σωστα.για τους ονειροπολους ως τον ιουλη οι ναυαρχιδες θα ναι γυρω στην τιμη του one και θα χει ηδη βγει ο 805 καλα κρασια…

tech21man

Σχεδον στο κοστος ειναι λογικο. Αν θυμαται κανεις ποσο κοστιζει σε $ το S5. Τι θελει να κανει μακροπροθεσμα δεν καταλαβαινω. Δεν εχει δικο της shell, δεν εχει app store δεν εχει τπτ. Τι θελει να κανει?

BL

H OnePlus One ακολουθεί την τεχνική του Hunger Marketing. Δηλαδή προωθεί το προϊόν σαν κάτι σπάνιο και αυτό δημιουργεί στο αγοραστικό κοινό ανυπομονησία. Το ίδιο έκανε και η Xiaomi το 2013 όταν πούλησε online 220.000 smartphones μέσα σε 3 λεπτά. Δεν θέλουν να παράγουν και να στοκάρουν προϊόν χωρίς να ξέρουν αν θα το διαθέσουν. Έτσι χρεοκοπούν εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.