Oppo Find 5 και N1, θα πάνε τελικά σε Android 4.4 KitKat

Εδώ και δυο μέρες βλέπουμε τη Sony να ανακοινώνει συσκευές της οι οποίες δεν θα πάρουν άλλα updates, όπως τα Sony Xperia M, L και SP αλλά και το Sony Xperia C. Το ίδιο είχε πει και η Oppo το καλοκαίρι για το Oppo Find 5 ότι δεν θα μπορέσει να πάρει Android 4.4 KitKat. Τελικά όμως όπως φαίνεται άλλαξε γνώμη.

Μέσα από το λογαριασμό της στο Google+ ανέφερε ότι KitKat updates θα έρθουν και στο Oppo Find 5 και στο Oppo N1. Θα κυκλοφορήσει ένα Color OS 2.0 update που θα βασίζεται σε Android 4.4 KitKat. Ωστόσο δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναβάθμιση.

Το Oppo Find 5 ήταν η περσινή ναυαρχίδα της εταιρείας πριν ανακοινώσει επίσημα το OppoFind 7, επομένως είναι θετικό που τελικά συνεχίζει να την υποστηρίζει.

oppo find 5 update kitkat, Oppo Find 5 και N1, θα πάνε τελικά σε Android 4.4 KitKat
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Καλά αυτή δεν έλεγε ότι δεν θα το δώσει γιατί και καλά η Qualcomm δεν έδωσε τους drivers του επεξεργαστή? Μας δουλεύουν μου φαίνεται…

Darth

@dark_master και ετσι και εγινε……….. το update που δίνει τώρα είναι υβριδικό (το ίδιο κόλπο έχει κάνει και sony σε κάποιες συσκευές της…….. συνήθως με κακά αποτελέσματα)
δλδ……… kernel(πειραγμένο ώστε να είναι συμβατό) και dvrivers είναι απο παλιότερη έκδοση του android και ολα τα υπόλοιπα από καινούργια….. (κατά 99% θα εχει διάφορα θέματα στην λειτουργία )

άλλη λύση δεν έχει……. η qualcomm την είδε βασίλισσα και πλέον δίνει drivers (για παλιότερα soc διετίας+) μόνο σε αυτούς που έχει κάνει αποκλειστική συνεργασία………. (ορίστε τι κάνει το μονοπώλιο)

i love rihanna

Για μενα θα ηταν μεγαλο φαουλ απο την oppo αν δεν αναβαθμιζε δυο απο τις καλύτερες συσκευές της…!

bgfd5

Δεν μετραει…

dark_master

@Darth δεν νομίζω να ισχύει. Οκ πες ότι Στον επεξεργαστή που χρησιμοποιεί το 5 δεν έχει δώσει η Qualcomm drivers (πράγμα δύσκολο γιατί ανήκει στην οικογένεια του 800 που δεν έχει κλείσει καν τα 2 χρόνια παρουσίας), στο Ν1 που έχει τον 600 πως μπορεί να το υποστηρίξει όταν τα Μ7,S4 θα πάνε στην L??
Επίσης μην ξεχνάς ότι για να προχωρήσει σε αναβάθμιση στο 4.4 χωρίς το ΟΚ της Qualcomm δεν γίνεται, καθώς μπορεί να μυνηθει πανεύκολα για αυτό αν δεν δώσει η Qualcomm τους drivers.
Η Sony που το έκανε το έκανε για μοντέλα που φορούσαν τον ST Ericsson επεξεργαστή στον οποίο η Sony σαν Sony Ericsson κατείχε μετοχές…
Άρα μάλλον είναι θέμα Oppo και όχι Qualcomm

Darth

@dark_master και ομος ψαξε λιγο καλυτερα…….. (xda πχ) φοραει των APQ8064 (χωρις LTE modem) και ναι δωσανε για των ιδιο με LTE και δεν έδωσαν για αυτον χωρίς LTE…….. (αστείο μεν ακούγεται…. αλήθεια μεν είναι)

και όμως ανετα γίνεται…….. αν το drivers ειναι απείραχτα απο την 4,2 και απλος προσαρμόστηκε λιγο το kernel και το os….. χωρις καποια μήνυση γίνεται καθώς το προϊών της qualcomm έμεινε απείραχτο……………
λιγο διαβασμα στο xda και oppoforum θα σου λισει μερικες απορίες

η sony δεν το εκανε μονο με τα μοντελα με ste (εκανε και με καποια αλλα ελάχιστα μεν αλλα εκανε) (σε ολες τηες προπτώσεις άθλια αποτελσματα)

το ιδιο πάνω κάτω περιμένω και εδω……… άθλια να είναι

thor

Παιδιά αμφιβάλλω αν δοθεί η 4.4 στο find 5,εδώ η τελευταια beta και είναι στο 4.2 ακόμα,για αυτό κ γω είμαι με την 1.09 stable κ είμαι άρχοντας(αν θελησω 4.4 βάζω μια αλλη rom, που στο oppo forum σου λένε βήμα βήμα την διαδικασία κ είμαι οκ)
έχε χάρη όμως που μου αρέσει η color κ φυσικά η συσκευή ( πραγματικα απίστευτη οθόνη κ όχι μονο) κ μένω πιστός στην εταιρία..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.