Ovi Maps, Δωρεάν πλοήγηση για οδηγούς και πεζούς

Η Nokia ανακοίνωσε τα σχέδια της να προσφέρει δωρεάν πλοήγηση σε όσους οδηγούς και πεζούς διαθέτουν κάποιο από τα smartphones της, μέσω μιας νέας έκδοσης του Ovi Maps. Η νέα έκδοση του Ovi Maps θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα λειτουργικά χαρακτηριστικά για την πλοήγηση πεζών και αυτοκινήτων, όπως φωνητικές οδηγίες turn-by-turn για 74 χώρες σε 46 γλώσσες, πληροφορίες κίνησης για περισσότερες από 10 χώρες, καθώς και λεπτομερείς χάρτες για περισσότερες από 180 χώρες.

, Ovi Maps, Δωρεάν πλοήγηση για οδηγούς και πεζούς

Το Ovi Maps είναι άμεσα διαθέσιμο να κατέβει για 10 μοντέλα Nokia, στα οποία περιλαμβάνονται το δημοφιλές Nokia N97 mini, το Nokia 5800 XpressMusic και το Nokia E72, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προστεθούν κι άλλα Nokia smartphones. Στο μεταξύ, όσοι διαθέτουν ένα smartphone Nokia που είναι συμβατό με το νέο Ovi Maps μπορούν ήδη να αποκτήσουν τους χάρτες χωρίς χρέωση, από την ιστοσελίδα www.nokia.com/maps.

Από το Μάρτιο 2010, τα νέα smartphones της Nokia που διαθέτουν GPS, θα περιέχουν την νέα έκδοση του Ovi Maps, με προφορτωμένα στοιχεία για τους τοπικούς χάρτες, με high-end λειτουργία πλοήγησης για πεζούς και οδηγούς, και με δωρεάν πρόσβαση στους ταξιδιωτικούς οδηγούς του Lonely Planet και της Michelin.

Η τρέχουσα λίστα των συμβατών συσκευών Nokia περιλαμβάνει το Nokia N97 mini, το Nokia 5800 XpressMusic, το Nokia 5800 Navigation Edition, το Nokia E52, το Nokia E55, το Nokia E72, το Nokia 5230, το Nokia 6710 Navigator, το Nokia 6730 classic και το Nokia X6.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Πολύ κάλη και έξυπνη κίνηση της ΝΟΚΙΑ για πουλήσει τα πάλεια και να άδιασει τις άποθηκες(το παλιά το λέω γιατι έτοιμάζει ΜΕΓΑΛΑ πραγματα η ΝΟΚΙΑ στα κινητά της

Semi

Θα ήταν έξυπνη η κίνηση αυτή, αν το έκανε πριν καιρό και όχι τώρα που βλέπει τα android να κατακλύζουν το χώρο με δωρεάν τους χάρτες της Google. Τώρα τελευταία μένει όλο πίσω στον ανταγωνισμό και την πρωτοπορία ή μου φαίνεται?

giannis

φοβερή κίνηση απο τη νόκια.

Spyroscesarsc

ΝΟΚΙΑ και τζάμπα? Αποκλείεται! Kάποιο λάθος έγινε! 😛
‘Ασε που στηρίζετε στο Ovi…. Που να μπλέκεις τώρα… 😀

θωμας

Πολύ ωραία κινηση να είναι free….οι τιμές ήταν λιγο τσουχτερές οχι οτι δεν το ακσίζουν σαν χάρτες για mobile phones….τωρα ελπίζω να βγούν και για το n78..

giorgio

Semi, δεν είναι το ίδιο. Οι χάρτες της nokia είναι offline και χρειάζεσαι μόνο το GPS της συσκευής. Αντιθέτως, στους χάρτες της google χρειάζεται gprs ή 3g σύνδεση, που φυσικά χρεώνεσαι.

Spyroscesarsc

Παιδιά, εγώ δεν εμπιστεύομαι καθόλου τις χρεώσεις γιά οποιαδήποτε χρήση του 3G! Σκέτη ληστεία είναι! Αν βέβαια δεν χρησιμοποιεί καθόλου το δίκτυο, φαίνεται ενδιαφέρουσα ιδέα! Αλλά όπως είπα και πριν… Κάτι δεν μ κολλάει στην υπόθεση? Τζάμπα? Σιγά μην δίνουν και λεφτά σε όσους το χρησιμοποιούν! 😀

Κώστας Βλαχάκης

Spyroscesarsc, Φορτώνεις από το σπίτι σου του χάρτες και βάζεις το Ovi Maps σε λειτουργία offline για να μην χρεώνεσαι Data. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπάρχει κανένα κρυφό κόστος.

jivaras123

Diladi otan patao ploigisi den thamou vgazei ekino to enoxlitiko minima pou leei “adora adeias” ???

anestis

σε εμένα που έχει λήξει η άδεια; και θέλει αγορά;;; έχω το 6720

κωστας

μονο που χωρις aGPS(που σημαινει χρεωση) τα νοκια θα θελουν μιση ωρα να εντοπισουν τη θεση σου 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.