Panasonic Lumix Smart Camera CM1, επίσημα Android cameraphone με 1″ αισθητήρα

Η Panasonic ανακοίνωσε σήμερα επίσημα στην έκθεση Photokina 2014 το νέο της cameraphone που ονομάζει Lumix Smart Camera CM1 και με αυτόν τον τόπο επιστρέφει στα smatphones. Πριν από 2 χρόνια είχε αποφασίσει να αποχωρήσει καθώς δεν κατάφερνε να πουλήσει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Aποφάσισε να κάνει την κίνησή της στηριζόμενη σε κάτι που γνωρίζει, όπως είναι ο τομέας των καμερών. Το Panasonic Lumix Smart Camera CM1 cameraphone είναι ο αντίπαλος του Samsung Galaxy K Zoom που είδαμε να παρουσιάζεται πριν από μερικούς μήνες.

Η Panasonic κατάφερε να βάλει 1 ίντσας αισθητήρα κάμερας ο οποίος θεωρείται πολύ μεγάλος για smartphone, έχει 20 MP ανάλυση και f/2.8 Leica DC Elmarit. Μπορεί να τραβήξει 4K video αλλά μόνο στα 15fps, τα 1080p videos μπορούν στα 30fps.

Η συσκευή έχει 4.7 ιντσών 1080p οθόνη αφής, 16GB ενσωματωμένη μνήμη που μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD, Qualcomm Snapdragon 801 chipset με 2.3 GHz quad-core CPU 2GB RAM, LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC και 2,600 mAh μπαταρία. Τρέχει Android 4.4 KitKat. Έχει πάχος 21.1 χλστ. και ζυγίζει 204g.

Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο σε Γαλλία και Γερμανία στα 899 ευρώ. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αν θα είναι διαθέσιμο σε άλλες αγορές, αλλά μιας και απευθύνεται σε ειδικό κοινό η Panasonic ίσως θέλει να δει πως θα τα πάει στις συγκεκριμένες αγορές και μετά να συνεχίσει τα όποια σχέδιά της.

panasonic camera phone, Panasonic Lumix Smart Camera CM1, επίσημα Android cameraphone με 1″ αισθητήρα

panasonic camera phone, Panasonic Lumix Smart Camera CM1, επίσημα Android cameraphone με 1″ αισθητήρα

panasonic camera phone, Panasonic Lumix Smart Camera CM1, επίσημα Android cameraphone με 1″ αισθητήρα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitrinho

Εεε τι χτυπημα ηταν αυτο τωρα μολις το ειδα……ερωτευτηκα……

jonjon

Το θέλω αυτό είναι φωτογραφικό τηλέφωνο!

Gabriel

τουμπανο ειναι το θελω!!!!!!!!!!!

konstantinos99

Πολυ καλο αλλα αφου δεν εχει οπτικο ζουμ δεν καταλαβαινω που εξυπηρετει ο φακος που βγαινει και παχαινει το κινητο. Δυσκολα θα χτυπησει τα νοκια εεε microsoft ηθελα να πω.

Bolo

Γνωρίζοντας τι μπορεί να κάνει η Panasonic με τις κάμερες και με τη χρήση σενσορα 1″ μάλλον αυτό θα είναι το καλύτερο φωτογραφικό τηλέφωνο που έχουμε δει ποτέ…. Ο φακός προεκτεινετε για μπορέσει να καλύψει όλη την επιφάνεια του τεράστιου σενσορα… Αλλιώς συσκευή θα είχε πάχος 5 πόντους….

χρήστος

που το λέει ότι δεν έχει οπτικό ζουμ; δεν πιστεύω.. Καμεροτηλέφωνο κ να μην μπορείς να κάνεις ζουμ την ώρα που τραβας φωτό; έλεος?

Kassandros1966

Λογικά, θα έχει μακράν την καλύτερη φωτογραφική απόδοση….Πολύ ωραίο design, αλλά και ακριβό….ειδικά απουσία οπτικού zoom.

Stam Ag

έρωτας με την πρώτη μάτια!!!!
απίστευτα όμορφο..ο συνδυασμός ασημί πάνω κάτω και φακός με αυτό το ΜΑΥΡΟ (δέρμα)… θυμίζει πολλά!!!!!!
ΤΕΛΕΙΟΣ αισθητήρας!!!!
με την δεύτερη όμως……
απουσία flash, σταθερός φακός γύρο στα 28mm( σε 35νταρα)οχι ζουμ και αρκετα ευρυγώνιος, διάφραγμα 2.8…εφόσον δεν έχει ζουμ θα έπρεπε νε είχε 2 (βέβαια είναι τεράστιος ο αισθητήρας και θα ανεβάζει τρελά iso αλλά εντάξει όνειρα κάνουμε οτι θέλουμε ζητάμε)…. και 20+χιλιοστα πάχος… και 900ε?
την νοκια θέλει να χτυπήσει.. το S k zoom το έχει χεσμ…
αλλά με τριπλάσια τιμή και χωρίς φλας χλωμό(όχι σε ποιότητα φωτογραφίας αλλα σε πώλησης )…

GiorgosM

Αντε γεια….

Παπαδοπουλος Νικος

Σαν πολλα δεν ειναι τα 899?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema featured LG Panasonic

You.gr: Τηλεοράσεις και Euro 2020 – Σήκωσέ τις!

Το Euro 2020 μπορεί να ακυρώθηκε το προηγούμενο έτος λόγω του COVID-19 αλλά φαίνεται πως “τίποτα-τίποτα δεν το σταματά” και ετοιμάζεται να κάνει σέντρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Home Cinema Panasonic

Panasonic: Νέα σειρά τηλεοράσεων OLED για το 2021

Η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών.

Reviews featured Hands-on Panasonic

Panasonic TX-65HZ2000 review: Γιορτή για τα μάτια!

Η πιστότητα της εικόνας και χρώματος είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Γιορτή για τα μάτια! Ο ήχος; Καλύτερος και από εξωτερικά soundbars.

Cars Panasonic Tesla

Panasonic: Νέα τεχνολογία μπαταριών αναμένεται να βελτιώσει τα Tesla Model 3 και Model Y

Η Panasonic ανακοίνωσε πως θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών της μπαταρίας 2170 κατά 5% με μειωμένη περιεκτικότητα κοβαλτίου.