Phil Schiller, “Δεν θα υπάρξει οικονομικό iPhone”

Πολλές φήμες κυκλοφόρησαν πρόσφατα σχετικά με την πρόθεση της Apple να διαθέσει ένα φθηνότερο iPhone. Τώρα όμως ο Phil Schiller, Worldwide Marketing manager της Apple, έρχεται να διαψεύσει την είδηση αυτή. Πρώτα είδαμε τον αναλυτή Gene Munster, φανατικό της Apple, να το αναφέρει και έπειτα οι πληροφορίες να ανακυκλώνονται από τη Wall Street Journal και το Bloomberg λέγοντας ότι ένα πιο προσιτό iPhone βρισκόταν ήδη σε στάδιο παραγωγής.

iPhone 5S, Phil Schiller, “Δεν θα υπάρξει οικονομικό iPhone”

Σε απόσπασμα απο επίσημη συνέντευξη του στην Evening News στην Σαγκάη και ενώ Schiller μιλούσε για το πόσο δημοφιλή είναι τα φθηνά smartphones στην Κίνα είπε: «Παρά τη δημοτικότητα των φθηνών smartphones, τίποτε από αυτά δεν είναι στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας μας. Στην πραγματικότητα, αν και το μερίδιο μας στην παγκόσμια αγορά των smartphones είναι μόνο περίπου 20%, εμείς έχουμε το 75% του συνολικού κέρδους”.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί κάποιος να πιστέψει εύκολα τις φήμες για ένα φτηνό iPhone, έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους κερδών της Apple που κινούνται πάντα σε υψηλά επίπεδα. Η φήμη αυτή ήθελε την Apple να έχει σχεδιάσει ένα νέο iPhone με πολυκαρβονικό πλαστικό εξωτερικό περίβλημα και με “ανακυκλωμένα” εξαρτήματα στο εσωτερικό του.

Αλλά, σύμφωνα με τον Schiller, “κάθε προϊόν που η Apple δημιουργεί, υλοποιείται πάντα χρησιμοποιώντας μόνο την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία.”

Τα ίδια έλεγαν βέβαια και για το iPad mini, αν θυμάστε καλά.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Ποτε δεν ειχαν πει επισημα οτι δεν θα κατασκευασουν ποτε ipad μικροτερο των 10 ιντσων.

Κώστας Βλαχάκης

Το είχε πει επίσημα ο Steve Jobs:

“These are among the reasons we think the current crop of 7-inch tablets are going to be DOA, dead on arrival. Their manufacturers will learn the painful lesson that their tablets are too small and increase the size next year, thereby abandoning both customers and developers who jumped on the 7-inch bandwagon with an orphan product. Sounds like lots of fun ahead.”

https://news.cnet.com/8301-13579_3-57486828-37/steve-jobs-7-inch-tablets-doa-yeah-right

Αποστόλης

Καλοδεχούμενη η φώτο Κώστα!Χα,χα…

Κώστας Βλαχάκης

Όποιος θέλει μπορεί να βάλει τη δική του “συγχρονίζοντας” το email που χρησιμοποιεί για να σχολιάζει εδώ, με φωτογραφία που θα πρέπει να βάλει στο http://www.gravatar.com 🙂

Darth

και το ipad mini δεν ήταν εκτός του premium που έλεγαν? τώρα πως και μπήκε?

takis1994

Τοσες πωλησεις βγαζει η Apple λογικο να μην θελει να βγαλει και οικονομικο μοντελο.Δεν νομιζω οτι θα ειχε κατι να κερδισει

Γιώργος Κου.

Θα ήταν μια λύση αλλά δεν νομίζω να την ενδιαφέρει και τόσο η κρίση που περνούν οι χώρες τις ΕΕ…

jimo

Αν υποθεσουμε οτι η απλ βγαλει ενα οικονομικο κινητο με φτηνα υλικα τοτε αμεσως θα χασει το ιματζ για το οποιο και οι περισοτεροι αγοραζουν το κινητο γιατι ασ μην γελιομαστε δεν υπαρχει τιποτα που να προσεγκιζει την ποιοτητα και ανθεκτικοτητα του αιφον !

αν λοιπον η αιτερια ρηξει την ποιοτητα τοτε θα χασει πολυ περισοτερο απο τους δυασρεστημενους πελατες της! θα ειναι σαν να υποκοιπτει στο βωμο του ανταγωνισμου κατι που η απλ δεν συνηθιζει να διχνει ανοιχτα προς τα εξω! το γεγονος οτι εκοψε τις παραγκελιεσ των οθονων στις μισες ισως να σημαινει πως ετοιμαζεται να χρησιμοποιησει καποια νεα τεχνολογια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.