Phonebloks, Μια έξυπνη ιδέα για ένα ευέλικτο κινητό

Η ιδέα πίσω από την πρωτοβουλία Phonebloks είναι ότι η συχνή αλλαγή εξοπλισμού δημιουργεί ένα μεγάλο πλήθος απορριμμάτων, με το κινητό τηλέφωνο να αποτελεί έναν από τους βασικούς υπαίτιους αυτού του προβλήματος. Τα Phonebloks είναι κομμάτια εξοπλισμού, τα οποία συνδέονται σε μία κεντρική πλακέτα με ειδικά pins και συνθέτουν έτσι ένα ολοκληρωμένο κινητό τηλέφωνο.

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το κινητό τηλέφωνο της προτίμησής του, επιλέγοντας τα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν και εφαρμόζοντάς τα στην πλακέτα. Εννοείται ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται πανεύκολη και η επισκευή του τηλεφώνου. Τα πάντα μπορούν να αφαιρεθούν, ακόμα και ο επεξεργαστής. Το όλο project ζητά την υποστήριξη του κόσμου μέσα από την ιστοσελίδα που μπορείτε να δείτε εδώ.

Βρίσκουμε την ιδέα εξαιρετική. Πώς σας φαίνεται;

Phonebloks, Phonebloks, Μια έξυπνη ιδέα για ένα ευέλικτο κινητό

Phonebloks, Phonebloks, Μια έξυπνη ιδέα για ένα ευέλικτο κινητό

Phonebloks, Phonebloks, Μια έξυπνη ιδέα για ένα ευέλικτο κινητό

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Πολυ καλη ιδεα..

AngelsVenom

Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ να δω.Το υποστήριξα βεβαίως.

john2

Αυτό είναι καινοτομία.

Σταμάτης

Τέλειο!!!!Σαν να φτιάχνεις υπολιγστή.

Thodoris

Αυτό θα πει ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ! Ένα φοβερό βήμα που παει κόντρα στο τρυπάκι που μας έχουν βάλει οι εταιρίες να καταναλώνουμε και να πετάμε όσο περισσότερα όσο πιο γρήγορα

ed

Πολύ καλή ιδέα. Αν και προσωπικά είμαι απαισιόδοξος ότι θα πραγματοποιηθεί, γιατί ενώ οι τύποι θέλουν να μετατρέψουν το κινητό σε υπολογιστή, οι κατασκευαστές κάνουν τα πάντα για να μετατρέψουν τους υπολογιστές και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σε μιας χρήσης συσκευές χωρίς δυνατότητες αναβάθμισης.

Λευτέρης

Αυτά τα σκουπίδια είναι που φέρνουν στις εταιρίες την τεράστια κερδοφορία τους….. Δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξει αν και θα μου άρεσε……

Fanis

το θέλωωωωωωωωω

Fanis

αν βαλουν να επιλεγεις και οποιο λειτουργικο θελεις θα αφήσει πραγματικα ιστορια

Darth

πολύ καλό αλλά δεν πρόκειται να περάσει…….. εδώ εταιρείες δεν δίνουν updates για να πουλήσουν καινούργια συσκευή θα σου δώσουν δυνατότητα για upgrade? ούτε στα ποιο τρελά όνειρα, έκαναν λάθος με τα pc και χάσανε εκατομμύρια δεν θα κανουν και εδώ

thanos

Απίστευτα έξυπνο και πρακτικό, αλλά φοβάμαι πως θα μείνει για πάντα ως “ένα ακόμη concept”…

Konstantinos

Δεδομένου ότι εταιρίες όπως lg, samsung, sharp φτιάχνουν εξαρτήματα για iphone κλπ. θα μπορούσαν να φτιάξουν και αυτό εδώ… με ένα λειτουργικό σαν το firefox os θα μπορούσε να βγει κάτι πολύ καλό.

μέχρι τότε, windows phone for the world

Lefteris

Οχι απλά με χίλια αλλά με δύο τρεις χιλιάδες θα το αγόραζα! Πάρα πολύ ωραία ιδέα!

nikos

πότε περιπου να είναι διαθέσιμο στην αγορά

nikos

ναι ρε συ!! αξιζει πραγματικα!!!

mhnas

to μελών ενούσια..από την στιγμή που βγήκαν τα smartphones πάντα πιστεβα πως κάτι τετιο θα έκανε την καινοτομία..θα είναι πιο οικονομικά για αρχή,θα κανείς εύκολα upgrade συνφονα με τα δικά σου θέλω,θα μπόρις να πεκσης με επεξεργαστές ραμ κάμερες οθόνες σύνφωνα με τα δικά σου θέλω και όχι με ένα πακέτο που σου προσφέρη καπια από αυτά που θες..ένα τετιο κινητό μαζί με την επιλογή του software πιστεβω θα είναι στο μελών.. βεβεα θα αργήσουν ακόμα και πιστεβω σε καμία 10ρια χρόνια θα αρχίσουν..αλλά έστω και σαν ιδέα κάτι είναι από to τπτ.. απλά ακόμα για την ώρα η ετεριες δεν θα αφήσουν τα τρέλα κέρδη που έχουν από τα ολοκληρωμένα πακέτα που βγάζουν..

παναγιωτης

απιστευτη ιδεα… αυτο ειναι επανασταση !!!
μακαρι να το καταφερουν

Andy

@mhnas με όλο το σεβασμό, επίτηδες το έκανες αυτό με την ορθογραφία?

Alexboom

”τέλειο…το θέλω….θα το αγοράσω…”
κ.λπ.
κατάλαβε κανείς οτι δεν πρόκειται για τηλέφωνο αλλά για ιδέα?????

vangelis

Ριζοσπαστική ιδέα αλλά εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί… ειδικά η αντικατάσταση των μονάδων που την φαντάζονται σαν lego μόνο παιχνίδι δεν είναι!

αγγελος

υπεροχη ιδεα!

stavros

θα μας λυσει τα χερια αν συμβει κατι τετοιο 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.