Pixel & Pixel XL: Οι “αντικαταστάτες” των Nexus Sailfish και Marlin

Εδώ και πολύ καιρό μιλάμε για τα επερχόμενα Nexus smartphones της Google, την κατασκευή των οποίων έχει αναλάβει η HTC και διαρρέουν ως Nexus Marlin και Nexus Sailfish. Πριν από λίγες μέρες υπήρξαν αναφορές ότι η Google βάζει τέλος στο πρόγραμμα των Nexus.

Τότε δεν υπήρχαν περισσότερες λεπτομέρειες εκτός από το ότι η Google δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το Nexus brand. Σήμερα, το Android Police αναφέρει ότι η Google θα χρησιμοποιήσει το Pixel brand και επισημαίνει ότι η είδηση επιβεβαιώνεται από 2 πηγές.

Το μέχρι τώρα Nexus Sailfish θα ονομαστεί Pixel, ενώ το 5.5 ιντσών Nexus Marlin, είναι το Pixel XL.

H Google είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στα smartphones που θα κυκλοφορήσει στο εξής (ανεξάρτητα με το πως θα ονομαστούν). Ο Sundar Pichai έχει δηλώσει πως η Google θα αναμειχθεί περισσότερο με τα smartphones της έχοντας λόγο στο design και τα χαρακτηριστικά που θα μπουν μέσα. Στόχος είναι να μπορέσουν τα Nexus να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα Android.

Τα Marlin και Sailfish ή αλλιώς Pixel και Pixel XL θα έρθουν με «επιπρόσθετο software και tweaked interface μαζί με vanilla Android», διαφοροποιώντας την εμπειρία χρήσης από τα Nexus smartphones που έρχονται με «pure» Android. Ήδη έχει ακουστεί ότι οι αλλαγές στο OS θα περιλαμβάνουν νέο launcher, νέο design για software navigation buttons και ενσωμάτωση του Google Assistant παντού.

Update: Οι πληροφορίες λένε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σε event στις 4 Οκτωβρίου.

pixel and pixel xl, Pixel & Pixel XL: Οι “αντικαταστάτες” των Nexus Sailfish και Marlin

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanasis

μαλιστα, και ανεβασμενες τιμες εναντι προηγουμενων προιοντων της σειρας.. αχ βαχ.. το 5χ δε θα το λεγες και φτηνο για τις προδιαγραφες και δεν εμεινα ευχαριστημενος απο πλευρας αποδοσης / στυλ / κλπ.

Δε μπορουσε η htc να το κανει να μοιαζει με το htc 10???

Manolis

απο όμορφια σκίζει…. τα πτυχία των σχεδιαστών του!!! χαχαχα!!!!

sera65

Μάλιστα. Με λίγα λόγια καθαρόαιμο android τέλος.
Βρήκε την HTC η google στα χαλιά της και την κάνει ότι θέλει. Και αυτό το μαύρο πράγμα από πίσω μαζί με το μπροστινό σχέδιο πάει κατευθείαν στο 2012.
Χαχαχα

Μιχαλης

Για πατατα μ κάνει
Περιμένουμε …

James

Καθαρόαιμο Android είναι το aosp και δεν το φοράει καμία συσκευή, ούτε καν τα Nexus. Αν θεωρήσουμε καθαρόαιμο το Android που έχουν τα Nexus, τότε δεν αλλάζει κάτι, απλά αποκτά επιπλέον δυνατότητες.

Τα renders μοιάζουν ατελή. Αν βγουν έτσι θα είναι άσχημα. Αν ονομαστούν pixel, μάλλον θα έχουν και τη χρωματιστή μπάρα του λογότυπου. Ελπίζω να την έχουν κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει το γυαλί από το υπόλοιπο, ώστε ή μετάβαση από το ένα υλικό στο άλλο να δείχνει πιο ομαλή. Αλλά ας μην περιμένουμε πολλά

Agnostos13

Μια σειρα ειχε η google που επαιρνε updates παει κι αυτη…

James

@Agnostos13 λέει πουθενά ότι αυτα, όπως και να τα λένε, δε θα παίρνουν update; Ξεκολλα λίγο

Χρήστος

Χαλια μαύρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.