Pixel XL: Στα 285 δολάρια το κόστος κατασκευής του

Όταν ανακοινώνουν οι εταιρείες κινητά των 600-700+ δολαρίων, αυτό που έχει ενδιαφέρον αρκετές φορές είναι να δούμε ποιο είναι το κόστος κατασκευής των συσκευών αυτών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η IHS υπολόγισε το κόστος του νέου Pixel XL, του πρώτου made by Google smartphone.

Tο κόστος των υλικών (Bill of Materials, BoM) του 32GB Pixel XL υπολογίζεται στα 285.75 δολάρια. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και το κόστος συναρμολόγησής τους.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει η διαφορά από τα 285.75 δολάρια μέχρι τα 769 δολάρια, που είναι η τιμή πώλησης, είναι καθαρά κέρδη για την Google. Ξοδεύονται αρκετά χρήματα σε software, R&D και marketing, που δεν υπολογίζονται στο BoM (Bill of Materials).

Συγκριτικά, το κόστος κατασκευής του Samsung Galaxy S7 είναι στα 255 δολάρια, το iPhone 7 κοστίζει 224.8 δολάρια. Όμως, τα δυο αυτά smartphones είναι πιο μικρά από το Pixel XL, επομένως έχουν πιο μικρές και φθηνές οθόνες και μπαταρίες. Τα υπόλοιπα κομμάτια θα μπορούσαν επίσης να είναι πιο οικονομικά, λόγω του μικρότερου μεγέθους.

Το πιο ακριβό κομμάτι του Pixel XL είναι η οθόνη, πρόκειται για Samsung AMOLED panel με Gorilla Glass 4 και τιμή στα 58 δολάρια. Για τον επεξεργαστή πληρώνει στην Qualcomm 50 δολάρια. Η Samsung δεν παρέχει μόνο την οθόνη αλλά και UFS 2.0 NAND χωρητικότητα, μόνο που δεν γνωρίζουμε πόσο κοστίζει. Είναι μαζί με την RAM της K Hynix, και τα δυο κοστίζουν 26.50 δολάρια. Η 3450mAh μπαταρία κοστίζει 4 δολάρια και φέρει την υπογραφή της LG Chem. Οι κάμερες κοστίζουν στην Google 17.5 δολάρια. Τέλος, τα αξεσουάρ που είναι στο κουτί (φορτιστής, καλώδια, έγγραφα) εκτιμώνται στα 10 δολάρια.

pixel xl manufacturing cost, Pixel XL: Στα 285 δολάρια το κόστος κατασκευής του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

Έλα κάντε και ένα κράξιμο στην Google τώρα με βάση το κόστος υλικών και εργασίας γιατί χρεώνει 769$ το κινητό.

GS

Έπαθε Apple η Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.