Πώς καταναλώνετε τη μπαταρία του κινητού σας; [poll]

Ωραία όλα τα νέα smartphones με τις μεγάλες φωτεινές οθόνες, την πρόσβαση σε χιλιάδες applications, τα απίστευτα μενού και τις τέλειες κάμερες. Καταναλώνουν όμως ενέργεια όπως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές. Ενέργεια που αρκετές φορές δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας πάνω από ένα 24ωρο. Εσείς με ποιο τρόπο χρησιμοποιείτε το κινητό σας και καταναλώνετε τη μπαταρία του;

, Πώς καταναλώνετε τη μπαταρία του κινητού σας; [poll]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Michael

Ομιλία, μηνύματα (και emails) και internet είναι οι βασικές μου ασχολίες…
Το Nokia E5 που έχω κρατάει 48 ώρες το λιγότερο. Ακόμα και όταν το χρησιμοποιών συνεχώς για internet, emails και επεξεργασία κειμένων στο quickoffice όταν είμαι για δουλειές εκτώς γραφείου! Με ελάχιστη χρήση (45-60 λεπτά ομιλία, 10-15 μηνύματα/emails και ελάχιστο internet με WiFi) κρατά 4 μέρες γεμάτες… Γενικά, τα smartphones τείνουν να γίνουν (στη συνείδηση των καταναλωτών) συνυφασμένα με τις οθόνες αφής… αυτό εμένα δεν με απασχολεί, το αντίθετο μάλιστα. Είχα 2 χρόνια κινητό με οθόνη αφής και βλαστήμαγα κάθε φορά που προσπαθούσα να γράψω μήνυμα εν κινήσει ή χρειαζόμουν φορτηστή κάθε 24 ώρες… Οπότε, ή πρέπει να γίνει optimize στα λειτουργικά (βλέπε Android) ώστε να μη χρειάζονται 1 GHz στην καθησιά τους για να μη τρώνε κολλήματα, ή να φτιάξουν καλύτερες μπαταρίες….

Fadasma

Έχω εγκαταστήσει το Watchdog στο android και σπάνια μια εφαρμογή ξεπερνά το 30% της CPU, διαφορετικά εμφανίζεται alert.
Οπότε μάλλον η οθόνη αδειάζει την μπαταρία και όχι οι εφαρμογές.

Νικος

H μπαταρία με απασχολούσε πολύ στο Αndroid (HTC Desire). Κάνοντας όμως root και χρησιμοποιώντας το Autostarts κατάφερα να πετύχω περισσότερες από 140 ώρες μπαταρία με χαλαρή χρήση. Σχεδόν 6 μέρες. Αυτό που καταναλώνει την μπαταρία μου σε αυτό το διάστημα είναι τα τηλέφωνα, ο έλεγχος των e-mail μου όταν είμαι έξω, και αρκετές φορές το Maps και το GPS.

basilis

νικο αν γινετε στειλε μου εμαιλ γιατι θελω να σε ρωτησω για root στο htc desire basilisaek@hotmail.com ευχαριστω.

giannis

εγώ γουστάρω να το ξεζουμίζω.
Μπαινω σε msn-skype συγχρόνως-θέλω να ακούω μουσική και να ανοίγω σελίδες.Τσεκάρω συνέχεια τις σελίδες που θέλω έχοντας βάλει το rss να ανανεώνεται αυτόματα και τα mail ανα τέταρτο να ανανεώνονται.
Μπαίνω στο twitter και τελευταία που του έβαλα GPS με φωνητική πλοήγηση το χρησιμοποιώ( για να το τεστάρω πιό πολύ)-αλλιώς δεν το χρειάζομαι ).
Συχνά βλέπω κάποια επεισόδια απο αγαπημένες σειρές και στα ταξίδια επιβάλλεται αφού δεν έχω laptop αλλά desktop.Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου .Το κιντό πάντως είναι συνέχεια ή στο wifi ή με 3g η επικοινωνία με τον έξω κόσμο δεν σταματάει.
Πάντως δεν το χρησιμοποιώ και πολύ σαν τηλέφωνο λόγω ότι το βασικό μου νούμερο το έχω σε άλλη συσκευή.
Ζω πάντως για τη στιγμή που η εξέλιξη των μπαταριών θα φτάσει το επίπεδο της υπόλοιπης τεχνολογίας.Γιατί εγώ στο κινητό μου τα θέλω όλα και να δουλεύουν όλα συγχρόνως.Δεν μπορώ περιορισμούς και κυρίως περιορισμούς που μου επιβάλλουν

Corinna

Πολύ μουσική αλλά η κύρια κατανάλωση γίνεται παίζοντας παιχνίδια και όσο αντέξει!

Alkis Kordas

Αν και έχω ένα ταπεινό Samsung SGH-L810V του βγάζω τα άντερα…. Το καλοκαίρι το φόρτιζα και δύο φορές την ημέρα για να τα βγάλω πέρα…

αλέξανδρος παπ

max μία μέρα galaxy s(πειραγμένο)
με το μαμά λογισμικό 2 μέρες

michael: γενικά συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά πάνω στο πληκτρολόγιο δεν έχεις δοκιμάσει το τέρας που ακούει στο όνομα Swype
ζωγραφίζεις.. (κυριολεκτικά!) για να γράψεις μια λέξη
https://www.youtube.com/watch?v=2yaAzyaBi1c

*>:>>

με samsung wave και ξεθεωμα στην μπαταρια 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.