Το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone κυκλοφορεί… φέτος!

Παρουσιάστηκε το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone και είναι δημιούργημα της ταϊβανέζικης εταιρείας Polytron Technologies η οποία ανακοίνωσε ότι ευελπιστεί να το διαθέσει στην αγορά στα τέλη του 2013! Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας δεν έχουν γίνει γνωστά μπορείτε όμως μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες να διακρίνετε τμήματα του κινητού.

Θα αγοράζατε ένα εξολοκλήρου διαφανές smartphone ή θα πηγαίνατε σε κάτι… εύκαπτο;

Διαφανές κινητό, Το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone κυκλοφορεί… φέτος!

Διαφανές κινητό, Το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone κυκλοφορεί… φέτος!

Πηγή

Kudos to Wonka

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος

κατα τη γνωμη μου πολυ ασχημο σαν πρωτη εντυπωση! (εγω δεν θα το αγοραζα!)

bill1989

ουαου!!!!!!!!! το αγοραζα με τα μπουνια!!

spyros

Αμα πεσει στο νερο,αντε να το βρεις…

Ανδρεας

Ας περιμένουμε να δούμε βίντεο με την παρουσίαση του συγκεκριμένου κινητού και μετά να πούμε την γνώμη μας

GiannisWST

Του λείπει η μητρική…

Ούτε επεξεργαστη βλέπω, ούτε μνήμες, ούτε η οθόνη θα ειναι διαφανή, ουτε η μπαταρια. Δεν υπάρχουν τέτοια εξαρτήματα. Διαφανο θα ειναι το πλαισιο γύρω γύρω.

Nkko

wow! Τι ωραία πράγματα που μας περιμένουν.

VasiliSIII

Η τεχνολογία υπάρχει, η εφαρμογή τους σε smartphone θα πάρει 4 με 5 χρόνια τουλάχιστον. Πρέπει να τελειοποιηθούν πρώτα οι εύκαμπτες διαφανείς μπαταρίες καθώς και κάποια άλλα υλικά όπως οι θύρες hdmi πχ που μπορούν να καταργηθούν και να αντικατασταθούν με wireless. Είναι θέμα χρόνου πιστεύω να δούμε εύκαμπτα και διαφανή μαζί smartphones “αλλά” χωρίς οπτικά μέσα. Εγώ βλέπω το μέλλον (σε 20 χρονια) των συσκευών αυτών σε μια γυάλινη πλακέτα.

Λευτερης

τι λετε για ενα απλο ταπεινο κανονικο τηλεφωνακι με full hd οθονουλα 4.5 ιντσες τετραπυρηνο α15 2 γιγα ραμ μεγαλη μπαταρια και ομορφο περιβλημα;; ουτε διαφανα ουτε ευλυγιστα ουτε τιποτα.

Panos7GR

Θα περιμένω να το δω όταν ανακοινωθεί για να πω ακριβώς την γνώμη μου. Προς το παρόν μόνο στην ιδέα και λίγο επιρρεαζομενος από την φωτογραφία, το θεωρώ εντελώς ανούσιο και απλά μια επίδειξη για να πουν όλοι “αχ κοιτάξτε τι φτιάξανε οι άνθρωποι! Διαφανές κινητό, ουαου!!!” και φυσικά να πάρουν την πρωτιά… Ελπίζω να με διαψεύσουν και να έχει κάποια χρησιμότητα και όχι να είναι απλά κίνηση επιδειξιομανίας!!

Κινητά με εύκαμπτες οθόνες θέλουμε!! Για να έχουμε ένα 5ιντσο smartphone και με ένα ξεδίπλωμα, στο μπαμ να γίνεται tablet. Αυτό θα πει πρωτοπορία και θα έχει και κάποια ουσία. Αργότερα ας έρθουν και τα διάφανα smartphones και μακάρι να είναι κι αυτά εύκαμπτα.

Kostas K.

Σε 2-3 μέρες θα το χα ξεχάσει κάπου!

jimo

ρε παιδια πλακα μας κανουνε που ειναι το κινητο εγω δεν ειδα τιποτα να δουλευει!

manos

για την εξεταστική πάντως θα είναι το ότι καλύτερο.

Nikolas

πω πω γκρίνια, μηπως να θελετε να δειτε και unboxing? Αποτελέσματα έρευνας είναι και η υπόσχεση ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο χρόνο.

Sakis

Έχει πολλά τέτοια διάφανα κινητά στο video club της γειτονιάς μου.
Αυτός που δουλεύει εκει, τους βάζει μέσα τα εξώφυλλα από ταινίες για να τα τα παίρνει ο κόσμος και να νοικιάζει το αντίστοιχο dvd!!!!!!

MEDS

Βγαίνει και σε κόκκινο;

kotsios1998

εμενα γιατι μου φαινεται οτι η εικονα ειναι αυτοκολλητο

Γιώργος

Γιατί μου θυμίζει το παραμύθι με τα καινούργια ρούχα του βασιλιά;;;

Δημητρης

Γιατι να πληρωσω κατι αορατο??σε γυαλινο τραπεζι.θελω να βλεπω την μαυρη οθοναρα sony z(10)

iliasm

θα ηταν καλυτερα αν και η καρτα μνημης να ηταν διαφανης.

Μάρκος

Πως είναι δυνατόν να παρουσιάσετε τέτοια είδηση ως αληθινή;
Επεσε κατακόρυφα η εκτίμηση που είχα για το techblog. Κρίμα.
Πηγαίνετε στο site της polytron technologies. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Teo

@Sakis χαχαχαχαχαχαχαχα….!

tasoulik

Πρωτο θεμα: Αυτο που βλεπουμε στην φωτογραφια ειναι απλα ενα πρωτοτυπο σχεδιο ενος smartphone το οποιο και προφανως δεν θα ειναι ετσι. Ας μην βιαστουμε να βγαλουμε συμπερασματα, μπορει απλα να ειναι μια καινοτομια η οποια θα προσφερει κατι ή απλα μπορει να ειναι μια ακομα αχρηστη <>

Δευτερο θεμα: Κυριε @Μαρκο πραγματικα δεν γνωριζω ποιο ειναι το προβλημα που ταλανιζει το μυαλο σας??? Αν εχετε προβλημα με το αρθρο ή τον συντακτη να του στειλετε ενα μνμ, δημοσια δεν υπαρχει λογος να προσβαλει κανεις κανεναν.

Μάρκος

@Κώστας Βλαχάκης Κύριε Βλαχάκη, Πράγματι, το σχόλιό μου είναι υπερβολικό και ανακαλώ. Όμως δώστε βάση στα παρακάτω. Η είδηση που μεταδίδετε στο blog σας, υπάρχει μόνο στο link που μου δώσατε. Όλα τα άλλα ειναι αναμεταδώσεις copy/paste από το Chinadaily.com και μάλιστα σε minor blogs. Η είδηση δεν υπάρχει σε κανένα από τα μεγάλα tech blogs, ειδησιογραφικά πρακτορεία, και το κυριότερο, δεν υπάρχει καν στο site της Polytron! Δεν το αναφέρουν καν, ούτε αν ψάξεις στο search της σελίδας τους. Μου φαίνεται περίεργο που η ίδια η εταιρία που ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να παρουσιάσει το πρώτο διάφανο smartphone στον κόσμο, να μην έχει καν μια φωτογραφία, ή έστω δυο λέξεις για το γεγονός. Η κυρία Chan επίσης, σε ποιο event παρουσίασε το πρωτότυπο; Αν όχι σε event, σε ποιο περιοδικό; Το παρουσίασε λέει στην Taoyuan City. Που; Στα McDonald’s; Στο μετρό; Που στην Taoyuan City; Καταλαβαίνετε την δυσπιστία μου. Οι φωτογραφίες δε, είναι τουλάχιστον αστείες. Ένα κομμάτι γυαλί, ή πλαστικό, στο οποίο δεν φαίνονται καν τα ολοκληρωμένα κυκλώματα του επεξεργαστή, οι μνήμες κλπ που δε γίνεται να είναι διάφανες. Πως λειτουργεί αυτό το πράμμα; Διαφωτίστε με. Όλα τα διάφανα displays που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα, υποστηρίζονται από κάτω με… Συνέχεια »

MEDS

Εγώ πάντως το βρήκα πιο πολύ χιουμοριστικό το άρθρο παρά ενημερωτικό, γι’ αυτό καλό είναι να μη τα παίρνουμε όλα μετρητής. Και οι δύο έχετε τα δίκια σας βέβαια.

Από τις φωτό, πιο πολύ φαίνεται να δίνουν βάση στο ότι το κινητό έχει 2 οθόνες που δεν αλληλοεπηρεάζονται πολύ, από τη μια φαίνεται το “0” καθαρά και από την άλλη το “1” καθαρά και αυτό, παρά στο ότι είναι όλο το πλαίσιο διαφανές. Αυτή είναι η καινοτομία που θέλουν να δείξουν πιστεύω.

Nefeli

Δε νομιζω να αγοραζα διαφανο smartphone. Παντως νομιζω οτι εχει βγει κατι αντιστοιχο, ισως με κατωτερου επιπέδου χαρακτηριστικα απο τη docomo. Ειχα δει καποιο βίντεο με το κυβο του ρουμπικ που χρησιμοποιουσαν και τα 2 χερια στην μπροατα και πισω πλευρα του κινητου. Ισως δεν ειναι τοσο μακρια η κατασκευη τους.

Panos

Πέδες…η φωτογραφία είναι αληθινή…αλλά το κινητό που δείχνει είναι πλαστικούρα η οποία δεν έχει καμία λειτουργία…απλός μας δείχνουν μία εικόνα ώστε να καταλάβουμε το πως 8α ναι στο περίπου…

venisk

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει σίγουρα, φέτος αποκλείεται να βγει στην αγορά..

Μάρκος

@Κώστας Βλαχάκης Κύριε Βλαχάκη, δεν θα επανερχόμουν στο θέμα, αλλά μια και μου στείλετε την είδηση του the verge οφείλω να απαντήσω.
Είδα την είδηση, άλλα επίσης είδα και το βίντεο που ανέβασε το Verge.
Στο σχόλιό μου σας έγραψα:”Όλα τα διάφανα displays που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα, υποστηρίζονται από κάτω με αδιάφανο κομμάτι που περιέχει τα υπόλοιπα εξαρτήματα.”
Δείτε τι λέει στο βίντεο ο δημοσιογράφος. Ότι στο μέλλον η Polytron θα καλύψει το κάτω μέρος όπου θα βρίσκεται και η μπαταρία διότι δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξει διάφανη μπαταρία ούτε κατά διάνοια.
Τέτοια πρωτότυπα έχουμε δει και από τη Samsung, σας έχω στείλει και τα σχετικά βίντεο στο προηγούμενο σχόλιο μου.
Το τελικό προϊόν λοιπόν, ουδέ μια σχέση έχει με διάφανο τηλέφωνο όπως δηλώνει ο τίτλος όσων το έχουν παρουσιάσει, αλλά με διάφανο top του smartphone.
Για εμένα με λίγα λόγια, πρόκειται για πολύ κακό για το τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.