Polytron Technologies, Το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone

“Το διαφανές smartphone θα μπει σε διαδικασία παραγωγής προς τα τέλη του τρέχοντος έτους” δηλώνει με αυτοπεποίθηση η γενική διευθύντρια της Polytron Technologies, Sam Yu στην ιστοσελίδα MacWorld. Η Yu συνεχίζει αναφέροντας ότι βρίσκεται σε επαφή με κατασκευαστές smartphones σε Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία και Νότιο Κορέα και δειγματίζει τις διαφανείς multi-touch οθόνες της Polytron.

διαφανές κινητό, Polytron Technologies, Το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone

διαφανές κινητό, Polytron Technologies, Το πρώτο πραγματικά διαφανές smartphone

Πηγή

Kudos to Lorentzos

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NickPap

ο τυπος γιατι φοραει μπλουζακι samsung?

Λεωνίδας

Δηλαδή θα υπαρξουν διαφανείς μπαταρίες, επεξεργαστές, βίδες, βιδάκια κλπ? Δεν το πολυπιστεύω.Και αν γίνει, σίγουρα δεν θα ‘ναι σαν αυτό στο video. Το να είναι διαφανές ένα smartphone δεν προσφέρει τίποτα στον χρήστη.Για να μην το βρίσκεις στο σπίτι δηλαδή?!

kosmas

Αν βγεί πραγματικά στην αγορά θα είναι ότι πιο fail κινητό που έχει βγεί μέχρι σήμερα

Makis

Ένα κανονικό κινητό με διάφανο σώμα δεν θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό;;
A la Game Boy
https://farm4.static.flickr.com/3129/2416627030_a83ffc2096.jpg?v=0

Κυριάκος

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει τίποτα διαφανές από κάρτες μνήμης, μπαταρίες κλπ. Όπως λέει και στο video στην έκδοση παραγωγής αυτά θα είναι κρυφά.
Άρα μιλάμε για ένα μη διαφανές πλαίσιο με διαφανή οθόνη, κάτι σαν παράθυρο…

Εμένα μου φαίνεται ότι αυτό θα είναι ένα αρκετά όμορφο κινητό. Χωρίς να ξέρω για την ποιότητα των χρωμάτων ή την ποιότητα της εικόνας που αυτό θα μπορεί να προσφέρει (αυτά θα τα δούμε στο μέλλον και με την υιοθέτηση της τεχνολογίας που πάντα φέρνει και ουσιαστική εξέλιξη).

Ταυτόχρονα το ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο μας κάνει να το θεωρούμε άχρηστο. Με μία πρώτη σκέψη εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι αρκετές εφαρμογές που θα ήταν χρήσιμη η διάφανη οθόνη… πχ. tour guide που όταν θα βρεθώ μπροστά στον παρθενώνα θα βάζω το κινητό με την διαφανη οθόνη μπροστά και θα μου συμπληρώνει τα κατεστραμένα κομάτια με γραφικά ή και άλλες πληροφορίες (λες να πρεπει να πατεντάρω την ιδέα για αυτό που μόλις έγραψα???)

spyros

https://pinterest.com/pin/553520610420991439/ Για οσους θυμουνται,το πρωτο διαφανο τηλεφωνο…

Θεόφιλος Γ.

+1 Κυριάκος.

ακριβώς copy paste τα λόγια μου στην πρώτη παράγραφος!
καλό θα ήταν να καταλαβαίνουμε και τι λέει ο σχολιαστής του βίντεο και σίγουρα να μην τα θάβουμε όλα αμέσως! εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η ιδέα μιας και δεν θέλω να υπάρχουν κενά δεξιά και αριστερά από την οθόνη!
Και… Κυριάκο… καλύτερα να πατεντάρεις την ιδέα σου!! 😀

Θεόφιλος Γ.

Βέβαια έχουμε δει smartphone με διάφανο πληκτρολόγιο μέχρι στιγμής για μην ξεχνιόμαστε άλλωστε!
https://techblog.gr/mobile/lg-crystal-gd900-wind-4543/

Kostas

Το μέλλον ειναι ήδη εδώ , ήδη εχουν πρωτότυπα διάφανα στα εργαστήριά τους απλα θα τα βγάλουν σιγα σιγα , να πουλήσουν την τεχνολογία που εχουν ηδη και αργότερα να φέρουν και αυτα ως νεα μόδα , νέο χρήμα . Τα διάφανα και τα ευλύγιστα θα ειναι το μέλλον και θα μας αρεσει πολυ όλους στο τέλος

https://images.electricpig.co.uk/wp-content/uploads/2010/11/transperent-smartphone.jpg

lorentzos

Η εξέλιξη της τεχνολογίας εφαρμόζεται σταδιακά λέει η κινεί λογική. Για να φτάσουμε σε ενα φουλ διαφανές μοντέλο θα πρέπει να περασε απο κάποια στάδια όπως λένε και οι φίλοι πιο πάνω. Στην αρχή το λογικό θα είναι μόνο η οθόνη διαφανές. Και είτε το θέλουμε ή όχι η τεχνολογία προχωράει και μην λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια σε κάθε νέο άρθρο τεχνολογίας.

Giannis Charp

Όλα θα γίνουν παιδιά,σιγά σιγά.Όλα θέλουν τον χρόνο τους.Έτσι όπως τρέχει η τεχνολογία σε 10 χρόνια από τώρα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε απίστευτα πράγματα να βγαίνουν στην φόρα.Ήδη μόνο από το 2000 και μετά δείτε πόσο άλλαξαν οι κινητές συσκευές μας.

sofokles5

Σς βρεί λεφτά ναγοράσει καρτα μνήμης μεγαλύτερης χωριτικότητας και τα βρίσκουμε τα υπόλοιπα,,,,

anast

τουλαχιστον να το δω να λειτουργει και οκ γιατι προς το παρον η υποτιθεμενη οθονη εχει μονο το 0 και το 1 και αν θελουν πραγματικα να ειναι εμφανισιακα εντυπωσιακο να ειναι ολοκληρο διαφανο αλλιως δεν εχει νοημα

MiKe-Dee

Έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να αναθεωρήσετε τον λόγο για τον οποίο σχολιάζετε σε ένα τόσο καινοτόμο νέο. Κυρίως γιατί μας παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο (άρα δεν βγαίνει στην αγορά), αλλά μας παρουσιάζεται επίσης μια συσκευή η οποία προμηνύει τεχνολογικές εικόνες σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Φαντάζομαι ότι στην εποχή που ο υπολογιστής ήταν 2 και 3 δωμάτια θα λέγατε το ίδιο; “Ε ΡΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ;΄’ Έλεος…

Law

Παιδια απλο ειναι μπορει τωρα να μην μας αρεσει και να βρισκουμε παραξενο αλλα σε λιγα χροννια θα ειναι παρα πολυ φυσικο γιατι οπως διαβασα σε ενα σχολιο οτι απλο ειναι η τεχολογια προχωραει και πιστευω θα προχωρησει ακομα ποιο πολυ.Και αν το σκεφτηται καλα αν σας ελεγαν πριν λιγα χροννια οτι θα βγει κινητο οπου θα εχει wifi 3G,4G και θα εχει στην ουσια τα παντα οθονη touch και θα βγουν και tablet θα λεγατε αποκλειετε ειναι στην φαντασια μας και ομως υπαρχουν.Αρα με λιγα λογια ολα μπορουν να υπαρξουν.

kostas

Οτι πρέπει για την εξεταστική

Panos

Δεν ξερω αν το θυμαστε αλλα προπερσι (αν θυμαμαι καλα) δεν ειχε κυκλοφορησει και η sony erricson ενα κινητο με κουμπα και διαφανης ασπρομαυρη οθονη ; Το οποιο απ οσο θυμαμαι εκανε και 1000 ευρω !! Δεν εκανε τιποτα ουτε mp3 δεν δεχοταν αλλα πληρωνες την οθονη … Δεν ειχε ερθει ελλαδα παντως! Μην το παρετε τοις μετρητοις γιατι δεν θυμαμαι καλα αν μπορειτε και ξερετε κατι διορθωστε με ! 🙂

Panos

Οριστε αυτο ειναι xperia pureness x5 https://mobilenews.omio.com/wp-content/uploads/sony-xperia-pureness_2.jpg

Πετρος

Δηλαδη εαν παρω και εγω ενα κομματι γυαλι, και του βαλω μια sd, θα το θεωρησουν project?? Οχι πως το συγκεκριμενο δεν ειναι, αλλα ποιος ο λογος να δειχνεις κατι που δε δουλευει??

Σταύρος

Εχουν φθασει στο να κανουν κιν διαφανω και μια καρτα μνημης να μην μπορουν να την εξαφανησουν;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.