Preview: LG G Flex 2

Η LG είχε πρωτοτυπήσει το 2013 με το G Flex, κυρίως για την κυρτή του οθόνη αλλά και για την ικανότητα self-healing ή αυτό ίασης όπως θα λέγαμε στα ελληνικά. Απ’ τότε πέρασε περισσότερο απ’ ένας χρόνος για να παρουσιάσει το νέο μοντέλο G Flex 2, με το οποίο η LG ευελπιστεί και όχι αδίκως να μπει δυναμικά στις αγορές και να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών.

Ας δούμε σγιατί το κινητό αυτό αξίζει το ενδιαφέρον μας, αλλά και γιατί αναμένεται να είναι ένα απ’ τα καλύτερα του 2015. Ξεκινάμε λοιπόν!

Σχεδιασμός
Σίγουρα αυτά που θα παρατηρήσουμε στον εξωτερικό σχεδιασμό, είναι η κυρτή κατασκευή του smartphone που το ξεχωρίζει απ’ τα υπόλοιπα των ανταγωνιστών αλλά και το πίσω μέρος στο οποίο έχει εφαρμοστεί η τεχνολογία self-healing. Η LG διατήρησε τα μικρά bezels που έχουμε συνηθίσει καθώς και της κυρτές άκρες της συσκευής της. Οι διαστάσεις του κινητού είναι 149.1×75.3×9.4 χιλιοστά, η οθόνη είναι 5.5 ίντσες και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, και τέλος ζυγίζει 152 γρ. Όσο αναφορά την αντοχή της λόγω της κυρτής κατασκευής, δεν έχει αναφερθεί ως τώρα κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Μπορείτε να την ‘ισιώσετε’ ή ‘στραβώσετε’ όσες φορές θέλετε, αυτή θα επαναφερθεί στο αρχικό της σχήμα.

Τεχνολογία “Αυτό-ίασης”
Πιο συγκεκριμένα για αυτή την πρωτόγνωρη τεχνολογία, στέλεχος της LG, ο Frank Lee εξηγεί ότι το υλικό του κινητού περιέχει πολλά στοιχεία υδρογόνου. Όταν γίνεται κάποια γρατζουνιά στο υλικό, τότε τα άτομα χωρίζονται, αλλά έπειτα εκ φύσεως κατευθύνονται προς την αρχική τους θέση. Η LG επισημαίνει ότι το κινητό κανονικά θα έχει την δυνατότητα να “θεραπεύεται” μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Βέβαια παραδέχεται η ίδια ότι το κινητό δεν είναι άφθαρτο αλλά θα μπορεί να αντέχει επιπτώσεις της καθημερινής χρήσης, όπως χαρακιές από κλειδιά, την τσέπη το τραπέζι κτλ.

Οθόνη
Απ’ το 2014 έχουμε συνηθίσει σε ναυαρχίδες με ανάλυση QHD, κάτι που αν και αρχικά εντυπωσίασε τους χρήστες εν τέλη αποδείχθηκε η πηγή πολλών προβλημάτων στις συσκευές όπως η υπερθέρμανση και η μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας. Μάλλον, λέω μάλλον η LG κατάλαβε το λάθος καθώς το G Flex 2 έχει οθόνη P-OLED με ανάλυση 1920×1080 pixels (403 ppi). Σίγουρα θα καταλάβετε μεγάλη διαφορά στην ανάλυση, την φωτεινότητα, καθώς και την ευδιάκριτη προβολή σε έντονη ηλιοφάνεια. Όσο αναφορά την κατασκευή της οθόνης η LG αναφέρει ότι έπειτα απ’ προσωπικά της πειράματα στην Gorilla Glass 3 η οθόνη έγινε 20% δυνατότερη αλλά και ευλύγιστη.

Λογισμικό
Το G Flex 2 καταφθάνει με το νεότερο λογισμικό Android Lollipop 5.0.1, με διάφορα εξτρά της εταιρίας όπως ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος αλλά και τη νέα δυνατότητα Overview με την οποία θα έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εφαρμογές σας. Επίσης όπως περιμέναμε θα διαθέτει την δυνατότητα knockOn, KnockCode, με το οποίο ανοίγετε το κινητό με διπλό χτύπημα στην οθόνη. Τέλος άλλο ένα χαρακτηριστικό της νέας συσκευές είναι το GlanceView, με το οποίο όταν είστε στην οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να ελέγχετε γρήγορα την ώρα, ημερομηνία και ειδοποιήσεις, αν σύρετε το δάχτυλο απ’ το πάνω μέρος την συσκευής προς τα κάτω.

Επεξεργαστής και μνήμη
Το G Flex 2 θα είναι απ’ τα πρώτα κινητά που θα διαθέτουν τον Snapdragon 810, οκταπύρηνο επεξεργαστή 2GHz. Επίσης όπως και το G3 θα έχει δύο εκδόσεις, μία στα 16GB και άλλη μία στα 32GB, η πρώτα με 2GB RAM και η δεύτερη με 3GB RAM.

Κάμερα
Η LG είχε θετική αποδοχή όσο αναφορά την ποιότητα της κάμερας στο πρώτο G FLEX. Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ίδιο κομμάτι με το LG G3, και να το βελτιώσει πάνω στην συσκευή, δίνοντας ένα πολύ καλύτεραο αποτέλεσμα απ’ το G3. Διαθέτει λοιπόν μια κάμερα των 13MP με διπλό led φλας, laser auto focus, και image stabilization. Μπροστά η κάμερα είναι στα 2.1MP , και για όσους αρέσουν οι selfie η LG πρόσθεσε μια νέα εφαρμογή με την οποία αφού βγάλετε την selfie και καθώς χαμηλώνετε το χέρι σας θα σας δείξει την προεπισκόπηση της.

LG G Flex 2, Preview: LG G Flex 2

Πηγή: 1, 2

Νίκος Σταθάκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρέας

Όταν ξέρουμε την τιμή να γράψετε και ένα άρθρο γιατί σίγουρα θα ενδιαφέρει πολλούς.

Νωντας

”Σιγουρα θα καταλαβετε μεγαλη διαφορα στην αναλυση” Ναι σιγουρα,στις 5,5 ιντσες βγαζει ματια..Να σοβαρευτουμε λιγο..

nikos7

το περιμενα πως κ πως αλλα με τετοιο εντουρανσ (62 ωρες) ιδιο με του g3 που ειχε και 2κ οθονη και ως το πρωτο κινητο με 810 δεν με ενθουσιασε, ουτε στις επιδοσεις, σε σχεση με του εξυνος που κυκλοφορουν λεακς.. σαφως καλυτερο απο ολα τα προηγουμενα μοντελα της lg και των αλλων εταιριων, αλλα λογικα χειροτερο απο ολα τα καινουρια που 8α βγουν..

Genesis

ότι ποιο όμορφο έχω δει για φέτος…ειδικά στο volcano red απλά πανέμορφο. μπράβο στην LG γιατί βγάζει κινητάρες.

Panagiotis GP

Μόνο εγώ βρίσκω άβολο το σχήμα του στην καθημερινότητά μου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.