Project Ara: Καθυστερεί λόγω αποτυχίας στα drop test

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Project Ara είναι το φιλόδοξο σχέδιο για αρθρωτό smartphone που κληρονόμησε η Google από την Motorola και το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει το δικό του κινητό βάζοντας από RAM μέχρι κάμερα και οθόνη. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κυκλοφορήσει φέτος στο Πουέρτο Ρίκο, αλλά η Google την Τρίτη ανακοίνωσε καθυστέρηση μέχρι το 2016.

Σήμερα η ομάδα του Project Ara επανέρχεται στο Twitter και εξηγεί τους λόγους της καθυστέρησης. Αυτό που καθυστέρησε την κυκλοφορία του είναι ότι στα τεστ πτώσεων που έγιναν, η συσκευή δεν κατάφερε να κρατήσει τα κομμάτια ενωμένα και η ομάδα επισημαίνει “No more electropermanent magnets, #FailedTheDropTest”.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς από την αρχή που ανακοινώθηκε το project για αρθρωτό smartphone αναρωτηθήκαμε πως θα τα καταφέρει η Google να κάνει το κινητό να αντέχει στις πτώσεις. Η ομάδα αναφέρει ότι δοκιμάζει “a signature experience” για να κρατήσει τα modules ενωμένα, αλλά μάλλον δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε τι εννοεί.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον project που θέλουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Update: Η ομάδα του Project Ara διευκρινίζει ότι η δήλωση για αποτυχία στα drop test ήταν πλάκα. Σε νέο tweet έγραψε: “BTW #FailedTheDropTest was a joke. Didn’t fail. We have been configuring a new solution. It’s better too. #WorkingOnOurHumor”.

Project Ara: Καθυστερεί λόγω αποτυχίας στα drop test, Project Ara: Καθυστερεί λόγω αποτυχίας στα drop test

Project Ara: Καθυστερεί λόγω αποτυχίας στα drop test, Project Ara: Καθυστερεί λόγω αποτυχίας στα drop test

Πηγή:1,2,

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
γιαννης

Δεν πίστευα οτι η google θα κατάφερνε να βγάλει το project ara φέτος

silentb0b

You’re dropping it wrong!

Vagelis

– Συγνώμη κύριε χάσατε κάτι;
– Ναι έχασα τον επεξεργαστή μου
– …

silentb0b

Υπαρχει πατενταρισμενη τεχνολογια για να μένουν ενωμενα τα κομμάτια, αλλά μαλλον η Google δε θελει να πληρώσει δικαιωματα στη Lego.

pazzo

Δεν πειραζει. Ας αργίσει, αλλα τουλάχιστον να βγει χωρίς προβλήματα.
Το 2016 με 17 θα έχουμε πραγματικά καινοτόμες(επιτέλους) συσκευές. Γιατί τα τελευταία χρόνια μόνο με το πόσο μέταλλο και γυαλί θα έχουν τα smartphone ασχολούντε σχεδόν όλες οι εταιρίες, αντί να προσπαθούν για τα αυτονόητα (μπαταρία και θερμότητα που υπάρχει σχεδόν παντού προβλημα).
Από την μία το project Ara που θα αλλάξει τελείως τον τρόπο που διαλέγουμε smartphone, και θα επιλέγουμε μόνοι μας τις προτεραιότητες στο hardware που θέλουμε. Και από την άλλη concept σαν το surface phone, ώστε να έχεις συνέχεια μαζί σου όλη την εμπειρια windows.
Μέχρι τότε, το να κάνεις αναβάθμιση smartphone είναι πεταμένα λεφτά για μένα.

Solon

Γελάω κάθε φορά που ακούω τις σχετικές ειδήσεις για το Ara. Απορώ που υπάρχει κόσμος που χάφτει την βλακώδη εξήγηση της Google εν έτει 2015! Ούτε το 2016 πρόκειται να κυκλοφορήσει φυσικά, και το λέω εδώ και τρία χρόνια. Το Ara που δεν είναι τίποτε άλλο από μια προτυποποίηση συνδεσιμότητας των pins των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που χρησιμοποιούνται στα smartphones από καρφωτά σε μετακινούμενα αρθρώματα (δηλαδή δουλειά 6 μηνών το πολύ για 10-15 τεχνικούς, 4-5 λαϊεράδες, 2-3 μηχανικούς παραγωγής και σχεδιαστές) έχει τρία χρόνια και πάει για τον τέταρτο και ακόμα να βγει στην αγορά! Το ξαναγράφω λοιπόν για όσους θέλουν να ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει με το Ara: Το Ara υπάρχει σαν αντι-φόβητρο της Google απέναντι στους επώνυμους κατασκευαστές που πήγαν να αντικαταστήσουν το Android σε μια φάση ξεκινώντας το Tizen. Όσο δεν φεύγουν οι μεγάλοι επώνυμοι κατασκευαστές από το Android ούτε και το Ara προχωράει. Η Google δηλαδή τους λέει απλά: “αν φύγετε από το Android βγάζω και εγω το Ara και ξεκινάει η ανοικτή αρχιτεκτονική στα Smartphones που θα γίνουν αναβαθμίσιμα στο hardware και μετά θα πουλάτε κουτιά αντί για smartphones”. Τόσο απλά. Για αυτό δεν προχωράει και το Tizen και για αυτό δεν βγαίνει στην αγορά και… Συνέχεια »

Παύλος

Δεν ξέρω αν εκεί στο Αμέρικα έχουν καθόλου ιδέα για το πώς μπορεί να μεταφράζεται το Project Ara, σε ορισμένες χώρες, πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως οι διαφημιστές στην χώρα μας θα έχουν να κάνουν πολύ εύκολη δουλεια! Αφού το κινητό θα το προωθούν ως την νέα Πρτζεκτ-ΑΡΑ της Google. . . 😉

Υ.Γ. Για να μην αρχίσετε να ψάχνετε αν υπάρχει κανένας Ελληναράς σε αυτό το project και το ονόμασε έτσι, απλά ενημερώνω πως ένα μέλος την ομάδας λέγετε: Ara Knaian ( https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Ara )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.