Project Ara, η Google θα φτιάξει store όπου θα πουλά τα κομμάτια

To Project Ara είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα project που έχει η Google αυτή τη στιγμή στα σκαριά, αυτά τα οποία είναι γνωστά σε μας τουλάχιστον. Πρόκειται για αρθρωτό smartphone το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις ένα κινητό από την κάμερα μέχρι τη RAM όπως εσύ το θέλεις και να το αναβαθμίζεις απλά αλλάζοντας τα modules.

Κατά καιρούς η Google μας δίνει πληροφορίες για το που έχει φτάσει το project το οποίο γίνεται όλο και καλύτερο. Αυτή τη φορά ο επικεφαλής της ομάδας, Paul Eremenko, σε συνέντευξή του ότι η Google θα φτιάξει ένα αντίστοιχο Play store όπου θα πουλάει τα κομμάτια του αρθρωτού κινητού της.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει κάποιο κομμάτι όπως ένα hub, όπως γίνεται τώρα με apps, μουσική, βιβλία και άλλα στο Google Play ενώ θα υπάρχον reviews και recommendations. Ακόμη όμως μένε να δούμε σημαντικές πληροφορίες όπως η τιμή των modules αυτών.

project ara store, Project Ara, η Google θα φτιάξει store όπου θα πουλά τα κομμάτια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pavlos

Πολύ ενδιαφέρον !!

Γιωργος Παππας

Το μονο που με χαλαει ειναι πως τα κομματια θα φαινονται και θα το κανουν λιγο ασχημο.. Αλλα ειναι πολυ ωραια λυση για οσους τους αρεσει να χτιζουν κομματι κομματι τις συσκευες τους.

ioankav

Θα είναι όμως διαθέσιμο για αγορές από Ελλάδα ή θα υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός?

Sot11

Ωραίο αλλά… Δεν νομίζω ότι πρόκειται να φτάσει Ελλάδα!

Solon

Παιδιά εδώ παίζονται πάρα πολλά! Η Google ουσιαστικά πάει να τα βάλει με τους κατασκευαστές! Η υλοποίηση του Ara θα στερούσε μεγάλο κομμάτι της αγοράς από αυτούς. Ίσως να είναι απλά ένα όπλο εκβιασμού όπως το Tizen που έχουν οι κατασκευαστές για να απειλούν την Google. Προχωράει, προχωράει αλλά δεν κυκλοφορεί ποτέ κι όταν αυτό γίνει γίνετε χωρίς υποστήριξη καταδικασμένο να αποτύχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.