Project Ara, η Google επιδεικνύει το πιο τρελό της πείραμα στο Google I/O

Η Google έχει δείξει ότι δεν φοβάται να δοκιμάζει πράγματα τα οποία ακόμα και ως ιδέα φαίνονται τρελά και αδύνατα να πραγματοποιηθούν. Για το λόγο αυτό έχει και μια ειδική ομάδα, την ATAP (Advanced Technology and Projects) με επικεφαλής την Regina Dugan προκειμένου να φέρνει εις πέρας σχέδια όπως το Project Tango που φέρνει το real time 3-D mapping στη συσκευή σας και το Project Ara, το αρθρωτό τηλέφωνο.

Η ομάδα ανέβηκε στη σκηνή του Google I/O εχθές και μας έδειξε το τρελό της όραμα για το πρώτο αρθρωτό τηλέφωνο το οποίο θα μπορείς να συναρμολογείς σαν να ήταν κομμάτια από Lego. Ο επικεφαλής του Project Ara Paul Eremenko μας έδειξε τη συσκευή σε prototype μορφή και την έθεσε σε λειτουργία πρώτη φορά δημόσια. Βέβαια δεν καταφέραμε να δούμε πολλά εκτός από το Android που έγραφε στην οθόνη αλλά δεν παύει να μας εκπλήσσει το όλο εγχείρημα.

Ο Eremenko εξήγησε πως στόχος του Project Ara είναι να μας δώσει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και επιλογών, για παράδειγμα όχι να αγοράσουμε ένα ολόκληρο κινητό επειδή μας αρέσει η κάμερά του αλλά να αγοράσουμε το κομμάτι της κάμερας για το κινητό που θέλουμε.

Πρώτη προσπάθεια να ανοίξει η συσκευή δεν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αλλά προφανώς και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι να δούμε την τελική μορφή, όμως σίγουρα θα θέλαμε πολύ να δούμε ένα τέτοιο εγχείρημα να παίρνει σάρκα και οστά.

Μπορείτε να ρίξετε μια πρώτη ματιά στο παρακάτω video:

, Project Ara, η Google επιδεικνύει το πιο τρελό της πείραμα στο Google I/O

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρέας

Πολύ ωραίο

KAFROS

25% penalty στις επιδόσεις και στη μπαταρία.
Θα αργήσει πολυ να γίνει αξιόπιστη εναλλακτική.

nikos

Έκτος το πίσω μέρος που θα πρέπει να καλύπτεται από θήκη γιατί μοιάζει γελείο, κατά τα άλλα είναι μια εξαιρετική αλλά και δύσκολη στην υλοποίηση ιδέα…Παρόλα αυτά νομίζω πως όλοι θέλουμε το τέλειο τηλέφωνο και με αυτό το project ίσως κάποια μέρα να το αποκτήσουμε 😉

kostas

Εμενα μ’αρεσει ετσι πως ειναι απο πισω. Ειναι θεμα γουστου παντα

nGavoun

Υπέροχο Project από την Google ανυπομονώ να βγει στην αγορά και να λειτουργεί σαν κανονικό smartphone. Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Google είναι η μόνη που καινοτομεί τόσο πολύ ( Ara, Google Glass).

JohnWave

Τεράστια καινοτομία. Στο μέλλον μόνο τέτοια κινητά θα αγοράζω. Μακάρι να προχωρήσει γρήγορα.

Γιάννης

Ρε παιδιά εγώ αυτο το προτζεκτ το είχα δει πριν 1 χρόνο σαν Phonebloks ..Τελικά είναι ιδέα της γκουγκλ??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.