Project Ara, η Google προσθέτει Tegra K1 και Marvell επεξεργαστές

Το αρθρωτό smartphone το οποίο μπορείς να φτιάξεις εσύ με ότι hardware θέλεις, είναι εδώ και καιρό στα σχέδια της Google. Πριν από κάποιους μήνες είχε ανακοινώσει ότι Rockchip θα είναι μια εκ των εταιρειών που θα κατασκευάζουν επεξεργαστές για το Project Ara, και τώρα ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με ακόμη δυο, την Marvell και την Nvidia.

Η Google και η Quanta, με την οποία συνεργάζεται για την δημιουργία του hardware, δημιούργησε δυο ξεχωριστά prototypes. Το ένα βασίζεται σε Marvel PXA1928 επεξεργαστή και το άλλο χρησιμοποιεί τον Tegra K1 της Nvidia, τον οποίο μάλιστα τον είδαμε στο φετινό Nexus 9 tablet που έφτιαξε η HTC για λογαριασμό της Google. Δυστυχώς όμως η Google δεν μας έδειξε κανένα από τα δυο ακόμη.

Να πούμε ότι η ιδέα του αρθρωτού τηλεφώνου γεννήθηκε από τη Motorola και την Phonebloks, στη συνέχεια πέρασε στα χέρια της Google όταν το 2012 απέκτησε τη Motorola Mobility το 2012. Τον επόμενο μήνα περιμένουμε ανακοινώσεις από την Google σχετικά με την πρόοδο του Project Ara, αλλά και πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις. Στόχος είναι να κρατηθεί χαμηλά η τιμή των υλικών αλλά και του βασικού μοντέλου γύρω στα 50-100 δολάρια.

project ara, Project Ara, η Google προσθέτει Tegra K1 και Marvell επεξεργαστές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάνος

Μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω τα S4 mini μου!!!!!

Γιωργος Παππας

Η πιο ολοκληρωμενη προταση αρθρωτου τηλεφωνου μεχρι στιγμης. Μακαρι να βγει στην αγορα με μια φθηνη “βαση” ωστε να το αγορασω ευκολα και να φτιαξω το υπερκινητο μου 😛 B)

Αντώνης Μαρίνος

Μόνο για μια καλή πρόταση από το Ara θα δώσω το G3 μου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.