Project Ara, η Google προσθέτει Tegra K1 και Marvell επεξεργαστές

Το αρθρωτό smartphone το οποίο μπορείς να φτιάξεις εσύ με ότι hardware θέλεις, είναι εδώ και καιρό στα σχέδια της Google. Πριν από κάποιους μήνες είχε ανακοινώσει ότι Rockchip θα είναι μια εκ των εταιρειών που θα κατασκευάζουν επεξεργαστές για το Project Ara, και τώρα ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με ακόμη δυο, την Marvell και την Nvidia.

Η Google και η Quanta, με την οποία συνεργάζεται για την δημιουργία του hardware, δημιούργησε δυο ξεχωριστά prototypes. Το ένα βασίζεται σε Marvel PXA1928 επεξεργαστή και το άλλο χρησιμοποιεί τον Tegra K1 της Nvidia, τον οποίο μάλιστα τον είδαμε στο φετινό Nexus 9 tablet που έφτιαξε η HTC για λογαριασμό της Google. Δυστυχώς όμως η Google δεν μας έδειξε κανένα από τα δυο ακόμη.

Να πούμε ότι η ιδέα του αρθρωτού τηλεφώνου γεννήθηκε από τη Motorola και την Phonebloks, στη συνέχεια πέρασε στα χέρια της Google όταν το 2012 απέκτησε τη Motorola Mobility το 2012. Τον επόμενο μήνα περιμένουμε ανακοινώσεις από την Google σχετικά με την πρόοδο του Project Ara, αλλά και πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις. Στόχος είναι να κρατηθεί χαμηλά η τιμή των υλικών αλλά και του βασικού μοντέλου γύρω στα 50-100 δολάρια.

project ara, Project Ara, η Google προσθέτει Tegra K1 και Marvell επεξεργαστές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάνος

Μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω τα S4 mini μου!!!!!

Γιωργος Παππας

Η πιο ολοκληρωμενη προταση αρθρωτου τηλεφωνου μεχρι στιγμης. Μακαρι να βγει στην αγορα με μια φθηνη “βαση” ωστε να το αγορασω ευκολα και να φτιαξω το υπερκινητο μου 😛 B)

Αντώνης Μαρίνος

Μόνο για μια καλή πρόταση από το Ara θα δώσω το G3 μου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.