Project Ara, τα modules θα αλλάζουν ενώ θα είναι ανοιχτό το αρθρωτό τηλέφωνο

Όταν μιλάμε για παράξενες συσκευές και πρωτοπόρα project σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το Project Ara το οποίο όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο ενδιαφέρον. Το αρθρωτό τηλέφωνο της Google δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να φτιάξει μια συσκευή όπως την θέλει βάζοντας δική του κάμερα, RAM, ενσωματωμένη μνήμη κλπ.

Μιλώντας στο συνέδριο Linaro Connect US 2014, ο επικεφαλής του Project Ara, Paul Eremenko ανακοίνωσε ότι τα modules θα μπορούν να αλλάζουν ενώ η συσκευή είναι σε λειτουργία. Για παράδειγμα αν η μνήμη είναι πλήρης, μπορείτε να προσθέσετε νέα χωρίς να κλείσει. Το ίδιο θα γίνεται και με την κάμερα, αν τραβάτε βίντεο ή φωτογραφίες και χρειάζεστε καλύτερη κάμερα, θα μπορείτε να την αλλάζετε στη στιγμή.

Τα μόνα κομμάτια που δεν θα μπορούν να αλλάζουν ενώ η συσκευή είναι ανοιχτή είναι η οθόνη και ο επεξεργαστής. Η Google στοχεύει να διαθέσει τη συσκευή γύρω στα 50 δολάρια και τα modules θα είναι διαθέσιμα σε online store, παρόμοιο με το Google Play Store, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε σε τι τιμές θα κυμαίνονται.

Η πρώτη ανακοίνωση του πρώτου smartphone από το Project Ara αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο του 2015 και θα τρέχει τροποποιημένη έκδοση του Android L.

project ara hot-swappable modules, Project Ara, τα modules θα αλλάζουν ενώ θα είναι ανοιχτό το αρθρωτό τηλέφωνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aggelos

δηλαδη θα μπορει να αλλαξει μπαταρια και να παραμεινει ανοιχτο η εννοειται πωσ η μπαταρια δε μπορει να αλλαξει οσο ειναι ανοιχτο?

Andy

@aggelos

The frame also includes a small backup battery so the main battery can be swapped.

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Ara

rizo

Ναι και η Ram και η CPU… και μετα θα πετάει blue screen!!
Οτι θα μπορείς είναι σίγουρο, το θέμα είναι να λειτουργει κανονικα το κινητο! 😀

ioankav

Εντάξει αρκετά εντυπωσιακό ότι θα μπορείς να αλλάζεις module εν ώρα λειτουργίας, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές: καλύτερα να αλλάζει όταν θα είναι κλειστό…
Επίσης, φαντάζομαι θα έχει κάποια μικρή μνήμη για το λειτουργικό (διαφορετικά πως θα αλλάζει ενώ είναι ανοικτό). Για τη RAM έχω ενδοιασμούς για το αν μπορεί να γίνει…

Spazyjay

Σιγουρα θα ειναι το επομενο κινητο μου.να και κατι διαφορετικο και ισως αξιολογο.

Eaglos

50 δολλάρια για το τυράκι και μετά 500 δολλάρια για τα modules 😛

Spazyjay

Ενω τα 800 που εχει το iphone ειναι καλυτερα!?

TOm

Εχει πολλα καλα. Πχ αν σε ενδιαφερει να εχεις καλη RAM και CPU μονο θα μπορεις νατο κανεις. Αν δινεις ολα τα λεφτα για την καμερα θα μπορεις να εχεις ενα mid κινητο με καλη καμερα. Το ιδιο με οθονη μπαταρια κλπ. Το θεμα ειναι οτι οταν θα θες να εχεις ενα ολοκληρωμενο κινητο δηλαδη να ειναι οσο καλο γινεται σε ολα τοτε θα πρεπει να πληρωσεις πολλα. Αλλα μονο που εχεις την επιλογη ειναι win win. Η θα μπορεις σιγα σιγα να αναβαθμιζεις.

Το θεμα ειναι αλλο. Λογικα η αρχικη συσκευη δεν θα ειναι συμβατη με ολες τις μελλοντικες αναβαθμισεις σε module επομενως θα πρεπει καποια στιγμη (ισως αρκετα συντομα κιολας) να αναβαθμισεις συσκευη και λοιποα modules για να ειναι ολα συμβατα.

Ειναι δυσκολο project θελει πολυ προσοχη αλλα ολες οι καινοτομες τεχνολογιες ετσι ξεκινανε στο ψαξιμο αρχικα μεχρι να γινει κατι πολυ καλο η απλα να αποτυχει. Ειναι ενα στοιχημα κι αυτο.

Γιωργος Παππας

Αυτο το project λεει για οσους θελουν καλο κινητο αλλα δεν εχουν πολλα λεφτα να το παρουν με την μια..Προσωπικα σκοπευω να ξεκινησω απο τα 50 ευρω και να το κτιζω σιγα σιγα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.