Ρίο ντε Τζανέιρο, QR codes με μωσαϊκό σε πεζοδρόμια

Στην Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας σκέφτηκαν ένα ενδιαφέρον τρόπο να παρέχουν τουριστικές πληροφορίες στους επισκέπτες της πόλης σχεδιάζοντας QR codes με μωσαϊκό σε πεζοδρόμια. Ένα από τα πρώτα δημιουργήθηκε στη παραλία Ipanema και οι χρήστες smartphones μπορούν να σκανάρουν με την κάμερά τους το QR code και να μεταφερθούν σε τουριστική ιστοσελίδα λαμβάνοντας πληροφορίες για το σημείο το οποίο βρίσκονται.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσεις μιας από τις δεκάδες δωρεάν εφαρμογές QR code reader/ scanner που υπάρχουν διαθέσιμες για όλα τα smartphones. Ωραία ιδέα και για τις ελληνικές πόλεις.

QR codes με μωσαϊκό σε πεζοδρόμια, Ρίο ντε Τζανέιρο, QR codes με μωσαϊκό σε πεζοδρόμια

QR codes με μωσαϊκό σε πεζοδρόμια, Ρίο ντε Τζανέιρο, QR codes με μωσαϊκό σε πεζοδρόμια

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antonis

πραγματικα πολυ εξυπνο.. πολυ μπροστα οι ανθρωποι μιλαμε.. μπραβο τους

Γιώργος Κου.

Σκέψου τώρα ένα τέτοιο στον Παρθενώνα και ένα στον Λευκό τον Πύργο…..;)

Teo

Ναι,και σκέψου από πάνω..Τσίχλες,χαρτάκια από κρουασάν,γόπες….και αλλα πολλά ωραία που έχουμε στα πεζοδρόμια μας.καλή σαν ιδέα πάντως !!!

angelos

Στη Βραζιλία το έκαναν και λόγω των επόμενων Ολυμπιακών το 2016, πραγματικά πάντως είναι φοβερή ιδέα.
Σε εμάς αν ΠΟΤΕ σκευτούν να φτιάξουν κάτι τέτοιο οι εργάτες που θα το κάνουν θα βάλουν τις πέτρες όπως κ´όπως γιατί δεν θα καταλαβαίνουν τι φτιάχνουν είμαι σύγουρος. Και μετά φυσικά συγά μην δουλεύει.

chris

+1 angelos.Την ωρα μονο να μας πουνε που θα το φτιαξουν οι αχρηστοι οι δικοι μας!!!!!!

Makis

Η πρωτευουσα της Βραζιλιας ειναι η Μπραζιλια, οχι το Ριο….sorry για το ξενερωτο σχολιο. Η ιδεα πολυ καλη παντως.

Panos7GR

Χαχαχαχαχα +1 angelos.
Πάρα πολύ ωραία ιδέα!!! Ειδικά σε αρχαιολογικές τοποθεσίες που τις περισσότερες φορές δεν ξέρει καν ο τουρίστας τι βλέπει (βέβαια οι τουρίστες που έρχονται με groups έχουν ξεναγούς) θα ήταν εκπληκτικό. Δίπλα από τις ταμπελιτσες με τις ονομασίες και τις ελάχιστες πληροφορίες για τα μνημεία, αν έβαζαν ένα τέτοιο “εικονίδιο” που θα παραπέμπει περισσότερες πληροφορίες, αμέσως θα άλλαζε η κατάσταση. Ξέρετε πόσοι τουρίστες τυχαίνει και με ρωτάνε κάθε χρόνο να τους πω δύο πράγματα παραπάνω για τα μνημεία που βλέπουν;
Αλλά και πάλι… Τους περισσότερους δεν τους νοιάζουν οι τέτοιοι είδους τουρίστες. Προτιμούν τους φοιτητές, που μόνο τα βραδιά βγαίνουν και αυτό για να πιούν μέχρι να βγουν νοκ-ουτ. Τους ενδιαφέρει η ποσότητα και όχι η ποιότητα των επισκεπτών που θα έρθουν στην χώρα μας…

sotiris

@Makis δν ειπε κανενας οτι το Ριο ειναι πρωτευουσα……

Makis

@ sotiris

Διορθωθηκε πριν μπεις….;)

Makis

Η πλακα ειναι οτι το σκαναρισα με αλλο κινητο και ανοιγει rio.ai/kfb qrcoderio.com.br

greeceandroid

Παντού σε μουσεία, ή όπου κάποιος μπορεί να χρειάζεται παραπάνω πληροφορίες (ακόμα και σε στάσεις λεωφρείων κτλ) πρέπει να υπάρχουν QR.

Φυσικά κάτι τέτοιο απαιτεί και μία μηχανογράφηση από πίσω που για Ελλάδα ΔΕΝ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.