Qualcomm, Θα εστιάσει στην Κίνα και στα low-end κινητά το 2014

Η Qualcomm, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chips για smartphones, ανακοίνωσε ότι οι ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις των low-end και mid-range κινητών θα μειώσουν την ανάπτυξη της κορυφαίας σειράς chips της εταιρείας την ερχόμενη χρονιά.

Για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, η Qualcomm ανακοίνωσε $6,48 δισεκατομμύρια σε πωλήσεις, που σημαίνει αύξηση 33% σε σχέση με την περσινή χρονιά, και 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν το $1,5 δισεκατομμύριο, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με πέρυσι αλλά μειωμένα κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αν και η Qualcomm απολαμβάνει ετήσια αύξηση στον τζίρο 25%, για την επόμενη χρονιά προβλέπεται το ποσοστό αύξησης του τζίρου να κυμανθεί μεταξύ 5% έως 11% λόγω της αύξησης που αναμένεται να σημειώσουν οι πωλήσεις των κινητών που ανήκουν στις κατηγορίες low-end και mid-range.

Επιπλέον επειδή στην αγορά της Κίνας πωλούνται όλο και περισσότερα LTE κινητά, λόγω της ενεργοποίησης των υποδομών του είδους, η Qualcomm πιστεύει ότι η συγκεκριμένη αγορά θα είναι από τις σπουδαιότερες του χρόνου. Η εταιρεία θα εστιάσει περισσότερο στην αγορά της Κίνας και στα low-end κινητά το 2014, παρά στις high-end συσκευές και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε και θα παρουσιάζει λιγότερο συχνά chips στο μέλλον.

O Paul Jacobs, CEO της Qualcomm δήλωσε: “Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να επικεντρωθούμε εκεί που υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης. Επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στο low-end τμήμα της αγοράς”.

Σε άλλα νέα που αφορούν στην Qualcomm, ο Paul Jacobs, CEO της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία της BlackBerry, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τώρα που βρήκαν άλλον τρόπο χρηματοδότησης. Παρόλα αυτά είπε ότι η εταιρεία του περιμένει να δει προς τα που θα βαδίσει η BlackBerry.

Qualcomm focus China and low end smartphones, Qualcomm, Θα εστιάσει στην Κίνα και στα low-end κινητά το 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».