Qualcomm: ετοιμαστείτε για 4K οθόνες smartphones το 2015

Οι μεγάλες αναλύσεις στις οθόνες των σημερινών κινητών είναι κάτι το οποίο διχάζει διότι πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει νόημα να έχεις μια τόσο μεγάλη QHD (2560×1440) ανάλυση για παράδειγμα σε 5+ ιντσών οθόνες ενώ παράλληλα να θυσιάζεις τη μπαταρία του κινητού η οποία ζορίζεται για να υποστηρίξει μια τέτοια ανάλυση.

Πολλοί προτιμούν την βασική 1080p ανάλυση που κάνει και τη μπαταρία να διαρκεί περισσότερο. Όπως και να έχει όμως οι κατασκευαστές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω και πολύ σύντομα θα δούμε 4K οθόνες. Όταν πρωτοακούσαμε για την Sharp ότι ετοιμάζει 4K panel για smartphone, φάνηκε σίγουρα τρελό. Τελικά όμως και η Qualcomm τάσσεται υπέρ των οθονών αυτών και υποστηρίζει ότι η Ultra HD ανάλυση (3840×2160) θα βρίσκεται ήδη στις premium ναυαρχίδες του 2015.

Κατά βάση η Qualcomm δεν συμφωνεί με το concept των Retina οθονών με την έννοια ότι θεωρεί πως το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει pixels σε απόσταση 10 ιντσών με πυκνότητες πάνω από 300 ppi έως και 573 ppi.

Όμως, πέρα από αυτό η Qualcomm θεωρεί ότι τα κινητά χρειάζεται να έχουν 4K ανάλυση για έναν συγκεκριμένο λόγο, για να έχουν διασύνδεση με υψηλής ποιότητας τηλεοράσεις και οθόνες. Από την στιγμή που η εγγραφή 4K video στα σημερινά smartphones είναι πραγματικότητα, και η διαθεσιμότητά του θα αυξάνεται όλο και περισσότερο, είναι φυσικό επόμενο στο μέλλον οι χρήστες να τραβάνε όλο και περισσότερο υλικό με UHD ανάλυση. Αυτό με τη σειρά του θα έχει ως συνέπεια την ολοένα και μεγαλύτερη υιοθέτηση 4K οθονών σε όλο το οικοσύστημα. Και όπως είναι λογικό τα smartphones δεν μπορούν να εξαιρεθούν.

4k smartphones, Qualcomm: ετοιμαστείτε για 4K οθόνες smartphones το 2015
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

hand on under microcope!!!

Theo

Ειμαι υπερ της τεχνολογιας αλλα μην γινουν οι ναυαρχιδες του 2015 ανω των 6 ιντσων. Ας ηρεμησουμε. Ας ξαναπεσουμε στις 5 να τελειωνουμε. Εχει παραγινει το κακο.

Pro

εγώ προσοπικά δεν μπορώ να δω τα pixes στα 300+ ppi….

Νικος

θα συμφωνησω με το Theo. 6 ιντσες ειναι υπεραρκετες. Ας μεγαλωσουν τη χωριτηκοτητα στις μπαταριες. 4000 με 5000mAh, ειδαλλως θα χουν προβλημα με τις UHD οθνες. Θ αδειαζει για πλακα και θα σε βγαζει μιση μερα με τα βιας.

Andrew

Αμα είναι να μεγαλώσουν κι άλλο οι διαστάσει να μας λείπει… Πότε θα καταλαβουν οτι τα κινητά ειναι πλέον στην πλειοψηφία τους δύσχρηστα… Απο το 2012 και μετα το εχουν παρακάνει…

Paraschos777

Παιδία νομιζω δεν ειναι βλακες… αν κανουν αυτο το πραγμα με UHD κατι θα κανουν καιμε την μπαταρια…Εγω παντως ανοιπομονω να δω UHD οθονη..Πιστευω θα τρελαθούμε ολοι..

Lefteris T.

Δεν μπορεις να δεις τα πιξελ αλλα σκεψου γινονται τρεντ του τυπου Cardboard h Samsung VR εδω χρειαζονται τα πιξελ!

Nikos

Η 2K του Note 4 εχει μικρότερη κατανάλωση απο την 1080p του Note 3…Αρα μύθος η μεγαλύτερη κατανάλωση….!!!!Και γενικα το note 4 εχει λιγο καλύτερη αυτονομια απο το note 3 με ιδιες μπαταρίες…..

Teo

Φυσικα κ η qualcomm τάσσεται υπέρ των οθονών 4K. Πρεπει να πουλησει κ αυτη cpu που να σηκωνουν αυτη την αναλυση..Τοσο απλο..

inblx

@Nikos, μπορεί η οθόνη του Note 4 να έχει μικρότερη κατανάλωση, αλλά με τέτοια ανάλυση ο επεξεργαστής δουλεύει περισσότερο. Καλύτερη κατανάλωση θα έχει λογικά επειδή ο Qualcomm Snapdragon 805 υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Δες όμως το μοντελο του Note 4 με τον Exynos. Η μπαταρία δεν κρατάει και τόσο…

Τομ

Σωστός ο inblx

Ιωάννης jb

Θα συμφωνήσω απολύτως με ένα σχόλιο! Αυτο είναι του Pro που λέει ότι πάνω απο τα 300 ppi δε διακρίνω pixels (μιλάω για λογικές αποστάσεις απο την οθόνη του κινητού μας και οχι να το βάλω στα 5 εκατοστα και να το ξεψαχνιζω για να διακρίνω pixels) ισως καποιος με τέλεια όραση να τα διακρίνει και στα 400! αλλά τα 600 και τα 700 ppi ειναι η υπερβολή τις υπερβολής και αυτο το παιχνίδι μάρκετινγκ που παίζουν οι εταιρίες δε μου αρεσει καθόλου διότι κάθε τρεις και λίγο σου πετάγεται και ένας ξερολας και σου λέει αν το κινητό μου δεν εχει 400+ ppi δε το παίρνω και άλλα διαφορα.
Προχθες εφτασε να μου λέει ο μικρος μου ξάδερφος οτι στο κινητο του δε φαινονται τα pixels και οτι στο δικο μου που διακρίνονται με σχετική άνεση (230ppi) είναι για πέταμα!
Εγω να του λεω ε και τι εγινε και αυτος εκει να κοροιδευει!! ε ρε που φτάσαμε να μαλώνουμε για τα pixels και τα ppi των συσκευών μας

dimitris

Η δουλειά της δεν είναι της cpu να δουλεύει? Ε ας δουλέψει παραπάνω τι θα γίνει, θα ζητήσει μεροκάματο?

Teo

Ρευμα απο την μπαταρια σου θα ζητησει η cpu που θα δουλευει παραπανω…

nikolas

dimitris η cpu ειναι το αλφα και το ομεγα, οποτε δικαιολογημενα θα ζητησει μεροκαματο, ολες οι εντολες γραφονται πανω της

dimitris

Το ωμέγα το λένε έτσι γιατί γράφεται με Ω. Δεν ήξερα ότι όλοι εδώ μέσα έχετε κάποια σχέση με Steve jobs μεριά. Η νέα οικονομική cpu θα τραβάει λιγότερη η περισσότερη σε σχέση με note 3?

Tom

Μια lcd οθόνη με 300 και ψιλά ppi ειναι μια χαρα και μια amoled με λίγο παραπάνω καμία 400αρα. Διακρίνουμε η οχι δεν εχει σημασία. Σημασία εχει ότι όλοι θα προτιμούσαμε καλύτερη απόδοση και μπαταρία με 300ppi απο αυτο που συμβαίνει τωρα. Ειναι ξεκάθαρο ότι αυτο μένει να δίνουν πια τα κινητά. Μεγαλύτερες αναλύσεις που με την σειρά τους φέρνουν γρηγορότερος cpu και μεγαλύτερες οθόνες για να χωρέσει μεγαλύτερη μπαταρία. Όλες οι άλλες καινοτομίες μας τελείωσαν και έχουμε μπλέξει σε αυτήν μπούρδα τωρα. Fact. Θελουμε κινητά με λογικά μεγέθη και λογικές αναλύσεις απολύτως μηδενικό lag σε όλες τι περιπτώσεις και features που θα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη. Εχει κανεις τα κότσια να υλοποιήσει μια τέτοια πρόταση; Μπα.. Καλώς να μας έρθει η νέα γενιά λοιπόν με τους νέους snapdragon για τις νέες αναλύσεις, βέβαιως κάποιες ίντσες μεγαλύτερα και lag όπως και πριν δυο χρόνια. Αλήθεια ένα κινητο τύπου Galaxy alpha δηλαδή με 720p ανάλυση στις 4.7 ιίντσες με καμία 2500mah και top cpu γιατί δεν φτιάχνει κανεις; Το πιο κοντινό σε αυτο που λέω ειναι το Samsung και το iPhone αλλά και στα δυο λείπει η μπαταρία ενώ το samsung υπολείπεται και σε άλλα. Αν δεν ήταν τόσο ακριβό… Συνέχεια »

JohnWave

Πολύ πλάκα έχει που οι 5.5άρες πχ οθόνες των περισσότερων κινητών έχουν μεγαλύτερη ανάλυση από τις 15.6άρες οθόνες των περισσότερων laptops. Και πιο πλάκα έχει ότι πολλοί καταναλωτές προτιμούν να έχουν 4Κ ανάλυση στο κινητό τους και 1366Χ768 στο laptop τους…Όταν το marketing ισοπεδώνει τη λογική…

Αλέξανδρος

@JohnWave, λεπτομέρειες….. ενώ η τηλεόραση 40 ιντσών full hd στη καλύτερη για την ώρα οι περισσότεροι (μέχρι να πάμε σε 2k ή 4k).

inblx

Παντός, δεν θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή, μέσα στα Display settings για παράδειγμα, που να μπορείς να κανεις το λειτουργικό να τρέξει σε μικρότερη ανάλυση, και ας έχει το κινητό 4Κ οθόνη ας πούμε. Όπως σε ένα video game για παράδειγμα. Γιατί όταν κατεβάζουμε την ανάλυση τρέχει καλύτερα, με περιστερά fps.
Θα μπορούσε να επιλογή για χαμηλότερη ανάλυση. Και όταν ανοίγουμε τo album των φωτογραφιών, η ένα video player να κάνει scale κανονικά, στην native ανάλυση. Αυτό θα ήθελα να δω. Πιστεύω θα βοηθούσε πολύ στην μπαταρία και στο να είναι smooth.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».