Qualcomm: Η LG επέλεξε Snapdragon 808 πριν τα προβλήματα του 810

Το LG G4 είναι από χθες επίσημο με ελαφρώς κυρτό design, οθόνη 5.5 ιντσών Quad HD IPS Quantum, κάμερα 16 Megapixel με φακό f/1.8 και OIS 2.0 και Snapdragon 808. Η χρήση του 808 αντί του Snapdragon 810 είναι κάτι που συζητήθηκε έντονα.

Η LG είναι η δεύτερη μετά την Samsung που επέλεξε να μην βάλει την ναυαρχίδα της Qualcomm στην δική της ναυαρχίδα, κάτι που για πολλούς δείχνει ότι όντως ο Snapdragon 810 έχει προβλήματα. Η Samsung φαίνεται να έπραξε σοφά βάζοντας τον δικό της 14nm Exynos στα Samsung Galaxy S6.

Να θυμίσουμε ότι η LG χρησιμοποίησε τον Snapdragon 810 στο LG G Flex 2 στο οποίο ήταν έντονες οι αναφορές για υπερθέρμανση και υποθέτουμε ότι αυτό την ανάγκασε να κάνει πίσω στο LG G4.

Ωστόσο, η Qualcomm ισχυρίζεται ότι ο Snapdragon 808 ήταν επιλογή της LG και η επιλογή αυτή έγινε πολύ πριν παρουσιαστούν τα προβλήματα του 810. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του τμήματος marketing της Qualcomm, Tim McDonough τονίζει ότι η LG πήρε την απόφαση πριν από έναν χρόνο.

Οπότε καταλήγουμε ότι η LG συνειδητά αποφάσισε η ναυαρχίδα LG G4 να μην έχει DDR4 RAM υποστήριξη και δυο ακόμη πυρήνες, αλλά δεν γνωρίζουμε τον λόγο. Κατά την χθεσινή παρουσίαση επισημάνθηκε ότι από δοκιμές που έγιναν στον Snapdragon 808 φάνηκε ότι σε καθημερινές εργασίες μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τον Exynos της Samsung. Βεβαίως αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.

lg g4 snapdragon 808, Qualcomm: Η LG επέλεξε Snapdragon 808 πριν τα προβλήματα του 810

lg g4 snapdragon 808, Qualcomm: Η LG επέλεξε Snapdragon 808 πριν τα προβλήματα του 810

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
eddy

Ε ας εβαζε το 805…..!!!!

NtinosMD

Μια χαρα είναι κ ο 808…στην καθημερινότητα δεν θ φαινόταν η διάφορα άλλωστε. Στην τελική τι ζητάμε; Να ρολαρει μια χαρά το interface ,που τ κανει κ ν κρατάει η μπαταρία, κτ που θ δειξει ο χρονος. Βιντεακια στ youtube, fb κ browsing τα καταφέρνει μια χαρά…οποτε cool, relax κ απολαυστε το με τ δερματακι απο πίσω

Αντρεας

εντάξει παιδιά, μας έπεισαν τώρα, δεν βάζουν το no 1 επεξεργαστή τις Qualcomm σε ναυαρχίδα και επιμένω σε ναυαΡΧΙΔΑ, είπαν να βάλουν τον no 2 ,ενώ ο ανταγωνισμός έχει τον 810 ( z4,m9) με 8 πυρήνες αυτός με 6, ναι δεν είπε κανένας ότι δεν πάει σφαίρα ο 808 άπλα είναι πίσω από τον ανταγωνισμό, απλή χώνεψη είναι, ναι μπορεί να τρέχει καλύτερα το ui του lg g4 σε σχέση με το ui του galaxy s6 όπως λένε κάποιοι ( δεν είναι σίγουρο ακόμη), τεσπας χθες βγήκαν οι πρώτες μετρήσεις στο antutu το g4 βγάζει γύρο στις 50.000, το s6 70.000 για ενδιαφερονται για τα σκορ, ο μέσος χρήστης δεν νομίζω να ενδιαφέρεται, κάποιοι άλλοι όμως ναι, που θέλουν ότι πιο δυνατό ( και να λένε ότι την έχουν μεγαλύτερη) από την στιγμή που θα σκάσουν 700 ευρώ day one αγορά, ειδάλλως παίρνεις με μισά το g3 που και καλή κάμερα έχει , και σκοραρι πλέον με την lolipop 42 χιλιάδες.

dialteo

Συμφωνώ ότι κάποιος που σκάει 700€ θέλει ότι πιο μπροστά σε τεχνολογία και επιδόσεις και ας μην καταλάβει ποτέ τη διαφορά σε καθημερινή χρήση. Σίγουρα η everyday use δεν είναι καλή δικαιολογία για την LG.
Νομίζω πως πέρυσι η LG ήταν μπροστά με το G3, φέτος οι εντυπώσεις (και οι επιδόσεις από ότι φαίνεται) ανήκουν στο S6

dialteo

Επίσης δεν καταλαβαίνω το πώς η LG μετράει τις επιδόσεις σε καθημερινή χρήση και κρίνει ότι το δικό της είναι καλύτερο από κάποιο άλλο. Καλώς ή κακώς, με τα Benchmarks υπάρχει μια κοινή βάση σύγκρισης των επιδόσεων για όλους τους κατασκευαστές. Το ίδιο δεν γίνεται και στα αυτοκίνητα? Το μοντέλο Α με εργοστασιακή κατανάλωση 3lt/100km στην πράξη θα είναι οικονομικότερο του μοντέλου Β με εργοστασιακή κατανάλωση 5lt/100km (παρόλο που στην πράξη το Α θα έχει π.χ. 7lt/100 και το B 9lt/100 ).
Ας δούμε και την τιμολογιακή πολιτική της, γιατί τότε ο όποιος ”συμβιβασμός” στις επιδόσεις θα δικαιολογηθεί. Αλλά με τιμή πάνω από το S6, δύσκολα τα πράγματα

lalala

άσε ρε LG, σπινιάρει η γάτα στο γιαούρτι; :p

Στυλιανός Βασίλης

Ναυαρχιδα 2015 LG G4 808 τουλαχιστον βγαλε δευτετη εκδοση με 810 και RAM DDR4 4GB DDR3 ειναι πιο αργη DDR4 πιο γρηγορη ραμ ο 810 υποστηριζει εβαλες στο LG G FLEX 2 810 KAI TO LG G4 808 τουλαχιστον βαλε RAM 4GB DDR4

παπαροκας tiamat

στυλιανε βασιλη συμφωνω και γω οτι ειναι λαθος η επιλογη της ram ειδικα απο τη στιγμη που χρησιμοποιει πιο γρηγορη σε αλλο της μοντελο αλλα υπαρχει ακομα μια μικρη ελπιδα γιατι αν θυμομαστε τις φημες (που 9 στις 10 φορες βγαινουν αληθινες) η LG στο αμεσο μελλον σχεδιαζει να δημιουργησει μια ακομη πιο premium σειρα απο τη G κατι σαν G plus με stylus που εκει θα χωσει σιγουρα 4giga ram ddr4 και snapdragon 810/820!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.