Qualcomm Snapdragon SDK for Android, Οι Developers δημιουργούν για τα κινητά με Snapdragon

To Snapdragon SDK για τα smartphones με λειτουργικό Android δίνει στους developers τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν όλα όσα προσφέρει η πλατφόρμα hardware. Στην πρώτη εκδοχή του το SDK θα είναι διαθέσιμο για τον επεξεργαστή Snapdragon S4 8960, αλλά η Qualcomm δηλώνει ότι θα υπάρχει υποστήριξη στο μέλλον και για άλλα chips.

Οι developers θα μπορούν να εκμεταλλευτούν ορισμένες λειτουργίες του chip, όπως είναι η διαδικασία αναγνώρισης προσώπου και χαρακτηριστικών, η λήψη πολλαπλών φωτογραφιών, η ηχογράφηση με surround, κ.ά. Εκτιμάται ότι θα είναι εφικτή η παρουσίαση νέων interfaces με χειρονομίες, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει εκτεταμένη χρήση λειτουργιών που λαμβάνουν υπόψη τους τις γεωγραφικές πληροφορίες θέσης.

, Qualcomm Snapdragon SDK for Android, Οι Developers δημιουργούν για τα κινητά με Snapdragon

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Για ποιους developers μιλαμε? Αν μιλαμε για αυτους στα xda που ασχολουνται με συγκεκριμενα τηλεφωνα που μπορει να φορανε το εν λογω chip το καταλαβαινω. Αλλα εαν πιστευουν οτι ο developer του angry birds η του skype θα κατσει να προγραμματισει για αυτο, τοτε προκειται για ακυρη σκεψη καθως δε μπορει ο προγραμματισμος εφαρμογων να ειναι γινεται συγκεκριμενα για ενα μικρο κομματι της αγορας…. Εαν δεν ειναι αυτο ο ορισμος του fragmentation τοτε τι ειναι??

Η μονη λογικη αξιοποιηση που βλεπω ειναι εαν πχ η Samsung βαλει το chip αυτο, τοτε να φτιαξει εφαρμογες ή να τροποποιησει το android για συγκεκτιμενη προιον, ωστε να πουλησει περισσοτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.