Qualcomm Snapdragon 210, Νέος επεξεργαστής για entry-level devices

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Snapdragon 210 για entry-lever smartphones και tablets με συνδεσιμότητα 4G/LTE (Cat 4) αλλά και υποστήριξη για δύο κάρτες SIM. Ο νέος Snapdragon 210 υποστηρίζει 1080p αναπαραγωγή βίντεο και ενσωματώνει Adreno 304 GPU.

Σύμφωνα με την Qualcomm η λειτουργία Quick Charge 2.0 επιτρέπει στην μπαταρία της συσκευής να φορτίζει έως και 75% πιο γρήγορα.

Με αυτόν τον επεξεργαστή θα παρουσιαστούν μοντέλα smartphones και tablets με κάμερα έως 8 Megapixel, με HDR και auto-focus.

Snapdragon 210, Qualcomm Snapdragon 210, Νέος επεξεργαστής για entry-level devices

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚωσταςD.

Για entry level καλυτερα οι εταιρειες να χρησιμοποιησουν αλλες εταιρειες οπως mediatek γιατι μεχρι και ο 8πυρηνος 64bit 615 της qualcomm δεν εχει καλες επιδοσεις… Σε καταναλωση ισως εχει το πανω χερι… θα δειξει…

ioankav

@ ΚωσταςD.

Νομίζω η διαφορά είναι στην υποστήριξη δικτύου LTE. Δε θυμάμαι η mediatek να έχει κάποιο SoC με LTE για entry level…

dark_master

@ ΚωσταςD το καλό με την Qualcomm είναι ότι δίνει τους drivers για τους επεξεργαστές της πολύ πιο εύκολα από την MediaTek. Για αυτό έχουν κ καλύτερη υποστήριξη από την κοινότητα των developers.(Αν κ τελευταία αυτό φαίνεται να αλλάζει)
Άλλωστε όπως ανέφερε πολύ σωστά και ο ioankav είναι η μόνη εταιρεία προς το παρόν που προσφέρει φτηνούς επεξεργαστές με LTE.

dark_master

Όσον αφορά τους x64 bit επεξεργαστές οι πραγματικές τους δυνατότητες θα φανούν με Την έλευση του Android L όπου το σύστημα εγγενώς θα υποστηρίζει τα 64bit.

ΚωσταςD.

Συμφωνω παιδια στο lte που λετε, αλλα σε μετρησεις που ειδα στο htc desire 820 στο antutu 4 ειχε score μολις 18514 για αυτο το ειπα. Παντως εχεις δικιο dark master ειναι και τα drivers στη “μεση” 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.