Η Qualcomm αποκαλύπτει τους Snapdragon 810 και 808

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε κινητό φέτος, ίσως να το ξανασκεφτείτε καλύτερα μετά την ανακοίνωση της Qualcomm η οποία παρουσίασε τους δύο νέους της επεξεργαστές, τον Snapdragon 810 και Snapdragon 808 64-bit. Οι επεξεργαστές θα βρίσκονται στα smartphones του 2015 και του χρόνου οι σημερινές ναυαρχίδες θα θεωρούνται ότι έχουν ξεπερασμένη τεχνολογία.

Όπως είπαμε και οι δύο Snapdragon θα είναι στα 64-bit, όμως δεν είναι οι πρώτοι που παρουσιάζονται καθώς στην MWC τον Φεβρουάριο, είχαμε δει τους Snapdragon 610 και Snapdragon 615 και οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014 την περίοδο των Χριστουγέννων. Μεταξύ τους όμως εκτός από την υποστήριξη 64-bit έχουν και αρκετές διαφορές καθώς οι νέοι Snapdragon θα διαθέτουν πολλές νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά.

Η Qualcomm επισημαίνει ότι και τα δύο chipsets θα κατασκευάζονται στα 20nm, θα είναι μικρότερα, ελαφρύτερα και πιο αποδοτικά.

O Snapdragon 810 έχει τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 για απαιτητικές εφαρμογές, καθώς και τέσσερις χαμηλότερης ισχύος και κατανάλωσης Cortex-A53 πυρήνες για τις περιπτώσεις που η επεξεργαστική ισχύ δεν είναι απαραίτητη. Υποστηρίζει οθόνες 4K αλλά και RAM τύπου LPDDR4 (που είναι πιο γρήγορη από τον τύπο LPDDR3). Υποστηρίζεται επίσης voice activation ενώ υπάρχουν και δύο Image Signal Processors.

Όπως υποστηρίζει η Qualcomm, η ενσωματωμένη GPU, Adreno 430 είναι 30% πιο γρήγορη από την Adreno 420. Το SoC ενσωματώνει επίσης Cat-6 LTE-Advanced modem και 2-stream multi-user MIMO όσο αφορά στο WiFi.

Ο Snapdragon 808, αν και θα είναι μικρότερος από τον Snapdragon 810, θα έχει 6 πυρήνες, δύο Α57 και τέσσερις Α53. Παρέχει υποστήριξη οθόνης 2Κ, LPDDR3 RAM και GPU τύπου Adreno 418, που είναι 20% ταχύτερη της Adreno 330 που υπάρχει στις σημερινές ναυαρχίδες.

Όπως ανακοίνωσε η Qualcomm, οι Snapdragon 810 και Snapdragon 808 θα βρίσκονται στα smartphones μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Snapdragon 810, Η Qualcomm αποκαλύπτει τους Snapdragon 810 και 808

Snapdragon 810, Η Qualcomm αποκαλύπτει τους Snapdragon 810 και 808

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Χλομό να αντέξει το s3 άλλο ενα χρόνο περίπου..

Solon

Φοβερά τα χαρακτηριστικά του 810! Υποστηρίζει επιτέλους USB 3 αλλά και το ευρωπαϊκό GPS που υπάρχει μόνο στα χαρτιά το GALILEO! Ωστόσο μέχρι να δούμε υλοποιήσεις θέλει ακόμα ένα χρόνο τουλάχιστον. Να δούμε πως θα απαντήσει ο ανταγωνισμός στους νέους Snapdragon (τ’ ακούς Nvidia;) αλλά και πότε θα αποφασίσει η Google να βγάλει το 64μπιτο Android.

tiamat

“O Snapdragon 810 έχει τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 για απαιτητικές εφαρμογές, καθώς και τέσσερις χαμηλότερης ισχύος και κατανάλωσης Cortex-A53 πυρήνες για τις περιπτώσεις που η επεξεργαστική ισχύ δεν είναι απαραίτητη. Υποστηρίζει οθόνες 4K αλλά και RAM τύπου LPDDR4 (που είναι πιο γρήγορη από τον τύπο LPDDR3). Υποστηρίζεται επίσης voice activation ενώ υπάρχουν και δύο Image Signal Processors.

Όπως υποστηρίζει η Qualcomm, η ενσωματωμένη GPU, Adreno 430 είναι 30% πιο γρήγορη από την Adreno 420. Το SoC ενσωματώνει επίσης Cat-6 LTE-Advanced modem και 2-stream multi-user MIMO όσο αφορά στο WiFi.”

*8core !!!!!!!
*4k !!!!!!!!!!!!
*ddr4 ram!!!!
*+30% γρηγοροτερη καρτα γραφικων απο την adreno 420 (που θα φοραει ο sanpdragon 805) !!!!!!!!
*το πιο γρηγορο LTE και WI-FI που ειδαμε ποτε!!!!

τσιμπιστε μου το μαγουλο οτι δεν ονειρευομαι!!!!

μετα απο αυτο μη μου πειτε οτι σας καλυπτουν τα κινητα που ειδαμε φετος, σχεδον ολα τους με τεχνολογια 2013

john2

Μάλιστα…

theo

και δυστηχώς θα μας πλασάρουν το πρώτο εξάμην τον 808 και το δεύτερο εξάμηνο τον 810 για να τα οικονομήσουν εις διπλούν και να παμε το 15 να παρουμε φθηνό 810 επεξεργαστή στο κινητό και αν!

tiamat

να συμπηρωσω βαση του χρονοδιαγραμματος της qualcomm ο κορυφαιος 810 θα αρχιζει να παιζει απο του χρονου τετοια εποχη και μετα.

2013: snapdragon 600 α’ εξαμηνο – snapdragon 800 β’ εξαμηνο
2014: snapdragon 801 α’ εξαμηνο – snapdragon 805 β’ εξαμηνο
2015: snapdragon 808 α’ εξαμηνο – snapdragon 810 β’ εξαμηνο

lef

Μια χαρά είναι το note 3 για φέτος.. του χρόνου βλέπουμε!

spirios

Solon usb 3.0 εχει το Note 3 με τον 800ρη.

sosimple

Εγω γιατι δεν εντυπωσιάζομαι τοσο? 4πυρηνος θα ειναι ουσιαστικα (αφου 4 θα δουλευουν ταυτοχρονα, η γνωστη big little αρχιτεκτονικη), 64 bit που μπορει να ειναι και αχρηστα αν το ανδρροιντ δεν ειναι τοτε 64bit. Αλλα και να ειναι, δεν θα δεις ΤΗΝ διαφορα. Με λιγα λογια μια φυσιολογικη νορμαλ εξελιξη οπως παντα. Με μια υπαρχουσα ναυαρχιδα με καλη μπαταρια σωστο kernel/rom δυσκολα θα καταλαβεις σοβαρή διαφορα, αν και ξερω οτι δεν το καταλαβαινεται και θα αρχισετε τις επιθεσεις..

Dimitrinho

Ποσο μπροστα εισαι ρε apple

Sot

Συμφωνώ με @sosimple
Ζούμε έτσι κι αλλιώς σε μια εποχή που η εξέλιξη στην τεχνολογία τρέχει και θεωρείτε φυσιολογικό. Το θέμα είναι όμως η εξέλιξη να βασίζεται στην εξυπηρέτηση του ανθρώπου κι όχι στην υπερβολή.

tiamat

το μονο σιγουρο ειναι οτι ο 808 ειναι η αρπαχτη της qualcomm για το 2015 αφου ειναι ακριβως ολοιδιος με τον 805 !!!

οπως και ο 801 ειναι η αρπαχτη της για το 2014 οντας ολοιδιος με τον 800.

ειναι μονοπωλειο και το εκμεταλευεται οσο δε παει αλλο…

Panos7GR

Ξαφνικά θέλω να έρθει το 2015! Χαχα
Μιλάμε για εργαλεία, όχι αστεία! Το μόνο που μένει είναι να βγει ένα 64-bit Android και 64-bit εφαρμογές. Γιατί τι να κάνω το 64-μπιτο λογισμικό και επεξεργαστή όταν που από την στιγμή που θα τρέχει 32-μπιτες εφαρμογές, δεν θα βλέπω διάφορα και θα τρέχει σαν 32-μπιτο;

Η Qualcomm έκανε αυτό που έπρεπε, περιμένουμε κίνηση ματ της Google μήπως και πάμε ένα βήμα παρακάτω στα smartphones γιατί κολλήσαμε στο 2013!

Τομ

Δηλαδη τι laptop να παρω για να μπορει να ανταγωνιστει το κινητο μου;

enki

sosimple να δουλεουν κ οι οχτω πυρηνες ειναι λιγο παραλογο..θα εκραγει το κινητο!!!αυτο με το 4*4 ειναι οτι καλυτερο σε ισσοροπια!!!

sosimple

@enki: Δεν είπα οτι δεν ειναι καλο, ειπα οτι δεν θα κανει τη διαφορά, γιατι υπαρχει ηδη. Οποτε δεν δικαιολογει τα γουαου..

kostas

Χαχαχαχααχ καλως τους κωλοτουμπες…..αυτοι που κοροιδευαν την Samsung και την Mediatek αυτοι οι ιδιοι τωρα βγαζουν οτι και οι αλλοι….χαχαχαχαχαχαχαχ

panos

@kostas… απλα καμια σχεση η mediatek με την qualcomm… εβγαλε και καλα οκταπυρηνο και οι τετραπυρηνοι της qualcomm την περνουσανε για πλακα… να βγαζουμε οκταπυρηνους αλλα να ειναι σωστοι και με επιδοσεις…οχι απλα ονομαστικα…ακομη και οι κινεζοι στα ακριβα κινητα τους qualcomm βαζουν… με 200 δολλαρια παιρνεις 8πυρηνο mediatek…με android 4.3 στην καλυτερη…

killbillgr

Μια χαρά τα βλέπω τα πράματα πάντως σχετικά με τις πωλήσεις των κινητών σε ένα χρόνο από τώρα.Βγάζουν πόλοιπυρήνα κινητά με ακριβες πωλήσεις και μετά απο 8 μήνες βλεπεις οι ναυαρχίδες κοστίζουν κάτω απο 50% απο την αρχική τιμή. Αυτο βέβαια μας αρεσει με λίγα χρήματα αποκτάς ακριβω κινητό με πολύ καλές επιδόσεις.

machineman

και μετα καρτα γραφικων σαν του ps4!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».