RBC: το 27% των υποψήφιων αγοραστών iPhone 6 θα έρθουν από το Android

H Apple έφερε τελικά την πολυσυζητημένη μεγάλη οθόνη με το iPhone 6 και την ακόμη μεγαλύτερη με το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της κατάφερε να σπάσει ρεκόρ παραγγελιών το πρώτο 24ωρο και οι προβλέψεις λένε ότι θα πάει καλά στις πωλήσεις. Αυτό που θέλει να πετύχει επίσης είναι να προσελκύσει χρήστες από το Android, άλλωστε γι αυτό δημιούργησε και ειδική support page.

Σύμφωνα με έρευνα της RBC Capital Markets που πραγματοποιήθηκε σε 6000 καταναλωτές θα υπάρχει ισχυρή ζήτηση για τόσο για το iPhone 6 όσο για το iPhone 6 Plus. Στην ερώτηση γι το ποια από τα δυο iPhone θα αγόραζαν, οι καταναλωτές μοιράζονται 50-50 και το 50% απάντησε ότι θα αγόραζε την έκδοση με τα 64GB ενσωματωμένη μνήμη.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το 27% όσων είπαν ότι θα αγοράσουν το νέο iPhone 6 ή iPhone 6 Plus είναι χρήστες Android που θα αλλάξουν σε iOS.

Ωστόσο, μπορεί οι προβλέψεις για το iPhone 6 να είναι θετικές, όμως δεν ισχύει το ίδιο για το Apple Watch. Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 11% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιθυμεί να αγοράσει το wearable της Apple.

27% android users to buy iphone 6, RBC: το 27% των υποψήφιων αγοραστών iPhone 6 θα έρθουν από το Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μιχαλης

μπα εγω ειμαι μεταξυ να παρω το iphone 6 plus και το note 4 αλλα φυσικα θα παρω το note 4 γιατι δεν εχει ανταγωνιστη στην κατηγορια του

Theo

Τωρα θα γινω κακος, αλλα καθε χρονο τα ιδια λεμε. Αφου το αντροιντ κατεχει το 85 % παγκοσμιως φυσικο ειναι να φανει οτι τραβαει απο τ αντρονιτ, απο που θα τραβηξει ;

tasos

Ναι γιατί οποίος ήθελε να πάρει φαμπλετ, περιμενε το iPhone 6+ να ανακοινωθεί… Τουλάχιστον το note εκμεταλλεύεται σωστότερα την μεγάλη οθόνη (multi window, s-pen)

VasiliS4mini

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά το ρολογακι θα έπρεπε να ειναι συμβατό και με Android μου αρέσει και θα το έπαιρνα άνετα αν ήταν εφικτό.

Than

Μπας και κατέχει το 100% παγκοσμίως; Ο,τι να ‘ναι, πραγματικά!!! Εδώ φαίνεται πως συνεχίζεται η απορρόφηση από το android στο iOS, ενώ το αντίστροφο είναι ελάχιστο!!!

johnny

έχουν βαρεθεί να κολλάνε τα κινητά τους, οπότε λογικό μου φαίνεται …

geraldo.aliai

Χωρίς να θέλω να γίνω κακός αλλα ενα 27% στα 6000 άτομα δεν μου λέει κάτι. Γιατί μπορή στις μικρές οθόνες το iphone να είναι ο βασιλιάς που είναι. Αλλα σοβαρά τωρά συγρίνετε το note με το 6 plus στην κατηγοριά των μεγάλων οθονών απλά δεν υπάρχει σύγριση, το note είναι ο βασιλιάς τέλος. Γιατί το note δεν είναι απλά το s5 με μεγάλη οθόνη οπώς είναι το 6 plus, αλλά είναι μια κατηγορία απο μόνο του με άλλες δυνατότιες.

Genesis

τράβηξε μερικούς επειδή πολλοί θέλανε το iphone αλλά ξενέρωναν με το μέγεθος της οθόνης αλλά τώρα που μεγάλωσε είναι λογικό αυτό τα άτομα να πηγαίνουν εκεί. όσο για note vs iphone μην ακούω τρελά πράγματα το note είναι ο βασιλιάς τέλος…

πάντως αν ήτανε ποιο φθηνό το iphone θα πήγαινε πολύ καλύτερά…κρίμα όμως που δεν το σκέφτονται μερικοί από την apple αυτό.

Paul

Κανένας λογικός χρήστης αν είχε να δώσει 700-800 ευρώ για κινητό δεν θα τα έδινε για το Iphone 6 plus γιατί πολύ απλά τυχαίνει να υπάρχει το ΝΟΤΕ 4…

Nio

Με τετοια bezel δεν ειναι αιφον ειναι αιΠαντουφλες…….
Ποιος σοβαρος χρηστης θα παει απο τα εκλεπτυσμενα πλεον ταμπλετοφωνα του Android σε αυτες τις ρακετες?????? Μονο κατι Αμερικλανακια…… 😛

Enzo

Εγώ πάλι θεωρώ ότι απο αυτά που παρουσίασε η apple μόνο το apple watch ειχε ένα σχετικό ενδιαφέρον. Τουλάχιστον φαίνεται ότι στο ρολόι το δούλεψαν το θέμα και δεν αντέγραψαν απλά τον ανταγωνισμό.

Δεν ξέρω αν τελικά η κατηγορία των smartwatches θα καθιερωθεί, πάντως αν τα καταφέρει, σίγουρα το apple watch θα μοσχοπουλήσει.

Than

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ο,τι το Samsung Galaxy Note 4 σαφώς έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από το iPhone 6 Plus. Στο design βέβαια δεν υπάρχει συγκριση, η apple οπως παντα ειναι η κορυφη. Από κει και πέρα παίζει αν ο άλλος είναι πιστός στην Apple και του φτάνουν αυτά που του παρέχει το 6+. Που οπως δειχνουν οι προπαραγγελιες τους φτανουν. Παντως το Note 4 ειναι παντοφλα ασχετα με τα χαρακτηριστικα του. Η Samsung σε λιγο καιρο θα εχει κινητο με 10 inches…ελεος!!!

Chris original

Παιδια λιγο πολυ ολοι δικιο εχετε..αναλογα με την χρηση που κανει ο καθενας, το τι του αρεσει σε εμφανιση, τι τσεπη κουβαλαει, αν δινει προτεραιοτητα σε λογισμικο η τεχνικα χαρακτηριστικα..ειναι πολλα και συνδιαζονται οποτε δεν βγαινει καποιο τελικο συμπερασμα. Οκ επειδη κουβεντα κανουμε, να πω και εγω οτι καθως βλεπω την SONY να την προτιμουν γενικα στην Ελλαδα (παντα τα πηγαινε καλα εκει σωστα?) νομιζω πως αρκετος κοσμος θα στραφει προς το Z3 compact..ανωτερο τεχνικα και φθηνοτερο..για SAMSUNG/LG δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι ειδικα για την SAMSUNG εχουν ξεφυγει καπως οπως αναφερει και ο THAN λιγο πιο πανω..

john

Μηπως το 27% θα φυγει απο το iphone για να παει στο android…
Η ερευνα που εγινε στην αμερικη…?

Seth

Ποιό design είναι υπερ του 6+ απέναντι στο Note 4; Με τα bezels σαν τα αυτιά του Ντάμπο; Η Samsung με το Note έχει φτιάξει ένα κινητό με 5.7 ίντσες μικρότερο του 6+ των 5,5 αλλά το έλεος πάει στην Samsung;

zois95

προσωπικα το note είναι αποτελεσματικοτερο..Σαν κατοχος του Μ8 δεν θα πηγαινα σε ios

fotis

Το πιστευει κανεις? Κσθαρα ανακοινωση marketing απο συνεργατη της apple, οπως και οι παραγγελιες .Πιστευω μαλιστα οταν τελος χρονου ανακοινωθουν και επισημα ποσοστα αγορας, θα φανει το ακριβως αντιθετο, δηλ η μονοκρατορια android.

kostas

αν και περασαν απο τα χερια μου ολα τα iphone μεχρι και το 5αρι νομιζω οτι δεν θα επιστρεψω ξανα σε iphone υπερεκτιμημενο παρα πολυ και οι αλλαγες κατα την γνωμη μου παντα .. δεν ηταν ουσιαστικες ωραιο λειτουργικο …αλλα. σε σχεση με καποιες android συσκευες δεν συγκρινεται

Tom

Ειναι μεγαλο το ποσοστο η αληθεια να λεγεται. Το ποσοστο για το αναποδο θα ειναι σιγουρα πιο μικρο. Εγω περιμενω ipad air 2 το iphone προς το παρον δεν με απασχολει.

Georgos

@Than
To Note 4 με 20% bezels είναι παντόφλα ενώ το iphone 6 plus με 40% bezels και μέγεθος ανάλογο κινητών με οθόνη 6″ όπως το Huawei mate 7 δεν είναι και είναι και κορυφή!!! Είπαμε να υπάρχει φανατισμός υπέρ της Apple αλλά όχι και σε τέτοιο επίπεδο που να κάνει το άσπρο μαύρο.

k.boug

μερικες παρατηρήσεις..
1) η αμερικη δεν ειναι ολος ο κοσμος
2)δεν ειναι ολοι οι χρηστες κινητων σοβαροι και hardcore
3)μεγαλο ποσοστο θελει ενα ωραιο τηλεφωνο με απλο λειτουργικο ανεξαρτητου τιμης
4)ειναι καλο να υπαρχουν επιλογες για ολα τα γουστα και ολα τα πορτοφολια

η apple παει να κανει κατι επικίνδυνο να εξοικειώσει την μαζα στις μεγαλες οθονες..
εκει που το android βασιλευει..
βλεπω την επομενη γενια s6/g4/z4/note5 να παιρνει μεγαλο μερος χρηστων ios πισω..
και τελος ειναι λογικο να πουλαει τρελλα η apple εδωσε την πολυπόθητη μεγαλη οθονη..

κατοχος Note3

kostas

ρε παιδια ελεος σεν ειναι πολεμος μεταξυ ios και android,λογικο ειναι το android να κατεχει το 85% γιατι υπαρχουν 35.000 αυσκευες με android,συγκρινετε apple με samsung,εκει να δω την μαγκια της σαμμυ

john

Και παλι η σαμμυ εχει πιο πολλα κινητα σε πωλησεις απο την apple…
Σε ολο τον κοσμο μιλαμε ομως οχι στην αμερικη…

mitsos

Ρε αιφονακιδες σταματηστε το hate παραδεχτείτε το ολοι σας καιει που δωσατε του κοσμου τα εκατοσταρικα για ενα τηλέφωνο (ο θεος να το κανει ) που δεν άξιζε ούτε 200 € Παρτε εκεί ένα nexus 5 να καταλάβετε τι θα πει android π μάθατε όλοι έχει κολλήματα κ έχει κολλήματα Συνέχεια

360kias

Mitsos εχει κολληματα αγορι μου το android ποτε θα το χονεψεις?

haris

360kias και που είναι στο δικό μου Μι3 ρε φιλαράκι γιατί το έχω τρείς μήνες και τη λέξη κόλλημα
δεν την γνωρίζω.
Πάρτε το χαμπάρι ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ android συσκευές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ LAG…

mitsos

360kias σου μιλαω για καθαρό android το nexus 5 το έχει στο τελείως άνετο το 5s τώρα αν εσυ είχες η ξέρεις κάποιον με Samsung που περνούν το android και βγαζουν όλα τα αποθημενα πανω του θα έχεις παρατηρήσει ότι και πάλι σε όποια διεργασία δεν υπάρχει πανω απο 1 δευτερόλεπτο καθυστέρηση σε σχέση με το iphone

sannad

Δική μου ταπεινή άποψη, το android είναι πιο ολοκληρωμένο και σωστό λειτουργικό. Και για επαγγελματική χρήση είναι ότι καλύτερο υπάρχει.Το ios είναι για να παίζεις με τις φωτογραφίες στο instagram και στο facebook. Αν συγκρίνουμε λειτουργικά το android για μένα είναι πιο πάνω από το ios…αν συγκρίνουμε συσκευές και εταιρείες, η samsung είναι πολύ κατώτερη από την apple στο θέμα smartphone, να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, εκείνο το άτιμο το touchwiz προσφέρει απεριόριστα lag ότι και να κάνεις ακόμα και όταν πας να φορτώσεις τις επαφές σου…μη γελιόμαστε να είμαστε αντικειμενικοί!

maik

Απο που ηθελαν να ερθουν; Απο τη nokia η τους κατοχους τηλεκαρτας;Γνωριζω και αρκετους που απο ios γυρισαν σε android !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.