Μαϊμού τα δήθεν ανακατασκευασμένα iPhone και iPad σύμφωνα με την iSquare [Update]

Η iSquare ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι παρατηρήθηκε πρόσφατα να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά προϊόντα της Apple που αναφέρονται ως ανακατασκευασμένα από την ίδια την Apple (refurbished by Apple) και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά προϊόντα της Apple.

H iSquare (επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει τον κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά, δεν είναι ανακατασκευασμένα από την Apple, δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την λειτουργία τους (όπως φορτιστή, ακουστικά, καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή, χρήσιμες πληροφορίες, κτλ) και κυρίως δεν καλύπτονται από εγγύηση της Apple. Σε περίπτωση πιθανής βλάβης ο καταναλωτής δεν έχει την κάλυψη της Apple, μέσω των εξουσιοδοτημένων από αυτήν service providers.

Τα αυθεντικά προϊόντα της Apple:
● Έχουν συγκεκριμένα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει προδιαγράψει η ίδια η Apple για τα προϊόντα της.
● Φέρουν πάντοτε την εγγύηση της Apple. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε δήθεν ανακατασκευασμένα από την Apple προϊόντα που δεν φέρουν την εγγύηση της Apple, αλλά ενδεχομένως κάποιου τρίτου, αποσκοπούν στην εξαπάτηση του καταναλωτή.

H iSquare συστήνει στο καταναλωτικό κοινό να απευθύνεται, για αγορά αυθεντικών και πλήρως λειτουργικών προϊόντων Apple προορισμένων για την ελληνική αγορά, μόνο στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της και επίσης σε περίπτωση service, μόνο στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων service providers.

———————————

Update 2: Βράδυ Παρασκευής 2 Οκτωβρίου Μάθαμε ότι τα refurbished iPhone τα διανέμει στην Ελλάδα η TCCM και λογικά από εκεί τα προμηθεύτηκε το Plaisio ή όποιος άλλος πουλάει refurbished προϊόντα της Apple. Δεν είναι “μαιμού” όπως αφήνει να εννοηθεί η iSquare, είναι αυθεντικά προϊόντα της Apple, μεταχειρισμένα τα οποία παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα στον πρώτο τους αγοραστή, επιστράφηκαν, επιδιορθώθηκαν (δεν γνωρίζω από ποιον) και τα συγκέντρωσε η TCCM (έχει έδρα της Τσεχία) και τα μεταπούλησε σε μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών. Μαθαίνουμε ότι αυτά τα refurbished της TCCM έχουν ένα χρόνο εγγύηση, αλλά δεν τα δέχεται η iSquare για επισκευή, ο πελάτης επικοινωνεί με το service που θα του υποδείξει το κατάστημα από το οποίο τα αγόρασε.

Για την αυθεντικότητα του προϊόντος Apple αλλά και το υπόλοιπο της εγγύησης μπορείτε να τσεκάρετε εδώ https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

———————————

Update 1: Απόγευμα Παρασκευής 2 Οκτωβρίου Επικοινωνήσαμε με το Plaisio μέσα από το επίσημο Fan Page τους στο Facebook. Ακολουθεί η ερώτηση και η απάντηση του Plaisio.
– Ερώτηση Techblog: “Καλησπέρα, θα μπορούσατε να κάνετε μια επίσημη δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η iSquare; Δεν αναφέρει πουθενά το Plaisio όμως εκεί πάει το μυαλό μας αν θυμηθούμε την πρόσφατη προσφορά σας με το iPhone 4s (Refurbished by Apple). Ευχαριστώ, Κώστας Βλαχάκης, Techblog”.
– Απάντηση Plaisio: “Costas καλησπέρα, γνωρίζουμε για την ανακοίνωση της iSquare σχετικά με την κυκλοφορία των ανακατασκευασμένων κινητών που δεν προέρχονται από την Apple. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αφορά το ΠΛΑΙΣΙΟ, καθώς είμαστε επίσημος reseller προϊόντων Apple στην Ελλάδα. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του επίσημου διανομέα”.

Μαϊμού τα δήθεν ανακατασκευασμένα iPhone και iPad σύμφωνα με την iSquare, Μαϊμού τα δήθεν ανακατασκευασμένα iPhone και iPad σύμφωνα με την iSquare [Update]

Μαϊμού τα δήθεν ανακατασκευασμένα iPhone και iPad σύμφωνα με την iSquare, Μαϊμού τα δήθεν ανακατασκευασμένα iPhone και iPad σύμφωνα με την iSquare [Update]

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AlexG

Δηλαδή η προσφορά που βγάλανε στο Πλαίσιο και δε ξέρω εγώ που αλλού ήταν απάτη; ή δεν κατάλαβα καλά;

Dimitris

Καλά κατάλαβες…

JohnGR

Ποιo μαγαζί είπαμε τα πουλούσε; Μισό να δω στα διαγραμμένα του gmail. Ωπ, να το!!!
https://newsletter.plaisio.gr/c/mv?EMID=08604NB33MI09IAHV01K9G4NP&TYPE=HTML

Πάνος.λαστ

Κοινώς μας κορόιδεψαν πολύ ωραία. Πάμε και κάνουμε μια ωραιοτάτη μήνυση και τέλειωσε η υπόθεση κάτι “προσφορές” να λείπουν κοροϊδεύουν τον κόσμο και πουλάνε συσκευες 4ετιας χωρίς καλωδια χωρίς τίποτα.

Manolis

κι εγώ για το πλαίσιο θα έγραφα.. περίεργα πράγματα…

Γιάννης σε λέω

Σοβαρό κατάστημα το πλαίσιο τελικά… Αλλά τι περιμένεις όταν μια χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Η απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο!

Αυτή η ιστορία μου θυμίζει μαρτυρίες κάποιων χρηστών που είχαν παραγγείλει κινητα, όπως Huawei, Xiaomi και Lenovo, απευθειας από Κίνα, από αμφιβόλου αξιοπιστίας ηλεκτρονικά καταστήματα, και τους ήρθαν τελικά στα χέρια τους κινητά μαϊμού των παραπάνω εταιριών. Όχι τα αυθεντικά δηλαδή, αλλά κλώνοι

keysmith

Εγώ κατάλαβα iphone είναι του πλαισίου. Δεν μπορεί να πουλάει iphone και να μην είναι; Για το πλαίσιο μιλάμε όχι για κάποιον κινέζο στο ebay. Αλλιώς τι είναι; Android κατασκευασμένο από έξω με μήλο από σήμα; Δεν νομίζω

Μήπως απλά δεν είναι “επίσημα” ανακατασκευασμένα αλλα από κάποιους άλλους. Καθώς δεν συμμετέχει η isquare τα λέει μαϊμού ή συμβαίνει όντως κάτι άλλο;

Υπάρχει μαϊμού hardware και δεν το ξέρω; Μπορεί να κατασκευαστεί iphone από άλλη εταιρία και να τρέχει ios? Άρα τι μαϊμού είναι; Γιατί δεν το διευκρινίζει η ανακοίνωση;

Billys

Μηπως το πλαισιο τα εφερε απο αλλου και το isquare τους την ειπε? (με απλα λογια δηλαδη…)

Billys

Οπως το φανταστηκα… εαν δειτε στο πλαισιο στο Apple iPhone 5S Refurbished 16 GB 4G Smartphone Space Gray λεει 1 έτος εγγύηση Πλαίσιο , αρα ειναι εισαγωγη δικη του , αρα το isquare απλα τους την ειπε οτι δεν θα τους καλυψει εγγυηση επειδη δεν τα προμηθευτικανε απο αυτους…

Gvirginia

Δε πουλάει συσκευές που δεν είναι iPhone αλλά (έτσι κατάλαβα δηλαδή) συσκευές οι οποίες είχαν διάφορα ελαττώματα και αντί να τις επισκευάσει η Apple, τις επισκεύασε ο Master Chief of Disaster. Άρα ένα σπασμένο iPhone που το αγοράζεις 70-150 € και του πετάς μία οθόνη πχ στα 30€ (αντί για 70€ από το επίσημο service) έχεις κέρδος.

Το ίδιο “κάνουμε” όλοι στα κινητά όταν βγουν εκτός εγγύησης, μη ξεχνάμε το κλασικό “έχει πάρει νερά η οθόνη και για να την επισκευάσουμε θα κοστίσει παραπάνω από το να ξανά αγοράσεις τη συσκευή”. Επίσης όταν δεν το “επισκευάζει” κάποιος γνωστός σου, δε ξέρεις αν έχει γίνει καμία φουστιά ώστε να χαλάσει πάλι σε ένα μήνα και να πρέπει να πληρώσεις να στο ξαναφτιάξουν.

cghera

Προφανώς ήταν κάποια παραεισαγωγή αμφιβόλου προελεύσεως ανακατασκευασμένων iphone 4s. Αν αφορά το Πλαίσιο , απλά τραγικό

JohnGR

Ψιλιάζομαι τι παίχτηκε. Θα το πήρε κάποιος, του χάλασε μέσα σε μερικές μέρες και θα πήγε σε iSquare που θα το είχε πιο εύκαιρο, αντί σε Πλαίσιο. Και εκεί άρχισε να ξετιλύγεται το κουβάρι της απατεωνιάς.

@Billys τα Apple έχουν παγκόσμια εγγύηση. Δεν έχει καμία σημασία από που το πήρες. Στην πρώτη ενεργοποίηση περνάει καταχώρηση στους servers της Apple και από εκείνη τη στιγμή αρχίζει να ισχύει η εγγύηση.

dialteo

Να βγάλει το Πλαίσιο μια επίσημη ανακοίνωση για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Κι επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει, θεωρώ πως ο Κώστας πρέπει να ρωτήσει διευκρινίσεις από την εταιρία καθώς μέσα από το techblog.gr διαδοθηκε αρκετά η προσφορά

Sotiris

Καλά να πάθουν όσοι τα αγόρασαν! Χαχαχαχαχαχαχα!Το ευχαριστιέμαι όσο δεν πάει!!!

GiannisMix

Προφανως το techblog δε φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε παράνομη πράξη οποιασδήποτε άλλης εταιρείας. Ωστόσο απο ηθικής πλευράς πρέπει να κανει μια τυπική έρευνα κι εκείνο ώστε να ενημερώσει το κοινό του και για τις απατεωνιές πέραν των προσφορών..

Agnostos13

Η ουσια ειναι οτι η iSquare (infoquest) δεν προωθει ανακατασκευασμενα για πωληση στην ελληνικη αγορα απο οτι φαινεται (κακως κατ´ εμε) οπως γινεται στο εξωτερικο…
Οσοι πωλουν ανακατασκευασμενα (οπως πχ το πλαισιο) ειναι δικης τους εισαγωγης (παραεισαγωγη). Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι μαϊμου (οπως λεει το αρθρο) το οποιο σημαινει αντιγραφη…
Τωρα τα περι μη ισχυσης της εγγυησης μου κανουν περισσοτερο για επικοινωνιακα τρικ της infoquest που φοβαται μην χασει τις πωλησεις της απο τις παραεισαγωγες ανακατασκευασμενων παρα κατι ουσιαστικο!

One

Καλα κατοπιν εορτής βγηκε η Apple να ενημερώσει τους καταναλωτές??
Όχι δεν τρελάθηκα για να αγορασω Apple αλλα εχει και αυτή ευθύνη που αφησε ανυπεράσπιστους τους καταναλωτές.
Αληθεια και οι ενωσεις καταναλωτών τι αποψη εχουν για το θεμα??
Πάντως καλα θα κανουν και άλλες εταιριες να προλαμβάνουν τέτοιες καταστάσεις γιατι οι εποχές είναι περίεργες.

NZ

Η Ελλάδα δεν έχει δικό της Apple Retail Store, οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είσαστε προσεκτικοί από που αγοράζεται προϊόντα της. Στο επίσημο site της, αναφέρονται τα καταστήματα με τα οποία έχει γίνει συμφωνία αντιπροσωπείας. Όλα τα υπόλοιπα είναι μούφα.
Επίσης η εγγύηση είναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ 1 έτος Apple + 1 έτος ΕΕ. —> 2 έτη.
Εγγυήσεις του τύπου Πλαίσιο, eshop, Κωτσο, Public κλπ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ! Αν πάτε στο Πλαίσιο να ρωτήσετε για τις εγγυήσεις, θα σας πέσουν τα μαλλιά σας από τις απαντήσεις που θα πάρετε.
Λυπάμαι, αλλά δε λειτουργεί έτσι.
Refurbish προϊόντα ΜΟΝΟ από τις επίσημες αντιπροσωπείες της Apple (οι οποίες αναγράφονται στο επίσημο site της, όπως έγραψα παραπάνω).
Επίσημο service provider Ελλάδας είναι η Infoquest.

Ο χρόνος εγγύησης ξεκινάει (όπως πολύ σωστά είπε ο @JohnGR) με την πρώτη ενεργοποίηση του προϊόντος, Αυτό γίνεται στη σελίδα “Welcome to My Support Profile” όπου καταχωρέιται το Serial Number.
Σε περίπτωση που υπάρχει επίσημο Apple Retail Store, ο χρόνος εγγύσης ξεκινάει από την ημερομηνία ΑΓΟΡΑΣ, αφού καταχωρείται επιτόπου στο Apple ID.

Γιάννης σε λέω

“Η iSquare ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι παρατηρήθηκε πρόσφατα να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά προϊόντα της Apple που αναφέρονται ως ανακατασκευασμένα από την ίδια την Apple (refurbished by Apple) και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά προϊόντα της Apple.

H iSquare (επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει τον κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά, δεν είναι ανακατασκευασμένα από την Apple, δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την λειτουργία τους (όπως φορτιστή, ακουστικά, καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή, χρήσιμες πληροφορίες, κτλ) και κυρίως δεν καλύπτονται από εγγύηση της Apple. Σε περίπτωση πιθανής βλάβης ο καταναλωτής δεν έχει την κάλυψη της Apple, μέσω των εξουσιοδοτημένων από αυτήν service providers”

Δείτε το όλοι ξανά το κείμενο πολύ καλά!! Ακόμα και να ισχύουν αυτά που λένε κάποιοι ότι το πλαίσιο κάνει παραεισαγωγη i-phone 4 χωρίς αυτά να καλύπτονται επίσημα από την Apple και ότι ανακατασκευάζονται ένας Θεός ξέρει από ποιους και πως, ή ουσία δεν αλλάζει. Μιλάμε για σαβουροδουλειά και όχι 199 € δεν αξίζει να δώσει κάποιος, ούτε 99 € δεν αξίζει καλά καλά.

Agnostos13

Το οτι δεν εισαγωνται επισημα δεν σημαινει οτι εχουν ανακατασκευαστει στο μαγαζακι του κυρ-Μεντιου

Λευτερης

Όπως και να χει οποίος έσκασε 200 ευρώ για να παρει iphone 4s,δηλαδή κινητό του 2011, ανακατασκευασμενο κιολας (δε πα να το έφτιαξε ο ίδιος ο Tim Cook) αξίζει να τον πιάνουν κορόιδο στα παντα. Ειλικρινά όταν άκουσα οτι ξεπούλησαν τα συγκεκριμένα κινητά είπα δεν υπάρχει σωτηρία. Θέλω ομως να δω τη φάτσα αυτών που τα αγόρασαν όταν περάσουν τις αναβαθμίσεις που θα τους βγάλει το κινητό ( γιατί προφανώς είναι ασχετοι ) και μετα θα σερνεται , τι θα χουν να πουν για την αγορά τους. Αλλά νταξει, φτανει στο τραπέζι της καφετέριας θα φαίνεται το μήλο.

patsakos

@agnostos13

Το άρθρο διάβασες τι γράφει; Δεν είναι ανακατασκευασμένα από την Apple. Τέλος. Δεν έχει σχέση αν είναι εισαγωγής αλλά που επισκευάστηκαν. Δεν μπορείς να το καταλάβεις η δεν θέλεις?

panos.last

Και το media markt είχε την προσφορά μην κράζουμε μόνο τούς δικούς μας.

spyros

Πρεπει να ανακατασκευασουμε τους εγκεφαλους μας,γιατι δεν εχουμε καταλαβει,τι ακριβως συμβαινει στην Ελλαδα…

giannis

Το προβλημα δεν ειναι οτι καποιοι πουλαγαν ανακατασκευασμενο κινητο 199 ευρω χωρις αλλα αξεσουαρ οταν το ισιο καινουριο εκανε μολις 80 παραπανω. Λαμογια παντα υπαρχουν. Το προβλημα ειναι οτι ξεπουλησε. Οσο υπαρχεο το χρημα θα υπαρχουν κερδοσκοποι. Το θεμα ειναι να παψει η κοινωνια μας να παραγει ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Κώστας Βλαχάκης

Update:

Το Techblog επικοινώνησε με το Plaisio μέσα από το επίσημο Fan Page τους στο Facebook. Στο άρθρο έχουμε επισυνάψη την ερώτησή μας και την απάντηση του Plaisio.

giannis

Επισημος διανομεας ειναι…οκ.
τα 4s της προσφορας τα πηρε απο την isquare η τα εφερε απο εξω; αυτο δεν μας λεει το plaisio

Petros

Από νομικής άποψης, δεν έχει δίκιο η iSquare. Άλλο πράγμα “μαϊμού προϊόν” και άλλο “παραεισαγωγη” η “ανακατασκευασμενο χωρίς την άδεια της apple”. Εάν τα επίμαχα iPhone είναι γνήσια και πωλήθηκαν αρχικώς εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης , τότε καλύπτονται από την εγγύηση της apple υποχρεωτικά με βάση το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Εάν η iSquare αρνείται να τα καλύψει στην Ελλάδα, τότε παρανομει και παραβιάζει το νόμο για την προστασία του καταναλωτή. Αυτά που λέει περί αξεσουάρ, εγχειρίδια κτλ. Είναι απλώς άσχετα με την εγγύηση του iPhone. Ας μην ξεχνάμε ότι το εμπόριο γνήσιων προϊόντων εντός E.Ε. είναι ελεύθερο , τόσο στην πρωτογενή αγορά (=καινουργια) όσο και στη δευτερογενή αγορά (μεταχειρισμενα).

Το μόνο σημείο που ενδεχομένως έχει δίκιο η iSquare είναι η δήλωση του ΠΛΑΙΣΙΟΥ ανακατασκευασμενα …”απο την APPLE”. Αλλά και πάλι , ακόμη κι Εάν αυτό είναι ψέμα , πάλι η iSquare δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί να παρέχει υποστήριξη , αφού η εγγύηση του γνήσιου iPhone ισχύει κανονικά (δηλ. τίθεται μόνο ζήτημα εξαπάτησης του καταναλωτή, όχι ακυρότητας της εγγύησης).

Εάν το πλαίσιο περάσει στην αντεπίθεση (Υπάρχει ξεκάθαρη δυσφήμιση του πλαισίου), η iSquare θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα από νομικής άποψης. Η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφερον.

dialteo

Μπερδεμένα πράγματα..
Το Πλαίσιο είναι επίσημος διανομέας σύμφωνα με το ίδιο και με την isquare
Η isquare δεν διαθέτει refurbished IPhone στην Ελλάδα (σύμφωνα με την ίδια)
Τα πιστοποιημενα refurbished (που δεν κυκλοφορούν Ελλάδα) περιλαμβάνουν πλήρες πακέτο (φορτιστή, ακουστικά κτλ)
Τα refurbished του Πλαισίου είχαν μόνο τη συσκευή στο πακέτο
Όποιος κατάλαβε κατάλαβε (εγώ όχι)

Bloodmaster

Αρε δεν ξερω τι να πω. Οσο ποιο πολυ διαβαζω το αρθρο τοσο πιο πολυ γελαω. Καλα μιλαμε τα μηλοπροβατα πηγαν κατω απο την μηλια του 4s και φαγαν ανακατασκευασμενα μηλα. Χαχαχα

Petros

Επίσης, η iSquare είναι τελείως foul Όταν μιλάει για “προιοντων Apple προορισμένων για την ελληνική αγορά”. Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να διαφυλάξει τα αποκλειστικά της προνόμια, υπονοώντας ότι όλοι οι ανεξάρτητοι έμποροι – εισαγωγείς είναι παράνομοι. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, όλοι οι μη εξουσιοδοτημένοι έμποροι (γνωστοί και ως “σκρουτζομαγαζα”), θα έπρεπε να μπούνε φυλακή.

Ιωάννης jb

Εντάξει οτι και να έγινε τώρα εμάς δεν μας πολυενδιαφέρει.. κανένας σοβαρός ανθρωπος δε θα πήγαινε να πάρει το συγκεκριμένο κομμάτι.. ακόμη και καινούργιο ολοκαίνουργιο να ήταν με φορτιστή μέσα και τα πάντα όλα, δε πρόκειται να έδινα πάνω απο 150 ευρώ και αυτά θα τα έδινα για να το πάρω και να το βάλω στο συρτάρι μου, για συλλεκτικό να το έχω! Μόνο εκει υπάρχει αξία νομίζω! Σαν συσκευη 3,5 ιντσες είναι τραγικά λίγες για τα σημερινά δεδομένα δε μπορείς να κάνεις τίποτα και δεν είναι μόνο οι ιντσες είναι όλα

Gp

Περίεργη ή απάντηση που έδωσε το πλαίσιο. Δεν αφορά αυτούς λένε η ανακοίνωση της isquare. Τότε ποιούς αφορά; Αφού το πλαίσιο είχε την προσφορά!

Gvirginia

@Gp Βασικά την είχαν και άλλες μεγάλες αλυσίδες και όπως έψαχνα βρήκα και σελίδες που επισκευάζουν iPhone να πουλάνε “refubrished”. Ίσως πήγαινε για αυτές τις εταιρείες.

Μιχάλης Φ.

Υπάρχει περίπτωση να έγινε η ανακατασκευή σε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα από τον εκεί επίσημο αντιπρόσωπο της Apple και να τα εισήγαγε το Πλαίσιο από εκεί;

Alexboom

– η Apple βγάζει ανακατασκευασμένα.
– το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι επίσημος re-seller.
– η iSquare σας δουλεύει ψιλό γαζί.

προς τί όλη αυτή η φασαρία με το ΠΛΑΙΣΙΟ;;

και τι παραπονιέστε ορισμένοι, ήθελα να ήξερα….παίρνετε κινητό 3ετίας και 4ετίας με τιμές 5πλάσιες της σημερινής!! το ‘refurbished’ σας χάλασε…

παπαροκάς tiamat

Δε καταλαβα ρε παιδια! Που φταιει το καθε καταστημα? Και γω πουλαω μπλουζα αιφον 250 ευρω! Αμα ειστε θυματα ελατε να τη αγορασετε απο τον παπαροκα!

Να περνανε moto g ολοι αυτοι! Μου Θέλανε ομως iphone 4ετιας….

Μάκης

Εγώ ξέρω να σας πω το εξής και μπορείτε να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι ότι “θεμα” εχει αναφορά στο “μηλαρακι” και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο techblog.gr “σπάει” τα κοντέρ δείτε πόσες (απαντήσεις) έχει…… ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;……. ΛΕΩ

Κώστας Βλαχάκης

Update 2:

Μάθαμε ότι τα refurbished iPhone τα διανέμει στην Ελλάδα η TCCM και λογικά από εκεί τα προμηθεύτηκε το Plaisio ή όποιος άλλος πουλάει refurbished προϊόντα της Apple. Δεν είναι “μαιμού” όπως αφήνει να εννοηθεί η iSquare, είναι αυθεντικά προϊόντα της Apple, μεταχειρισμένα τα οποία παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα στον πρώτο τους αγοραστή, επιστράφηκαν, επιδιορθώθηκαν (δεν γνωρίζω από ποιον) και τα συγκέντρωσε η TCCM (έχει έδρα της Τσεχία) και τα μεταπούλησε σε μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών. Μαθαίνουμε ότι αυτά τα refurbished της TCCM έχουν ένα χρόνο εγγύηση, αλλά δεν τα δέχεται η iSquare για επισκευή, ο πελάτης επικοινωνεί με το service που θα του υποδείξει το κατάστημα από το οποίο τα αγόρασε.

Dimitris

άρα μούφα η επιγραφή της ΠΛΑΙΣΙΟ που έγραφε Refurbished by Apple

Apple Insider

Ρε σεις, ότι και να πει η iSquare (η οποία μέχρι και πριν λίγους μήνες δεν έκανε την διανομή των iPhone, αυτό το έκαναν οι carrier), δεν έχει να κάνει με το service! Το service είναι direct σε Authorized Service Providers από την Apple ή από carrier! Απλά τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει (γιατί οι carriers τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα με τις παραεισαγωγές), με κάπως άκομψο τρόπο. Βέβαια και το Πλαίσιο, κάνοντας “παραεισαγωγή” κινδινεύει να χάσει το Authorised Reseller status. Όσον αφορά τα Refurbished, είναι πάντα προϊόντα που έχουν αγοραστεί από το Apple Online Store, το οποίο υπάρχει και στην Τσεχία. H Apple ΟΝΤΩΣ παρέχει refurbished συσκευές, απλά το κάνει πάντα μόνο μέσω του δικού της καταστήματος. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα προϊόντα της Apple που δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ εγγύηση (και τα έχει αγοράσει ο πωλητής, κατόπιν συμφωνίας με την Apple, και είναι υποχρέωσή του να αναφέρει ότι δεν υπάρχει εγγύηση). Η iSquare λοιπόν, απλά προσπαθεί να κόψει τα “διαφυγόντα” κέρδη (ως επίσημος διανομέας πλέον), παίζει ένα επικοινωνιακό “παιχνίδι” (ενώ θα μπορούσε απλά να βάλει τον τοπικό manager της Apple να “καθαρίσει”). Γενικότερα, από χιλιόμετρα μακριά βρωμάει “greek business”, και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανείς καλύτερος να αναλάβει… Συνέχεια »

Petros

Και πάλι, η iSquare δεν έχει δικαίωμα να αρνείται το σέρβις γνήσιων iPhone. Εάν ένας καταναλωτής η έμπορος της κάνει αγωγή στα δικαστήρια, θα της πάρει πολλά, πολλά λεφτά. Ιδίως το ΠΛΑΙΣΙΟ , που το έκανε ρόμπα ή iSquare με το δελτίο τυπου, θα πάρει αρκετές χιλιάδες ευρώ αποζημίωση.. Αναρωτιέμαι, η ίδια η APPLE γνωρίζει αυτές τις αθέμιτες και μονοπωλιακου χαρακτήρα πρακτικές της iSquare Στην Ελλάδα?

Apple Insider

Petros, αυτό ακριβώς γράφω πιο πάνω. Το service της Apple δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της iSquare. Μονάχα αυτό στην InfoQuest και στα iStorm.
Η Document και η iSystem για παράδειγμα (όπως και η Arvato, αν κάνει ακόμα service για λογαριασμό των carrier) έχουν απευθείας επικοινωνία με την Apple, όχι με την iSquare…

Ευτύχης

Παιδιά όντως δεν έχουν εγγύηση από την Apple τα συγκεκριμένα iPhone. Και για του λόγου το αληθές δείτε το συνημμένο.

https://www.sendspace.com/file/oxt7w0

Αυτό το print screen είναι από το δικό μου κινητό.

NZ

Από χιλιόμετρα βρωμάει η όλη υπόθεση. Και στη βρώμα, το Πλαίσιο είναι από τα κορυφαία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.