Samsung Galaxy S5, Ετοιμάζει 16αρα κάμερα στην επόμενη ναυαρχίδα

Ακόμα δεν χορτάσαμε καλά-καλά το Samsung Galaxy S4 και άρχισαν να διαρρέουν οι πληροφορίες για την επόμενη ναυαρχίδα των Κορεατών. Έτσι γίνεται λόγος για κάμερα 16 Megapixels στο επερχόμενο Samsung Galaxy S5 και όχι μόνο. Μαζί με τον αισθητήρα των πολλών Megapixel θα υπάρχει και τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας, ή αλλιώς Optical Image Stabilization.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτά τα στοιχεία imaging δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στο επερχόμενο Samsung Galaxy Note III, αλλά από την επόμενη γενιά Galaxy και μετά.

Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5, Ετοιμάζει 16αρα κάμερα στην επόμενη ναυαρχίδα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ok.

theo

ας κοιτάξουν να βάλουν κανένα cmos sencor αντι ccd στην φωτογραφική και κανένα dedicated chip για την επεξεργασία αποθήκευση των φωτογραφιών και ας αφήσουν επιτέλους τα άχρηστα megapixels και τις τεχνολογιές που δεν θα είναι τόσο χρήσιμες στην πλειοψηφεία των φωτογραφιών που βγάζουμε. να έχουμε επιτέλους ναυαρχίδες που θα τις παίρνουμε και θα έχουν πραγματικές φωτογραφικές δυνατότητες.

VasiliSIII

Εγω απο Note σε S πάω… ελεγα να περιμένω το S4 μετα είπα το Note III, τώρα σκέφτομαι το S5. Το S5 θα εχει και άθραυστη οθόνη και 16mp καμερα, οπωτε ας περιμένω κανα 9μηνο…πωπω θα γεννήσω μέχρι τότε!!!

Μερκουρης

@theo σωστός!!! επίσης να βελτιώσουν την αυτονομία της μπαταρίας !!!

Darth

όλοι κοιτάνε πως να βελτιώσουν sensors και opticals samsung βάζει mp……

και αντί για camera αν κάνουν κάτι με οθόνη του s4 που βάζεις κινητό στην τσέπη και σπάει οθόνη(εξωτερικό γυαλί μένει άθικτο) για πλάκα επειδή λυγίζει συσκευή με το παραμικρό και το δεν το αναγνωρίζουν και σαν πρόβλημα

Μάκης

Το πρώτο και το τελευταίο κινητό android έιναι το GS4. Τα βαρέθηκα όλα αυτά τα φρου φρου και αρώματα, τα διάφορα κολπάκια με τους αισθητηρες, την ανύπαρκτη ανωτερότητα του τετραπύρηνου επεξεργαστή στη πράξη, την υπερβολική κατανάλωση μπαταρίας από τη fhd οθόνη….κ.α
Είναι η πρώτη φορά που θέλω το επόμενο κινητό μου να κάνει λιγότερα (και ουσιαστικότερα!) πράγματα από το τωρινό, γι’αυτό το λόγο θα πάω (ξανα) στο μηλαρακι και στο 5ς το οποίο ότι λέει στα χαρτιά το κάνει στην πράξη με τον καλύτερο τρόπο και χάρισμά σας οι πυρήνες, η ραμ και τα mp!

dimos

@Μάκης τι δεν κάνει το S4 που αναφέρει στα χαρτιά και δεν κάνει και στην πράξη?

μιχαλης362

Όλοι μας θέλουμε και από κάτι κάλο να έχει το Galaxy S5 π.χ. περισσότερη αυτονομία, άθραυστη οθόνη, καλύτερο ήχο, καλύτερη κάμερα, μερικοί θα πουν δεν ζητάμε και πολλά και όμως πολλά ζητάμε αν είναι η Samsung να βάλει όλοι τις την τεχνολογία πάνω στο S5, μετά στην επόμενη γενιά Galaxy τη θα πρέπει να κάνει για να είστε ευχαριστημένοι αόρατο κινητό ή να σου κάνει και καφέ, ένα Smartphone θα έχει τα καλά του αλλά και τα κακά του δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια!!!

Μάκης

@dimos δε το εξέφρασα σωστά εγώ, δεν εννοώ ότι μας παραπλανούν και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά ολα αυτα τα θεωρώ ανούσια οπως για παράδειγμα τη τεραστίων διαστάσεων fhd οθόνη που ναι μεν είναι εντυπωσιακή αλλά με το που βγεις έξω στον ηλιο δε βλέπεις τπτ. Ακόμη και ο τετραπύρηνος επεξεργαστής μου είναι αδιαφορος, δε ξέρω οι άλλοι που τον αξιοποιούν και τι εφαρμογες τρέχουν αλλά εγώ κοιτάω το αποτέλεσμα δλδ ότι στο iphone οι σελίδες ανοιγουν πιο γρήγορα και οι εφαρμογές φορτώνουν επίσης πιο γρήγορα.
Δεν έχει νοημα να ανοιξουμε αντιπαραθεση για iphone-android γιατί εκτός του ότι είναι off-topic, στη τελική ο καθένας αγοράζει αυτό που ικανοποιεί τις προσωπικές του ανάγκες και γουστο.

Alexis

Ωραία τότε ρε @ Μάκης πάρε εσυ το 5s που ουσιαστικά είναι ίδιο από όλες τις πλευρές με το 5 με την 4άρα οθόνη και άσε μας εμάς με τα fullhd τα τετραπύρινα 5ιντσα θηρία!

Επί του θέματος: Παιδιά μη βιάζεστε είναι πάρα πάρα πολύ νωρίς ακόμα! Και εδώ μίλησε για την κάμερα μόνο. Μπορεί (που σίγουρα) να έρθουν στη φόρα κι άλλα στοιχεία και για την μπαταρία και για την ποιότητα κατασκευής και και και…Ας μείνουμε στο s4 τώρα!

P@NOS

Darth δεν μπορω να καταλάβω τι έχεις πάθει και κραζεις όλες τις εταιρίες για τα πάντα?(εκτός την Oppo βέβαια!!!) το s4 βγάζει απο τις καλύτερες φωτογραφίες συγκριτικά απο τα αλλά smartphone της κατηγορίας, αυτό με την οθόνη πάλι τι κουφο ειναι?

Μάκης

@Alexis Επειδή όπως προείπα τυγχάνω και εγώ κάτοχος ενός “θηρίου” μπορείς να μου εξηγήσεις με ποια κριτήρια χαρακτηρίζεις ένα κινητό “θηρίο” ; Μήπως το μέγεθος; τα τεχνικά χαρακτηριστικά; τη διαχρονικότητά του ; το λειτουργικό; ΟΛΑ μαζί; κι αν είναι έτσι μήπως το s3 που χαρακτηριζόταν πέρυσι “θηρίο” εξακολουθεί να είναι και μέχρι σήμερα, ή μήπως έχεις την εντύπωση ότι σε λίγους μήνες που θα βγει το S5 θα λες ακόμα θηρίο το S4 ;
Τα πάντα είναι αναλώσιμα και με ημερομηνία λήξης πριν καν κατασκευαστούν! Ο κόσμος δεν έχει αναγκη από θηρία αλλά από 3 πράγματα μόνο: αξιοπιστία, ευχρηστία, αυτονομία (και φυσικά φορητότητα το οποίο δε το συμπεριλαμβάνω στα 3 βασικά χαρακτηριστικά γιατί είναι αυτονόητο για ένα κινητό! )

vasilis

Πάει το δούλεμα σύννεφο…

Darth

@P@NOS ας κανει και oppo βλακεια προτος θα ειμαι που θα κραξω

γιατί σκας που σκας χρήματα (μπόλικα συνήθους) έχουν και διάφορα θέματα τα κινητά και αντί να τα διορθώσουν κάνουν τον κινεζο και ρίχνουν ποιο πολλά χρήματα στο marketing παρά σε κάτι άλλο

πχ s4 (σπάει οθόνη εσωτερικά για πλάκα, υπερθέρμανση στο full και κακή κατασκευή παλαιστικού + ακομι και τώρα αρκετά software bugs)
htc one (εδώ κάπως καλύτερα αλλά και πάλι σε πολλούς έχει σπάσει το πίσω τζαμακι στην camera η camera δεν είναι και ότι καλύτερο + σε αρκετές συσκευές παρατηρήθηκε κακή συναρμολόγηση
αν κόστιζαν κάνα 400 450 (αρχική τιμή) θα το βούλωνα αλλά όταν σου λένε 750 ευρώ και σου δίνουν αυτά πρέπει να είναι κάποιος στόκος να μην πει λέξη

P@NOS

Darth αγόρι μου προσγειωσου λίγο! Δεν σκαω λεφτά σε κανέναν κλέφτη, 400€ το πήρα το s4 όσο δλδ πήρες και εσύ το Find! Εξάλλου και στο skroutz να μπεις 470 το έχει…

AndroGen

@Darth έχει απόλυτα δίκαιο σε σχέση με το ότι πρέπει να πέρνεις αυτό που αγοράζεις ανάλογα τα χρήματα που δίνεις 😉

μιχαλης362

@Alexis & @P@NOS +1000000..!!!

giorgos

@Theo από πότε οι cmos sensors είναι καλύτεροι από τους ccd? Να σε ενημερώσω οτί το 99% των ψηφιακων μηχανών σήμερα έχουν cmos. Το 1% που περισεύει είναι απο φωτογραφικές με ccd που ξεκινάνε από τις 10.000Ε και φτάνους και τις 70.000Ε.

Νio

Μονο που βλεπω S5 δεν καθομαι να κοιταξω τα σχολια. Δεν εχει νοημα ρε παιδια ειναι πολυ νωρις.

theo

@giorgos οι περισσότερες compact φτηνές φωρογραφικές μηχανές έρχονται με ccd. ο λόγος είναι γιατι το ccd το κουμαντάρουν πιο εύκολα και τους έρχεται πιο φτηνά. το cmos σαν τεχνολογία έχει την δυνατότητα να απεικονήσει καλύτερα την φωτογραφία απο ccd με μόνη εξαίρεση την νυκτερινή λήψη γιατι εκέι ι αισθητήρας παράγει θόρυβο (τα κόκκινα που βλέπουμε στις νυχτερινές φωτογραφίες). γιαυτό και όλες οι slr φωτογραφικές έρχονατι με cmos απο την δεκαετία του 80(αν θυμάμε καλά 1η με cmos ήταν η fujitsu που έβγαλε το 1975 για τον στρατό)

giorgos

@theo CCD sensors, as mentioned above, create high-quality, low-noise images. CMOS sensors, traditionally, are more susceptible to noise. Because each pixel on a CMOS sensor has several transistors located next to it, the light sensitivity of a CMOS chip tends to be lower. Many of the photons hitting the chip hit the transistors instead of the photodiode. CMOS traditionally consumes little power. Implementing a sensor in CMOS yields a low-power sensor. CCDs use a process that consumes lots of power. CCDs consume as much as 100 times more power than an equivalent CMOS sensor. CMOS chips can be fabricated on just about any standard silicon production line, so they tend to be extremely inexpensive compared to CCD sensors. CCD sensors have been mass produced for a longer period of time, so they are more mature. They tend to have higher quality and more pixels. Based on these differences, you can see that CCDs tend to be used in cameras that focus on high-quality images with lots of pixels and excellent light sensitivity. CMOS sensors traditionally have lower quality, lower resolution and lower sensitivity. CMOS sensors are just now improving to the point where they reach near parity with CCD devices… Συνέχεια »

giorgos

τα έχεις μπερδέψει λίγο 🙂 . CCD=πανάκριβοι CMOS=πάνφθηνοι

Gmis

αν εχει παραπανω απο 5.2” οθονη θα καταντησει tablet !!!!!η τουλαχιστον να εχει το μεγεθος του LG G2 …….

μιχαλης362

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.