Samsung και Apple κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά smartphones το 2012

Σύμφωνα με την αναφορά της εταιρείας Wireless Smartphone Strategies το 2012 κινήθηκαν στην αγορά συνολικά 700.1 εκ. smartphones παγκοσμίως, αύξηση της τάξεως του 43% σε σχέση με το 2011 (470.5 εκ). Πιο αναλυτικά, μόνο το τέταρτο τετράμηνο 217 εκ. τεμάχια εστάλησαν από τα εργοστάσια προς τα καταστήματα (shipments), αύξηση 38% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011, με τις Samsung και Apple να κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά, κατέχοντας μαζί σχεδόν το 50% του μεριδίου.

Η Samsung ήταν ο πρωταγωνιστής της χρονιάς, αποστέλλοντας 213 εκ. smartphones παγκοσμίως και κατέχοντας το 30% του συνολικού μεριδίου αγοράς, συλλογικό αποτέλεσμα από όλα τα μοντέλα που πρόσφερε μέσα στο 2012. Η Apple από τη μεριά της δείχνει μία υγιή ανάπτυξη γύρω στο 46%, έχοντας αποστείλει 135.8 εκ. συσκευές iPhone μέσα στο έτος και κατακτώντας το 19% του συνολικού μεριδίου αγοράς παγκοσμίως.

H Nokia παραμένει η τρίτη ισχυρότερη εταιρεία παγκοσμίως, μένοντας όμως με μόλις 5% του συνολικού μεριδίου αγοράς σε σχέση με το 15.8% που κατείχε το 2011. Όλες οι υπόλοιπες εταιρείες μαζί κατέχουν πια το 45.2% του συνολικού μεριδίου αγοράς, έχοντας κυκλοφορήσει στην αγορά 316.3 εκ. συσκευές.

smartphones 2012, Samsung και Apple κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά smartphones το 2012

Πηγή: 1, 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Δεν θέλω να αρχίσω μία συζήτηση ακόμα καυγά. Αλλά νηφάλια φαίνεται γιατί στους χρηματιστές δεν άρεσαν τα αποτελέσματα της apple. Πουλήθηκαν 470.5 εκ. τεμάχια παραπάνω και “μόνο” 42.8 εκ από αυτά ήταν της apple. Μην ξεχνάτε (ορισμένοι βέβαια δεν το ξέρουν) ότι οι χρηματιστές δεν νοιάζονται για την τεχνολογία μόνο για τα λεφτά. Εκεί που ήταν η nokia, είναι η apple και θα είναι η samsung. Εκεί που είναι η nokia θα πάει η apple και μετά η samsung.

Γιώργος Μ.

Η samsung εκτός των κινητών της , κυριαρχεί στην αγορά και με άλλες συσκευές της (βλέπε tv).
Δεν είναι τυχαίο.

vasilis

An h Ellada an mporouse na exei 4 mono apo ta egostasia tis koreas tha eline to problima tis. SAMSUNG,LG,KIA,HYUNDAI skeftite mono ta kerdi kai ton kosmo pou ergazete g’autous + ta ergostasia pou promitheboun tis eteries aytes.

GiannisWST

Basilis αυτο δεν πρόκειται να γίνει ποτε. Εδώ Nissan είχαμε στο Βόλο και με τις απεργίες το κλείσαμε αφου δεν έκανε δουλεια. Πίστευαν οι γιαπωνεζοι οτι οι έλληνες ειναι δουλευταραδες αλλα την πάτησαν. Το εργοστάσιο μεταφέρθηκε στην Ισπανία, όπου αποτελεί ενα απο τα μεγαλύτερα της Ευρώπης (παράγει τα micra). Οσο για την λιστα …Κακώς ειναι η Samsung πρώτη και η Nokia 3η. Την apple την ρώτησαν? ειδικα για την Samsung τυπογραφικό λάθος θα πρόκειται. Γιατι η ποιότητα της ειναι χάλια. Οι οθόνες της δεν βλέπονται. Οι μπαταρίες της μεγαλες και άχρηστες. Το android καταναλωνει περισσοτερο ρευμα στάνταρ, δεν ξερω μου το ειπαν και το λεω. Και το χειρότερο απο όλα, αυτο το android κολλάει τρομερα. Αν του βάλεις 66,6 εφαρμογές μετα θα λαγκαρει σε σχεση με το iOS. Απορώ γιατι πουλάνε κινητα άλλοι πέραν της apple και δεν την αφήνουν να προσφέρει την απόλυτη πρόταση που ικανοποιεί όλους τους ανθρώπους, όλοι θα αγοράζουν απο iTunes/AppStore και θα ήταν ευχαριστημένοι. Για να προλάβω μερικούς γιατι τελευταία ακούω τα ιδια και τα ιδια και εχει καταντήσει κουραστική η κατάσταση. Και μετα λένε οτι μονο για την apple υπάρχει το hating αίσθημα. Τα λέω για να μην σχολιασετε ξανα και ξανα και ξανα… Συνέχεια »

Αποστόλης Ρόδος

@ nikmour… +1 … συμφωνώ απόλυτα φίλε μου.
Ξαφνικά κάποια εταιρεία βγάζει ένα ωραίο κινητό, μία καινοτομία… και τα νούμερα αλλάζουν όπως και οι στρατηγικές των εταιρειών.
Εξέλιξη να υπάρχει, να γουσταρουμε όλοι μας.

basilis

@GiannisWST μαλλον τολλαρεις δεν εξηγείται αλλιως…

Wolf

@GiannisWST τώρα μεταξύ μας φίλε ειλικρινά.. τα πιστεύεις αυτά πού λες..?! Χαχαχαχα…. την μικρή μου ξαδερφούλα την καλύπτει “η απόλυτη πρόταση της apple”….. εμένα όχι… ούτε καν με jailbreak..!! Αν και μπορεί να κανεις και πλάκα, δεν ξέρω..!

Αποστόλης Ρόδος

@ GiannisWST… απο τα πιο πετυχημένα σχόλια… 😀

Δημήτρης

@GiannisWST ελπίζω και εγώ με την σειρά μου να κανείς πλάκα!!!

Αποστόλης Ρόδος

Μα ρε παιδιά από το ύφος και μόνο της γραφής του GiannisWST, θα έπρεπε να καταλάβετε πως αστειεύεται … δεν νομίζω να χρειάζονται επεξηγήσεις… 🙂 … ειδικά αν έχετε διαβάσει και άλλα σχόλια του στο techblog.

Panos7GR

Βασικά τι μας νοιάζει εμάς τους λατρες της τεχνολογίας, ποια εταιρία είναι πρώτη, ποιά δεύτερη κτλ. Δεν μας νοιάζουν εμάς αυτά… Εμείς γουστάρουμε να βλέπουμε και να “παίζουμε” με τις τεχνολογικές τους συσκευές. Γουστάρουμε να βλέπουμε να εξελίσσονται τα πράγματα κι ας είναι από το Τσιμπουντί η εταιρία!
Καλό είναι να έχουμε και μια εικόνα απ την αγορά, δεν αντιλέγω, όμως αυτά τα ποιος είναι πρώτος σε πωλήσεις να τα κοιτάνε οι χρηματιστές όπως λέει ο nikmour. Τώρα τι να διαφωνούμε και να “τσακωνόμαστε” για το ποιός είναι πρώτος… Δεν έχει νόημα, ούτε κερδίζουμε τίποτα. Απλά τον χρόνο μας χάνουμε.

Χαχαχαχαχα θεϊκό σχόλιο του GiannisWST!!! Φυσικά και κάνει πλάκα ο άνθρωπος… Καυτηριάζει την κατάσταση που όλοι οι Apple fan κατηγορούν γιατί να κράζουν μόνο την Apple, γι αυτό “κράζει” την Samsung. Ωραίος! 😉

AnakinSkywalker

Ποια ΝΟΚΙΑ, ποια Αpple και ποια Samsung; H εταιρεία Others πουλάει τα περισσότερα!!! :p

JohnWave

Ήμουν οπαδός της Samsung,τώρα είμαι της LG γιατί μου προσφέρει κινητά με απίστευτα χαρακτηριστικά σε τρομερές τιμές.Ξέρω ότι το μειονεκτημά της είναι η καθυστέρηση των αναβαθμίσεων αλλά και πάλι…το να έχω 4πύρηνο κινητό HD ανάλυσης στα 360 ευρώ είναι πολύ πιο σημαντικό από τη διαφορά μεταξύ android 4 και 4,1 ή 4,2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.