Samsung ATIV S, Το πρώτο επίσημο Windows Phone 8 είναι εδώ

Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα highlights της IFA 2012, καθώς φέρνει τα Windows Phone 8 στη συκευασία ενός όμορφα σχεδιασμένου smartphone με ενδιαφέροντα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που ανεβάζουν στα ύψη τον ανταγωνισμό.

Το ATIV (ανάποδα σχηματίζει τη λέξη Vita, τυχαίο;) είναι μια σειρά συσκευών με λειτουργικό σύστημα της Microsoft (Windows 8, RT και Apollo), τα οποία σχηματίζουν μια νέα οικογένεια της Samsung με Windows Phone. Δείτε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και μερικές από τις πρώτες φωτογραφίες του.

Samsung ATIV S
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 8
Επεξεργαστής: Qualcomm Krait 1.5GHz dual-core
Μνήμη RAM: 1 GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.8 ίντσες Super AMOLED display HD
Κάμερα: 8 Megapixels
Δεύτερη κάμερα: 1.9 megapixels
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n,Wi-Fi Direct, Wi-Fi Channel Bonding, GPS, Bluetooth 3, micro USB, NFC
Μπαταρία: 2300 mAh
Διαστάσεις: 137.2×70.5×8.7 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.

, Samsung ATIV S, Το πρώτο επίσημο Windows Phone 8 είναι εδώ

, Samsung ATIV S, Το πρώτο επίσημο Windows Phone 8 είναι εδώ

, Samsung ATIV S, Το πρώτο επίσημο Windows Phone 8 είναι εδώ

, Samsung ATIV S, Το πρώτο επίσημο Windows Phone 8 είναι εδώ

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

Αντε να έρθει και το πρώτο hands on 🙂

Stelios

Καλά ρε παιδιά δεν θα ήταν το πρώτο Nokia lumia με windows 8 ??? Η Samsung παιδιά έχει αρχίσει και ξεφεύγει !!!

Superuser

Λίγο φαντασία στον σχεδιασμό δεν έχουν εκεί στην Samsung;

billgreece

κουκλί είναι

Grethimno

ίδιο με το galaxy s πριν από 2 χρόνια. μα καλά αλλάζουν καθόλου το design εκεί στην samsung;;
https://content.myphone.gr/photo/full/2140/to-samsung-galaxy-s-anavathmizetai-se-android-2-3-5-sti-vretania.jpg

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Niko nomizw θα υπαρχει και σε 32GB εκδοση

Solon

Πολύ καλό αλλά όπως λέει και ο φίλος Superuser έλεος με αυτό το ντιζάιν. Έχουμε αϊδιάσει πλέον από την επανάληψη της ίδιας και της ίδιας φόρμας.

Technewz

Πολύ καλό και δεν νομίζω να υπολείπεται σε τίποτα από τη πρόταση της Nokia εκτος αν η Φινλανδοί βγάλουν κάνα Quad Core με PureView και μας τρελάνουν!

spyros

Δεν βαζουν και καμια πιο μυτερη γωνια; Ωπ κατωχυρωμενο!

Παναγιώτης

Συγνώμη δηλαδή εμείς οι κάτοχοι Galaxy S3 γιατί να μην έχουμε 2300 mah μπαταρία? Ολόκληρο γαλαξία έχουμε με τις ίδιες διαστάσεις οθόνη και εμείς και μάλιστα και quadcore και το dual core έχει παραπάνω? Δεν λέω ικανοποιημένος με την μπαταρία μου αλλά λίγο πλεονασμός χρειάζεται μην πω επιβάλεται ώστε να ρολάρει η αγορά !!!

Silender

Grethimno και η apple από το 2010 έχει να αλλάξει σχέδιο(lol 2 είναι όλα κ όλα), η Nokia πάλι… ας είναι καλά το N9 που “έστρωσε το χαλί” για τα lumia.

Grethimno

@Silender και αυτο είναι καλο που οι εταιρίες κρατάνε το ίδιο design για πολυ καιρο;;.. Τι διάολο τους πληρώνουν τους σχεδιαστές τους;; Μόνο η Nokia είχε κινητα με διαφορετικό σχεδιασμό το ένα με το άλλο μέχρι που γνώρισε τα windows 7-7.5 και άρχισε να αντιγράφει τον εαυτό της… Η Sammy έχει τον ίδιο σχεδιασμό στα κινητα της χρόνια τώρα, όπως και η apple, htc,Sony.. Αντι το κάθε κινητο να έχει την μοναδικότητα του, καταντά μονοτονία!!

giorgos

ποοοο ρε παλι η sammy μας αηδιασε με αυτες τις καμπυλες κατι καινουργιο δεν ξερουν να βαλουν ………….

TnR

Το ότι οι εταιρίες κρατάνε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό έχει να κάνει μάλλον με την ταυτότητα της εκάστοτε εταιρίας. Όταν δεις ένα iPhone ή ένα iPod καταλαβαίνεις ότι είναι apple όπως και με τα Galaxy αλλά και με τα Nokia πλέον.

Teo

τρομερός σχεδιασμός,και απ ότι είδα πολύ καλά υλικά κατασκευής…..έθεσε ψιλά τον πήχη η samsung στα windows 8 phone,να δούμε πως θα απαντήσουν οι υπόλοιπες εταιρίες !!!!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Ναι ρε Νικο το κοιταξα, διορθωσε το, υπαρχει και σε 32GB εκδοση.
Αλλα specs:
WIFI Direct
file sharing (επιτελους!) via Tap to Send over Bluetooth and WIFI
NFC
1080p video recording and playback

Κώστας Βλαχάκης

Anastasios, δείξε λίγη κατανόηση! Γίνεται χαμός αυτές τις ώρες. Εγώ από Βερολίνο και ο Νίκος από Ελλάδα δίνουμε τον εαυτό μας αυτές τις ώρες. Υπομονή και όλα θα γίνουν! Ευχαριστώ 🙂

Silender

@ Grethimno
Κοίτα, είμαι από τους ανθρώπους που όταν θέλουν να αγοράσουν ένα σφυρί κοιτάω το πόσο καλά θα κάνει τη δουλειά που το θέλω και όχι το πόσο ωραίο φαίνεται πάνω στο τραπέζι όταν δεν το χρησιμοποιώ.
ίσως γιαυτό να το βλέπω έτσι.

GiannisWST

haters gona hate.

Το σχεδιο ειναι πιο κουλ απο iphone 3gs; που θελουν μερικοι να αντιγραφει. Αλλα το καλυτερο της υποθεσης ειναι το brushed αλουμινιο που εξαιτιας του το hating lvl εφτασε το max επιπεδο. Εχασαν καποιοι το επιχειρημα της πλαστικης κατασκευης;;

panos13

@Παναγιώτης το ότι γιατί το galaxy s3 δεν έχει τόσο μεγάλη μπαταρία αν και τετραπυρηνο είναι άκυρο. Τετραπυρηνο αλλα πιο αδυναμο απο διπυρηνο s4 pro. Πλεον το s3 ειναι το μικρο αδερφακι του ativ.

Grethimno

@Silender off topic:Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που τα κινητά έμοιαζαν με τούβλα και μπορούσαν απλά να παίρνουν τηλέφωνο.. Η σχεδίαση παίζει καθοριστικό ρόλο στα κινητά τηλέφωνα εδώ και 10+ χρόνια. Δεν είμαι υπέρ του να έχεις κινητό για την μόστρα της καφετέριας, ΑΛΛΑ σαν αγοραστής, επιλέγω προϊόντα τα οποία με καλύπτουν τόσο σε hardware-software όσο και σε design. Έτσι πιστεύω διαλέγει τα κινητά της η πλειοψηφία.
on topic: τα χαρακτηριστικά του είναι όπως είχε αφήσει να εννοηθεί η MS. Δηλαδή πολυπύρηνος επεξεργαστής, μεγάλη οθόνη HD, NFC, καλή κάμερα. Hi range smartphone δηλαδή και με λογισμικό που θα πηγαίνει σφαίρα. Ελπίζω με τον ερχομό του win 8 να φανεί επιτέλους ένα ολοκληρωμένο λογισμικό και να μεγαλώσουν και οι επιλογές στο software, γιατί τώρα είναι μόνο 2 ανταγωνιστές: android, ios

Silender

@Grethimno
Με μπερδεύεις…
“Δεν είσαι υπέρ του να έχεις κινητό για την μόστρα της καφετέριας”
αλλά…
“Η σχεδίαση παίζει καθοριστικό ρόλο”

είναι τελείως υποκειμενικό θέμα. Το Hardware πάλι δεν είναι.
Καλά κάνεις και αγοράζεις σύμφωνα με το σύνολο(αυτό δεν κάνουμε όλοι περίπου?).

Εγώ απλά ανέφερα ότι το πως είναι εμφανισιακά ένα smartphone/tablet/gadget είναι το τελευταίο σκαλοπάτι στην επιλογή συσκευής αν κοιτάς να πάρεις κάτι που κάνει καλύτερα τη δουλειά σου. Φυσικά αν έχει και design που σου αρέσει καλύτερο για σένα.

btw ποτέ δε μίλησα για την πλειοψηφία, για μένα μίλησα. 😉

Grethimno

@Silender πολύ σωστά, το θέμα της εμφάνισης είναι υποκειμενικό όπως πολύ σωστά είπες, αυτό που ήθελα να πω είναι οτι το smartphone το αγοράζεις βάση και της εμφάνισης του. Άλλοι το θεωρούν σημαντικό, άλλοι μικρής σημασίας. Προσωπικά το smartphone που θα επιλέξω θέλω πρώτον να με καλύπτει σαν smartphone, και να αρέσει πρωτίστως σε εμένα, και να μην είναι κάτι το οποίο να έχει ίδιο design με τα υπόλοιπα.
Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά, το κινητάκι πέρα από την εμφάνιση (που είναι υποκειμενική) είναι τούμπανο!! 😉

Silender

(εμένα και η εμφάνιση μου αρέσει, το λειτουργικό είναι που με χαλάει) 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.