Samsung, Υπόσχεται μια ολόκληρη μέρα χρήσης των smartphones με μια φόρτιση!

Το πρόβλημα με τη διάρκεια της μπαταρίας στα smartphones είναι γενικευμένο. Όσο και αν σας προβληματίζει το πόσο λίγο κρατάει η μπαταρία του δικού σας μοντέλο, τουλάχιστον θα πρέπει να γνωρίζεται ότι οι περισσότεροι έχουν το ίδιο θέμα. Σε πρόσφατη συνέντευξη στελέχους της Samsung, μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των smartphones που θα παρουσιάσει μέσα στο 2012.

Για να το πετύχει αυτό σκέφτεται να αυξήσει τη χωρητικότητα των ίδιων των μπαταριών σε mAh αλλά και να “σετάρει” καλύτερη το ίδιο το λογισμικό των smartphones με στόχο να κρατάνε σίγουρα μια μέρα με μέτρια προς σκληρή χρήση.

Καταλαβαίνετε πόσο πίσω είμαστε στο θέμα με τις μπαταρίες και δεν έχει σχέση μόνο με τη Samsung, όμως όταν μια από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες στα smartphones θέτει τέτοιους στόχους (για μια ολόκληρη μέρα!), φαντάζεστε πόσος καιρός θα περάσει για να φτάσουμε τις δύο μέρες!

, Samsung, Υπόσχεται μια ολόκληρη μέρα χρήσης των smartphones με μια φόρτιση!

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
enigma

Kώστα ανάλογα τι εννοούν με το σκληρή χρήση..Αν εντάσσουν και παιχνίδι, όπου αν είναι κανά απαιτητικό πάει η κατανάλωση στα ύψη τότε δεν έχει να λέει κάτι….Kαι τώρα αν είσαι προσεκτικός και δεν έχεις συνεχείς αυτόματους συγχρονισμούς κάθε τρεις και λίγο με καιρό, fb, twitter (δεν είναι τομείς τόσο απαραίτητοι κατ εμέ για να θυσιάζεις αυτονομία) και είσαι σε περιοχή με καλό 3g τότε το διήμερο το βγάζεις οριακά….

enigma

To 3g κόβει πολύ και αν δεν έχεις καλό σήμα στην περιοχή που είσαι τότε η κατανάλωση επηρρεάζεται πάρα πολύ έχω την εντύπωση. Τώρα σκέψου ότι αν καταφέρουν να το βελτιώσουν το θέμα, στην περίπτωσή σου ιδανικά θα χεις +1μέρα ακόμη.

Εννοείται πως είναι θέμα η αυτονομία αλλά δεν είναι και λίγες οι εφαρμογές που καταναλώνουν πολύ ενέργεια χωρίς λόγο, ούτε είναι λίγοι αυτοί που διαμαρτύρονται και έχουν πράγματα που δεν χρειάζονται σε συνεχή λειτουργία…. Εγώ τουλάχιστον κάνω τακτικά έναν έλεγχο στα battery stats να βλέπω τι τρέχει και έχω απενεργοποιήσει ότι δεν χρειάζομαι και απλά το πάω χειροκίνητα.

enigma

Καλά ναι αυτό ισχύει….Όπως με τα αυτοκίνητα όπου η εργοστασιακή κατανάλωση δεν επιτυγχάνεται με την καμία σε νορμάλ συνθήκες…..Τώρα αυτό το μέτρια προς σκληρή χωράει πολύ συζήτηση τι περιλαμβάνει…

Αλλά ακόμη και στο sar δηλώνουν την μέγιστη εκπομπή. Κανονικά για μένα θα έπρεπε να δηλώνουν και την μέση…Μπορεί μια συσκευή να έχει μεγαλύτερη μέγιστο sar αλλά σε μέση εκπομπή (συνεπώς σε περιοχές με καλό σήμα) να έχει χαμηλότερο από των ανταγωνιστών….

stavros

Παντως εγω στο iphone με σκληρη χρηση μιαμιση μερα την βγαζω ανετα σχεδον.

Nik0s

Παντως με το ΒΒ 9900 βγαζω περιπου στις 35 ωρες με internet σερφαρισμα και πολυ τσατ

Ανδρέας Μ.

Είναι απαράδεκτο τα smartphones να έχουν κάνει τέτοια άλματα στην τεχνολογία και οι μπαταρίες να έχουν μείνει τόσο πίσω.

Μπορούμε πάντως κι εμείς με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να βελτιώσουμε την κατάσταση: 3G, bluetooth, δόνηση, λευκές οθόνες, live ενημερώσεις είναι μερικές από τις ενεργοβόρες λειτουργίες των κινητών μας που πρέπει να απενεργοποιήσουμε αν δεν μας χρειάζονται.

Έχω ένα Nokia 5800 και έχω κάνει όλα τα παραπάνω. Το κινητό κατεβάζει e-mail κάθε μισή ώρα, χρήση internet 1 ώρα την ημέρα, καθόλου μηνύματα, αρκετές κλήσεις, gps αρκετά συχνά και χρήση διάφορων άλλων μικροεφαρμογών. Η μπαταρία κράτάει 4 ημέρες +. Και να προσθέσω στο παραπάνω μου σχόλιο πως η μπαταρία είναι 3 ετών!

kostas

Δώστε μπαταριά στο λαό, θέλει μεγαλύτερη αυτονομία. Με iphone 3gs μου κρατάει μέχρι 5-6 ώρες χρήση ανεξάρτητα αν το κάνω σε 1-2.5 μέρες.

stergios

ολα αυτα ειναι υποκειμενικα.. για παραδειγμα λεει ο φιλος Ανδρεας παραπανω πως με το nokia 5800 του κραταει 4 ημερες.εγω που εχω το ιδιο δεν μπορω να πω πως δεν ειμαι ευχαριστημενος με την μπαταρια του γιατι θα μου βγαλει 2 μερες αντε με το ζορι 3,αλλα θα εχω κανει μονο κλησεις,αν βαλω μουσικουλα για 3-4 ωρες ή ανοιξω το gps εξανεμιστηκε η μπαταρια σε 1 μερα.
και αφου αναφερομαστε σε εξυπνα κινητα το nexus s το φορτιζω καθε 3 με 4 μερες με πολυ ιντερνετ gps καθως και καμποσα παιχνιδια.

tainia

@stergios όντως υποκειμενικό είναι το θέμα και αποκλειστικά θέμα χρήσης του καθενός.. Φιλαράκι με Nexus S δε βγάζει ούτε 5ωρο με συνεχώς ανοικτό 3G και chat-απάντηση σε πολλά email!!!

εμένα το iPhone με μέτρια γενικά χρήση μου κρατάει 3 μέρες τουλάχιστον αλλά το GSM είναι κλειστό όλο το βράδυ… Για να πω την αλήθεια δε στέκομαι τόσο πολύ στη διάρκεια της μπαταρίας ΑΛΛΑ απαιτώ από το κινητό μου αν έχω 15-20% μπαταρία και είμαι στο δρόμο να με φτάσει για άλλες 2-3 ώρες standby (χωρίς wi-fi και 3G!!!) κάτι που κάποιες οικονομικές Android συσκευές δε με έχουν καλύψει και μάλιστα με έχουν αφήσει ξεκρέμαστο όταν χρειαζόμουν κινητό!!!!

Καλά για Symbian δε λέω τίποτα επειδή δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα!!!!

Νικος

οντως κατι πρεπει να γινει..εχει καταντήσει κουραστικο..ειναι ασχημο να μην νοιωθεις σιγουρια με το κινητο σου…πλεον το 20% στην μπαταρια σημαινει προλαβαινεις δεν προλαβαινεις να το πας σε μπριζα…εχω καταφερει να βγαλω πανω απο μια μερα μονο οταν ειχα τα παντα κλειστα (wifi,3g,Sync) , Η συνηθης χρηση ειναι μονιμα συνδεδεμενο στο wifi σπιτι,1ωρα τηλεφωνα και καμια 20ρια μηνυματα….Αυτονομια …8-12ωρες απο μετρια εως σκληρη χρηση του ιντερνετ.
Και εχει καταντησει και απαραιτητο γαμωτο! πιο πολυ με βολευει να δω αυτο που χρειαζομαι μεσω του καταλληλου app απο το κινητο μου παρα απο το PC 🙂

EliasKir

Παντως εγς με το LG A180 βγαζω ανετα ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ : Ρ

thanos

Εγω παντως αμα ειναι να “λιωσω” κανενα παιχνιδακι και ειμαι σπιτι το βαζω στην πριζα και καθαρισα.Επισης καθε βραδυ φορτιση ανεξαρτητως αν η μπαταρια ειναι στο 70% ή στο 5%.Παιδια μην ξεχνατε οτι τα κινητα αυτα δεν ειναι οπως τον παλιο καιρο γνωριζαμε τα κινητα.Αρα εγω το θεωρω απολυτως φυσιολογικο να εχουν τετοιες ενεργειακες απαιτησεις

GiannisWST

Εγω παντως με το iPad 2 αν το λιώνω θελει φορτισμα καθε βραδυ…και δεν εννοω καθολου παιχνιδια. Άκου εκει το iPhone 3 μερες με μέτρια χρηση, εμενα η μέτρια χρηση θα το εβγαζε off ανετα στη 1,5 μερα. Μετα απο 3gs εποχη καίνε περισσότερο κάρβουνο… Ολα το ιδιο πολυ κρατανε αν τα εχεις για μηνυματα και ομιλια μονο, αλλα και παλι τι να το κανεις το smartphone τοτε?

johny88

Εγώ έχω το galaxy s II . Το πρωί στη σχολή που το χρησιμοποιώ “σαν τηλέφωνο” δλδ το εχω απλα στην τσέπη, μετά από 8 ώρες συνήθως πέφτει από το 100% στο 90%. Στο σπίτι όμως που το χρησιμοποιώ “σαν λαπτοπ “,δλδ Facebook, YouTube, παιχνίδια, βιντεακια και άλλα και φωτεινότητα στο φουλ κρατάει 5-6 ώρες το πολύ. Δεν γίνεται να το χρησιμοποιείςν σαν υπολογιστή, να πιάνει η μπαταρία 50 βαθμούς κελσίου και να θες να σου κρατήσει 2 μέρες

nektarios

Εχω το Galaxy Note…. Με συγχρονισμο auto, email ανα μιση ωρα, φουλ η οθονη, να το λιωνει στο σερφαρισμα απο το πρωι μεχρι το βραδυ η γυναικα μου χωρις υπερβολες και εγω το αναλαμβανω για να μπω στα σαιτ με μπαταρια 2500 κραταει 1 ημερα και για το πρωι αλλο ενα 30% αλλα και καποιες ημερες να θελει απλα μια ημερα! !Ειμαι πολυ ευχαριστημενος διοτι το Galaxy si-ii δεν εβγαζαν πανω απο καποιες ωρες με ολα αυτα. .

Marios

Εγω παντως με παρομοια χρηση με αυτη του Κωστα(οχι τοσα sms) στο πρωτο σχολιο, επιπλεον ανοιχτο wifi για αρκετες ωρες(με πολυ χρηση facebook) φτανω στανταρ 2 μερες, αρκετες φορες και 3. Ideos X5 Pro.

Π.χ τωρα μου γραφει οτι ειμαι στις 2η 11ω 13λ. Πατωντας στο Wi-Fi γραφει “Το Wifi ειναι ενεργοποιημενο 22ω 10λ 7δ”.

Γενικως ειμαι ΥΠΕΡ-ευχαριστημενος με την μπαταρια του.

Marios

Ξεχασα να πω πως αυτη τη στιγμη ειμαι στο 23%

Techfan

Σκ@τ@ να φάνε με τις μαmακίες της γαμημένης αξίας του πετρελαίου που τόσο πολύ αγαπάνe .δες που αντί να αναπτύξουν και να διαθέσουν την τεχνολογία με μπαταρίες , πουλάνε το πετρέλαιο γιατί πάντα θα το προτιμάνε για τα λεφτά.

Γιατί νομίζετε πως δεν διαθέτουν μπαταρίες της προκοπής που να φορτίζουν σε 1 λεπτό ή να έχουν τεράστια διάρκεια ζωής? γιατί αναγκαστικά θα διαθέσουν αυτοκίνητα με τεράστια εξέλιξη χωρίς καθόλου ανάγκη για κάθε είδους ανάγκη πετρελαίου.

Φαύλος κύκλος, οπότε ας μην κλαψουρίζουμε για κάτι που ίσως …λέω ίσως…να δούμε βελτίωση μετά από 10 αιώνες…. F U AMERICANS.

Βαγγέλης

Επιστροφή στα παραδοσιακά κινητά λοιπόν με αυτονομία μισού μήνα και ομιλία 24αρων ωρών.

@Techfan έχεις κάποιο δίκιο τα ηλεκτρικά δεν υστερούν σε μοτέρ αλλα σε μπαταρίες. Η τεχνολογία ειναι ώριμη οι μπαταρίες όχι.

enigma

Mπαταρία που να φορτίζει στο λεπτό υπάρχει…Μόνο που το ίδιο γρήγορα εκφορτίζεται πάλι….Η τεχνολογία είναι πίσω στις μπαταρίες και δεν είναι ότι πιο εύκολο…Όσο για τα αμάξια σκεφτείτε ότι μόλις πρόσφατα έβγαλαν με μπαταρίες ιόντων λιθίου τα υβριδικά, κάτι που οι ηλεκτροσυσκευές είχαν χρόνια….

Tony Cool

Ρε παιδια ακουω καποιους απο εσας να λετε οτι θελει τεραστια προσπαθεια απο τις εταιριες αυτο το ”επιτευγμα” κλπ κλπ.Να κανω λοιπον μια αφελεστατη ερωτηση:Εαν οι εταιριες δεν επικεντρωθουν στο να κανουν το high end smartphones τους να εχουν 6 χιλιοστα παχος και τα αφησουν στα 10 χιλιοστα,αν δεν προσπαθησουν να κρατησουν το βαρος στα 110g και το αφησουν στα 200g,και αν αντι για τις κουτσουλιες που θελουν να ονομαζουν μπαταριες βαλουν μια που θα πιανει ολη την πλατη του κινητου(δε θελει και ερευνα απο τη nasa,το κανανε στα κινητα πριν 10 χρονια και) δεν ειναι λογικο να τριπλασιαστει η διαρκεια της μπαταριας?Και μη μου πει κανεις ”ποιος θα αγορασει αυτη τη γκουμουτσα?” γιατι ας εβγαζαν οι εταιριες τα top μοντελα τους σε 2 εκδοσεις,μια ultra slim με 1 μερα μπαταρια και μια νορμαλ με 3 μερες μπαταρια και να δουμε τι θα πουλαγε το ενα και τι το αλλο.Και παλι μη μου πει κανεις οτι ειναι δυσκολο να βγουνε 2 τετοιες εκδοσεις γιατι βλεπουμε κορυφαιες εταιριες να βγαζουνε τα κινητα τους σε 700 διαφορετικες versions!!!

enigma

Tony cool ήδη αν θες υπάρχουν όχι μόνο από 3ους κατασκευαστές αλλά και οι ίδιες οι εταιρίες βγάζουν μπαταρίες πιο μεγάλες με άλλα καπάκια για να χωράνε…

Η motorolla έβγαλε το razr maxx με 3300mah μπαταρία….συνεπώς ας τα βγάλουν λεπτά ώστε και μεγαλύτερη μπαταρία να βάλεις να είναι πάλι λεπτό…

Tony Cool

@enigma
φιλε μου για τα battery packs δεν εχω καλη γνωμη γιατι εχω δει κατα καιρους και σε φιλους μου διαφορα προιοντα και εκτος του οτι κανουν τη συσκευη κακασχημη τα αποτελεσματα τους ειναι αμφιλεγομενα.Ομως το razr maxx που μολις τσεκαρα -καθως δεν ειχα ιδεα για την υπαρξη του ομολογουμενως- μου φαινεται εξαιρετικη ιδεα και μακαρι να το ακολουθησουνε ολες οι μεγαλες εταιριες.Να κανουνε αυτο που ειπα πιο πανω δηλαδη,να βγαζουνε μια εκδοση οσο slim θελουνε και μια αλλη με καλυτερη διαρκεια ζωης στην μπαταρια.

kurdt

Η μπαταρία Κώστα του lg black πώς σου είχε φανεί?Είναι τόσο χάλια όσο λένε?Σκέφτομαι να το αγοράσω αλλά προβληματίζομαι σχετικά με αυτο.Σε σύγκριση με άλλα πως τα πάει? Όποιος το έχει ας πεί και τη δική του γνώμη

enigma

@ tony cool

Ανάλογα τα battery packs…Στο galaxy s2 έχει μια μπαταρία η ίδια η samsung στα 2000mah (από 1650mah) και απλά σου δίνει και ένα κάλυμμα και “χάνεται” το εξόγκωμα στο τελείωμα, προσθέτοντας έλαχιστα mm. Στην ουσία σου δίνει την δυνατότητα αν θες να “χάσεις” από διαστάσεις αλλά να κερδίσεις σε αυτονομία. Επίσης και στην htc άκουγα ότι έβαζαν μπαταρίες από άλλα μοντέλα που ήταν πιο δυνατές και έκαναν στα δικά τους. Οπότε και σε άλλους θα γίνεται αυτό αν το κινητό έχει προσθαφαιρούμενη μπαταρία ή στην περίπτωση του razzr βγαίνει και σε πιο αυτόνομη ενεργειακά έκδοση.

@kurdt

Παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η χρήση του κινητού. Μια απαιτητική χρήση χωρίς όμως παιχνίδι πιστεύω ότι θα σου βγάζει μια μέρα. Απλώς βάζεις είτε χαμηλή φωτεινότητα, είτε στο αυτόματο και κόβεις όπου δεν θες αυτόματες ενημερώσεις….

βαγγέλης
Tony Cool

@enigma
Ολα σου τα σχολια μεχρι στιγμης ειναι ολοσωστα και ευστοχα.Αυτο που λεω εγω ομως ειναι πως ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ για τις εταιριες να βγαζουνε εξ αρχης τα τηλεφωνα με μεγαλυτερες μπαταριες (οπως απεδειξε περιτρανα και η motorola με το maxx που μας εδειξες) ωστε να μην χρειαζεται να προβουμε εμεις σε νεες αγορες,modifications και…στερησεις μετα την αγορα του κινητου!

TASSOS

Καλημέρα σε όλους,

με wifi όλη μέρα, 3G, λίγο gps+in car video, πολύ browsing και λίγες κλήσεις το μόνο που χρειάζομαι είναι να το φορτίζω όταν έτσι κι αλλιώς κοιμάμαι. Φορτιστής διαθέσιμος χρειάζεται και πρίζα.(Galaxy Note). H εξέλιξη στις μπαταρίες θα έρθει από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπου υπάρχει ουσιαστικό θέμα αυτονομίας και όχι από τα κινητά.

giorgio

Έχω ήδη μια ολόκληρη μέρα (μου έχει συμβεί να είναι και δύο) χάρη στο root. Από όταν μπήκε νέα rom και έφυγε από την μέση το χάλι της Samsung, η μπαταρία δεν τελειώνει πλέον σε λιγότερο από μισή μέρα. Ήμουν με τον φορτιστή στο χέρι.

enigma

Kαι τι κάνεις με το κινητό ρε giorgio;;;;Οι περισσότεροι με sgs2 βγάζουν άνετα μια μέρα και αν ακολουθήσεις τα γνωστά tricks οριακά βγάζεις και 2η….

Σ.Μ.

Η μπαταρία παίζει σημαντικό ρόλο!Αν χρησιμοποιείς αρκετά το smartphone σου, φυσικά και θα τελειώσει γρήγορα η φόρτιση!Με τη samsung όμως(έχω το ace),άντε να δούμε επιτέλους να κρατήσει η μπαταρία!Το χρησιμοποιώ μέτρια και η μπαταρία κάθε μέρα φόρτιση θέλει!ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.