Samsung: Επαναστατική τεχνολογία μπορεί να φέρει 4000+ mAh μπαταρία

Με πολλές δημοσιεύσεις για νέες τεχνολογίες μπαταριών να βγαίνουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ίσως να μην είμαστε πολύ μακριά από κάτι ριζοσπαστικό που θα αυξήσει κατά πολύ την διάρκεια ζωής τους. Ερευνητές της Samsung Electronics, κατάφεραν να κάνουν πρόοδο στη σύνθεση των υλικών της καθόδου.

Η συγκεκριμένη πρόοδος αυτή σημάνει ότι μπορείς να αυξήσεις την χωρητικότητα μιας μπαταρίας χωρίς να αυξήσεις το μέγεθος της.

Η Samsung χρησιμοποίησε μια κάθοδο σιλικόνης, προσθέτοντας επιπλέον στοιχεία από γραφένιο στην σύνθεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 1.5 έως 1.8 φορές χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει το μέγεθος. Για παράδειγμα αν αυτή η τεχνολογία υπήρχε σήμερα, το Samsung Galaxy S6 θα μπορούσε να έχει μπαταρία χωρητικότητας 4000+ mAh, χωρίς να αλλάξουν οι διαστάσεις του.

Επιπλέον ο αριθμός κύκλων φόρτισης/αποφόρτισης έχει διατηρηθεί στον ίδιο αριθμό, πράγμα το οποίο είναι το ζητούμενο για ένα εμπορικό προϊόν που αντέχει. Ήταν γνωστό από καιρό ότι η Samsung δούλευε πάνω σε καλύτερες μπαταρίες και αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε αυτή την τεχνολογία να εφαρμόζεται πολύ σύντομα.

Samsung: Επαναστατική τεχνολογία μπορεί να φέρει 4000+ mAh μπαταρία, Samsung: Επαναστατική τεχνολογία μπορεί να φέρει 4000+ mAh μπαταρία

Samsung: Επαναστατική τεχνολογία μπορεί να φέρει 4000+ mAh μπαταρία, Samsung: Επαναστατική τεχνολογία μπορεί να φέρει 4000+ mAh μπαταρία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
metalmania

Μέχρι να βγει μπαταρία αλουμινίου-γραφιτη

Sotiris

Προλαβαίνει να την εφαρμόσει στο Note 5; Έχοντας την καλύτερη οθόνη, από τις καλύτερες κάμερες, τον καλύτερο επεξεργαστή, μακάρι να φέρει κάτι καινούργιο και στην μπαταρία.

Αλεξικακος

Ακομα η μαζικη παραγωγη Γραφενιου δεν εχει φτασει στο σημειο που θελουν. Οποτε δεν υπαρχει θεμα να μπει τοσο γρηγορα στο NOTE 5. Μπορει να χρειαστουν και πανω απο δυο χρονια μεχρι να περασει σε μαζικη παραγωγη. Το γραφενιο αναμενεται τα επομενα χρονια να κυριαρχησει στις μπαταριες. Το θετικο δεν ειναι το τι μεγεθος θα εχουν οι μπαταριες αλλα το οτι θα φορτιζει σε χρονο ρεκορ και δεν θα χανει σε επιδοσεις καθολου. Ακουγεται για χρονους εντυπωσιακους για τα σημερινα δεδομενα η φορτιση. Και φυσικα θα ειναι ευκολο να μπει σε ολες τις εταιρειες δεν ειναι καποια καινοτομια της samsung.

Αλέξανδρος

@Αλεξικακος
Δηλαδή πόσο γρήγορα θα φορτίζει?
πχ 30 λεπτά για πλήρη φόρτιση?

@Techblog ρε παιδιά κάντε κάτι για τα σχόλια, στο 2015 ζούμε, βάλτε ένα discus να επικοινωνούμε σαν άνθρωποι!! :Ρ

Solon

Σιγά την μεγάλη εξέλιξη. Ήδη κυκλοφορούν μπαταρίες στο εμπόριο με διπλάσια χωρητικότητα από τις μαμίσιες και στο ίδιο μέγεθος. Εγώ έχω μπαταρία στο S4 μου με 3500 mAh που με συνηθισμένη χρήση κρατάει άνετα 2 ακόμα και 3 μέρες τι στιγμή που η αυθεντική με το ζόρι βγάζει μια μέρα. Μπορείς να τις βρεις στο Ebay.
Εξέλιξη θα ήταν από τριπλάσια χωρητικότητα και πάνω.

Αλεξικακος

Τα 30 που λες ειναι παρα πολλα απ οσο ξερω. Ηδη απο το 2013 μια 18χρονη πετυχε να φορτισει μπαταρια σε 30 δευτερολεπτα. οποτε θεωρω πολυ λιγα λεπτα στην χειροτερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.