Samsung, Αναπτύσσει οχταπύρηνο επεξεργαστή;

Πλησιάζουμε στο τέλος του 2012 και η όρεξη μας για το τι θα φέρει το ’13 μεγαλώνει. Αρχές Ιανουαρίου έχουμε την έκθεση CES στο Λας Βέγκας και αργότερα στα τέλη Φεβρουαρίου την καθιερωμένη MWC στο Βερολίνο (το Techblog θα είναι εκει!). Αν ισχύουν οι φήμες, μέσα στο νέο έτος η Samsung θα παρουσιάσει tablet και smartphone με ένα νέο οχταπύρηνο επεξεργαστή με τέσσερεις πυρήνες Cortex-A15 1.8GHz, τέσσερεις Cortex-A7 1.2GHz και 2MB μνήμη Cache.

, Samsung, Αναπτύσσει οχταπύρηνο επεξεργαστή;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Αυτά είναι. Και αναρωτιώμασταν τι θα έχει το S4 !

xperiakias

Έλεος!!!

mavrikios

Αντί να αναπτύξουν κάτι χρήσιμο ασχολούνται με σαχλαμάρες. Έχουν ξεμείνει από ιδέες και απλά αναπτύσσουν εντυπώσεις. Τι να τον κάνεις τον οχταπύρηνο σε ταμπλέτα ή σε smartphone? Έλεος!!!!!

MEDS

Καλημέρα!
Δε καταλαβαίνω το κόλλημα, ας βγάλει και 16πύρηνο, πιο είναι το πρόβλημα;
Αν με το 8πύρηνο γίνει έστω και κάτα 0,01 sec πιο γρήγορο γιατί σας χαλάει;
Τουλάχιστον η Samsung στα προϊόντα της προσπαθεί να βάζει τη καλύτερη τεχνολογία της, όχι σαν κάποιες άλλες που απλά αλλάζουν λίγο το design και το πουλάνε σαν καινούριο, ονόματα δε λέμε.

antonis

εγω θα πρωτιμουσα να ανεπτυσαν μια “οχταπυρινη” μπαταρια! ελεος με τους επεξεργαστες.. μπαταριααααα μαγκες..

antonis

γιατι ρε κωστη αδικο εχω? :p τι να την κανεις την lamborgini αμα δεν εχει βενζινι στο ντεποζιτο?? 😀

mavrikios

Πραγματικά MEDS τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό που γράφω εγώ και ο antonis?

Γιώργος

Πιστεύω ότι η μπαταρία θα είναι λίγο μικρότερη από το Note 2(γύρω στα 2600-2800 mAh)
Πάντως αν έχει 1080p οθόνη και 3 GB ram(για το τελευταίο λέγανε γενικά κάποια Samsung συσκευή οπότε μπορεί και tablet να έχει τόσο) , με την αποσπωμενη μπαταρία που φέρνει η σειρά Galaxy θα πουλήσει σαν τρελό !
Υ.Γ. Έχω ακούσει για 2 αντί 1.8 GHz στους A-15 πυρήνες.(βλέπε gsmarena και phonearena)

Bill

Οπως τα λεει ο meds ειναι.εφοσον δινουμε λεφτα ας παιρνουμε ο,τι καλυτερο γινεται.τωρα με τις μπαταριες δεν μπορω να καταλαβω τι κολημα εχετε, απο τη στιγμη που ειναι αποσπωμενες,το ebay να ειναι καλα.δυο τρεις μαζι φορτισμενες και τελειωσε το παραμυθι.ελεος!! Εγω παντα ετσι εκανα.εξαλλου οταν αναπτυσσεται τοσο η τεχνολογια των κινητων με μεγαλυτερες οθονες,πιο ενεργοβορους cpu,ram κα gpu και μονο που μενει σταθερη η αυτονομια εμενα μου φτανει.καποια στιγμη θα γινει κι αυτο?αν θελετε να μην τελειωνει ποτε η μπαταρια παρτε ericson 768 να βρειτε την υγεια σας!!!!!!

Γιώργος

Τελικά άκυρο το τελευταίο το διορθωσανε στα 1.8 GHz και οι δύο πηγές.Συγγνώμη για τη λάθος πληροφορία παιδιά! 🙂

antonis

bill εισαι θεος αγορι μου.. ο πρωτος ανθρωπος στον πλανητη που ειναι ικανοποιημενος με την αυτονομια των smartphones! (φιλικα παντα)

antonis

αν μου επιτρεπεται ενα τελευταιο σχολιο εγω πιστευω πως οι εταιριες πρεπει να δωσουν περισσοτερα στο ui τους, στις υπηρεσιες τους, στην υποστιριξη και στις αναβαθμισης τους.. και φυσικα στην αυτονομια των μπαταριων.. καλο ειναι να βελτιονεται το hardware αλλα καπου κατανταει marketing.. διπυρινοι στα pc ειναι super γιατι να θελει οχταπυρινους ενα κηνιτο τηλεφωνο?? γνωμη μου..

Angelo

Επειδή το διάβασα από κάποιο παλικάρι …. σιγά μην έχω το κινητό με κοντά 5 ίντσες οθόνη και κουβαλάω και μαζί μου 3 μπαταρίες …. είμαστε σοβαροί ;; να κάτσουν να βελτιώσουν μπαταρίες και αφήσουν τους 165 πυρήνες γιατί απλά δεν χρειάζονται σε smartphones

Versavel

Αν το έκανε αυτό η HTC θα έλεγαν όλοι ότι ‘κρεμάει’ όλους αυτούς που αγόρασαν τις τελευταίες τις ναυαρχίδες. Τώρα που το κάνει η Samsung και πετάει έξω αυτούς που αγόρασαν το Note 2 και το Galaxy 3, κανένας δεν κράζει..

makis88

Τι λέτε ρε παιδιά? Τσιμπάς 3 μπαταρίες και τις φορτίζεις για να έχεις να αλλάζεις?? Αστεία πράγματα! Αν είναι αυτός ο σκοπός πρέπει να ασχολούμαστε όλη μέρα με φόρτιση μπαταριών! Έλεος! Μια έχω στο κινητό μου και βαριέμαι να την φορτίσω:P

Όλα αυτά με τους πυρήνες είναι μάρκετινγκ για να δημιουργούν εντυπώσεις και ανάγκες και να νομίζεις οτι χρειάζεσαι κάθε χρόνο καινούριο κινητό! Ήδη σε ένα δυπήρηνο με ένα τετραπύρηνο δεν καταλαβαίνεις διαφορές σαν χρήστης! Εδώ έχουμε δυπήρυνους υπολογιστές και δεν παίζει θέμα.

xperiakias

@Versavel +1
Το ιδιο εκαναν και με την SONY φιλε μου!!!

kostas

τι λέμε τώρα? εγώ με i5 στο laptop και δεν κολλάει πουθενά και ποτέ. τι θα κάνει δλδ ένας 8πύρινος σε κινητό? χρειάζεται πραγματικά??

Γιωργος Αγριανιτης

Κυριε Βλαχακη πριν postαρετε ειδησεις καλο θα ηταν να τις προσεχατε λιγο παραπανω και να εξηγουσατε τον ρολο των 8 πυρηνων…
Ειναι 8πυρηνος οντως αλλα βασιζεται στην αρχιτεκτονικη της arm που ονομαζεται litle.big.
Οι 4 Α7 ειναι εξαιρετικα χαμηλης καταναλωσης και θα λειτουργουν για απλες καθημερινες εργασιες οπως το user interface και οι αλλοι 4 A15 που ειναι υψηλων επιδοσεων θα λειτουργουν σε βαριες εργασιες οπως το gaming.
Αρα η μπαταρια θα ειναι πολυ καλυτερη σε σχεση με την τωρινη γενια και δεν θα επιβαρυνεται το συστημα οπως λενε ολοι.
Τι να τους κανουμε τους 8 πυρηνες σε κινητο?Οριστε η απαντηση.
Επισης για τα λεγομενα οι A15 καινε λιγοτερο απο τους A9 στα ιδια ρολογια αρα και στο gaming μαλλον παλι θα κραταει πιο πολυ το κινητο.
Και εξτρα επιδοσεις και παραπανω ζωη στην μπαταρια,τι αλλο θελετε?

Γιωργος Αγριανιτης

Βρε οτι εχει εχει το ειπα και εγω αλλα το θεμα ειναι οτι δεν δουλευουν και οι 8 ταυτοχρονα…:P
Γι’αυτο σου ειπα να προσεξεις πιο πολυ το αρθρο σου.Αν το’λεγες απο την αρχη δεν θα υπηρχαν ενα καρο σχολια που να λενε οτι θα ρουφαει μπαταρια σαν να μην υπαρχει αυριο…:P

Kostas

Επειδη διαβασα και εγω πολλα…. Πρωτον επειδη το ειδα σ ενα σχολιο… Αλλο ο 8πυρηνος του κινητου και αλλο ο 2πυρηνος του υπολογιστη, ειναι μερα με την νυχτα… Δευτερον διαβασα σε ενα παραπανο σχολι… <> και εγω ρωταω τωρα?? Τα ταπεινα σε επεξεργαστη ισχυ wp αλλα και το iphone γιατι τρεχουν πιο γρηγορα απο ενα android??? Μαλλον επειδη φταιει το λειτουργικο, ας κατσουν και ας σκεφτουν πως θα καταφερουν να φτιαξουν ενα λογισμικο που να μην καταναλωνει τοσο ευκολα την μπαταρια. Τελος οσο αναφορα το θεμα της μπαταριας αυτην καθ αυτην, εδω εχω να πως η εξελιξη της εχει σταματησει σε σχεση με την εξελιξη των οθονων,του επεξεργαστη κτλ.

μιχαλης

MEDS συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και όνομα να πεις μια είναι αυτή η εταιρία που τα κάνει αυτά η (Apple), ρε παιδιά έχετε φάει ένα κόλλημα με τις μπαταρίες και δεν έχει σημασία να βγάλει και 200 πυρήνες σημασία έχει η ποιότητα του επεξεργαστή, δεν βάζει μέσα σε ένα smartphone ότι να ναι επεξεργαστή και το πουλάει, βάζει τον καλύτερο.

Panos7GR

Διαβάζοντας τα σχόλια των παραπάνω που αφορούσαν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήθελα να πω για την κατανάλωση που θα έχει ο νέος Exynos, αλλά με κάλυψε πλήρως ο Γιωργος Αγριανιτης. Μην σας πω πως περισσότερο ενέργεια θα καίει η οθόνη παρά ο επεξεργαστής. Πέρα από την κλασσικουρα με την μπαταρίας, διάβασα και το άλλο κλασσικό “κουφό”: “Στον υπολογιστή/λάπτοπ μας έχουμε διπύρηνο, γιατί στο κινητό μας να έχουμε x-πυρήνες;”. Σας παρακαλώ μην ξαναπειτε αυτή τη σαχλαμάρα! Άλλο desktop CPU, άλλο η CPU που έχει μια mobile συσκευή. Οι επεξεργαστές που έχουν τα tablets και τα smartphones είναι ARM, ενώ το i5 της Intel που είπατε είναι Core. Μιλάμε για χαώδης διάφορα! Από την άλλη κι εγώ θεωρώ το 8πυρηνο επεξεργαστή υπερβολικό (για την χρήση που κάνω εγώ πάντα με το smartphone μου), αλλά σε μια ταμπλέτα με Android πιστεύω θα ταιριάζει γάντι. Καλώς η κακώς το Android είναι ένα λειτουργικό που θέλει περισσότερους πόρους σε σχέση με άλλα γιατί έχει πραγματικό multitasking. Κι επειδή ο σκοπός των tablets είναι να αντικαταστήσουν τους φορητούς υπολογιστές σε όσο των δυνατών περισσότερους τομείς, το Android έχει τα φόντα να το κάνει. Πχ αν η Samsung αναπτύξει περισσότερο το multi-window και φτιάξει ένα πιο… Συνέχεια »

Kostas K.

@ Versavel διάβασες τον τίτλο του άρθρου? Από το αναπτύσσει οχταπυρηνο επεξεργαστή έως το να παρουσιάσει νέο smartphone υπάρχει μια διαφορά..Και δεν κατάλαβα γιατί κρεμάει τους κατόχους S3 και Note? ΕΝΑ Galaxy S βγαίνει κάθε χρόνο και ENA Note
Οντως και εγω συμφωνω για το θεμα της μπαταριας αλλα μην ξεχναμε οτι με το Note 2 η Samsung το χει εξελιξει πολυ το θεμα της αυτονομιας παιδια…

MEDS

Ρε παιδιά, δεν είπα ή Γιάννης ή Γιαννάκης, δεν είπα καλύτερα να έχουμε 8πύρηνους παρά καλύτερες μπαταρίες. Μιλάμε ο συνειρμός μερικών είναι μη πω… Μακάρι η Samsung και η κάθε Samsung να μας πουλάει πάντα ότι καλύτερο έχει να προσφέρει.

antonis

πλακωσαν οι επιστημονες τωρα.. αραξτε λιγο μαγκες!! τσιπακια ειναι ολα και πανω απο ολα marketing αντεεεεεεεε προφεσορες που λεμε και σαχλαμαρες

antonis

προφανως εχουν αλλη αρχιτεκτονικη και χρησιμοποιουντε για αλλες δουλειες μαστορα πανο αλλα στα κηνιτα ειναι μπαρουφες ασυμαντες διαφορες ανεβαζουν το κοστος και την καταναλοση ενεργειας. αλλα σαχλαμαρες λεω μην δινεις σημασια. στα κηνιτα το πιο σημαντικο ειναι το λειτουργικο παρα οι πυρινες!! ενα ποιοττικο windows phone με δυπιρινο μπορει να ειναι 1000 φορες γρηγοροτερο απο ενα τετραpυρινο η οχταπυρινο και 200πυρινο android! το αν μας αρεσει ειναι αλλο θεμα

Vagelis

@Γιωργος Αγριανιτης
Πέρα από το ύφος, πολύ διευκρινιστικό το σχόλιο σου και αυτές οι πληροφορίες θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο άρθρο για να μην δημιουργηθεί η σύγχυση η οποία δημιουργήθηκε με τους πυρήνες. Γιατί και η δική μου σκέψη με την ανάγνωση του άρθρου ήταν πως θα δουλεύουν και οι 8 ταυτόχρονα. Οπότε αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι και μια συσκευή με τετραπίρυνο Cortex-A15 1.8GHz στην ουσία δεν έχει διαφορά στο Gaming από μία με τον συγκεκριμένο οχταπύρινο. Αν κατάλαβα κάτι λάθος διορθώστε με.

Constantinos

Συγνώμη παιδιά, αλλά κανείς δεν ανέφερε ποιο λειτουργικό θα αξιοποιήσει αυτή την τεχνολογία!!! Όταν μια φορητή συσκευή χρειάζεται ίδια επεξεργαστική ισχύ με έναν σταθερό υπολογιστή, τότε έχει χάσει το παιχνίδι από τα αποδυτήρια!!! Τι με νοιάζει αν έχει 2 ή 16 πυρήνες.. Το θέμα είναι στο λειτουργικό και εν τέλει η εμπειρία που έχει ένας χρήστης…. Καινοτομία είναι να φτιάχνεις μια συσκευή η οποία λειτουργεί απροβλημάτιστα κ δεν εμφανίζει το παραμικρό κόλλημα!

Kostas K.

@ antonis ξέρεις εσύ δηλαδή κανένα διπύρηνο android με S4 krait( αυτά είναι τα specs των “ταπεινων” κατα τ αλλα διπύρηνων wp) που να μην τρέχει σωστά? Γιατί όσα έχω δει εγω πραγματικά πετάνε (One S, Xperia T) Γιατί ο καθένας εδώ μέσα πετάει ότι του ρθει στο μυαλό χωρίς να εξηγήσει τιποτα..

Panos7GR

@antonis: Αν θες ένα απλό κινητό να κάνεις γρήγορα την δουλειά σου, πάρε WP κανένα πρόβλημα. Αλλά το “πιο γρήγορα” είναι σχετικό… Αν θες να γράφεις γρήγορα ένα status στο Facebook πάρε WP, όπως μας έδειχναν στα γελοία βιντεάκια-τεστ που έβαζε η Microsoft στο YouTube για να μας πείσει πως τα WP 7 είναι το γρηγορότερο λογισμικό. Πλέον στις Android ROM των κατασκευαστών υπάρχουν features όπως QSlide της LG, Small Apps της Sony και Multi-window της Samsung που εκμεταλλεύονται το multitasking του Android, οπότε η εναλλαγή των εφαρμογών είναι ταχύτατη και ο χρόνος εκμηδενίζεται με τους γρήγορους επεξεργαστές που φοράνε οι συσκευές αυτές. Επίσης ποιός μίλησε πως αυτός ο επεξεργαστής θα μπει σε smartphone; Η Samsung δεν ανέφερε πουθενά σε ποιά συσκευή προορίζεται, η λογική λέει πως θα μπει σε Netbook (πχ Chomebook) και σε tablet. Επίσης δεν αναφέρθηκε πουθενά για το τι λογισμικό θα φοράει αυτή η συσκευή… Windows RT; Android; Chrome OS;

Υ.Γ.: Εντελώς φιλικά, προσπάθησε να διορθώσεις τα ορθογραφικά σου. Όλοι κάνουμε, ουδείς τέλειος, όμως στο σχόλιό σου βγάζουν μάτια… :/

michalis_mclaren

Εγώ πάντως με το Note με την 4.0.4 xlrk έχω τούμπανο μπαταρία!!! Ναι η 4.0.1 δεν κράταγε μπαταρία αλλα τώρα είναι άψογο.Δεν έχω κανένα θέμα αυτονομίας πλέον και ενώ έχω πάρει 3 μπαταρίες δεν έχει τύχει να αλλάξω μετά την αναβάθμιση μπαταρία ποτέ. Ναι για 5.3 ίντσες η αυτονομία είναι πολύ καλή αναλογικά με τα παλια κινητά που βάσταγαν το ίδιο με μισή ίντσα ασπρόμαυρη οθόνη!

Vagelis

Μία διευκρίνιση. Προσωπικά δεν με απασχόλησε καθόλου το θέμα της μπαταρίας γιατί θεωρούσα δεδομένο ότι θα είναι ενεργειακά αποδοτικός. Η όποια σύγχυση μου δημιουργήθηκε πάνω στο θέμα της επεξεργαστικής ισχύς, η οποία δεν ξεδιαλύθηκε ακόμα και μετά την γρήγορη ανάγνωση του pdf της ARM και είναι η εξής:

Σε μία απαιτητική εφαρμογή πέραν από τους τέσσερις Α-15 πυρήνες, θα συμμετέχουν και οι τέσσερις Α-7? ή οι Α-7 προορίζονται αποκλειστικά για διεργασίες που δεν απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ? Αυτό για μένα είναι σημαντικό διότι στην πρώτη περίπτωση η συνολική επεξεργαστική ισχύς θα είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με έναν τωρινό 4πύρινο Α-15 και παράλληλα θα έχει καλή ενεργειακή διαχείριση , ενώ στην 2η περίπτωση θα έχουμε ίδια ισχύ απλά καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και απόδοση, τουλάχιστον θεωρητικά.

Λογικό είναι όταν διαβάζεις για οχταπύρηνο επεξεργαστή στο μυαλό να σου έρχεται ότι θα είναι δύο φορές ποιο γρήγορος από τους τωρινούς τετραπύρηνους επεξεργαστές. Γι’ αυτό θεώρησα καλή μια διευκρίνιση.

antonis

φοιλε πανω σου ηπωσχωμε να τα βαιλτυοσο τα ωρθωγραφυκα μου σαι αιυχαρειστο για τυν εποισιμανσυ.. ακουστηκαν οι αποψεις του καθενος εγω πιστευω οτι το λειτουργικο μπορει να γινει καλυτερο και να μην χρειαζεται hardware που καταναλωνει τζαμπα ενεργεια και για να ανευενουν οι τιμες και να τα οικονομανε… εσεις πιστευεται οτι οι πολλοι πυρινες δια βελτιωσουν την αυτονοημια αν διαμοιραστουν σε συγκεκρινενες εργασιες.. μπορει να χετε δικιο θα δειξει..

Panos7GR

@antonis: Χα… Χα… Ωραίο αστείο ήταν κάποτε όταν ήμασταν 15 χρόνων (εκτός αν είσαι, πάω πάσο), πλέον φαίνεται παιδιαριστικο. Αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω… Ποιό λειτουργικό; Είδες πουθενά στο άρθρο να μιλάει για λειτουργικό; Όμως έχεις δίκιο θέλουν όλα τα λειτουργικά μία βελτίωση στην διαχείριση ενέργειας, όμως να είσαι σίγουρος πως αυτό κοιτάνε και οι περισσότεροι κατασκευαστές. Αν δεις στα εκάστοτε updates (firmware & software) από τα πρώτα πράγματα που βελτιώνουν είναι η διαχείριση της ενέργειας. Απλώς επειδή η είδηση αφορά έναν επεξεργαστή γι αυτό δεν αναφερόμαστε για τα λειτουργικά. @Vagelis: Κι εγώ την ίδια απορία έχω. Έψαξα όσο μπορούσα και δεν βρήκα κάτι που να μου απαντάει τα ερωτηματικά μου. Μάλλον πρέπει να περιμένουμε τον Ιανουαρίο στην CES για να μάθουμε από την ίδια την Samsung πως θα λειτουργεί. Εγω πιστεύω πως επειδή δεν πρόκειται για έναν “καθαρόαιμο” οκταπύρηνο, αλλά για ένα σετ τετραπύρηνων Α7 και Α15 αρχιτεκτονικής, θα λειτουργούν μεμονωμένα. Ο Α7 θα είναι για καθημερινή χρήση και όταν τα πράγματα “σκουραίνουν” θα λειτουργεί ο A15. Αποκλείω να λειτουργούν ταυτόχρονα σε μια απαιτητική εργασία, γιατί θα ανέβαζε πολύ θερμοκρασία (ήδη με έναν μόνο τετραπύρηνο μετά από ένα χρονικό διάστημα που τρέχεις μια απαιτητική εφαρμογή ζεσταίνεται σημαντικά). Εκτός βέβαια αν… Συνέχεια »

Vagelis

@Panos7GR Έχεις δίκιο δεν λειτουργούν ταυτόχρονα. Να και ένα άρθρο του 2011 στο οποίο η Samsung επιβεβαίωνε την χρήση της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής σε μια τετραπύρηνη υλοποίηση (δύο διπύρηνους επεξεργαστές) exynos στο δεύτερο μισό του 2012. Απ΄ότι φαίνεται τελικά η Samsung θα πάει κατευθείαν στην οχταπύρηνη υλοποίηση του άρθρου του Κώστα.

https://www.phonearena.com/news/Samsung-confirmed-to-use-ARMs-big.LITTLE-chip-architecture-for-frugal-Exynos-in-2012_id23291

antonis

panos κοιταξε να δεις. το να διαφωνουμε σε κατι δεν ειναι κακο. το να αναφερεσαι σε προσωπικο επιπεδο για την μορφωση μου η την ηλικια μου κτλ δεν θα μας πεισεις με αυτο. προφανως θα κουραζει ολο αυτο τους αναγνωστες και ζητω συγμνωμη απο τον κωστα. δεν ανηκω στην κατηγορια e-magkas οποτε δεν θα μπω στην διαδικασια να σου απαντισω οπως θα θελα. και παλι συγνωμη.

Panos7GR

@antonis: Καταρχάς πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για έναν συνομιλητή σου πρόσεξε καλύτερα τι σου λέει (ή σου γράφει, καλή ώρα). Και κατά δευτέρας, μα δεν διαφωνήσαμε κάπου! Σου είπα πως κι εγώ πιστεύω πως οι εταιρίες πρεπει να προσέξουν στα λειτουργικά τους πέραν στο να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή καλύτερης εμπειρίας χρήσης, πρέπει επιπλέον να φτιάξουν την κατανάλωση ενέργειας, πράγμα που γίνεται (βλέπε σχόλιο #38). Αλλά επειδή το άρθρο μιλάει για hardware και όχι για software και μάλιστα αναφέρεται σε έναν νέο επεξεργαστή, θα πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί. Επίσης δεν σχολίασα για να πείσω κανέναν, σχολίασα για να εμβαθυνω στο πως θα λειτουργεί αυτός ο επεξεργαστής (βάσει όσα έχω διαβάσει) και για να καθαρίσω το τοπίο με τα διάφορα στερεότυπα που λέγονται σε κάθε άρθρο που αφορά έναν νέο πολυπύρηνο επεξεργαστή (βλέπε σχόλιο #24). Εσύ για παράδειγμα έχεις την εντύπωση πως πολυπύρηνοι επεξεργαστές = περισσότερη σπατάλη ενέργειας, που δεν ισχύει πάντα. Άλλη αρχιτεκτονική έχει ο ένας επεξεργαστής, άλλη ο άλλος. Ειδικά μάλιστα όταν αναφερόμαστε για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή που θα είναι τεχνολογίας big.Little. Αν θες μπορώ να σου εξηγήσω αναλυτικότερα γιατί μπορεί ένας πολυπύρηνος νέας γενιάς επεξεργαστής να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από έναν λιγότερων πυρήνων “παλιάς” γενιάς επεξεργαστών, αλλά… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.