Samsung: Ανακοίνωσε επίσημα τις απώλειες λόγω Galaxy Note 7

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Samsung θα χάσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, εξαιτίας της υπόθεσης με το Samsung Galaxy Note 7. Αλλά πόσο μεγάλο είναι τελικά το ποσό; Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει τα λειτουργικά κέρδη να έχουν επηρεαστεί αρνητικά, λόγω της υπόθεσης αυτής, κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό αυτό υπολογίστηκε ύστερα από την ανακατανομή του κόστους απόσυρσης του Samsung Galaxy Note 7, στην έκθεση οικονομικών του τρίτου τριμήνου του 2016. Με βάση τις τωρινές προβλέψεις, θα δει μια πτώση των 2.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, και επιπλέον άλλα 800 εκατομμύρια στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017, θα είναι αυτό που η Samsung υπολογίζει να ανακάμψει εντελώς από την υπόθεση του Galaxy Note 7. Μέχρι τότε θα έχει παρουσιαστεί άλλωστε και το Samsung Galaxy S8, που θα δώσει νέα ώθηση στην εταιρεία. Αυτή την στιγμή είναι αρκετά δύσκολο να υπολογίσουμε τι επίδραση θα έχει η υπόθεση των εκρήξεων, στην νέα ναυαρχίδα της Samsung.

Επιπλέον, η Samsung θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που άφησε το Galaxy Note 7, ενισχύοντας την παραγωγή των Galaxy S7 και S7 Edge. Για τον ίδιο λόγο, θα προσπαθήσει να επεκτείνει την αγορά αυτών των συσκευών και σε άλλες αγορές.

Στο τέλος η Samsung αναφέρει ότι, θα συγκεντρωθεί πάνω στην ασφάλεια των προϊόντων της για τους καταναλωτές, αλλάζοντας αρκετά την διαδικασία ελέγχου ποιότητας.

Samsung estimates 3 billions losses, Samsung: Ανακοίνωσε επίσημα τις απώλειες λόγω Galaxy Note 7

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Καπ.

Μη λέμε ψέμματα, πολλών η εμπιστοσύνη μας έχει κλονιστεί απέναντι στην εν λόγω εταιρεία. Κάτοχος note 3 και πλέον έχω το note 4 και πραγματικά είναι επαγγελματικά εργαλεία δουλειάς. Μεγάλο πλήγμα η πλήρης ανάκληση του note 7 γιατί πραγματικά είναι μοναδικό στο είδος του κυρίως λόγω spen και της σωστής υλοποίησης του τελευταίου μέσω του touchwiz, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα εμπιστευτούμε ξανά Samsung. Δυστυχώς τα note είναι μονόδρομος και δεν αντικαθίστανται με κάποιο άλλο κινητό είτε αυτό έχει την ονομασία edge είτε 7 plus. Αφού ακόμη αντέχει και κάνει άψογα τη δουλειά του το 4 θα περιμένουμε το note 8. Υπομονή και δε θα τα βάψουμε μαύρα. Ατυχίες συμβαίνουν επι καθημερινής βάσης και κάποια στιγμή σε όλους μας. Το θέμα είναι να τις ξεπερνούμε όσο πιο ομαλά γίνεται.

Kakalos

Κατσε, δεν είναι δηλαδή 12 δις που ποσταρατε πριν δυο ημέρες?

VasiliS7Edge

Η Samsung τρέχει με 1000 και αυτό έχει τα καλά του και τα κακά του. Τα 3 δις είναι πολύ μεγάλο πόσο αλλά η εμπιστοσύνη που πρέπει να κερδιθει έχει ακόμα πιο μεγάλο κόστος. Τα επόμενα βήματα θα είναι σίγουρα προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά το innovation θα ρίξει τους ρυθμούς του.

petros

Αν ειχε συμβεί πριν 2 χρόνια θα είχε σοβαρό πρόβλημα αλλα με το S6 και S7 EDGE έφτιαξε ενα δυνατό όνομα στα smartphones

TechGeek

@Kakalos
τα 12 δισεκατομμύρια είναι το ποσο που υπολογίζεται στο μέλλον λόγο χαμένων πελατών. Τα 3 δις που λέει η samsung είναι καθαρά το κόστος της ανάκλησης χωρίς να γνωρίζει η ίδια το ποσο πολύ θα της στοιχίσει στο μέλλον το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχασε την πιστη της στην εταιρία. Το note 7 έχει γίνει το περίγελο στο διαδίκτυο και συνώνυμο με φωτιές και βόμβες. Αρκετοί χρηστες που δεν ασχολούνται με την τεχνολογία έχουν δει σε είδησης και online άπειρα νέα για κινητά της samsung που περνούν φωτιά και έχουν σχηματίσει μια άσχημη εικόνα για την εταιρία. Αυτό το κόστος θα ειναι τεράστιο και θα το δούμε σε ένα εξάμηνο όταν οι πωλήσεις της samsung θα έχουν πέσει στα κινητά 3 συνεχόμενα τρίμηνα.

kakal0s

Πολλοι δεν εχουν προβλημα να παρουν παλι samsung. Και να εκανε σε μια συσκευη τετοια χαζομαρα μπορει την επομενη χρονια να βγαλει ακομα καλυτερη συσκευη και να τα συμμαζεψει.
Του χρονου με τις νεες συσκευες θα εχει ξεχαστει το θεμα. Εκτος βεβαια αν κανει 2η πατατα σερι οπου εκει οντως λες οκ αυτοι ειναι αναξιοπιστοι.

TERMANOLOGY

Δώστε μου το s7 με 350 ευρώ και σας εμπιστεύομαι τυφλά.

Γιωργος

Αλογο εγινε η sammy χλιμιντριζει, ομως εδω κ μερες παρακολουθω τα τσουτσεκια της να εχουν ταχθει σε εναν αγωνα υπερ της σαν φανατικοι προσκυνητες του προκτου.

Γιώργος Κ.

Πολλοί δεν καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται για υποστήριξη υπερ της Sammy εν γενει αλλά για ένα κινητό που είναι μοναδικό στο είδος του και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

Nick

Τέτοιο κλάμα ούτε η Μάρθα Βουτση τρελό γέλιο από κει που την είχατε δει η μαμάω της γειτονιάς έρχεται ο βασιλιάς κάνει ο βασιλιάς να ο βασιλιάς Βooom μπουρλοτο ο βασιλιάς στην αρχή προσπαθουσατε να μας πείτε για συνωμοσίας κατά της Lagsung και ότι η γη είναι επίπεδη τώρα λέτε λίγη η ζημιά θα την δείτε σύντομα την ζημιά μην αγχώνεστε…

Λευτερης

Το S8 θα ειναι υπερκινηταρα. Οποιος δεν ειναι fanboy και εχει κοινη λογικη θα καταλαβει τι εννοω…

Ο δικαζω.

Τελικα nick ο βασιλιάς για αλλη μια φορα ηρθε αλλα ηταν γυμνος δαρμενος με ενα μπαλακι στο στομα κ κομπολόι σφηνωμένο στον κώλο. Το ιδιο κ οι τσουτσεδες του.

alex

Τώρα είναι σχόλια αυτά του κάθε καθυστερημένου τραχανοπλαγιά για να να περνάνε?

Alexikakos

Ρε τι διαβαζουμε εδω μεσα ελεος. Ο αλλος λεει οτι λαγκαρουν τα samsung. Κρατα το s7 και μετα πες μας οτι λαγκαρει. Τι να συγκρινεις και με τι. Οθονη, καμερα, αυτονομια, design, τι ακριβως? Αν δεν παθαινε αυτο που επαθε με το προβλημα του Note 7 επειδη εκανε το λαθος να βιαστει θα ειχε κανει οτι καλυτερο μπορουσε απο αποψη Ναυαρχιδων και τεχνολογιας που εχει μπει σε αυτες. Ναι ειναι ακριβα αλλα εδω μιλαμε για το τι μπορουν να κανουν τα τηλεφωνα της. Αν δεν παθαινε το καζο με το Note τιποτα δεν θα συγκρινοταν με αυτο το τηλεφωνο. Γι αυτο και πολλοι που το εχουν στην κατοχη τους δεν θελουν να το επιστρeψουν. Να πανε σε ποιο τηλεφωνο ακριβως? Πειτε μου ενα τηλεφωνο που θα μπορεσουν να πανε χωρις να ξυνισουν την μουρη τους για την ατυχια τους να βγει ελλατωματικο απο το εργοστασιο το Note.

Ο δικαζω.

Διδαξε μας ηθος alex, αλλα θα την βγαλω την ετυμηγορία κ για σενα.

George

Alexikakos πρεπει οπωσδήποτε να πιεις χυμό γιατι σε αφυδατονει η καυ… για την sammy. Υπαρχει το sony xz, htc 10,hauwei p9 honor8, lg g5, one plus 3,τα Motorola κ παει λεγοντας. Επειγόντως εχεις ανεβασει θερμοκρασιες κ θα καεις σαν τον βασιλια υλιστή.
Επισης το να περνει φωτια μια συσκευη σαν το τηλ ειναι έγκλημα κ μαντεψε το εκανε η εταιρεία που γλυφεις με το καλυτερο μοντελο της.
Κ για τελος την μοδα των custom rom στον μέσο χρήστη την έφερε samsung και αυτό γιατί οι κάτοχοι των ναυαρχιδων της οπως galaxy s3, 4,5,6 ψαχνανε τροπο να δουλεψουν τα κινητα απροβληματιστα για πανω απο 6 μηνες απο την αγορα.
Πανε πεσε κ κοιμησου.

ChristosT

13 δίς πρόστιμο στην apple απο την κομισιόν για τις γνωστές τακτικές της φοροδιαφυγής (χώρια όσα πλήρωσαι για κλέψιμο πατεντών) και το θέμα έχει και συνέχεια. Στα 3 δίς θα κολλήσει η samsung; Σιγά τα ωά…
Εδώ και 40 χρόνια ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους…και την επομένη έχουμε αμνησία. Σε ένα κινητό που καιγόταν θα κολλήσουμε; Σε λίγο καιρό όλοι θα προβληματίζονται τι θήκη θα πάρουν στο Note 8. Τα σχόλια για δήθεν έλλειψη εμπιστοσύνης εκφράζονται κατά κόρον απο τους ΜΗ προτιμηστές. Τί είχαμε τί χάσαμε…που λέει και το άσμα.
Η σειρά Note έχει τους fan της. Επαγγελματική συσκευή και αναντικατάστατη. Αφού δεν υπάρχει άλλη περιμένουμε το επόμενο Note. Απλή λογική…
Όσοι πήραν Note θα το πάρουν και την επόμενη φορά. Όσοι δεν πήραν έχουν σειρά S και A.
Τα υπόλοιπα είναι επί του καναπέος…και επί του τρολλαλέος.

Παπαροκας tiamat

Xaaxaxa nick έδωσες πόνο!! booooommm o βασιλιάς χαχαχαχαχαααα!!!!!!
Άσε που ο βασιλιάς πριν τα φτυσει έκανε κόντρα με το 6s και εκλασε μεντες χαχαχαα

alex

O δικαζω μη βγάλω τίποτα άλλο εγω για σενα και τρεχεις.

Rig

Όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη!
Δεν υπάρχει άνθρωπος και εταιρία που να μην κάνει λάθη στη δουλειά του!
Σκέφτειται όλοι σας τα λάθη που κάνετε στη δουλειά σας καθημερινά και μετά ελάτε να κράξετε για λάθη άλλων!

Ioannis

δεν πειραζει μικρο το κακο καλυτερα π εγινε ετσι για να κανει το “μπαμ” στο επομενο μοντελο αν τωρα ηταν ο βασιλιας της κατηγοριας το επομενο δεν ξερω ποσα ετη φωτος μπροστα απο τα υπολοιπα θα ειναι !!! αναμενουμε s8

Ο δικαζω.

Alex βγηκε η απόφαση σε καταδικαζω σε μια ζωη μπρουμητα με σενιαρισμενα οπίσθια κ ενα note 7 περασμενο σαν καρτα αναμεσα στα καπουλια σου. Να περιμένουμε να σκάσει.

Α79

Τα 17 δις που γράφατε έγιναν 3 που είναι και λογικό. Από εκεί και πέρα, επειδή το note ήταν μοναδικό, αν η Samsung σταματήσει αυτή την ηλιθιότητα με τις ενσωματωμενες μπαταρίες, πολύ δύσκολα οι πρώην κάτοχοι θα αλλαξουν συσκευές και ακόμα πιο δύσκολα θα πάνε σε ios που δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Μόνο η Huawei είναι καλή εναλλακτική.

forneverarrow

Δεν μπορώ να καταλάβω τον τόσο πανικό. Γιατί δηλαδή να χάσει την αξιοπιστία στο μέλλον για μια και μόνο ελαττωματικη κυκλοφορία? Είναι θέμα δικό μας αν θα την πατήσουμε. Απλά δεν θα τρέξεις σαν το γίδι την πρώτη βδομάδα να το πάρεις. Περιμένεις 1-2 μήνες και αν όλα είναι οκ επιλέγεις. Έτσι πρέπει κανονικά να κάνουμε σε όλα τα μοντέλα ανεξαρτήτως κόστους και εταιρίας.

Alexikakos

George εγω εχω ανεβασει θερμοκρασια θες να κανουμε συγκρισεις να δουμε τι και πως. Συγκρινεις το sony XZ που βγηκε μετα απο 9-10 μηνες απο s7 edge και εχει μεγαλα περιθωρια ειναι τετραγωνισμενο λες και ειναι κανα αυτοκινητο του 70. Που παει με αυτο το design. Που παει με αυτη την μπαταρια? Ειναι δυνατον κινητο με 5,5 ιντζες οθονη να εχει (S7 edge) 98ωρες και το αλλο με 5,2 (sony xz) 72ωρες Να μην μιλησουμε για οθονη για βαρος κινητου και διαστασεις αναλογικα με το μεγεθος της συσκευης. Και ολα αυτα τα πληρωνεις και 100 ευρω παραπανω στην Sony. Ειμαστε σοβαροι θα σκασει καποιος και 100 ευρω παραπανω? Τελος βγαζει μετα απο τοσους μηνες ενα κινητο πιο αργο απο την samsung. Να πουμε τωρα για την πρωην αγαπημενη μου HTC που με εχει απογοητευσει. Εχει ενα κινητο με χειροτερη μπαταρια ακομα και απο του σονυ ΧΖ. Μολις 66 ωρες. Επισης μεγαλυτερες διαστασεις απο οτι θα επρεπε να εχει για τις ιντζες του και παχος. Βαρος το ιδιο. Επισης ειναι και αυτο πιο αργο σε επιδοσεις. Αδιαβροχο δεν ειναι. Τελος εχει μειωνεκτημα στην Οθονη αλλα και στην αντοχη με το gorrila glass 3. Το μονο πλεονεκτημα του οτι ειναι κατα 40… Συνέχεια »

bezilys

@Alexikalos που το είδες ότι το xz είναι πιο αργό από την Samsung?όχι πες μας και σε μας να ξέρουμε γτ εγώ είδα πως το xz είναι πιο γρήγορο από το s7!!!

Sofo

EΓΩ πάντως, όσα βιντεακια Κ αν ανοίγω,με εξαίρεση τα παιχνίδια που είναι 50-50, το s7 edge, είναι πιο γρήγορο το xz. Σε άνοιγμα, κάμερα, Σερφαρισμα, άνοιγμα εφαρμογών. Αν βάλεις Κ την τρελή διαφορά στο μάτι, δεν το λες άσχημα για ένα κινητό ενός έτους σχεδον(s7)

Sofo

Είναι πιο γρήγορο από το xz εννοώ. Θα έπρεπε η σελίδα να μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να διορθώνουμε τα λάθη μας.

Alexikakos

@bezilys αναλογα αν το κανεις συγκριση με τον 820 ή με τον exynos. πχ ενα μικρο βιντεο ειναι αυτο https://www.youtube.com/watch?v=Ossehb8yHBo
και αυτο https://www.youtube.com/watch?v=cUB2erpNWEs

Alexikakos

@bezilys Αναλογα με τι το συγκρινεις. Αν το συγκρινεις με τον snapdragon 8290 ναι αν το συγκρινεις με τον exynos οχι. Βαλε sony xz vs samsung s7 και δες το 12 βιντεο απο το καναλι schannel που το εχει με τον exynos και θα καταλαβεις. Και μιλαμε ειναι κινητο που βγηκε τωρα. Σε 3-4 μηνες που θα συγκρινεται με το S8 η διαφορα θα ειναι ακομα πιο μεγαλη.

Alexikakos

διορθωση snapdragon 820 αυτο με τις διορθωσεις οντως πρεπει να υπαρχει στην δυνατοτητα για τα σχολια.

Nio

Ρε παιδιά νόμιζα για απώλειες θυμάτων του note 7…..!! Άμα είναι λεφτά δεν πειράζει. Δικά μας είναι?

petros
aptalikos

Σε μένα όχι μόνο κλονίστηκε η εμπιστοσύνη αλλά απεναντίας ξέρω τώρα ότι ότι πρόβλημα μου παρουσιαστεί θα είναι εκεί να το αναγνωρίσει και αντικαταστήσει. Βουρ τώρα για το S8 edge.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.