Samsung Exynos 4, Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής 1.4GHz του Galaxy S3

Exypnos και Prasinos ο νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής Samsung Exynos 4 που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο χρονισμένος στο 1.4GHz μέσα από το smartphone Samsung Galaxy S3. Η τεχνολογία κατασκευής 32 nm (νανόμετρων) σε συνδιασμό με την τεχνολογία χαμηλής κατανάλωσης High-K Metal Gate (HKMG) – 20% χαμηλότερη σε σχέση με τον διπύρηνο Exynos – ανάβει φωτιές και ανοίγει κόντρες με τον Tegra 3 αλλά και τον Snapdragon S4.

, Samsung Exynos 4, Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής 1.4GHz του Galaxy S3

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sdaoulas

και τον μετονομασε σε 4212 απο 4412

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Καλος είναι, αλλα τον ήθελα με λιγότερα nm ..

giorgos

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟ SGS3.

mikemilos

το θεμα ειναι και τι gpu θα εχει… αλλα οτι και να εχει δεν νομιζω να ειναι σε επιπεδα iphone 4

Solon

Το θέμα είναι ότι παραμένει στην αρχιτεκτονική Α9 και δεν πήγε σε Α15, άρα άργησε 6 μήνες σε σχέση με τον Tegra 3 της Nvidia χωρίς να παρουσιάσει κάτι ανώτερο από τον ανταγωνισμό. Προσωπικά απογοητεύτικα. Περίμενα Α15 από την Sammy.

Κώστα πολύ θα θέλαμε να δούμε μια σύγκριση επιδόσεων μεταξύ Tegra 3 και Exynos 4 Quad.
Πολλά λέγονται αλλά αν δεν δούμε benchmarks….

texnikos

και με custom rom μπορει να ξεκληδώσουν και τον 5 πυρηνα στον tegra 3

Κωνσταντίνος

Πάντως για φαντάσου, το Exynos το έβγαλε η Samsung από τις ελληνικές λέξεις:

Έξυπνος και Πράσινος!! 😀

Για δείτε:
https://www.youtube.com/watch?v=xBb2or0PXQA

Vasilis

Αν δεν κάνω λάθος ο tegra 3 ειναι αρχιτεκτονικής 40nm ενω ο Exynos 32nm….αρα πως είναι πίσω απο τον Tegra….????

Solon

@vasilis
εννοώ είναι 6 μήνες πίσω από την κυκλοφορία του Tegra 3. Τώρα για τα νανόμετρα δεν κάνουν πάντα τη διαφορά στις επιδόσεις. Όσον αφορά το θέμα της κατανάλωσης σαφώς και ένα ολοκληρωμένο στα 32nm “καίει” λιγότερο από ένα στα 40 αλλά ας μην ξεχνάμαι πως ο Tegra 3 έχει και πέμπτο πυρήνα χαμηλότερα χρονισμένο για να κάνει οικονομία. Άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε χωρίς αξιόπιστη σύγκριση ποιο είναι το καλύτερο τσιπ αφού και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια αρχιτεκτονική.
Όπως είπα και παραπάνω θα πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε πάνω σε μηχανήματα για να κάνουμε μετρήσιμες συγκρίσεις.

Ante_Geia_!!!

@ Κωνσταντίνος Πολύ καλή πληροφορία … Πολύ καλό ..!!!

Αποστόλης

@Κωνσταντίνος
Μπράβο αδελφέ για την πληροφορία… ούτε που πήγε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο.
Α ρε Ελλάδα Ατελείωτη…

MANOS

Επεξεργαστές βασισμένους σε πυρήνες αρχιτεκτονικής Α15 δεν πρόκειται να δούμε πριν τις αρχές του 2013. Ο OMAP 5 που αναφέρει ο φίλος θα κυκλοφορήσει στα τέλη 2012 με αρχές 2013 στην καλύτερη. Ο tegra 3 για smartphones κυκλοφορεί εδώ και 2-3 εβδομάδες (όσο κυκλοφορεί και το HTC One X) και όχι εδώ και μήνες (εκτός αν μετράνε και το tablet της ASUS…) Ο tegra 3 είναι βασισμένος στην παλιά αρχιτεκτονική των 40nm , o διπύρηνος Krait στα 28nm και ο νέος τετραπύρηνος Exynos στα 32nm. Με βάση τις επιδόσεις του Krait μπορώ να πω με σιγουριά ότι το chip της Samsung θα είναι το ταχύτερο που θα κυκλοφορεί στην αγορά για πολλούς μήνες και η κατανάλωση του θα είναι σαφώς καλύτερη σε σύγκριση με τον μεγάλο του ανταγωνιστή tegra 3(ίσως όμως χειρότερη από τον Krait)… H apple και το νέο iphone 5 αποκλείεται να έχουν τετραπύρηνο Α15 για κυκλοφορία Σεπτέμβρη-Οκτώβρη (εδώ δεν έβαλαν ούτε τετραπύρηνο A9 στο ipad που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα και θα πρέπει να ανταγωνίζεται τις ταμπλέτες του ανταγωνισμού μέχρι τον Μάρτιο του 2013…). Το Samsung Galaxy S3 ή όπως αλλιώς θα λέγεται θα είναι πάλι το best seller της αγοράς Android ως τα τέλη του έτους… Συνέχεια »

MANOS

Και για να μην παρεξηγηθώ το σχόλιο που ανάρτησα από πάνω το έχω κάνει copy-paste. Το γραφει κάποιος άλλος σε αντίστοιχο site.
Είχα σκοπό να γράψω κάτι αντίστοιχο αλλα μιας και το βρήκα έτοιμο και απόλυτα σωστό κατά την γνώμη μου, είπα να γλιτώσω από τον κόπο.

tetra82

Αμαν απογοήτευση… Αμαν κατάντια η Samsung… Πωπω και δεν είναι στα 28nm. Aϊτε και δεν είναι Α15. Δεν μπορούσα που δεν μπορούσα να κάνω σοβαρή επεξεργασία βίντεο και να παίζω crysis 2 στο S2 τώρα δεν θα μπορώ να παίξω την CryEngine 4 στο S3…

Άδικη κοινωνία και κλέφτες στις πολυεθνικές.

Διαβάστε το πολύ σωστό post του Μάνου και σταματήστε να ζητάτε ανούσια πράγματα, που ακόμα και αν γινόντουσαν πάλι θα βρίσκατε κάτι να διαμαρτυρηθείτε (δεν ξέρω ισως το γεγονός οτι το S4 θα έχει Quad SLI και η μπαταρία του θα κρατάει 18 χρόνια και οχι 18 χρόνια και 1 μήνα)…

MANOS

Επίσης σύμφωνα με το παρακάτω test στο HTC One X ο Tegra3 (4 Core-40nm) φαίνεται αρκετά δυνατότερος απο τον Snapdragon S4 (2 Core-28nm)
https://www.technobuffalo.com/compari…snapdragon-s4/

Αν πιστέψουμε και τις διαρροές με την απόδοση του Exynos στο GT-I9300 τότε μιλάμε για το δυνατότερο SOC (σε Android).
Το μονο σίγουρο είναι ότι δεν είναι χαζοί εκεί στην Samsung, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

chrislg

@mikemilos φημολογείται ότι θα φέρει την GPU Mali400MP4 αν ισχύει, σε συνδυασμό με τη χρήση υλικών υψηλής διηλεκτρικής σταθεράς (k) θα είναι κλάσεις ανώτερη, ως προς την απόδοση αλλά και ως προς την κατανάλωση σε συγκριση με το iPhone

γιατί τέτοιο μίσος για την sammy …

Γιώργος Τσ.

Έχουν ξεφύγει..!!

Ante_Geia_!!!

@ΜΑΝΟΣ … ρε φιλε μας δουλευεις τι ειναι αυτο??????????????????????????????????? … Μάλλον μου φαίνεσαι για καμενος με την φαση

Κostas K.

@ MANOS συμφωνω σε ολα..Μονη παρατηρηση (αν κανω λαθος διορθωσε με) ειναι οτι και το Galaxy Nexus εχει super amoled οθονη με αναλυση 1280 x 720 και ειναι κατω απο 5″ οποτε δεν ειναι το πρωτο.

theodore

ρε παιδια ξερετε τιποτα για το ποτε θα ειναι διαθεσιμο και στη ελλαδα το galaxy s3?

MANOS

@Kostas K. Ναι αλλά είναι απλή pentile και όχι plus με αποτέλεσμα χαμηλότερη ποιότητα εικόνας.

Samsung uses “Plus” to refer to full RGB displays, in which each pixel possesses its own trio of red, green and blue sub-pixels. Meanwhile, a non-Plus display uses a cheaper PenTile system — which forces pixels to share each other’s sub-pixels. Aside from potential hygiene issues, this results in a lower overall sub-pixel density, reduced sharpness and worse color rendition.

MANOS

@ Ante_Geia μάλλον περισσότερο ενημερωμένος θα το έλεγα, όπως είπα από κάτω δεν το έγραψα εγώ, copy από αλλού το έκανα.

MANOS

Από myphone.gr Κώστα

mike

ελπιζω να ειναι πιο δυνατος απο τον A5 του 4s γιατι ο terga 3 του htc one x με απογοητευσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.