Διπύρηνος Cortex-A15 2GHz στα 32nm ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy S III;

Διπύρηνος με τετραπύρηνο στάδιο επεξεργασίας γραφικών φαίνεται ότι θα είναι ο νέος επεξεργαστής ARM-A15 κατασκευής 32nm Samsung Exynos χρονισμένος στα 2GHz. Αυτό προκύπτει από διαφάνεια που κυκλοφορεί σήμερα στο διαδίκτυο και μεταξύ άλλων παρουσιάζει τον επεξεργαστή Exynos 5 με GPU Mali T-604 MP4.

Λογικά πάντα ο νέος επεξεργαστής θα κάνει ντεμπούτο με το αναμενόμενο μοντέλο Samsung Galaxy S III.

, Διπύρηνος Cortex-A15 2GHz στα 32nm ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy S III;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis

Τα τετραπυρινα θα τα εχει για μεζε αυτος ο επεξεργαστής!!!

stavros

Αυτό που έκανε και η apple με το new ipad…

Dimos

Ποιος σου ειπε ομως Σταυρο οτι αυτα που λεει η Apple εχουν ισχυ…Εγω νομιζω οτι ειναι ο ιδιος διπυρηνος με το ipad2.Τον Tegra 3 δεν τον φτανει…Απο αυτον τον Exynos ετη φωτος πισω…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

To οτι το παρουσιασε πριν μια εβδομαδα ή δε ξερω εγω ποσο καιρο πριν, η apple δεν σημαινει οτι πριν μια εβδομαδα το ειδε και η samsung και το εφτιαξε επιτόπου.. Τον επεξεργαστη αυτον θα τον αναπτύσσουν τουλαχιστον τους τελευταιους 6 μηνες.. οποτε το πιο πιθανον ειναι να ξεκινησαν την ιδια περιοδο και οι δυο εταιριες να κινουνται προς την ιδια κατευθυνση…

Επιτελους δηλαδη ξεκολληστε με το αν και ποιος αντεγραψε ποιον..

Απο κει και περα φενεται πολυ δυνατος επεξεργαστης αν και θα τον ηθελα στα 28nm , αλλα δεν πειραζει.. για 4nm θα κανουμε ετσι ?? 😛

lefteris

Τρεμε tegra3 😉

panos13

Επιτελους… αυτο μαλιστααα.. οχι αλλα τετραπυρηνα (καρβουνο)!!

Solon

2 Ghz;;;!!! Θα τηγανίζει και αυγά; 😀

Vasilis

Δεν ξέρω αν το έχετε υπόψη σας αλλά οι A5/A5X (https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A5) είναι made by Samsung. Μιλάμε ουσιαστικά για την ίδια τεχνολογία!

kodinos

Κωστα, ο τιτλος σου ειναι λιγο παραπλανητικος. Συμφωνα με πληροφοριες (τιποτα δεν ειναι στανταρ ακομα) το Galaxy S III θα εχει τον Εxynos 4412 μεσα, οπου ειναι τετραπυρηνος επεξεργαστης τεχνολογιας Cortex-A9.

https://sammyhub.com/2012/03/19/galaxy-s-iii-to-sport-quad-core-exynos-processor-lte-on-chip-solution/
https://www.ubergizmo.com/2012/03/samsung-galaxy-s3-to-use-exynos-4412-quad-core-processor-rumor/
https://thenextweb.com/mobile/2012/03/19/samsung-galaxy-s-iii-will-feature-quad-core-exynos-processor-says-company-executive/

Το GS3 λογικα δεν θα προλαβει τον Exynos 5250 που ειναι Cortex-A15, μιας και οι επεξεργαστες τετοιας αρχιτεκτονικης μολις αρχισαν την διαδικασια του sampling. To slide απο πανω ειναι απλα ενα presentation, δεν λεει οτι θα ειναι στο GS3.

Oποτε καλο θα ηταν να ριξεις ενα edit! 😉

mixalis

Σ’ενα συγκριτκο πριν λιγες μερες του Α15 στα 800hz με τον TEGRA 3 χρονισμενο στο 1.3Ghz ο TEGRA ετρωγε σκονη πολυ ανετα,φαντασου τι θα γινει μ’αυτον!!!!!!!!!!!

kodinos

Aμα ειναι αποψη προσωπικη, τοτε παω πασο. Απλα στο ποστ σου φαινεται οτι το εχεiς ως ειδηση. Παω στο Space news τωρα..

john

το πιο λογικο ειναι οτι θα αργήσουμε να δούμε τέτοιες ταχύτητες σε φορητές συσκευές, καθώς απαιτούνται μεγάλες βελτιώσεις στο θέμα της μπαταρίας,αυτο ειναι σιγουρο.Αρα θα εχει τον ARM Cortex A9.

GeorgeZFR

παιδιά είμαι αυτό το καιρό για καινούριο κινητό να περιμένω λέτε το s3? για πότε περίπου το αναμένουμε? είμαι ανάμεσα σε s3 s2 και to one S μ έκανε εντύπωση αλλά δεν παίρνει Sd.. επίσης αν το s3 έχει οθόνη πάνω από 4.5 ίντσες δ θα το προτιμήσω… εκτός αν με κερδίσει το design πείτε καμιά γνώμη έχω ψηλοχαθει… είναι και πολλά τα λεφτά 😮

GrandeJim

Το S3 είναι flagship κινητό..κοινός βγαίνει και για ένα περίπου χρόνο από την μέρα που θα βγει θα είναι το κινητό με τα top χαρακτηριστικά της samsung…οπότε κατά την γνώμη μου δε παίζει να έχει έτοιμο επεξεργαστή και να περιμένει ένα χρόνο για να το βάλει πάνω στο επόμενο flagship κινητό της!Ίσως και γι αυτό να το καθυστερούν λίγο!

Tony Cool

@GeorgeZFR
Τα κορυφαια android κινητα που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη (galaxy nexus,sgs2,razr,xperia s κλπ) ειναι σιγουρο πως θα σε ικανοποιησουν 100% και οτι θα τα κρατησεις αρκετο καιρο ακομα.Ομως αν μπορεις να κανεις λιγους μηνες υπομονη θα ητανε πολυ καλο καθως θα βγουνε καινουρια flagships που μπορει να μην σου προσφερουν κατι πραγματικα ουσιαστικο σε σχεση με τα τηλεφωνα που προανεφερα,αλλα οσο ναναι θα εχουν παραπανω υποστηριξη απο τις εταιριες τους και για περισσοτερο καιρο.

GeorgeZFR

Thanx Tony Cool και για το sgNexus είχα στο μυαλό μου αλλά το απέκλεισα μου αρέσει βέβαια και σαν σχεδιασμός αλλά μου είναι κάπως μεγάλο κ επίσης κ αυτό δεν παίρνει Sd που θέλω!! οπότε τρώει αποκλεισμό κ αυτό. με πιο λίγα λεφτά παίρνω s2 (από το νετ) που πιστεύω είναι καλύτερο από galaxy κ από όσους έχουνε επεξεργαστεί κ τα 2 κινητά έτσι λένε.. οπότε λέω να περιμένω να δω κ το s3.

Γιωργος Μ

ρε παιδια πραγματικα ειναι εκνευριστικο να ακουο παντα μερικα ατομα να λενε πραγματα και συπμερασματα για προιοντα που δεν εχουν δει…ελεος δηλαδη….ακομα δεν βγηκε βγαλατε συμπερασματα και κανατε και συγκρισεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.