Samsung Galaxy S6: Ο Exynos 7420 πέρασε από το Geekbench

Πολύ καιρό τώρα ακούμε ότι το Samsung Galaxy S6 θα έρθει σε δυο εκδόσεις, η μια με Snapdragon 810 και μια με τον Exynos 7420 της Samsung. Μάλιστα λέγεται ότι λόγω των προβλημάτων υπερθέρμανσης του Snapdragon 810, για αρχή το 90% της παραγωγής θα είναι με Exynos επεξεργαστή. Ενώ τον Snapdragon 810 τον βλέπουμε να εμφανίζεται συχνά, για τον Exynos 7420 δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο.

Το SoC της Samsung εντοπίστηκε στο Geekbench 3.0 και μας δίνει μια πρώτη γεύση για το πως τα καταφέρνει στην καθημερινή χρήση. Τα single-core και multi-core tests έδωσαν σκορ 1520 και 5478 πόντους αντίστοιχα, ενώ να πούμε ότι το HTC One M9 που πέρασε επίσης από το Geekbench 3.0 έδωσε 1232 και 3587 πόντους.

Προφανώς τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι από κάποιο prototype που Samsung Galaxy S6. H 1.5GHz ταχύτητα ρολογιού στη λίστα μάλλον δείχνει Cortex A-53 με πιο αργούς ρυθμούς. Το big.LITTLE chip χρησιμοποιεί Cortex A-53 για πιο αργές και λιγότερο έντονες λειτουργίες, και Cortex A-57 για τις πιο βαριές δουλειές.

Τέλος, στη λίστα βλέπουμε ότι το Samsung Galaxy S6 θα έχει 3GB RAM, ενώ προηγούμενες πληροφορίες το ήθελαν με 4GB RAM.

samsung exynos 7420 geekbench, Samsung Galaxy S6: Ο Exynos 7420 πέρασε από το Geekbench
samsung exynos 7420 geekbench, Samsung Galaxy S6: Ο Exynos 7420 πέρασε από το Geekbench

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Κώστα σου παραθέτω ενα ενδιαφέρον άρθρο από το phone arena σχετικα με τον πόλεμο των επεξεργαστών…

https://www.phonearena.com/news/Its-not-that-Snapdragon-810-overheats-Galaxy-S6-might-just-be-unleashing-a-chipset-war-with-Qualcomm_id65256

Κώστας Βλαχάκης

Ευχαριστούμε man.

Τομ

Ενδιαφερον το αρθρο οντως. Γενικα εγω υπιστηριζω αυτη την κινηση. Τα κινητα android χρησιμοποιουν τα ιδια πραγματα, οσον αφορα τα εσωτερικα, ας γινει καποια διαφοροποιηση. Εγω κινητο με exynos εχω και για την παλαιοτητα του δεν ειναι και κακο. Οκ μου σπαει τα νευρα καποιες στιγμες αλλα απο android κοντα 3 ετων τι περιμενεις. Το μονο ευχαριστο ειναι οτι ακομα και σημερα η μπαταρια κρατα μια χαρα μια μερα.

Dimitris

Τομ πότε αγόρασες το Galaxy S3;
Το Lumia 930 πότε με το καλό;

Τομ

Κάπου στα μέσα της ζωής του. Δεν ξέρω ακόμα για νέο κινητο δεν επιτρέπουν τα οικονομικα, έχω Σέρβις και το αμάξι ανανέωση καρνταρομπας κλπ. Πάντως σίγουρα θα περιμένω και τα νέα flagship από μεριά Android πρώτα για να κρινω.

Φωτης

Κ γω το θέλω το 930 ειναι κινηταρα!!!Tom@ ποτε θα το πάρεις να το πάρουμε την ιδια μέρα χαχαχα!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.