Samsung, Ετοιμάζει 16MP ISOCELL κάμερες για τις ναυαρχίδες του 2014

Από το Samsung Analyst Day μαθαίνουμε και άλλα νέα που αφορούν στις επόμενης γενιάς ναυαρχίδες της εταιρείας που θα παρουσιαστούν το 2013. Οι νέες πληροφορίες αφορούν στις κάμερες που θα ενσωματώνουν. Έτσι μαθαίνουμε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι οι ναυαρχίδες της Samsung για το 2014 θα είναι εξοπλισμένες με 16 Megapixel ISOCELL αισθητήρα, με pixels μεγέθους 1.12μm.

Την σχετική δήλωση έκανε ο πρόεδρος του τμήματος System LSI Business της Samsung. Είναι γνωστό ότι η Samsung δοκιμάζει ένα νέο αισθητήρα 8 Megapixel ISOCELL ο οποίος αναμένεται να εισέλθει σε φάση μαζικής παραγωγής το τέταρτο τρίμηνο του 2013 (πιθανότατα θα εξοπλίζει και το Samsung Galaxy S5 αλλά δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση. Γενικά έχει κυκλοφορήσει ότι το Samsung Galaxy S5 θα έχει 16MP camera).

Η τεχνολογία ISOCELL υπόσχεται αυξημένη ευαισθησία στο φως σε σχέση με τους BSI αισθητήρες (Backside Illuminated), καλύτερη χρωματική πιστότητα και βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Δυστυχώς δεν έγινε γνωστό από το Samsung Analyst Day αν οι νέες κάμερες θα εξοπλίζονται με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, ωστόσο το πιθανότερο είναι η κάμερα του Samsung Galaxy S5 να διαθέτει.

Samsung 16 Megapixel ISOCELL κάμερα, Samsung, Ετοιμάζει 16MP ISOCELL κάμερες για τις ναυαρχίδες του 2014

Samsung 16 Megapixel ISOCELL κάμερα, Samsung, Ετοιμάζει 16MP ISOCELL κάμερες για τις ναυαρχίδες του 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
P@NOS

Καλά μας δουλεύουν αντί να βάλουν τον 16mp θα βάλουν τον 8mp!! Τα ίδια λάθη με την HTC πάει να κάνει…

Μιχάλης362

@P@NOS 16mp θα βάλουν στο Galaxy S5 και όχι 8mp.

tiamat

Η τεχνολογία ISOCELL θα κανει τα samsung να εχουν την ιδια και καλυτερη αποδοση τη νυχτα ακομα και απο τα ultrapixel του one!!!!!!

ειναι
φοβερη προσθηκη!!!!!

Evans Manolis

@P@NOS, τα MP παίζουν ελάχιστο ρόλο στην ποιότητα της εικόνας, ειδικά σε αισθητήρες 8MP…

Για να καταλάβεις, μια φωτογραφία 5MP, μπορεί να εκτυπωθεί σε Α4 στην υψηλότερη ανάλυση..φαντάσου τί θα γίνετε με τα 8MP… Και στις μέρες μας -εγώ τουλάχιστον- δεν νομίζω να εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες που βγάζουμε με το κινητό… :-/
Οπότε, κατά την γνώμη μου, τα 16MP είναι υπέρ-αρκετά. Ο αισθητήρας είναι που κάνει τη διαφορά. 😉

🙂

P@NOS

@Μιχάλης και εγώ έτσι γνώριζα απλά στο σχόλιο πάνω αναφέρει για την 8..
@Evans Manolis μαζί σου, συμφωνώ αλλά υστερούν σε ένα πράγμα….

https://www.youtube.com/watch?v=18vEbo7Y-xg

tech21man

Η για να το θεσω αλλιως, σπανια ενα υπερακριβο κινητο ποιανει ακομη και την παλια μετρια 8ρα compact panasonic lumix που εχω αλλα δεν χρησιμοποιω απλα γιατι βαριεμαι να την παρω μαζι μου. Και ειναι λογικο, βαση αισθητηρα και οπτικων…ποσο μαλλον καμια g7 που βρισκεις ευκολα σε καλη τιμη

Τωρα, για την χρηση που κανεις με τα κινητα, και το γεγονος οτι, οπως σωστα λεει ο φιλος επανω δεν εκτυπωνουμε πλεον συχνα (εως καθολου) τοτε μια χαρα ειναι…

Θα ηθελα να καταλαβω για ποιο λογο οι φωτογραφιες απο τα κινητα φαινονται μια χαρα στην οθονη τους (π.χ. 720p που εχω) το ιδιο στην τηλεοραση (1080) και σχεδον χαλια στο pc με μικροτερη κιολας αναλυση…Ειναι κανενας αλγοριθμος που τις βελτιωνει και αλλο?>τραγικη διαφορα ακομη και στο βιντεο.

Nio

Evans Manolis οχι κ ελαχιστο ρολο φιλε μου. Σημαντικοτατο θες να πεις.
Αν δεις το λινκ του φιλου P@NOS (φοβερο βιντεο φιλε!) θα καταλαβεις οτι οσο περισσοτερα pixels τοσο καλυτερη αναλυση, λεπτομερεια στο zoom κτλ.
Κατι σαν τις οθονες. Τι θα προτιμουσες? 5′ με 480p ή full HD?
Και φυσικα παιζουν ρολο κ ολα τα υπολοιπα, μεγεθος φακου, ποιοτητα αισθητηρα, ταχυτητα κλειστρου, γρηγορο focus….

Σταυρουλα

Eγω παντως εκτυπωνω αρκετες φωτογραφιες απο το 1020 οπωςκ απο το S4 παρολο που εχει καρτα μνημης ,ειναι διαφορετικη η αισθηση απο να τις εχεις παντα στην οθονη ενος τηλεφωνου.Γιατι δεν το δοκιμαζετε γι αυτους που λενε πως δεν εμφανιζουμε ποτε.

Evans Manolis

“Το Nokia Lumia 1020 ανακοινώθηκε τον Ιούλιο και είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα μεγέθους 1/1.5″, ανάλυσης 41 Megapixels και τεχνολογίας Pure View, φακό Carl Zeiss στα 26mm με F/2.2, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και δυνατότητα καταγραφής Full HD video 1920×1080 στα 30fps. Το ISO του ρυθμίζεται από 100 μέχρι 4000 και έχει LED φως για λήψη video και Xenon flash για λήψη φωτογραφιών.” Μιλάμε για έναν αισθητήρα “θηρίο”(!) Οπότε, είναι προφανές το ότι θα βγάζει και ωραίες φωτογραφίες σε αυτή την ανάλυση. Δεν διαφωνώ, παίζουν ρόλο στο zoom(επομένως και στην ανάλυση), αλλά μέχρι εκεί! Η ποιότητα και η οξύτητα των χρωμάτων, οι συνθήκες φωτισμού και όλα τα υπόλοιπα(όχι, δεν ξέρω τα υπόλοιπα -αλλά σίγουρα υπάρχουν-, δεν είμαι ειδικός στις φωτογραφίες, είμαι 15 χρονών), εξαρτώνται από τον αισθητήρα. Δηλαδή αν σας(γενικά μιλάω) έδιναν την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια φωτογραφική μηχανή 16MP με αισθητήρα BSI και σε μια με 8MP με τεχνολογία ISOCELL, με βάση αυτά που γράφει το παρόν άρθρο, τι θα επιλέγατε; Περισσότερα MP ή “καλύτερη χρωματική πιστότητα και βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού”; Α, και μην το πάτε στο άκρο, δηλαδή για λιγότερα από 5MP, γιατί το γράφω στο σχόλιο, “ειδικά σε αισθητήρες 8MP”. 🙂… Συνέχεια »

Nio

Φυσικα αυτην την στιγμη θα επελεγα την triluminos.
Αλλο καταλαβα μαλλον. Κοιτα να δεις, οσο περισσοτερα pixels τοσο καλυτερα… Δεν χωραει συζητηση σε αυτο… Τωρα αν συγκρινουμε ιδιους φακους των 8mp τοτε εχεις δικιο μετρανε αλλα πραγματα. Γενικα δεν λεω οτι το ΠΙΟ σημαντικο ειναι το μεγεθος των mp ΜΟΝΟ, αλλα σιγουρα δεν παιζουν ελαχιστο ρολο…..

Nio

Κ συμφωνα με το αρθρο δεν θα επελεγα κατι αυτην την στιγμη γιατι δεν εχω δει τιποτα ακομα.
Η τεχνολογια isocell αφορα συμφωνα με το αρθρο την χρωματικη αποδοση κ την φωτεινοτητα για νυχτερινες συνθηκες. Αλλα αν δεν εχεις pixels μην περιμενεις φωτογραφιες τυπου pureview για κανεναν λογο, που ηδη στην νυχτα ειναι καταπληκτικο. Απλα η samsung τρεχει να προλαβει τεχνολογιες (δεν το λεω ειρωνικα) για να καλυψει το S5 αργοτερα. Μακαρι να δουμε κατι ανταξιο του ανταγωνισμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.