Samsung, Νέα τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης έρχεται το 2015

Κατά την διάρκεια της έκθεσης CES, στο Λας Βέγκας που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Samsung παρουσίασε σε κλειστό κύκλο αποτελούμενο από αναλυτές, VIPs και υποψήφιους αγοραστές μία νέα τεχνολογία για αναδιπλούμενες οθόνες. Η οθόνη είναι κατασκευασμένη από ένα πλαστικό υπόστρωμα, το υλικό Polyimide (πολυϊμίδιο), το οποίο προσδίδει στην οθόνη την δυνατότητα της αναδίπλωσης.

Το υλικό αυτό μπορεί να αναδιπλωθεί χιλιάδες φορές και να κρατήσει τις δυνατότητες αυτές, κάτω από μεγάλες θερμοκρασίες και πιέσεις. Το στρώμα της αφής είναι φτιαγμένο από ένα μεταλλικό πλέγμα και όχι από οξείδιο ινδίου κασσίτερου, το οποίο αλλοίωνε την εικόνα στο σημείο δίπλωσης. Με αυτές τις βελτιώσεις η Samsung κατάφερε να κατασκευάσει μία αναδιπλούμενη οθόνη μεγέθους 5.68 ιντσών, που δεν αλλοιώνει την εικόνα, ούτε έπειτα από πολλές αναδιπλώσεις.

Οι παρευρισκόμενοι στο event της Samsung ακούγεται ότι εξεπλάγησαν από την προηγμένη τεχνολογία του Νοτιοκορεάτικου κολοσσού, πάνω στις αναδιπλούμενες οθόνες. Το περασμένο Νοέμβριο, σε παρόμοιο event που είχε διεξάγει η Samsung, κεκλεισμένων πάλι των θυρών προς δημοσιογράφους, υπεύθυνοι της εταιρίας φέρεται να είπαν «Για να εμπορευματοποιήσουμε μία αναδιπλούμενη οθόνη, πρέπει να εξασφαλίσουμε επαρκή δύναμη επαναφοράς για να αποτρέψουμε τυχόν προβλήματα λειτουργίας και απόδοσης καθώς η οθόνη θα αναδιπλώνεται χιλιάδες φορές». Στέλεχος της Samsung είπε, «Το προϊόν που παρουσιάστηκε είναι μόνο ένα πρότυπο. Ωστόσο, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα το γεγονός ότι η αναδιπλούμενη οθόνη έχει υλοποιηθεί.»

Οι αναδιπλούμενες οθόνες σύμφωνα με διάφορα χρονοδιαγράμματα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναμένονται μέσα στο επόμενο έτος. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίστηκε αν η οθόνη μεγέθους 5.68 ιντσών ήταν ήδη διπλωμένη ή αποτελούσε κάποια μεγαλύτερη οθόνη που διπλώθηκε. Φανταστείτε ένα tablet με μεγαλύτερη οθόνη να διπλώνεται σε ένα phablet.

αναδιπλούμενη οθόνη, Samsung, Νέα τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης έρχεται το 2015

Πηγή: 1, 2, 3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arg

Μπορείς ας πούμε να το βάλεις και για σφήνα για να μην κλείνει η πορτα!

Προσωπικά 2 καινοτομιες θελω και τιποτα αλλο.
1. Μπαταρια με @@
2. Τουμπανο κινητο τυπου nexus 5 πχ. με οθόνη 4.5 με οριακες διασταδεις χωρις περιτα πλαστικα γυρο γυρο. Και ας ειναι και παχυ λύγο δεν με χαλαει.

man

arg@ Πάρε μια κινέζικη συσκευη.Jiayu g4 ας πουμε, στις 4,7 ίντσες με 1280χ768 ανάλυση, τουλάχιστον στο πλάι εχει πολυ μικρο bezel.Α και μπαταρια που αντεχει 3-4 μερες αναλογα στην χρηση.

bgfd5

Για το 1. θα επαιρνα δευτερη μπαταρια και ενα απο αυτα τα usb chargers, τι να κανουμε. Τα “smartphones” ειναι τελικα πολυ μαπα, ως “dumbphones” που καταχρηστικα οι αντε μη πω καμια λεξη για οσους μεταχειριζονται αυτον τον ορο: ειναι κακες συσκευες τηλεφωνου.

Για το 2. Βγηκε το xperia mini z η οπως το λενε. Εχει οσα θελεις.

Panos7GR

Αναδιπλουμενες οθόνες θα δουμε. Συσκευή που να διπλωνει πότε θα δούμε;;;
Είναι σπουδαίο επίτευγμα φυσικά που το έκαναν αυτό με την οθόνη, αλλά το στοίχημα είναι αν τελικά μπορεί να φτιαχτεί μια συσκευή που να έχει τέτοιες δυνατότητες και φυσικά το πότε θα φτιαχτεί. Πρέπει κυκλώματα, μπαταρίες, επεξεργαστές, κάμερες, αισθητήρες κτλ να μπορούν να λυγίζουν ή ένα μέρος τους. Οπότε έχουμε πάρα πολύ καιρό μπροστά μας!

Μια τέτοια ονειρική συσκευή που διπλωνει πραγματικά θα είναι μια all-in-one συσκευή. Θα μπορεί να γίνει από smartwatch μέχρι tablet. Όνειρο! (βλέπε Nokia Morph)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.