Samsung, ετοιμάζει smartphone με οθόνη που διπλώνει τέλη του 2015

Η Samsung το τελευταίο διάστημα βλέπει τις πωλήσεις και τα κέρδη της να συρρικνώνονται κυρίως λόγω της έντονης παρουσίας των Κινέζων κατασκευαστών που δείχνουν να τα πηγαίνουν πολύ καλά. Η Samsung έχει ήδη αποφασίσει να κάνει αλλαγές ακολουθώντας δυο βασικές στρατηγικές. Η μια να μειώσει την τιμή των οικονομικών συσκευών αλλά και τον αριθμό τους (κατά σχεδόν 30%).

Η άλλη τακτική που θέλει να ακολουθήσει είναι οι high-end συσκευές της να ξεχωρίζουν χρησιμοποιώντας τεχνολογία που οι αντίπαλοί της είτε δυσκολεύονται να ακολουθήσουν είτε δεν κατέχουν καθόλου. Για παράδειγμα, έχουμε δει ήδη τα Samsung Galaxy Round και Samsung Galaxy Note Edge. Το επόμενο βήμα είναι οι αναδηπλούμενες οθόνες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Lee Chang-hoon, VP THW Samsung Display business strategic team, σε ομιλία του στο Samsung Investor Forum 2014 στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει την μηνιαία παραγωγή 30,000 με 40,000 οθονών που διπλώνουν, αρχής γενομένης από το τέλος του 2015. Σύμφωνα με τον Chang-hoon στα σχέδιά τους είναι να φτιάξουν μια συσκευή που θα μπορεί να βγει τα επόμενα Χριστούγεννα στην αγορά και να έχει οθόνη που διπλώνει στο μισό. Στη συνέχεια, μέσα στο 2016 να επεκταθεί η παραγωγή.

Περιμένουμε να δούμε τι επιφυλάσσει για το μέλλον η Samsung αλλά και πως θα διαμορφωθεί το δικό της μέλλον όσον αφορά στο μερίδιο της αγοράς.

samsung οθόνη που διπλώνει, Samsung, ετοιμάζει smartphone με οθόνη που διπλώνει τέλη του 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
killbillgr

Έχουμε κουραστεί πιστεύω όλοι εδώ μέσα με τις ευκαμτες και ανάδυπλουμενες οθόνες που όλο περιμένουμε να βγάλουν οι εταιρείες τέλος πάντων εδώ και ένα χρόνο περίπου. Άντε βγάλτε να δούμε τη θα δούμε και τη προφέρουν τέλος πάντων .

Kostas

@killbillgr γιατι δεν βγαζεις εσυ μια αφου σου ειναι τοσο απλο?

j

Τιμή; Εδώ το edge νομίζω κοστίζει 1000€. Αυτο ποσό θα κοστίζει 1500+

Ανεκπλήρωτος

Αυτές οι οθόνες φαίνεται να είναι το μέλλον. Κάποια μέρα, (αργά ή γρήγορα), θα γελάμε στην ανάμνηση των σημερινών κινητών. Όπως ‘γελάμε’ τωρα στην θύμηση των παλιών ασπρόμαυρων κινητών!

Junkermann

Αυτά τα έχει κάνει η Nintendo με το DS εγώ και δέκα χρόνια! LOL!

_Junkermann

Miko

Για αρχή λογικά θα είναι κάπως μεγάλο το πάχος των κινητών με αυτές τις οθόνες πιστεύω… αλλά μετά θα αξίζουν καθώς θα λύσουν επιτέλους το πρόβλημα μέγεθος κινητού/οθόνης

Τομ

Οι Σάμμυ δεν θα πουλήσει περισσότερο με πειραματικές συσκευές αλλά κάποιος πρέπει να κανει την αρχή πάντα με αυτά τα θέματα. Που ξέρεις μπορεί κάποιο απο τα πειράματα να πιάσει. Όπως έπιασε το πείραμα του note και των μεγάλων συσκευών γενικότερα. Κακά τα ψέματα η Σάμμυ τολμάει αυτο δεν μπορεί να μην της το αναγνωρίσει κάποιος.

Θυμάμαι στην αγορά του πρώτου σμαρτ τηλεφώνου μου είχα δει τα Galaxy που παίζαν τότε και λέω Παναγία μου δεν θέλω κανα τέτοιο τέρας. Μέχρι μεγέθους iPhone εποχής και πολυ ειναι (3.5 ίντσες τωρα λέμε). Τωρα θέλω 5 άτι κινητό κΙ το θεωρώ και σε λογικό μέγεθος. Και αντίστοιχα πολλοί σαν και μένα είχαν παρόμοια εμπειρία φαντάζομαι.

Επομένως ότι θα γελάμε με τα σημερινά κινητά σε 10 χρόνια που λεει ο φίλος πιο πάνω ειναι αλήθεια. Το ερώτημα ειναι τι μορφή θα έχουν τα κινητά τότε και ποιος θα μπορέσει να κανει το κοινό να δεχτεί ευρέως μια καινοτομία. Με τις τεχνολογικές εταιρίες εκεί ειναι το στοίχημα. Εχει κανει πολλά και η απλ και η Σάμμυ σχετικά με αυτο. Η απλ ξεκίνησε το σμαρτ φοουν η σαμμυ τ εξελίξε. Να δούμε ποιος απο όλους θα το εξελίξει περαιτέρω.

giannis

Τόσο καιρό είχε πανάκριβα κινητά η samsung και πάλι καλά που το καταλάβανε . Ας ελπίσουμε ότι θα μειώσει τις τιμές και έτσι μπορεί να ξαναπιάσει κορυφή αν το κάνει η samsung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.