Samsung Galaxy S5, Κοστίζει 256 δολλάρια η παραγωγή του

Νέα αναφορά από την εταιρία αναλύσεων IHS έρχεται να μας παρουσιάσει το κόστος των υλικών κατασκευής του Samsung Galaxy S5. Σύμφωνα με αυτή, το κόστος ανέρχεται στα 256 δολλάρια, λίγο μεγαλύτερο από εκείνο του Samsung Galaxy S4 πέρυσι, το οποίο στοίχησε 244 δολλάρια.

Το ακριβότερο κομμάτι της κατασκευής του Samsung Galaxy S5 είναι η 5.1 ιντσών full HD Super AMOLED οθόνη του, με το κόστος να ανέρχεται στα 63 δολλάρια, 12 δολλάρια ακριβότερη από την 5 ιντσών οθόνη του Galaxy S4. Από την άλλη, η DRAM και η flash memory της νέας ναυαρχίδας της Samsung στοίχησαν συνολικά 33 δολλάρια.

Εντύπωση προκαλεί ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος στοίχησε μόλις 4 δολλάρια στην Samsung, σε αντίθεση με αυτόν του iPhone 5s ο οποίος στοίχιζε 15 δολλάρια στην Apple.

Ακόμα, ο μετρητής καρδιακών παλμών πρόσθεσε 1.45 δολλάρια στο κόστος κατασκευής της συσκευής, με το κόστος συναρμολόγησης να ανέρχεται στα 5 δολλάρια ανά συσκευή.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι στη τιμή των 256 δολλαρίων δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος διαφήμισης, έρευνας και ανάπτυξης, διανομής καθώς και άλλες χρεώσεις που ανεβάζουν το τελικό κόστος της συσκευής.

, Samsung Galaxy S5, Κοστίζει 256 δολλάρια η παραγωγή του
Πηγή 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μπαμπης

Οκ, ποπ κορν ετοιμα!
Περιμενω τα σχολια..

pandelis

Εντάξει ρε παιδιά αλλά και πάλι πολλά δεν είναι τα 700 + ευρώ ……. είναι τεράστια η διαφορά !! Στο φινάλε με διαστημοπλοιο κάνουν τη μεταφορά !!!

Master

Τα 256$ ειναι το κοστος ανταλλακτικων οπως αυτα θα χρεωνονται και θα αποζημιωνονται στα κατα τοπους service centers. Απο εκει και περα ο πελατης πληρωνει το κερδος του εκαστοτε εξουσιοδοτημενου ή μη συνεργατη. Συνολικο κοστος κατασκευης μαζι με κοστη r&d επιμερισμενο με τις ποσοτητες διαθεσης του πρωτου κυματος ανερχεται σε περιπου 1000$ ανα συσκευη ενω κατα το περας του πρωτου τριμηνου κυκλοφοριας θα ανερχεται το πολυ εως τα 96$ Ανα πωληθεν τεμαχιο.

Κώστας Βλαχάκης

Ναι παιδιά, αν είναι να αγοράσουμε και εμείς τα επιμέρους εξαρτήματα και να φτιάξουμε ένα smartphone. Δεν πάει έτσι. Υπάρχει και το κόστος της έρευνας και ανάπτυξης.

Τομ

Σωστα σχολια τα δυο τελευταια σχολια αν και παλι 700 τα βρισκω πολλα για τις μερες μας που οι αναβθμισεις ειναι πιο light. Να μου λεγες ηταν ειχε πρωτοσκασει το iphone η οταν τα android προσφεραν πολλους πυρηνες για πρωτη φορα οκ. Αλλα τωρα σιγουρα θα εχει πεσει και το κοστος του r&d

EliasKir

Ποια ερευνα και αναπτυξη? Εχουμε να δουμε κατι πρωτοποριακο εδω και δεκα χρονια. Ολες οι ναυαρχιδες φορανε τα ιδια SoC, η Amoled υπαρχει εδω και πολυ καιρο, τα υπολοιπα chip ειναι ιδια κτλ.

billeiro

Εννοειται Βεβαια και κατι το οποιο δε σκεφτηκατα.οι τιμες αυτες ειναι χονδρικης οπως εχει κανονισει η samsung με τις συμφωνιες που εχει κανει για εκατομυρια κομματια απο οπου εχει συμφωνησει να παιρνει τα εξαρτηματα.η 5.1 full hd super amoled λιανικης παει οχι 63 αλλα 263 δολλαρια διαφορετικα φανταζομαι.οπως κ να χει του χρονου το κινητο θα κοστιζει 300 ευρω τετοιο καιρο.οποιος το θελει ας βολευτει με ενα s4 η g2 που τα θεωρω αψογα και με τιμη γυρω στα 300

Θανασης

Λογιστικα τα εξοδα ερευνας και αναπτυξης ανηκουν στα γενικα βιομηχανικα εξοδα (ΓΒΕ) τα οποια επιβαρυνουν καθε κινητο ξεχωριστα. Η samsung λογω brand και εμβελειας εχι αυξημενα ΓΒΕ απο μια μικροτερη εταιρεια που παραγει smartphone. Προσθετει και ενα ικανοποιητικο καθαρο κερδος οποτε ετσι δικαιολογει την τιμη

GIWRGOS

Κακώς να μην το πουλάει 3κ60 να το αγοράζει όλη η Σάρα και η μαρα, δεν κάνει φιλανθρωπικό έργο η εταιρία ξυπνάτε μερικοί

giannaras

Παιδιά στα 750 είναι 174 περίπου το φπα να το δούμε και αυτό

gang

Ασ το παρουμε και ετσι 256$της σαμσουνγ 610 day one η τιμη του σε καποια μαγαζια 689 παγκοσμίως αφηστε το ελαδισταν ειναι αλλο θεμα. 97$ το iphone 5 to 5s δεν γνωριζω πανω κατο στα ιδια και το πουλανε 800 την καλυτερη ισως και 890 εκει μεσα επεζε τιμη του. Παρολα αυτα κανεις δεν ειπε ποτε οτιδηποτε hmmm υποπτο :p lol

karesioua22

ενταξει ρε παιδια εδω μιλαμε για high end συσκευη και samsung επισης δεν μιλησαμε και για apple iphone τα οποια στοιχηζουν λιγοτερα για φτιαξημο και ποκουνται αντι €699 (samsung galaxy s5 G900F) για (€899 apple iphones)

Solon

Δεν μπορώ να ελέγξω το κόστος όλων των υλικών που περιλαμβάνει η έρευνα της IHS αλλά από αυτά που μπορώ να ελέγξω βγάζω το συμπέρασμα ότι λέει p@p@rie$. Και εξηγούμε: Γράφει ότι η μνήμη flash και η DRAM κόστισε 33 δολάρια!!! Την στιγμή που οι τιμές λιανικής για 1 κομμάτι μνήμη flash 32gb στο amazon.com ξεκινούν από 13,5 δολάρια! Και χωρίς να συνυπολογίσουμε ότι τέτοιου είδους μνήμες παράγει και η ίδια η Samsung! Όσο για την RAM, 2gb DDR3 μπορείς να την βρεις πλέον με 10 δολάρια πάλι λιανικής για ένα κομμάτι. 23,5 δολάρια λοιπόν λιανικής αν τα αγοράσω εγώ στην χειρότερη περίπτωση. Τώρα για μαζική προμήθεια από εξωτερικό προμηθευτή σας βεβαιώνω ότι η τιμή θα πήγαινε στα μισά για ένα εργοστάσιο δηλαδή στα 12 δολάρια, στην χειρότερη περίπτωση 15 δολάρια. Βάλτε τώρα ότι η Samsung παράγει και τους δύο τύπους μνήμης που χρησιμοποιεί στο S5 και βγάλτε συμπέρασμα. Ρε σεις εκεί στην IHS για γίδια μας περάσατε; Σε ποιους τα πουλάτε αυτά; Σημειώνω εδώ και την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης πλαστογράφησης της τιμής. Οι εταιρίες συνηθίζουν να μας πουλάνε την έκδοση 32gb των smartphones 30 και 50 δολάρια ποιο ακριβά από την έκδοση των 16gb την στιγμή που το πραγματικό… Συνέχεια »

Γιαννης

@GIWRGOS εσύ ποια είσαι, η Σάρα ή η Μάρα?

Γιαννης

Αν αληθεύουν αυτά που είχαμε διαβάσει, ότι στην Αμερική το S5 θα πωλείται 450 €, τότε μάλλον αυτή είναι η πραγματική αξία του τηλεφώνου μετά την παραγωγή του. Τώρα, γιατί στη Γερμανία πωλείται 689 € και στην Ελλάδα 759, ας το ψάξουν μερικοί. Σίγουρα είναι θέμα φόρων της κάθε χώρας, και ως γνωστόν στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς, αλλά και πέρα απ’ αυτό τίθεται και θέμα υπερκοστολόγησης.

spyros

Με 100 ευρω πωληση ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι?

costas

450-500 επρεπε να ηταν η τιμη λιανικης ΤΕΛΟΣ

Nio

Ολα την ιδια μνημη φορανε. Σιγα μην κατσει η samsung και η apple να βγαζουν κινητα με 16, 32, 64gb μνημη. Απλα τα κλειδωνουν μετα να φαινονται 16αρια ή 32αρια αναλογα σαν τι τα πουλανε.
Το τσιπακι ειναι το ιδιο. Επειδη δουλευω σε εργοστασιο πολυεθνικης δεν συμφερει να αλλαζουν τμηματα μηχανολογικου εξοπλισμου για 2 ευρουλακια (μπορει να ναι κ πολυ λιγοτερα). Συμφερει απλα να σου πουλανε ΑΕΡΑ 64gb 150 ευρω παραπανω…

john

Ένα έχω να πω ! Σε αντίστοιχο ποστ με το κώστος του iPhone από κάτω είχε γίνει Μ……..ο ! Δηλαδή εντάξει ! Έλεος ! … Και ακόμα και εδώ μιλάτε για τα iPhone !! Πόσο μπορείται να ξεπέσετε ! Ρε Κώστα έλεος βάλε και μια τάξη εδώ μέσα !

gang

Ο κωστας και το κωστος LOL ΕΝΤΑΞΕΙ το ειδα και αυτο @john LOL

GIWRGOS

@Γιαννη γελαμε τωρα; Για μαζέψου παλικαρε λιγο

asdf

Είναι γελοίο αυτό που διαβάζουμε. Το πραγματικό κόστος μιας συσκευής που παράγεται σε εκατομμύρια τεμάχια μπορεί να μην ξεπερνάει τα 80 δολάρια. Λιγότερα κοστίζει το s5 των 700 € από ένα turbo x των 150 € από το πλαίσιο. Και αυτό γίνεται γιατί το turbo x παράγεται σε 10000 τεμάχια και το άλλο σε εκατομμύρια. Και μετά που ξέρει αυτή η εταιρία τη συμφωνία έχει κάνει η samsung με το εργοστάσιο παραγωγής; Βλακείες….

Φάνης

Γειά σας εγώ είμαι σταθερός στα Samsung Galaxy αλλά δεν αγοράζω πότε νέα συσκευή μόλις κυκλοφορήσει, στάνταρ μετά από ένα εξάμηνο ώστε να έχουν βγεί στην επιφάνεια τα ελαττώματα του αν έχει και τότε το αγοράζω και πότε Ελληνικό ας πούμε όταν πήρα το S4 στα γνωστά σημεία πώλησης έκανε 680,00€ και εγώ το πήρα 400,00€ (Γαλλικό).

BabisVasileiou

Δηλαδή αν αγοράσω το κάθε καμματι ξεχωριστά, θα μου ερθει πιο φθηνά;

Απαντήστε μου

Solon

@BabisVasileiou
Σαφώς και θα σου έρθει ποιο φτηνά. Ωστόσο πολλά από τα κομμάτια που χρειάζονται δεν κυκλοφορούν στην αγορά για πελάτες λιανικής. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι τα έβρισκες όλα μένει το κομμάτι της συναρμολόγησης και των των drivers που δεν κυκλοφορούν ελεύθερα.
Αν υποθέσουμε όμως ότι μπορούσες να τα μαζέψεις όλα και να τα συναρμολογήσεις σωστά τότε η συσκευή δεν θα στοίχιζε πάνω από 200 δολάρια σε καμιά περίπτωση. Κρατώ μόνο μια επιφύλαξη όσον αφορά την οθόνη Amoled γιατί μπορεί μεν να την παράγει η ίδια η Sammy αλλά είναι γνωστό ότι στοιχίζει πάρα πολύ στην παραγωγή και υπάρχουν πολλές αστοχίες υλικού, δηλαδή πολλά κομμάτια ελαττωματικά στην γραμμή παραγωγής. Δεν ξέρω από που βρήκε η IHS ότι κοστίζει 63$ στην Samsung αλλά είναι το μόνο εξάρτημα που μπορώ να δεχτώ ότι είναι τόσο ακριβό και μπορεί να κοστίζει και παραπάνω. Κατά τα άλλα όπως σημειώνω στο προηγούμενο post μου η έρευνα της IHS είναι τελείως αναξιόπιστη. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι μνήμες του S5 δεν κοστίζουν σε καμιά περίπτωση πάνω από 15$ σύνολο στην Sammy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.