Samsung Galaxy Alpha, Τιμή 649 ευρώ και διάθεση τον Σεπτέμβριο

Στο γερμανικό ηλεκτρονικό κατάστημα των MediaMarkt εντοπίσαμε το Samsung Galaxy Alpha με τιμή 649 ευρώ και ημερομηνία πρώτης παράδοσης την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου. Το Galaxy Alpha έχει μεταλλικό σασί, οθόνη 4.7 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED με ανάλυση HD 1280×720 pixels και κάμερα 12 Megapixel.

Για να κάνετε τις συγκρίσεις, στο ίδιο κατάστημα με την ίδια τιμή βρίσκουμε και το iPhone 5s 16GB.

Samsung Galaxy Alpha πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy Alpha τιμή 649 ευρώ, Samsung Galaxy Alpha, Τιμή 649 ευρώ και διάθεση τον Σεπτέμβριο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spazyjay

Πανακριβο.σορυ

JohnWave

649 ευρώ? Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Α ρε Αpplesung έχεις γίνει θεά κι εσύ !

stelios

649 ευρω ζητα η κυρια σαμσουνγκ για λιγο μεταλο γυρω γυρω αν εβαζε και στο πισω πλευρά θα μας επαιρνε και τα σωβρακα .Ελεος!! εχει ξεφύγει αυτη η εταιρεία με χειροτερα χαρακτηριστικα απο αλλα τηλ και να ζηταει ενα καρο λεφτα

Sot11

Γελάνε και οι πέτρες!!! 1 θα πω: το lg g3 κανει 599 ευρώ!

γιαννης

Γενικα η μερα μου ηταν χαλια σημερα , αλλα μπαινω κ διαβαζω αυτο και με πιανουν κατι γελια! Ααχαχαχα!!

VasiliS4mini

Για mid range κινητό είναι ακριβό. Αν όμως συγκριθεί με το iPhone 6 σαφώς και είναι Τσάμπα.

Μιχάλης

γενικα ειναι πανακριβο δηλαδη το νοτε 4 ποσο θα το βγαλει 1200€???

giwrgos

Κακώς που δεν το έβγαλαν 100ε να το πάρει ο καθένας, είναι λογικό να έχει τόσο απο θέμα κοστολόγησης να το δει κανείς

giwrgos

Επίσης η έκδοση είναι 32GB

john

Το iphone στο τι ειναι καλυτερο…?
Μηπως στην τιμη…?
Μηπως στην μπαταρια…?
Μηπως στην καμερα…?
Μηπως ρε ram…?
Μηπως στον επεξεργαστη…?
Μηπως στη μνημη που το 32αρι το iphone ειναι 200 ευρω πιο ακριβω απο το alpha…?
Στο μονο που νομιζεται οτι ειναι καλυτερο το iphone απο το alpha ειναι οτι εχει και πισω αλουμινιο που ειναι τελειως αχρηστο για πολλους λογους…

Δημήτρης

χαχαχαχαχα,γιατι να δωσει καποιος 649 ευρω γιαυτο το εκτρωμα;;
Ειναι για γελια η samsung…..χαχαχαχαχαχα

prankster

Καλα παμε καλα ξεχνάμε οτι ολοκληρη apple πουλησε το iphone 5c(των φτωχων) λιγο παραπανω απο αυτο το “κουκλί” με μια πλαστικουρα χαλια και ενα ios buggy μέχρι το κοκκαλο και απο specs οπως συνηθως η apple χάλια.

giannis13

λογικο ;; απο τα 100 μεχρι τα 650 υπαρχει μια διαφορα ετσι ;;;
με 349Ε που ακουγοταν στην αρχη μια χαρα τιμη ηταν !!

με 649Ε μονο γελια μπορουν να σε πιασουν … ελεος !!

Μιχάλης

Ναι Γιώργο εχεις δικιο πολυ φτηνα το εβαλε! μονο το μεταλο που εβαλε κανει 300€ ασε το χρονο που ξοδεψε για να το σχεδιασει

giorgos

χαλαρωστε ρε παιδια στο διμηνο θα χει 350 ευκολα για πρωτη τιμη μια χαρα ειναι μονο στα iphone δεν πεφτει η τιμη.

Enzo

Η τιμή ειναι μια χαρά. Είναι ήδη πολύ φθηνότερο από το iphone 6 (το οποίο θα φτάσει την 800αρα) και σε κανένα 3μηνο θα εχει την μισή τιμή από το 6.

JohnWave

@Enzo , ξέρεις υπάρχουν και κάτι άλλες εταιρίες πέρα από την Apple και τη Samsung…

Τώρα στο ότι θα πέσει στη μισή τιμή, ναι θα πέσει κάποια στιγμή αλλά εδώ εξετάζουμε την αρχική τιμή και η αρχική τιμή βάσει ανταγωνισμού ( είπαμε υπάρχουν κι άλλες εταιρίες πέρα από την Apple ) είναι απαράδεκτη. Το ότι πιάνει super σκορ στα benchmarks δεν σημαίνει ότι θα κοστολογηθεί όσο οι άλλες ναυαρχίδες ή και παραπάνω. Υστερεί σε ανάλυση σε σχέση με τις ναυαρχίδες, υστερεί στην κάμερα, υστερεί στη μπαταρία και όσο για το μέταλλο άλλες εταιρίες το έχουν χρησιμοποιήσει σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια. Οποιαδήποτε άλλη εταιρία αυτό το κινητό θα το πουλούσε στα 500 και κάποιες κινέζικες ακόμα χαμηλότερα. Απλά η Samsung χρησιμοποιεί το όνομα που έχει χτίσει και του βάζει ένα “καπέλο ονόματος” 150 ευρώ.

tasos

Οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη.Οι κινέζοι πουλάνε το one plus 280 ευρώ.Τι κορόιδα υπάρχουν…

giannis13

αν η σαμσουνγκ εβγαζε τα τελευταια κινητα των lg και htc με sense 6 που ειναι απλα απιστευτο και το καλυτερο UI για μενα , απλα δεν θα υπηρχε αλλη εταιρεια !!!!!!!

αν τα κοστολογουσε και οσο i lg kai i htc , πραγματικα δεν ξερω τι θα γινοταν !
τα μονα κινητα που εχω δει να πεφτει πολυ γρηγορα η τιμη τους ειναι τα LG !

τολμηρη κινηση απο την σαμσουνγκ και νομιζω ο,τι δεν θα της βγει σε καλο !

Γιάννης

Και το S5 άρχισε στα 749 και τώρα έχει 450 ευρώ. Οπότε σε 2-3 μήνες θα έχει γύρω στα 350 (και πάλι ακριβούτσικο αλλά όχι σε επίπεδα “κλοπής” του iphone).

Dimitrinho

Θα τα πουμε στις 9 σεπτεμβρη

spazyjay

Περιμενα οτι θα εχει κατι λιγοτερο απο 500€ αρχικα τεσπα ουτως η αλλως δεν προκειτε να το αγοραζα.
Αλλα σαν τη κλεφτο apple δεν υπαρχει ειναι το μονο σιγουρο.

Yannis

Η σειρά Alpha φτιάχτηκε να έχει όσο γίνεται πιο πολλά από τα ελαττώματα και προτερήματα των iPhone….. οθόνη μόνο HD, μόνο 4.7 ίντσες, χωρίς microSD, λεπτό, μικρή μπαταρία,

ΚωσταςD.

Απο σχεδιαση ειναι λεπτο και ομορφο με ιδανικα bezels (ισως θα μπορουσε να ηταν 2-3χιλιοστα μικροτερο στο υψος αλλα no problem).
Απο οθονη amoled 1280*720 στις 4.7 ιντσες και 312ppi. Δεν χρειαζεται μεγαλυτερη αναλυση σε αυτες τις ιντσες.
Καμερα 12αρα και λογικα θα ειναι καλη.
Ηχειο πιστευω καλο.
Απο επεξεργαστη δεν κολλαει σε τιποτα για τιποτα.

Η μπαταρια ειναι ενα θεμα αλλα στο gsmarena ειδα οτι δινει Endurance rating 52h. Με android l θα εχει ακομη καλυτερη αυτονομια. (Βοηθησε ομως στο να κανουν αρκετα λεπτο το alpha.)
Δεν δεχεται sd… μειον…
Η τιμη ειναι ενα θεμα μεγαλο αλλα καποιοι τα εχουν και θα το αγορασουν. Αλλωστε η samsung με το alpha εχει ως στοχο να “χτυπησει” το iphone 6 το οποιο θα ειναι πολυ ακριβοτερο. Το αν το καταφερει θα δειξει…

Περιμενω παρουσιαση απο techblog!

tech21man

Yannis καλο!
Ωστοσο οσο περιεργο και αν ακουγεται δεν ειναι ακριβως μειονεκτηματα μερικες φορες. Πολυ κοσμο ακριβως δεν τον νοιαζει…

Φυσικα το κινητο φαινεται αρκετα ποιοτικο και αν πεσει η τιμη, τοσο το καλυτερο. Ωστοσο πιστευω εξαρταται και απο το τι πωλησεις θα ποιασει: Οταν κατι ειναι “περιορισμενης παραγωγης” αναμενεται να κοστιζει ακριβοτερα. Θα δειξει βεβαια. Λες να ειναι best seller? Αναρωτιεμαι απεναντι στα μεγαλυτερα samsung πως θα κοστολογηθει.

Εμενα το HD σκετο δεν με χαλαει καθολου, αν ειναι καλη η οθονη (κοινως, δεν μου αρεσουν αρκετες full HD οθονες παρα τα xtra pixels, υπαρχουν και αλλα πραγματα προφανως). Αλλα θα ηθελα αποσπωμενη μπαταρια και SD. Το λεπτο ειναι καλο, να ξεκιναει λεπτο αν μπει θηκη μετα χα χα.

Κατι σαν οταν παντρευεσαι, ξεκιναει λεπτη και μετα…

JohnTSia84

Πολύ καλό το τηλέφωνο σε όλα του αλλά βαρέθηκα την πολιτική όλον τον android συσκευών και ιδικά της SAMSUNG που μετά από τόσα χρόνια έβαλε σε ένα τηλ… μέταλλο και πάει την τιμή του στο θεό, αφού έτσι και αλλιώς σε 2 με 4 μήνες η τιμή του θα πέσει κάνα 200ε, τόσα χρόνιά αγόραζα από την συγκεκριμένη εταιρία και σταμάτησα με το S4 που το κράτησα 2 μήνες λόγο ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα άρχισε να χαλάει το πλαίσιο γύρο γύρο και ξενέρωσα, τώρα με το Ζ1 και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος αλλά βλέπω να περνάω σε win phone.

Darth

SHAMEsung :p

Targaryen

Απαράδεκτη η Samsung έπρεπε να έχει 5 ευρώ να ικανοποιηθεί ο Έλληνας.

Darth

@Targaryen καμία σχέση……… αλλά όταν το htc m8 το οποιο ειναι και full body aluminium και σε ΟΛΑ καλύτερο σχεδων και κωστιζει 520 ευρω, πετάγεται η SHAMEsung σαν τσουτσου και πουλάει αυτο στα 650 ε οχι…………… (το m8 ήταν απλό παράδειγμα υπαρχουν και άλλα κινητά)

Georgos

Όπως πάντα σε κάθε θέμα θα υπάρχουν και οι γνωστοί trolls/haters , σαν κάποιον που μόλις δει Samsung ή κινητό άνω από 5″ αρχίζει τα χαζά σχόλια.

john

Αλουμηνιο πισω δεν βαζει για αλλους λογους η samsung…
Λετε να την νοιαζουν τα 10 λεπτα του ευρω που κανει το πισω καπακι…
Ολοι η φασαρια ειναι στο πλαισιο να φτιαχτει που το εκανε…
Ενας λογος ειναι δεν πιανει σημα στο δυκτιο και στο wifi και το μεγαλο sar…
Ενα παραδειγμα στο s5 που εχω εβαλα μια θηκη ολη απο αλουμηνιο και δεν ειχε καθολου σημα μηδεν…
Οσοι εχουν δουλεψει iphone θα ξερουν οτι δεν εχει σημα καλο στο δυκτιο και wifi πιανει στην μιση αποσταση απο το s5…
Γι αυτο ξυπνηστε λιγο και αφηστε το αλουμηνιο για εκει που χρειαζεται…

spazyjay

@john σωστος ασε που αν θες να παιξεις κανα παιχνιδι για παραδειημα της προποκης με full γραφικα γισ αρκετη ωρα το μεταλλο βραζει με ολα τα επακολουθα

dark_master

@John αν το μέταλλο ανεβάζει το SAR και μειώνει το σήμα τότε πως η HTC κατάφερε να έχει χαμηλότερο SAR στο Μ8 από το S5? Και να μην έχει πρόβλημα σήματος?
Η Samsung δεν βάζει μέταλλο όχι γιατό κοστίζει 10 cents παραπάνω αλλά για την κατασκευή του πλαισίου απαιτείται 3 ώρες (αυτό τουλάχιστον υποστήριζε η HTC για το One) και όχι 30′ όπως θέλει η κατασκευή ενός πλαστικού τηλεφώνου.

@spazyjay το μέταλλο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Όσο πιο γρήγορα αυξάνεται η θερμοκρασία του τόσο πιο εύκολα γίνεται η απαγωγή της θερμοτητας του εσωτερικού της συσκευης. Αντίθετα το πλαστικό δεν είναι τόσο καλός αγωγός της θερμότητας οπότε όταν αυξηθεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό της συσκευής ναι μεν αργείς να την καταλάβεις αλλά από κάποιο σημείο και μετά θα νιώθεις ή την οθόνη σου να ζεστένεται (ειδικά αν είναι Amoled λόγω οργανικής ύλης) ή θα δεις το κινητό σου να κολλάει…

john

Dark mastrer απο σωστα ειναι αυτα που λες αλλα…
Το htc εχει την κεραια πλαγια και μετα μια γραμη με πλαστικο και περναει απο εκει οπως και το iphone που εχει γυαλι πανω κατω και εχει εκει τις κεραιες αλλα δεν πιανουν σωστα οπως στο s5 πιανουν πιο λιγο…
Το galaxy alpha εχει αλλη κατασκευη απο θεμα ψυξεις ειναι το καλυτερο δηλαδη εχει το σασι σαν ψυκτρα και μπορει να δουλευει το ιδιο γρηγορα και ζεστο χωρις προβλημα…
δεν τα λεω εγω αυτα τα γραφη στο gsmarena που το εκαναν τεστ…
Για τα 10 λεπτα του ευρω κοστος που ειπα λεω για το πισω καπακι οχι για το σασι του alpha που ειναι αλουμηνιο…
Το htc και το iphone εχουν αλλο σασι ειναι σαν βαρκα και μπαινει απι πανω η οθονη με την πλακετα μαζι και κουμπωνουν…

Φ

Τελικά αυτός ο John ή έχει μετοχές στην υπερτιμημένη ή δουλεύει σ’αυτήν, πράγμα που αποκλείεται!!!
Έβγαλαν ένα κινητό με ένα τόσο δα κομματάκι αλουμίνιο, το κοστολόγησαν 650 ευρώ στη Γερμανία (δηλαδή Ελλάδα 700 και ίσως παραπάνω!) και μερικοί την επικροτούν κιόλας αντί να να την κράζουν! Θαρρείς και πληρώνονται απ’αυτήν και είναι τόσο φανατισμένοι! Δηλαδή αν το καλοσκεφτεί κανείς, το M8 η HTC στην ουσία το χαρίζει αφού αποτελείται από 90% μέταλλο και το δίνει στα ίδια χρήματα! Ας είναι καλά το μάρκετινγκ και κάτι τύποι που πηγαίνουν όπου τους πάει το ρεύμα και έχουν κάνει κάτι τέτοιες εταιρίες νούμερο ένα!

mouta

Οτι και να λετε μονη της… Πρωτη σε πωλησεις και αν επεσε λιγακι, παλι πρωτη ειναι …ολοι οι αλλοι κοιτανε με τα κυαλια οεο..!!!

Μα γιατι λυσατε αφου το skrutz ειναι η λυση ….αλλα ετσι η χολη ειναι η αμυνα σας για αυτο ξυδακι….

Tom

Με τετοια μπαταρια δεν θα το παιρνα και πιο φτηνο να ταν. Ειναι κριμα ομως γιατι ειναι ομορφο και θα ειναι πολυ καλο γενικοτερα. Απλα χαντακωνεται απο την μπαταρια οπως πολλα κινητα του παρελθοντος.

Σπύρος

παιδια πιαστε το πρωτα στα χερια σας και μετα κραξτε…
το επιασα σημερα και δεν εχω λογια….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.