Samsung Galaxy Nexus, Αναθαθμίζεται στην έκδοση Android 4.2 Jelly Bean

LG Nexus 4 και Samsung Galaxy Nexus είναι τα δύο Android smartphones που τρέχουν σήμερα την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.2 Jelly Bean. Το Galaxy Nexus που κυκλοφόρησε πέρισυ τέτοια εποχή (θα μπορούσαμε να το πούμε Nexus 3) αναβαθμίστηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση, όπως μαρτυράνε τα email που λαμβάνουμε εδώ στο Techblog από νωρίς τα ξημερώματα σήμερα από ακόμα περισσότερους χρήστες.

Κάτοχοι του Samsung Galaxy Nexus, αναβαθμίστε και πείτε μας γνώμη! Όλοι οι κάτοχοι smartphones και tablets μπορείτε να επισκέπτεστε τον Πίνακα Αναβαθμίσεων του Techblog που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις επικείμενες ή μη αναβαθμίσεις της συσκευή σας.

, Samsung Galaxy Nexus, Αναθαθμίζεται στην έκδοση Android 4.2 Jelly Bean

, Samsung Galaxy Nexus, Αναθαθμίζεται στην έκδοση Android 4.2 Jelly Bean

, Samsung Galaxy Nexus, Αναθαθμίζεται στην έκδοση Android 4.2 Jelly Bean

Kudos to Vasilis

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

99 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βλασης

Ακόμα εκεί είσαι ρε Κώστα;;;Εγώ ήδη τρέχω από χθες το βράδυ 4.2.1 😛

antonis

στο galaxys2 νοεμβρη δεν ειχαν πει? τι γινετε τιποτα ακομα :/

Βασίλειος

Tι εννοείς Βλάση? ποιο κινητό έχεις?

Τούμπανο το 4.2, είναι εν μέρη ένα καινούριο τηλέφωνο! γουστάρω κάθε εξάμηνο να λαμβάνω αναβαθμίσεις και να ανανεώνεται το τη΄μου.

Βλάσης

βασίλη τ μπορεί να εννοώ;;;το GalaxyNexus έχω και από χθες το βράδυ έχει κυκλοφορήσει η 4.2.1 με πολλά bug fixes και άλλες μικρο βελτιώσεις…

Thodoris1988

Βλαση, το lag στην καμερα δηλαδη κατα την περιστροφη διορθωθηκε;

Βασίλειος

Την οποία την πήρες αυτόματα ή την έβαλες εσύ? Στειλε καμια οθονια να δουμε αν έχει καμία διαφορά..

Βλάσης

Την έβαλα εγώ φυσικά… Άλλωστε γι αυτό πήρα το nexus για να μην περιμένω καμία εταιρία ποτέ θα της καπνίσει να μου δώσει update…όχι το lag στην κάμερα δεν έχει διορθωθεί αν κ νομίζω πως δεν ριμαδι θέμα lag… απλά έτσι λειτουργεί η κάμερα πλέον…

Βλάσης

Ριμαδι=είναι αυτόματη διόρθωση rules Χαχα

ΝΙΚΟΣ.Μ

καλημερα σας. εχω εδω και λιγες μερες την jb στο galaxy σ3 μου. αλλα εδω και καποιες μερες μου κανει κολπα. βγαζει ενα πορτοκαλι χρωμα καθε φορα που το ανοιγω η ειναι σε αδρανεια.και αναβει και σβηνει συνεχεια με σκοπο να μου τα σπαει.το κινητο δουλευει, αλλα μερικα lag πολυ πολυ μικρα τα κανει. πως μπορω να ξανα κανω εγκατασταση την version παρακαλω, η κατι αλλο μεχρι να ξανα γινει οπως πριν. ευχαριστω πολυ, περιμενω.

Βασίλειος

Εγω δεν την παλεύω να ανοίγω συνέχεια τον butloader και να θελουν ξανα όλα απο την αρχή! είναι σαν ένα φορμάτ του κινητού! Εγω δεν περιμένω την όποια εταιρεία, με το που την βγάλει η google, περιμενω την σειρα μου και την παίρνω..χωρις να κανει κιχ στα εσωτερικά του!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Λιγες φορες χρειάζεται να σβησεις τα πάντα. Μονό σε ριζικά uodates. Συνήθως ξεμπερδευεις με σβήσιμο μονό των dalvik και του cache της ρομ τα οποία δεν επηρεαζουμ δεδομένα,ρυθμίσεις κτλ.

Βασίλειος

Tι να σου πω ρε φίλε, εγω με το που ξεκλεδώνω τον bootloader το τηλέφνο μετα ειναι σαν ριζικό update το ριμάδι.

Βλάσης

μα μια φορά το ξεκλειδώνεις…και μετά το αφήνεις ξεκλείδωτο…σιγά μην έκανα κάθε φορά κλείδωμα-ξεκλείδωμα…αρκετά καλύτερη πάντως η 4.2.1… ακόμα πιο γρήγορο το ήδη γρήγορο jelly bean

ilias

Η αναβαθμιση σε 4.2 ισχυει για ολους τους κατοχους nexus ή μονο ορισμενες συσκευες;
Εγω ειμαι σταθερα 4.1.1. Εχει κανεις μια πιο σαφη εικόνα;

thorgoth

Ο/Η Βασίλειος λέει:
φιλε βασιλη δεν υπαρχει κανενας λογος για να ξανα κλειδωσεις το bootloader ειδικα σε nexus συσκευες..βγαζεις ζελατινες ξεκλειδωνεις και μετα ενεργοποιεις το κηνιτο/ταπλετ 🙂

Tasos Spanos

Ilias εχει αναφερθει οτι τα Nexus εδω στην Ελλαδα εχουν 2 ειδων Rom. Η μια ειναι καθαρα της Google και περνεις τις αναβαθμισεις αμεσως και η αλλη ειναι Samsung και περιμενεις ποτε θα σου δωσει η Samsung την αναβαθμιση.
Για να το τσεκαρεις πηγαινε Χαρτες και μεσα στις πληροφοριες για την εφαρμογη θα δεις αν ειναι η εκδοση σου yakjuxw η yakju.
Για να εισαι Google Branded πρεπει να εχεις την δευτερη.
Αν οχι πηγαινε στο παρακατω λινκ.
https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=339925

anastasis

παιδιά για οπιον ειναι ακόμα με την 4.1.1 θα παει εδω https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=339925 για να το κανει σε yakju! ειναι σε απλα και ευκολα βηματα αφου χθες εγω ημουν ακομα με την 4.1.1 και τωρα εχω 4.2 και μπορω να πω πωσ εχει πολλα bug fixes! και κατι ακομα @τασο σπανε ευχαριστω πολυ για το site

Tasos Spanos

Για κάποιους που αναφέρουν διορθώσεις στην 4.2.1 δεν ειναι αλλο απο το bug με το ημερολόγιο. Μην περιμένετε κάτι αλλο παραπάνω το αρχείο ειναι 1.1 mb και για όσους γνωρίζουν διορθώνει Μόνο την έλλειψη του Δεκεμβρίου στο ημερολόγιο.

Sakis

Ξέρουμε ποτέ βγαίνει για Galaxy S3 ;

Λορέντζος

Μόλις αναβαθμίστηκαν σε 4.2.1 εντυπώσεις αύριο:-)

Βασίλειος

Εγω τον έχω κλειδωμένο γιατι αν πάθει κάτι σε hardware και στο πας στο service με ξεκλειδωτο το bootloader…σου λένε…

Νο no….!

Α, μόλις πήρα αυτόματα 4.2.1….

Τι γίνεται ρε παιδιά με την google???Μοιράζει ΠΟΝΟ?

χαχα..δε με νλέπω να ξαναπαίρνω ποτέ κάτι άλλο απο nexus..

A, στην Γερμανια το πουλάνε το nexus 4 απο playstore? και εαν ναι σε τι τιμές?

βασιλης

ρε παιδια για samsung s3 θα βγει η 4.2,1 ???????????

Βασίλειος

Πήρες την 4.2 και λες αναζητάς την 4.2.1?

philip

Παιδια ειναι ιδεα μου η με το 4.2.1 το κινητο πεταει !?

GiannisWST

Οποίος αντιμετωπίζει θέματα ταχύτητας ή προβληματα κανει επαναφορά απο ρυθμίσεις. Η 4.2 είναι αρκετά γρήγορη για το gnexus.

tasos

Κι άλλο ένα GNexus με 4.2.1 ΟΤΑ εδώ! 😀
Η πρώτη διαφορά που είδα ήταν κατά το κλείδωμα του κινητού με το power button που πλέον κλειδώνει αμέσως και όχι με μια μικρή καθυστέρηση όπως στην 4.2.
Επίσης, πιστεύω ότι έχει πιο γρήγορη απόκριση στο άγγιγμα, αλλά αυτό μπορεί να είναι ιδέα μου.

Marios

Μεγάλε το κινητο πετάει με 4.2… nexus και ξερό ψώμι, δεν αξιζεί κανένα άλλο κινητό

teo46

4.2.1 απο εχτές το βράδυ!

vasilis jwainat

Paidia, kserei kaneis ean tha parei 4.2 to Nexus S??? (sorry gia ta greeklish, eimei ekswteriko kai to pc den exei Greek :P)

tasos

@vasilis
Απ’ όσο ξέρω σταμάτησε στην 4.1.2 το Nexus S.

GiannisWST

Εκανα και εγώ την αναβάθμιση σε 4.2.1 ΟΤΑ. Διορθώθηκαν τα bugs, η συσκευή και πετάει και δεν έχει θέματα. Ξαναλεω οποίος αντιμετωπίζει περίεργα κανει επαναφορά τηλεφωνου. Ουτε το BT έχει θεματα.

vasilis jwainat

@tasos
eyxaristw taso. exw parei tin 4.2.1.

vasilis jwainat

lathos 4.1.2.

nikos

Καλησπερα εχω παρει 2 samsung galaxy nexus και μου παρουσιασαν το ιδιο προβλημα μετα απο ενα μηνα λειτουργιας τους μολις ενεργοποιησα το bluetooth η συσκευει εσβησε και δεν ξανα ανοιξε

Βασιλειος

Στο service τι σου είπε? Εγω πρώτη φορα το ακούω αυτό..

Νικος

Μου ειπαν επαναπρογραματισμο

Βασίλειος

Δλδ το δεύτερο δεν το πήρες επειδή σου χάλασε το πρώτο αλλα επειδή το χρειαζόσουν?

nikos

βασικα με το συγκεκριμενο κηνητο κανεις παπαδες και φιαχνεις και φραπε αλλα με ξενερωσε αφανταστα που και τα 2 μου εβγαλαν το ιδιο προβλημα μηπως εφταιγε καποια εφαρμογη ολες τις ειχα κατεβασει απο google market

nikos

μηπως μπορει καποιος να ανεβασει τα βηματα για να κανεις επαναπρογραματισμο ?

tasos

Το οτι δεν ανοιγει που λες τι σημαινει; Αν το συνδεσεις με usb στο pc ανταποκρινεται; Το βλεπει σαν bootloader;

Νικος

ανοιγει βγαζει το λογοτυπο X και μενει εκει οταν συνδεσω το usb το αναγνωριζει αλλα ανοιγει σαν κενη καρτα μνημης δεν υπαρχει τιποτα κανενας φακελος

tasos

Μπες εδώ και ακολούθησε τα βήματα:
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1626895

Αν έχεις windows vista μπορεί να σε παιδέψει η εγκατάσταση του driver για το bootloader.
Έχω χρησιμοποιήσει επιτυχώς αυτόν τον τρόπο, οπότε αν έχεις κάποιο πρόβλημα πες μου.
Καλή επιτυχία!

tasos

Πριν το κάνεις αυτό προσπάθησε μήπως γίνεται δουλειά με το recovery mode. (με κλειστό τηλέφωνο κράτα volume(+), volume(-) και power botton. Μετά με το +/- βρες το recovery mode)

nikos

εχει γινει και αυτο δυστυχως δεν εγινε τιποτα

tasos

Αν δεν εχεις δοκιμασει να flashareis καποια rom δοκιμασε το (οδηγιες απο xda στο σχολιο μου). Αν το εχεις κανει τοτε καλυτερα να τα πας για service. Απ οσο καταλαβα η εγγυηση σε καλυπτει.

nikos

τελικα πηγε για service ειχα αγορασει μια εγγυηση για 2 χρονια 50 ευρω μου εδωσαν samsung galaxy nexus μεχρι να επισκευαστει το δικο μου

nikos

δεν το δοκιμασα για ρομ γιατι ειχα την εγγυηση

koska

να κανω κ γω τν ερωτηση μ.. μπορειτε να μου πειτε αν στο gnexus σας το google now χρησιμοποιει φωνητικες εντολες ? στ δικο μ αναγνωριζει τν φωνη κ τσ εντολες στ αγγλικα αλλα μου ανοιγει μονο τσ γνωστες καρτελες στα αποτελεσματα. απο ρυθμισεις κτλ δν βρηκα προκοπη.

tasos

Αν μπορείς διατύπωσε λίγο καλύτερα το πρόβλημα. Όταν λες εντολές εννοείς να του πεις
π.χ. (call 12345) και να καλέσει τον αριθμό ή γενικά να αναγνωρίσει ότι του πεις και να κάνει το
αντίστοιχο search στο google;
Όταν λες γνωστές καρτέλες ποιες εννοείς; Αυτές που έχει ως sample cards;
Να ξέρεις μόνο ότι αν χρησιμοποιείς ελληνικά στο κινητό σου το google now δε σου απαντά φωνητικά. Για να πάρεις φωνητική απάντηση πρέπει να χρησιμοποιείς αγγλικά.

Danny

Παιδιά οι χρήστες Galaxy Nexus με yakjuxw πότε προβλέπεται η αναβάθμιση γιατί εγώ ακόμη περιμένω τη Samsung??Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει …4.1.1 έχω ακόμη!!Ήμαρτον πια!!

Bασίλειος

Έλα αγόρι μου, με όλο το σεβασμό, διάβασε αυτό
https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=339925
και “ξεστραβώσου”( το λέω με την καλή έννοια) και άσε τους άλλους να κουμπουριάζονται με την τραγικότατη Samsung Hellas!

Eμένα τώρα μου ήρθε μια επιδότηση και λέω να πάρω το Note II kai σκέφτομαι, μα αυτοί, είναι ικανοί να μη σου δώσουν ούτε το Android 5.0 που θα βγει έως το Μάιο για να το βάλουν στο Note III, ασχέτως αν εσύ τους έσταξες 699€!

Danny

Πολύ ωραία τα γράφεις, απλά σκέφτομαι μήπως πάει κάτι στραβά και μετά αντί για 4.2 έχω android zero!!XAXAXAXA!!!Χάνω την εγγύηση με αυτό τον οδηγό που προτείνεις??Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως!!

Βασίλειος

Εάν ξανακλειδώσεις τον bootloader η εγγύηση ισχύει κανονικά, εάν όμως τους το πας με ανοιχτό θα φας άκυρο!

Επίσης η διαδικασία είναι πολύ έυκολη, αν έχεις απο vista και πίσω μπορί να αργησει λίγο(καμιά ώρα, χαχα) να σου βρει και να εγκαταστήσει τους drivres. Kατα τ’άλλα όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν μέσα σε 10 λεπτά!

Κάτι σημαντικό, θα χάσεις τα ΠΑΝΤΑ απο το το τηέφωνό σου, θα είναι όπως το πήρες καινουριο!
Αξίζει να το κάνεις για να έχεις όλες τις αναβαθμίσεις άμεσα!

Βασίλης Ταγαράκης

@Βασίλειος: Κι εγώ έχω Galaxy Nexus yakjuxw αλλά φοβάμαι να δοκιμάσω να το μετατρέψω σε yakju !!! Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με rom και bootloader και δεν ξέρω καν τι σημαίνουν !!!
Θα καταφέρω να κάνω την διαδικασία ;;;;;

Βασίλειος

Είναι πάρα πολύ εύκολη και ωραία εμπειρια!
Ο οδηγός είναι πλήρης και κατατοπιστικότατος!
Προχωράτε!!!!

Είστε απο τους λίγους που φοράνε ακόμη την έκδοση της Samsung,
Αλήθεια Εσάς ακόμη στο 4.1.1 σας έχουν?

Βασίλης Ταγαράκης

Ναι 4.1.1
Μπορείς να δώσεις το e-mail σου να σε ρωτήσω περισσότερες πληροφορίες ;;;;;;

tasos

Εγώ θα δώσω μια εναλλακτική λύση για όποιους θέλουν να ακολουθήσουν τη σίγουρη μέθοδο μαθαίνοντας κάποια πράγματα παρά πάνω και όχι βοηθητικές εφαρμογές που μπορεί στην τελική να μπλέξουν πολύ περισσότερο τα πράγματα.

Εδώ είναι η μέθοδος των xda: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1626895

Έχει αναλυτικότατα το κάθε βήμα που πρέπει να ακολουθηθεί και αν κάποιος χρειαστεί περισσότερη βοήθεια μπορώ να τον βοηθήσω.

Bασίλειος

Δε ξέρω ρε παιδιά, το toolkit εμένα με βολεύει πάρα πολύ…

kostaszx

Κοιτάξτε, όντως η διαδικασία που προτείνει ο Τάσος είναι πιο περίπλοκη αλλά κατά τη δική μου γνώμη αξίζει μόνο για την εμπειρία. Στο δικό μου nexus ξεκλείδωσα τον boot loader με toolkit άλλα έφτασε η ώρα που θέλω να το rootάρω και πρέπει να μάθω τα πάντα για bootloader , kernel και custom rom από την αρχή. Συν ότι είναι απολύτως ασφαλής τρόπος σε αντίθεση με το toolkit (εγώ είχα κάποια θέματα την πρώτη βδομάδα).

nikos

καλησπερα πηρα το τηλ απο το σερβις ολα καλα απλα περασαν ξανα τη ρομ ηταν και αναβαθμισμενο στην 4.1.1 απλα εμεινε εκει δεν πηρε ακομα την 4.1.2 φανταστητε για 4.2 εχω yakjuxw γνωριζει καποιος αν την δωσει η Samsung, γιατι μετα απο 2 χαλασμενα Nexus κολαω να προσπαθησω για αλλαγη ρομ

Bασίλειος

Μη κολλάς, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι! Όλοι έχουν την ίδια πιθανότητα να το καταστρέψουν( το θεωρώ πολύ δύσκολο)

nikos

κολλαο στο να μην χασω την εγγυηση την εχω αγορασει για 2 χρονια fix 50eyro extra

Danny

Επιτέλους ξενέρωσα με τη Samsung και με το toolkit από yakjuxw το έκανα yakju και πλέον google branded!!Καντε το παιδιά μην φοβάστε τίποτα 4.2JB σκίζει!!Ευχαριστώ Βασίλειε!

Bασίλειος

Να σαι καλά Danny!!!
H ουσία μετράει!!!
Και αυτή είναι πως θα δεις άσπρη μέρα!!!

nikos

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ θελω να ρωτησω αν γνωριζει καποιος καποια εφαρμογη radio fm χωρις να χρειαζετε internet για το nexus ευχαριστω

tasos

Χρόνια πολλά φίλε Νίκο.
Το Galaxy Nexus δεν έχει interface για λήψη ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν κατεβάσεις τέτοια εφαρμογή δε θα σου δουλέψει. Νομίζω είναι μονόδρομος μια εφαρμογή radio through wifi.
Καλές γιορτές!

nikos

Ευχαριστω για την πληροφορια τασο καλες γιορτες και σε σενα

panagiwths

εμενα δν μου δινει επιλογη για 4.2.1 εχω την 4.1.1 και μου λεει πως δεν υπαρχουν αλλες ενημερωσεις……τ να κανω ??

nikos

καλη χρονια σε ολους μια ερωτηση παρακαλω μπορω να κανω προωθηση κλησης απο το nexus σε αλλο κηνητο

Αντώνης Μαρίνος

Για όσους ακόμα έχουν την Samsung branded έκδοση του GNex, προτείνω ΑΜΕΣΑ να το κάνετε jakju (δηλαδή Google branded), αφού (α) δεν χάνετε τίποτα, (β) κερδίζετε άμεσα την έκδοση 4.2.1, (γ) κερδίζετε μακροπρόθεσμα άμεσες αναβαθμίσεις από την Google.

Κατεβάζετε λοιπόν το Toolkit, τραβάτε ένα full backup (χωρίς τις system εφαρμογές, μόνο apps, data και την /sdcard), κάνετε unlock, ρίχνετε CWM, βάζετε 4.2.1, κάνετε και ένα root, επαναφέρετε το backup σας και είστε κομπλέ.

Συνολικός χρόνος ούτε 30′ (εξαρτάται βέβαια από το /sdcard), και έχετε ένα καινούριο τηλέφωνο 😉

teo46

Πάντως η μετάφραση στην 4.2.1ειναι τραγική…στην οθόνη κλειδώματος
αντί να γράφει “φορτιστηκε”ή “πλήρης φορτιση”,γράφει “χρεωθηκε”.

Έχω και screenshot αλλά δεν μπορώ να τα βάλω εδώ.

dimiG24

Αυτή η αναβάθμιση σε 4.2.1 θα είναι και η τελευταία ή θα συνεχίσει και σε Key Lime Pie

Bασίλειος

Φίλε μου αν κρίνουμε απο τα προηγούμενα nexus, το galaxy nexus θα φτάσει μεχρι το Android 6.0

dimiG24

Ok, σε ευχαριστώ πολύ!

Γιάννης

Μόλις εγκατέστησα την έκδοση 4.2.1 (!) Αφού πρώτα ακολούθησα τις οδηγίες του φίλου @Tasos Spanos 🙂 Πάμε τώρα για Android 5!!!

Apostolos

Απ’ότι βλέπω από το πρόγραμμα που μου είπες να κατεβάσω στο Build id:
samsung/yakjuxw/maguro:4.1.1/JRO03C/I9250XWLH2:user/release-keys
Αυτό μου λέει, άρα μάλλον έχω yakjuxw… οπότε ακολουθώ αυτά τα βήματα:
https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-nexus-android-4-2-jelly-bean-update-greece-62111/
για να το αλλάξω;;;;

Apostolos

@tasos mou leei samsung yakjuxw… ti kanw twra?

tasos

Τώρα για να πάρεις αναβαθμίσεις πρέπει να το γυρίσεις σε yakju. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνεις. Σου προτείνω τους δύο που παίζουν περισσότερο:

1) Η λύση της google που τα κάνεις όλα βήμα βήμα και μόνος σου (λίγο πιο δύσκολη για αρχάριους, αλλά σίγουρη δουλειά και επίγνωση του τι κάνεις)
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1626895

2) Η λύση με τη χρήση αυτού του toolkit που προτείνουν κάποιοι.
https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=339925

Προσωπικά εκτελώ και προτείνω την πρώτη λύση, αλλά αυτό είναι δική σου επιλογή.

Υ.Γ.: Πριν κάνεις οτιδήποτε μην ξεχάσεις να κάνεις backup τα αρχεία που θέλεις να κρατήσεις. Για ότι δεν είσαι σίγουρος ρωτάς. Καλή επιτυχία!

Apostolos

@tasos Σε ευχαριστω για το χρονο σου,αλλα μηπως ξερεις και κανενα προγραμμα για backup;; Εχω βρει ενα site στα ελληνικα για τη μετατροπη…θα σας το κανω post μολις παω σπιτι μου,για να μου πειτε τη γνωμη σας!!! Ευχαριστω!!!

tasos

Δε γνωρίζω κάποια εφαρμογή που να κάνει full backup. Θα ήταν περιττό κι όλας γιατί μπορείς απλά να αντιγράψεις τα πάντα στο pc σου. Εγώ προτείνω τα εξής:

1) Πέρασε τα αρχεία σου (εικόνες, μουσική, βίντεο) στο pc σου.
2) Για τα sms σου χρησιμοποίησε το SMS Backup & Restore.
3) Συγχρόνισε τα δεδομένα σου χειροκίνητα με το account σου πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία.

Τώρα αν θες να κρατήσεις και τα settings των εφαρμογών σου μπορείς να αποθηκεύσεις τους αντίστοιχους φακέλους στο pc σου. Το βρίσκω όμως περιττό όπως είπα, εκτός αν έχεις σημαντικά δεδομένα.

Να ξέρεις ότι επαφές, mail, εφαρμογές και γενικά ότι σχετίζετε με το account σου δε χάνεται. Με το που δηλώσεις στο κινητό (με το καινούριο λογισμικό πλέον) το account σου όλα συγχρονίζονται αυτόματα και στο google play θα υπάρχει η λίστα με τις εφαρμογές σου.

Apostolos

@tasos Ευχαριστω πολυ!!!

Apostolos

Οκ το link που έχω και εγώ είναι αυτό που μου έστειλες για αρχάριους που λες (λύση Νο2)…οπότε θα κάνω την πρώτη που είναι στα αγγλικά για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο…Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!! Ελπίζω να τα καταφέρω και να μην καταστρέψω το smartphone 😛 😛

Apostolos

Έκανα τον τρόπο που είναι στα ελληνικα…άνοιξα το κινητό και τωρα μου εγκαθιστά τις εφαρμογές μου(από μόνο του)… επαφές δεν έχω στο κινητό και επιπλέον δεν έχω την 4.2 αλλα την 4.1.1. Δηλαδή είναι σαν να έχω κάνει format το κινητό και να έχω την ίδια πάλι έκδοση…

Αντώνης Μαρίνος

Για backup υπάρχουν πολλές λύσεις. Για “εντός” κινητού το Titanium (για να κρατήσετε εφαρμογές και δεδομένα), το CWM/Rom Manager μπορεί να τραβήξει όλο το system, ενώ “εκτός” κινητού το Toolkit μπορεί να τραβήξει τα πάντα όλα….

tasos

Μόλις ανοίξεις το κινητό σου θα έχεις όποια έκδοση του έβαλες (αν τη βάζει μόνο του το toolkit τότε πριν το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να δεις με κάποιο τρόπο αν βάζει αυτή που θες).

Το θέμα δεν είναι η έκδοση αν είναι 4.1 ή 4.1.1 ή 4.2 κλπ. Το θέμα είναι αν η συσκευή σου πλέον είναι yakju και όχι κάτι άλλο. Κάνε λοιπόν τα βήματα που έχουμε πει για να δεις τι είναι και πες μας. Αν είναι yakju απλά ψάξε για ενημερώσεις και θα τις πάρεις αμέσως ΟΤΑ (Over The Air).

Βασίλης Ταγαράκης

@Βασίλειος: Έκανα την μετατροπή σε yakju από yakjuxw που είχα και το κινητό πάει σφαίρα στην κυριολεξία. Πολλές αλλαγές,πολύ πιο smooth !!!
Καταλαβαίνω τι έχανα τόσο καιρό που δεν έκανα την μετροπή σε yakju !!!
Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: μόλις τελείωσε η διαδικασία και το κινητό άνοιξε πλέον σε yakju το αποσύνδεσα από το pc και δεν ασχολήθηκα να πάω να κλειδώσω τον bootloader. Είναι εύκολο να το κάνω αυτό;;; Άμα δεν τον κλειδώσω χάνω την εγγύηση ;;;
Επίσης παρατήρησα πως δεν υπάρχει η επιλογή στις ρυθμίσεις για προγραμματιστές, είναι φυσιολογικό ;;;;;

tasos

@Βασίλης Ταγαράκης Ναι είναι εύκολο να τον κλειδώσεις, δε χρειάζεται όμως. Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση απλά τον κλειδώνεις και το πας. Για να ξεκλειδώσεις τις ρυθμίσεις για προγραμματιστές πήγαινε settings->about phone και κάνε tap 7 φορές στην επιλογή build number.

Bασίλειος

Πρόλαβε και σου απαντησε ο φίλος! Εγω προσωπικά που δεν ασχολουμε με ροοτ κτλ τον έχω κλειδωμένο. Δεν βλεπω λόγο να μην τον ξανακλειδώσω. Αντιθέτως μάλιστα. Επίσης είναι μία με δύο επιλογές να τον κλειδώσεις και το αντίθετο.

Βασίλης Ταγαράκης

Παιδια κατι ακομη:1ον:παρατηρω οτι δεν γυρναει πλαγια αλλο πια το κινητο και μεσα απο υισ ρυθμισεις δεν βρηκα κατι και 2ον:δεν μπορω να ενεργοποιησω το swype στο πληκτρολογιο ενω βλεπω μεσα απο τισ ρυθμισεις του πληκτρολογιου-μεθοδος εισαγωγης ειναι ενεργοποιημε η λειτουργια ολισθησης μεταξυ γραμματων αλλα οταν παω να δικιμασω δεν γινεται τιποτα !!!!!

tasos

Παιδιά πήρα update σήμερα για 4.2.2! :O

GreekNick

Eμεις με τα yakjuxw είμαστε ακόμα στην 4.1.1. Έχω αρχίσει και εκνευρίζομαι

Mike Rapanakis

Παιδία στο δικό μου galaxy nexus γιατι δεν εχει κανει ακόμα αναβάθμιση σε 4.2 ?

GreekNick

απο σημερα σε 4,2,1 με yakjuxw

Αποστολος

Απο σημερα 4.2 σε samsung galaxy nexus… Μετα απο πολυ υπομονη :p

panos

Καλησπερα εχω ενα galaxy nexus με android 4.2.1 jelly bean. Πριν κανει την αναβαθμιση ειχε προβλημα το κινητο και πηγα και μου αλλαξαν πλακετα στο media markt. Μετα το κινητο μια χαρα. Επειτα εκανε αναβαθμιση σε 4.2.1 και μετα απο ενα διαστημα ενος μηνα περιπου το κινητο κανει επανεκκινηση μονο του και συνηθως το κανει την στιγνη που μιλαω κλεινει και ανοιγει μονο του. Στο κινητο μου εχω τις εξης εφαρμογες:adobe reader,es εξερευνηση, shazam,viber,ενα εικονιδιο πρασινο με ενα g που γραφει ρυθμισεις google (ολες οι εφαρμογες ειναι πληρως αναβαθμισμενες). Ξερει κανεις να μου πει εαν καποια απο αυτες τις εφαρμογες ειναι προβληματικη ή τι μπορει να εχει το κινητο μου μπας και γλιτωσω το service? Λέτε να φταίει η έκδοση αυτή του android?

Antonis Marinos

@panos: Εγώ θα υποπτευόμουν το viber, καθώς αυτό έχει άμεση σχέση με κλήσεις. Θυμάσαι αν στο έκανε και πριν βάλεις το viber ? Εγώ θα τράβαγα ένα backup όλο το κινητό, θα έκανα μια επαναφορά εργοστασιακών, θα έκανα επαναφορά μόνο επαφές, μηνύματα κλπ και θα έβλεπα πως πάει για καμιά βδομάδα….

panos

Έκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και μετα και μεσα σε μια μερα λειτουργιας ξανα έκανε μονο του επανεκκινηση. Θα ήθελα να μου πει καποιος εαν με τα android 4.2.1 έχοντας galaxy nexus κινητο εχει συμβει το ιδιο?! Θα το παω στο service.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.