Samsung Galaxy Nexus, Τώρα και με Android 4.4 KitKat ROM

Δεν περιμέναμε από την Google να αναβαθμίσει το Samsung Galaxy Nexus σε… Android 4.4 KitKat, αλλά κάποιοι είχαν την ελπίδα ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν από τρίτους. Και δεν άργησαν! Developers από το XDA Developers forum κατάφεραν να “περάσουν” μία σταθερή custom ROM στο συγκεκριμένο smartphone. Μάλιστα η νέα Android 4.4 ROM για το Galaxy Nexus βασίζεται στην CyanogenMod 11.

Αν υπάρχουν προβλήματα; Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο ή σημαντικό πρόβλημα και το Samsung Galaxy Nexus δείχνει να ανταποκρίνεται θαυμάσια. Τα μόνα θέματα, σύμφωνα με τον developer, αφορούν στη μετάβαση για παράδειγμα από landscape mode σε portrait στον Google Chrome (σχηματίζονται κάποια artifacts που στην συνέχεια χάνονται, ενώ υπάρχει λίγο lag) ενώ δεν λειτουργεί και το Google Now.

Όσοι θέλετε μπορείτε να πατήσετε εδώ για να δείτε λεπτομέρειες ή και να κατεβάσετε την Android 4.4 KitKat ROM για το Galaxy Nexus. Φυσικά, θα πρέπει να ξέρετε τι κάνετε, και έχετε την απόλυτη ευθύνη.

Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Nexus, Τώρα και με Android 4.4 KitKat ROM

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Αξίζει ένα μπράβο στην ομάδα του cyanogen mod που έκαναν κάτι πολύ καλό που θα έπρεπε να έχουν κάνει άλλοι… Οσο για την google που είναι τιγκα στους άχρηστους τους εύχομαι τα χειρότερα…

Jim

…ναι σιγα μη δε μπορεί η google να περάσει 4.4 στο samsung nexus…τα επόμενα nexus πως θα πουλήσουν δλδ?

arg

Ωραία πράγματα, μόλις έγινες 18 αρις !!

Giannis Charp

To Αndroid αυτή τη στιγμή αποτελείται από 3 βασικά κομμάτια,την Google,την Samsung(δεν το λέω ως fanboy αλλά λόγω πωλήσεων) και φυσικά το XDA.
Για το Galaxy Nexus ήταν αναμενόμενο πιστεύω να πάρει 4.4 custom rom μετά το όλο θέμα που δημιουργήθηκε.Γνώμη μου βέβαια είναι πως η 4.4 θα έπρεπε να είναι η τελευταία αναβάθμιση που θα έπαιρνε το συγκεκριμένο κινητό,έτσι απλά για την ιστορία.Όμως,σχεδόν τα πάντα μεταφράζονται σε κέρδος από τις εταιρίες,οπότε να ναι καλά το XDA…

Βασίλης

Το bug με τά artifacs σε αλλαγή από landscape σε portrate και το ανάποδο έχει εξαλειφθεί. Απλά περιμένουμε υπομονετικά την εμφάνιση των nightlies από Cyanogenmod.

Ανδρέας

Δεν υποστηρίζει μόνο η Cyanogenmod το Nexus. Εγώ χρησιμποποιώ την SlimKat Rom 4.4 στο Nexus και είμαι ικανοποιημένος.

Αντώνης Μαρίνος

Καλά οι 4.4 για το GNex έχουν βγει εδώ και μέρες (ου μη και βδομάδες), απλώς όπως λέει και ο Βασίλης είχε απομείνει το θέμα με τα glitches στο rotation και στους browsers. Αλλά εδώ ρε παιδιά έχουν ήδη βγει οι 4.4 για το G2 (που επίσημα θα την πάρει προς το τέλος Μαρτίου 2014 (μάλλον…), τι να λέμε τώρα, θα περιμένουμε το επίσημο ΟΤΑ update ? 🙂

Σπύρος Αβούρης

Παιδιά ξέρει κανεις πως να εγκαταστησω το Κιτ Κατ στο κινητό?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android 4.4 KitKat Google

Προειδοποίηση ασφάλειας για όσους έχουν παλιότερο Android smartphone

Οι χρήστες Android με παλαιότερες συσκευές λαμβάνουν ειδοποίηση ότι θα διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο hacking από την επόμενη εβδομάδα.

Smartphones featured Galaxy Nexus Google

Google Nexus 5: Stock Android για τις μάζες [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε το Google Nexus 5, τη συσκευή που έκανε τη σειρά αναγνωρίσιμη για πολλούς και μας έδωσε ένα όντως “flagship killer”.

Software Android 4.4 KitKat Sony Sony Android Smartphones

Sony, αναβαθμίζει τα Xperia Z, ZL, ZR και Tablet Z σε Android 4.4 KitKat

Έφτασε επιτέλους η ώρα και η Sony ξεκινά να διαθέτει από σήμερα την αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat των Sony Xperia Z, Sony Xperia ZL και Sony Xperia ZR smartphones και του Sony Xperia Tablet Z. Μέχρι τώρα οι συσκευές αυτές τρέχουν με Android 4.3 Jelly Bean.

Smartphones Android 4.4 KitKat Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat από την Sprint

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παρόχου κινητής τηλεφωνίας, οι κάτοχοι του Samsung Galaxy S III από την Sprint είναι έτοιμοι να δεχτούν αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat. Η νέα έκδοση έχει ήδη ξεκινήσει την διάθεση της χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμα με ακρίβεια τις αλλαγές που φέρνει στην συσκευή.