Samsung Galaxy Note 4, έχει την καλύτερη οθόνη της αγοράς σύμφωνα με την DisplayMate

Η Samsung παρουσίασε στην IFA 2014 το νέο Samsung Galaxy Note 4 με 5.7 ιντσών οθόνη ανάλυσης 2560 x 1440 που δίνει 518ppi. Η DisplayMate είναι εταιρεία που ειδικεύεται σε δοκιμές οθονών και έδειξε ότι η Samsung έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με την οθόνη του Note 4 αλλά και γενικά με την ποιότητα των OLED οθονών.

Το review της DisplayMate βασιζεται κυρίως σε τεχνικά τεστ τα οποία έδειξαν ότι αυτή τη στιγμή η οθόνη του Samsung Galaxy Note 4 είναι η καλύτερη που παραέχει στην αγορά ξεπερνώντας την οθόνη του Samsung Galaxy S5 και του Samsung Galaxy Tab S.

Οι AMOLED οθόνες θεωρούνται ότι δεν δείχνουν τα χρώματα όπως είναι και τα κάνουν να μοιάζουν πιό έντονα απ ότι είναι. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την οθόνη του Galaxy Note 4 το οποίο έχει τα πιο ακριβή χρώματα για το φάσμα sRGB/Rec.709 σε σύγκριση με όλα τα smartphones και tablets που έχει δοκιμάσει η DisplayMate. Στο Photo Mode η οθόνη φτάνει το φάσμα Adobe RGB που είναι 17% μεγαλύτερο από το standard sRGB/Rec.709.

Όσον αφορά στη γωνία θέασης, η οθόνη του Samsung Galaxy Note 4 τα πηγαίνει εξίσου καλά αφού μειώνει μόνο κατά 19% τη φωτεινότητα και παίρνει 6.6 JNCD βαθμό που θεωρείται πολύ καλός. Η οθόνη εντυπωσιάζει και στο τεστ αντανάκλασης. Ο μέσος όρος αντανάκλασης με φως να διαχέεται από όλες τις κατευθύνσεις είναι μόλις 4.8%. Αξίζει να πούμε εδώ ότι η καλύτερη μέτρηση που έχει πραγματοποιήσει η DisplayMate σε martphone είναι το 4.4%.

Τέλος, η οθόνη του Samsung Galaxy Note 4 είναι 14% πιο αποδοτική ενεργειακά σε σχέση με τον πρόγονό του Samsung Galaxy Note 3 και 40% λιγότερο ενεργοβόρα από τις 1080p οθόνες που χρησιμοποιούν τα HTC One και Sony Xperia Z2.

Samsung Galaxy Note 4 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

samsung galaxy note 4 καλύτερη οθόνη, Samsung Galaxy Note 4, έχει την καλύτερη οθόνη της αγοράς σύμφωνα με την DisplayMate

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
i love rihanna

Κορυφή…!

lemodes

Oooooohhhhhhh yyyyyeeeessssssssss!!!!!!!!

Stratis

Απλα το καλυτερο phablet στον κόσμο..

Enzo

Απλά ό,τι καλύτερο!

sotia p

Δε φτανω να το αγορασω, αλλα μια φορα επιασα στα χερια μου το note3 για ενα Σ/Κ και νομιζω θα παω απο τις 4 κατευθειάν στις 5.7 αν και γυναικα.

Sot11

Πόσο κοσμο θα πληρώσει πια η Samsung για να παινεψουν τις συσκευές της; Φτανει πια!

Ante_Geia

Άντε γεια ! Μιλάμε η Sasmsung το απογείωσε για τα καλά 😛

porosi

@sot11 πηγαινε στα κατσαρολικα σου και στα μηλαρακια σου και ασε εμας που γνωριζουμε τι παει να πει ΟΘΟΝΗ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΤΕ. Μαθε να μαγειρεύεις και ασε τα περι του tech σε εμας. Ποσο ασχετος ασχετη παιζει να εισαι (ξερω οτι εισαι αγορι αλλα….)

Batel

Κάποιοι πληρώνουν για να αγοράζουν “όνομα” (Apple) και ας είναι η οθόνη και η κάμερα ανάλογη κινητού 250 ευρώ , άλλοι θέλουν την απόλυτη κορυφή και αγοράζουν Note. Απλά τα πράγματα.

kelloggs

@sot11 είσαι για κλαματα αντικειμενικα η σαμσουνγκ εχει την καλυτερη οθονη του πλανήτη. Ειδικά στο σ5 και στο tab s. Η εικονα δεν παιζόταν ειδικα φαντασου στο νοτε 4. Ασε τις ηλιθιοτητες και κατσε να χαρεις μια τέτοια οθονη μπουρδαρολογε

9gag

@Sot11

οσα ακριβως εδωσε και η apple στους U2 για να δωσουν “δωρεαν” το album τους.

Tom

Αυτο μπορει ευκολα να το παρατηρησει κανεις παιζοντας με ενα galaxy s5 με ενα tab s και οταν ερθει στα καταστηματα με ενα note 4. Οτι δηλαδη η samsung φτιαχνει τις καλυτερες οθονες και οτι οι oled πια ξεπερασαν τις LCD και απο δω και περα θα ειναι ετσι. Για μενα σιγα σιγα ολοι θα χρησιμοποιουν oled. Motorola και nokia ηδη το κανουν η HTC το χει κανει και στο παρελθον την LG την κοβω να το κανει συντομα.

spazyjay

Το καλυτερο κιντο ever!!

Λευτέρης

2 φορές απέφυγα Note 3 και τώρα Note 4 για το μέγεθος και πήγα σε s4 και s5…το επόμενο δεν το χάνω!

Τομ

Note 4, iphone 6 τα κινητα top ακριβα κινητα

θεμης

Και αν θελεις να περασεις αλλη rom ; εδω εχει στοπ………… Ετσι απλα και ευκολα σου λεει η κυρα samsung οτι δεν μπορεις να βαλεις οποια rom θελεις εσυ στο κινητο σου …. Αλλα οποια θελω εγω !!!!!!!!!! Εργαλειο που δεν μπορεις να το πειραξεις Απλα δεν το ακουμπας οσο καλο κι αν ειναι ……..

Φίλιππος

@9gag Μπααααα, δεν νομίζω να έδωσε η Samsung 100m όπως η Apple για τη συμφωνία με τους U2!!! By the way, το άλμπουμ των U2 ήταν το μόνο ενδιαφέρον στην παρουσίαση της Apple!

Όσον αφορά την οθόνη του Note, αν κρίνω απ’του S5 που έτυχε να χρησιμοποιώ αυτό το διάστημα η οποία είναι κορυφαία, του Note μάλλον θα είναι από άλλον πλανήτη! Αν και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάρω Note λόγω μεγέθους!
ΥΓ.: Για να μην έχουμε σχόλια περί Samsung φαν κτλ, δηλώνω οπαδός της HTC και θεωρώ τη Samsung (όπως και την Apple) υπερτιμημένη! Αλλά στο θέμα οθόνης, της βγάζω το καπέλο!!!

Theo

40% λιγότερο ενεργοβόρα απο τις 1080p του htc one και του xperia z2 ? Μάλλον η σαμσουνγκ έχει ξεφύγει, από άλλον πλανήτη που λένε και πολλοί. Άντε με το καλό να έρθει. 😀😁

VasiliS4mini

@θεμη γιατί να rom στο note, πραγματικά το μόνο android κινητό που δεν θέλει αλλαγή είναι αυτο. Σκέψου ότι αμέσως αμέσως αχρηστεύεται ο λόγος ύπαρξης του, το πενακι. Εγώ όλα τα answerphones τα έχω ξεκ@$)σει στις rom, αλλά αυτό όταν το πάρω με το καλό δεν θα το πειράξω καθόλου η Τουλάχιστον για τα επόμενα 4 χρόνια

nickshark

Υπάρχει μέγαλος αριθμός custom rom που αξιοποιούν όλες τις λειουργείες του κινητού . δεν χάνεις κάτι . οσο για το κινητό πυραυλος. Αν πας σε νοτε.. δεν πας αλλου μετα…

nikos

VasiliS4mini πλάκα μας κάνεις?Ρουτάροντας το κινητό και περνώντας costum rom μπορείς να βρεις άπειρες λειτουργείες που ούτε καν η rom των galaxy note μπορεί να φανταστεί…

Alex

2014, η samsung ανακάλυψε το μέταλλο !!! Writen in history hahahahahaha

Σπύρος Αλεξίου

Nα ΄χε και καμιά εφαρμογή της προκοπής να δουλέψουμε… καλά θα ήταν!

tiamat

Ανέκαθεν η Samsung παρουσίαζε τις καλύτερες οθόνες.

Καμιά εντύπωση δε μου προξενεί ότι ισχύει ξανα πάλι το ίδιο….

Sot11

Σιγα εσείς αμέσως να υποστηρίξετε την εταιρεία σας! Ειναι γεγονός οτι συμβαίνει αυτο που λεω σε πολλές περιπτώσεις! Ηρεμιστε δεν θα κλείσει… Α και porosi και 9gag το μηλαρακι και τους U2 να τα πάρετε εσείς, υπάρχουν πολυ καλυτερες εταιρείες για να αγοράσω κινητο!

Sacre Sacre

Τέλεια!!!

lemodes

Παιδια ξερει κανεις με ποιον επεξεργαστη θα ερθει Ελλαδα; SD 805 η Exynos 5433;

Theo

@lemodes Άλλοι λένε με τον sd805 , άλλοι με τον exynos. Εγώ πιστεύω με τον sd805.

ioannisa

@Alex
Η Samsung πάντα είχε ένα θέμα με το πλαστικό. Εμένα προσωπικά δε με πολυ-ενδιαφέρει αυτό καθώς πάντα τα τηλέφωνά μου τα κάνω παντόφλες με τεράστιες θήκες για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία.

Όσων αφορά την οθόνη:
Το Note3 έχει δύο γενιές κάτω AMOLED οθόνη σε σχέση με το Note4. Συγκρίνοντάς το με την AMOLED του Galaxy S5 βλέπω εμφανείς διαφορές, οπότε αν έχει όντως τέτοια βελτίωση απο την ήδη βελτιωμένη οθόνη του S5 και έχουν εξαλείψει τα θέματα κορεσμού, τότε δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μπει καν στη διαδικασία να κάνει συγκριση στην απεικόνηση ανάμεσα σε IPS και AMOLED.

Η AMOLED δίνει το απόλυτο μάυρο δημιουργόντας έτσι την τέλεια αντίθεση. Οποιοσδήποτε χρήστης AMOLED αν χρησιμοποιήσει IPS οθόνη (όσο καλή και αν είναι) θα του φανεί στην αρχή ξεπλυμένη.

Οι OLED οθόνες αποτελούν τις οθόνες του μέλλοντος.

amiras

Αυτή τη στιγμή έχω το s5 και το LG G3. Tο G3 Έχει σίγουρα την καλύτερη οθόνη
από όλα τα κινητά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, και το βάζω μέσα στην πεντάδα
με τα καλύτερα.
Η οθόνη του Not 4 είναι σίγουρα καλύτερη από του G3 συν τα υπόλοιπα καλούδια, το
ανεβάζουν στην κορυφή στο no1.
Τώρα για το μήλο τι να πω; ξέρω πάντως ότι φτιάχνει ωραία μηλόπιτα

Pit

Στα 859 ευρω ειναι πιο υπερτιμημένο και απο το 6 plus. Η Samsung βιάστηκε να το παρουσιάσει για να προλάβει τις πωλησεις του 6αριου, αλλά ξέχασε να τιμολογήσεις σε ενα λογικό επίπεδο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.