Samsung Galaxy Note 4, Benchmarks με τον Exynos Octa 64-bit και το Snapdragon 805

Το Samsung Galaxy Note 4 αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε δύο εκδόσεις η μια που λέγεται ότι θα είναι η ευρωπαϊκή με τον επεξεργαστή Samsung Exynos 5433 Octa (64-bit) και η άλλη με τον Snapdragon 805 για την αγορά της Ασίας και της Αμερικής. Και τα δύο μοντέλα θα έχουν οθόνη QHD, μνήμη RAM 3GB και κάμερα 16 Megapixel.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια πρώτα αποτελέσματα benchmarks με τις μετρήσεις και των δύο εκδόσεων. Αυτή με τον 64μπιτο και GPU Mali-T706 καταγράφει μεγαλύτερο σκορ από τον 805 με GPU Adreno 420. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και έτσι στην πρώτη θέση βρίσκονται οι μετρήσεις (με άνγωστη συσκευή) του θηρίου που ονομάζεται NVIDIA Tegra K1.

Samsung Galaxy Note 4 octa-core Exynos 5433 Benchmarks, Samsung Galaxy Note 4, Benchmarks με τον Exynos Octa 64-bit και το Snapdragon 805

Samsung Galaxy Note 4 octa-core Exynos 5433 Benchmarks, Samsung Galaxy Note 4, Benchmarks με τον Exynos Octa 64-bit και το Snapdragon 805

Samsung Galaxy Note 4 octa-core Exynos 5433 Benchmarks, Samsung Galaxy Note 4, Benchmarks με τον Exynos Octa 64-bit και το Snapdragon 805

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Με το καλό να ορίσει! Ο Exynos φαίνεται να είναι πολύ δυνατός! Άντε να μάθουμε κ περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά λίαν συντόμως!
(Υγ οι 808,810 άραγε πως πάνε)?

spam

@master ειχα δει ενα review ειδικα για τον 810 τωρα για 808 δεν εχω ιδέα. Ο 810 πεταει σκονη στον tegra k1 ειναι οτι ισχυροτερο εχει δημιουργηθει απο την πλεον κορυφαια ετερεις qualcomm (japan). Τωρα το θετικο ειναι ο ανταγωνισμος nvidia vs samsung vs qualcomm και λογικά θα δουμε τρομερα πραγματα προς όφελος μας

AlexanderKar

ο 808 κ 810 απο 2015 γι αυτο θα περιμενω ενα χρονο ακομα για το note 5 με τον 810 😛

Nio

Καλά η Samsung πάλι στημένα θα είναι τα benchmarks της….

Conx

Οι μόνοι επεξεργαστές που αξίζουν φέτος τελικά γιατί είναι όντως μια γενιά μετά από τους περσινούς είναι ο exynos 5433 και ο tegra k1. Όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκια της qualcomm (βλέπε snapdragon 801.)

Alexis

Τον περίμενα πιο δυνατό τον exynos 5433. Ειναι octa 64 bit αρχιτεκτονικης και θα έπρεπε να τα πηγαίνει καλύτερα. Βέβαια θα δουμε και πώς τα παει στην κατανάλωση ενέργειας, πόσο θερμαίνεται ποσο ευκολα σηκώνει την QHD οθόνη.

Max91

Ωραια εγω να ρωτησω κατι αλλο, (μπορει να με κραξουν καποιοι αλλα τεσπα)
γιατι να παω απο μια οθονη 1080p με 36469 score στα Benchmarks (αφου τελικα για πολλους ειναι κριτηριο αγορας) σε μια συσκευη με 1440p με 37780 score? επειδη εχουμε παραπανω ppi? αυτα ειναι βλακειες και το ξερεται αλλα κουβεντα να γινεται… ΝΑΙ στην εξελιξη της τεχνολογιας ΟΧΙ στην κοροϊδεια των εταιριων που βγαζουν καθε τρεις και λιγο για ΙΣΑ ΙΣΑ αναβαθμισμενη συσκευη.

Makis

Η αναμονή πλέον δεν έχει όφελος παρά μόνο στην τιμή. Περιμένεις για τον επόμενο χρόνο,και τον επόμενο και τον μεθεπόμενο…αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Συνεχώς κάτι καλύτερο βγαίνει, τι να περιμένεις..ποτέ δεν θα έχεις το ισχυρότερο. Αγοράζεις τώρα εάν έχεις φράγκα ή περιμένεις ένα 6άμηνο να πάρεις με κανά 300-400 σημερινή ναυαρχίδα.

jojomos

@Max91 Το θέτεις σωστά, το ερώτημα εγώ θα έλεγα είναι καθαρά γιατί να πας απο μια οθόνη 1080 σε μια μεγαλύτερης ανάλυσης σε κινητό… 1ον: Δεν υπάρχει κανείς που ν απέδειξε οτι οι οθόνες Qhd είναι καλύτερες, επειδή είναι qhd κι όχι fhd, κανείς όμως, καθώς τα pixel απο ένα σημείο κι ύστερα δε φαίνονται με γυμνό μάτι κι ακόμη κι αν υπάρχει κάπου αλλού η χρησιμότητα, εφόσον δεν αναπτύσσεται και το κομμάτι της αυτονομίας με τον ίδιο ρυθμό, μάλλον δεν υπάρχει πρακτικός λόγος να το κάνεις. 2ον: Ας πούμε οτι το κομμάτι της αυτονομίας λύνεται, ας πούμε ακόμη οτι οι οθόνες είναι όντως καλύτερες κι αυτό φαίνεται με γυμνό μάτι, ας πούμε κι οτι δεν κουράζουν τη gpu χωρίς λόγο, ακόμη και τότε το περιεχόμενο στο οποίο θα έχει νόημα μια τέτοια ανάλυση είναιελάχιστο… Τί να την κάνω, όταν οι ταινίες σ αυτή την ανάλυση είναι πολύ λίγες (fhd και πάλι σου β βγάζουν την ψυχή για να τις κατεβάσεις), κι όταν τα βιντεο στο youtube είναι πάλι ελάχιστα… Για να παίζω παιχνίδα σε πεντάρα οθόνη ή για να βλέπω τις γραμματοσειρές;;; Τί θέλω να πω… Καλή η τεχνολόγία, να προχωράει και παραπέρα, να υπάρχει future proof σε κάτι… Συνέχεια »

spam

@jojomos απλο η τεχνολογια αυτην δεν φτιαχνεται για την ελλαδα η την ευρωπη γενικα που ειναι πισω. Φαντασου οτι ασια μερια η ταχυτητες ειναι κατι επι 1000000 φορες γρηγορότερο κτλ κτλ. Εκει να δεις ποσο φοβερο ειναι να εχεις 1440p και ολα τα σχετικα που για την ευρωπη δεν εχουν νοημα. Αλλα ετσι ειναι για αυυο βλεπεις παραδειγμα σαμσουνγκ παραγεο σε τρια εργοστασια κινα βιετναμ και κορεα (τα πολυ να το πω original) στην Ευρώπη μεσα σε 1000000 κομματια θα βρεις ενα κορεατικο και τα αλλα ενα 90% ειναι κινα και ενα 9% βιετναμ και λεω το πολυ 1% κορεα (θα μου πεις τι διαφορα εχει και ομως εχεο απλα googlare το και μαλιστα σημαντικη διαφορα) οποτρ στελνουν οτι ειναι σε 3η κατηγορια ευρωπη και τα πρωτα σε ασια μερια ελπιζω να μην σε κουρασα αλλα σε γενικες γραμμες το ίντερνετ που έχουν εκει κανει ολα αυτα που περογραφεται σιγαααα τα να ειναι must

n1k0l@$

Οι επεξεργαστές είναι χρήσιμοι και άξιοι λόγου όταν έχουν γίνει διαφοροποιήσεις τέτοιες που θα είναι εμφανέστατες, μάλιστα στα κινητά μ ένα snapdragon 600 έκλεισε αυτό το θέμα, αλλά οσο υπάρχουν λάγνοι με την τεχνολογία θα τρώμε ξαναζεσταμένο φαγητό.

Spam η Qualcomm είναι Αμερικανίδα

spam

@n1k0l@s ναι ειναι και Αμερικανίδα οπως λες αλλα εγω ειπα οτι τον 810 τον φτιαξαν αυτοι https://www.qualcomm.co.jp
Οκ με διορθωσες τωρα?lol

n1k0l@$

Spam μην το τραβάς και μην το παίρνεις προσωπικά, η Qualcomm είναι Αμερικανίδα, αυτό έχει σημασία, τα συμφέροντα της είναι made in USA

spam

Xaxaxa τι περνω προσωπικα ρε ελεος πας καλα καταλαβενεις τι σου λεει καποιος τον 810 τον φτιαξαν ιαπωνες στην αντιστοιχη ετερεια που εχει h qualcomm σε ιαπωνια σοβαρα τωρα πας καλα? @n1k0l@$ ακου εκει πολυ σοβαρα το πηρες το θεμα για να απαντας τετοια. Π.χ για να το καταλαβεις η konami ειναι ιαπωνεζικη αλλα το pes 2014 το εφιαξε για πρωτη φορα τα τελευταια χρονια η pes konami(europe) και επειδη δεν ηταν πετυχημένο βγηκε ο προεδρος ιαπωνεζος και ειπε απο του χρονου θα το ξανακανει konami.jp και οχι konami.eu το αρθρο αυτο σε αντιστοιχο μεγαλπ ελληνικο σιτε με games το εγραφε εαν καταλαβες καλος αν οχι δεν μπορω να ποσταρω λογω διαφήμισης εαν μου επιτραπει καλος. Ουφ ελπιζω να καταλαβες δεν παιζει να εισαι τοσο εγωιστης και κολλημενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.