Samsung Galaxy Note 4, η Qualcomm δίνει τον Snapdragon 805 με έκπτωση στη Samsung

Οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για το Samsung Galaxy Note 4 έδειχναν ότι το πολυαναμενόμενο phablet της Samsung θα έφερε το Qualcomm Snapdragon 805 SoC, πράγμα που φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με νέες αναφορές φαίνεται ότι η Qualcomm έκανε ένα special deal με την Samsung όσοnν αφορά στην τιμή του SoC.

H πηγή κάνει λόγο για μια πολύ καλή έκπτωση στο Snapdragon 805 SoC αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος για την ακριβή συμφωνία. Η τιμή θα κυμαίνεται σε διψήφιο αριθμό, αλλά μπορεί να είναι από 10 δολάρια έως και 99 δολάρια. Πάντως ο Snapadragon 801 του Samsung Galaxy S5 κοστίζει 41 δολάρια το κομμάτι.

Ενδιαφέρον έχει να μάθουμε τον λόγο για τον οποίο η Qualcomm συμφώνησε σε αυτό το deal και ίσως έχει να κάνει με το μεγάλο μέγεθος της παραγγελίας που έκανε η Samsung. Πάντως αυτή η επιλεκτική έκπτωση στην Samsung φαίνεται ότι εξαγρίωσε την LG.

Να πούμε ότι το Samsung Galaxy Note 4 θα παρουσιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και το Techblog θα είναι εκεί να σας το παρουσιάσει πρώτο.

samsung galaxy note 4 specs, Samsung Galaxy Note 4, η Qualcomm δίνει τον Snapdragon 805 με έκπτωση στη Samsung
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Λογικό είναι ο νούμερο ένα παίκτης! Στο Android.

dark_master

Λογικό να το κάνει η Qualcomm.Και θα συνεχίσει την παντοκρατορία της (μη ξεχνάμε ότι η νέα γενιά του Exynos φαίνεται πολύ δυνατή οπότε δεν τη συνέφερε να αποκτήσει δυνατό ανταγωνιστή και στην ακριβή κατηγορία-στη μεσαία, φτηνή έχει την MediaTek) και η Samsung θα βγει κερδισμένη οικονομικά(άλλωστε πέρα από τη χαμηλότερη τιμή η Samsung είναι κατασκευάστρια ενός μέρους της παραγωγής της Qualcomm).
Ή LG από που κ ως που εξαγριωθηκε? Αφού το G3 το έβγαλε πολύ νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν (σε 9 μήνες ανανέωσε την ναυαρχίδα της) όταν μάλιστα το G2 πωλούνταν σε χαμηλότερη τιμή από τις υπόλοιπες ναυαρχιδες παγκοσμίως.
Και σαν να μην έφτανε αυτό η ίδια κανιβαλισε το G3 με τις διαφορετικές εκδόσεις του αλλά και τα νέα μοντέλα που τα βάσισε πάνω στη δυναμική και στο όνομα G3.
Άλλωστε δυστυχώς η ευτυχώς όταν είσαι ο πρώτος στην αγορά (Samsung στα κινητά και Qualcomm στους επεξεργαστές) πολλές φορές φορές μπορείς να πάρεις αποφάσεις που λειτουργούν υπέρ σου.

giannaras

Έχω πάρει όλα τα note το 3 πραγματικά είναι ένα φοβερό τηλέφωνο περιμένω το 4 με αγωνία αν και τώρα έχω το s5 για αλλαγή σαν τα note δεν υπάρχει

konstantine73

Προτιμω το 4αρι με το soc του exynos το οποιο μαλλον είναι πολύ πιο δυνατο του 805.

konstantinos

Οσους πυρηνες και ram να βαλει το λογισμικο android παλι θα εχει θεματα,η δυναμη σε ενα smartphone ειναι αντικειμενεικη…το λογισμικο κανει την διαφορα και σε αυτο το θεμα τα σκυπτρα τα κρατα η windows….

dark_master

@κωνσταντίνος θα ίσχυε αυτό αν δεν είχαμε δει υλοποιήσεις pure Android (ή κάτι ενδιάμεσο -πες με και Moto G-) και Sense. Άλλωστε και στα Windows με την προσθήκη πχ της lock screen βλέπουμε να δημιουργείται fragmentation αφού για να λειτουργήσει θέλει το λιγότερο 1GB Ram.

Κωνσταντίνος

@dark_master η lock screen λειτουργει και σε 512 RAM

Λευτέρης

Εγώ πάντως παιδιά με το s4 που θεωρείται ένα καλό Android smartphone δεν αντιμετωπίζω προβλήματα.

nikmour

@Κωνσταντίνος,@dark_master εξαρτάται πόσο δουλεύεις το κινητό σου. Αν το χρησιμοποιείς απλώς ως κινητό δεν έχεις πρόβλημα. Αν το ξεσκίζεις τα WP είναι ανώτερα. Επίσης η lock screen είναι σε beta. Όταν εγκαταστήσεις το update 1 το πρόβλημα εξαφανίζεται.

dark_master

@Κωνσταντίνος σύμφωνα με πλαιότερα δημοσιεύματα χρεάζεται 1GB Ram.

https://www.gsmarena.com/windows_phone_81_new_lockscreen_to_be_available_soon-news-9085.php

και μάλιστα αυτό ειπώθηκε από επίσημα χείλη (Belfiore)

Κωνσταντίνος

@dark_master ετσι ειχε δηλωσει αρχικα η εταιρια αλλα οπως θα δεις στο παρακατω αρθρο οταν την δημοσιευσανε τελικα υπηρχε support για 512MB Ram συσκευες
https://www.wpcentral.com/microsofts-live-lock-screen-now-available-windows-phone-81

Georgos

Κάποια στιγμή αναμένουμε άρθρο για το market share των διαφόρων λειτουργικών για Q2 2014 , το Android ανέβηκε στο 85% (IOS 12% , WP 2.7%).>>
https://thenextweb.com/google/2014/07/31/android-reached-record-85-smartphone-market-share-q2-2014-report/

manolinio7

Κολαει δε κολαει παιδες η σειρα note ειναι κορυφαια ολων…. ολα τα αλλα ειναι παραμυθια, μη λεμε τα ιδια συνεχεια..

Kostas K.

@ Konstantinos Πρώτη φορά βλέπω λειτουργικό με 3% μερίδιο αγοράς να κρατάει τα σκήπτρα!!! Η διαφορά μεταξύ των 2 λειτουργικών είναι τόση, όση η διαφορά στο μερίδιο αγοράς τους σε όλα τα επίπεδα. Εδώ μια locksreen πήγαν να προσθέσουν (που στο Android υπάρχει και στην τελευταία μπακατελα)και έπαιξε διαχωρισμός κατ’ευθείαν σε συσκευές.
Στο θέμα μας τώρα. Θεωρώ ότι η είδηση έχει να κάνει με μια προηγούμενη είδηση ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει το exynos chipset της για το Note 4. Αν λάβουμε υπόψη ότι θα παρουσιαστεί και ο 810 στα 64bit σε λίγο καιρό μαζί με το Android L έρχεται και δένει.

Theodore.

Ο 810,απο ο,τι διαβασα σημερα,θα βγει αρχας του 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.