Samsung Galaxy Note 4, Με όθονη QHD και αισθητήρα UV;

Λίγους μήνες πριν την ανακοίνωση του Samsung Galaxy Note 4 με κωδικό N910, ένα νέο leak έρχεται να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την συσκευή, ξεκαθαρίζοντας σιγά σιγά το τοπίο για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από αυτήν. Σύμφωνα με το SamMobile, η συσκευή θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, μία για την Νότια Αμερική, Νότια Κορέα, Κίνα και Ιαπωνία, και μία για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η πρώτη έκδοση θα χρησιμοποιεί τον Snapdragon 805 SoC, ενώ η “παγκόσμια” έκδοση θα ενσωματώνει τον Exynos 5433 με κωδική ονομασία “HelsinkiPro”. Ακόμα, το SamMobile επιβεβαιώνει την ανάλυση της νέας οθόνης, η οποία θα είναι 2560 x 1440 pixels (QHD) AMOLED, χωρίς όμως να μας δίνει κάποια πληροφορία για το μέγεθος της. Αν λάβουμε όμως υπόψην μας ότι προορίζεται για την Note σειρά, αναμένεται να έχει μέγεθος μεταξύ 5,7 και 6 ίντσες.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του επερχόμενου Samsung Galaxy Note 4, η πίσω κάμερα αναμένεται να είναι 16ΜΡ, κατασκευασμένη από την Sony και εξοπλισμένη με optical image stabilization (OIS), ενώ η μπροστά θα είναι ίδια με του Samsung Galaxy S5 στα 2ΜΡ.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη αποτελεί η χρήση ενός νέου UV αισθητήρα, εκτός βέβαια από τους ήδη γνωστούς της Samsung. Μία από τις λειτουργίες που θα μπορούσε να προσφέρει ο συγκεκριμένος αισθηητήρας είναι η βελτιώσητης αυτόματης φωτεινότητα της οθόνης της συσκευής, μειωνοντας έτσι την καταπόνηση των ματιών.
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 4, Με όθονη QHD και αισθητήρα UV;
Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Samsung Galaxy Note 3.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρέας

Άσχετο.
Αλλά είδα το active και έμεινα. Τιιιι μπεζελ…

Nikolasss

ο Exynos 5433 ειναι οκταπυρηνος??
παντως ελπιζω να παραμεινει ιδια σε μεγεθος η οθονη και να μικρυνουν ακομη περισσοτερο τα bezel!!

Nio

Πόσο να τα μικρύνει? Μια χαρά είναι τα πλαίσια. Μεγαλύτερη οθόνη δεν χρειάζεται πιστεύω. Και ο διαχωρισμός των SoC δεν μου αρέσει.

Trinity

Nio +1

basilis20

οντως τα μπεζελ ειναι αρκετα μικρα,δεν ειναι η σειρα s αυτη…

tiamat

συμφωνω με τον keanu reeves του techblog (nio) οτι αυτο με τους διπλους επεξεργαστες ειναι κατι που δε μ’αρεσει και πρεπει να σταματησει. εγω βεβαια ποτε δεν αρκουμαι σε μετριοπαθεις τοποθετησεις ,οποτε θα πω οτι ειναι καταρα!

ο αισθητηρας της sony ειναι κατι που δε γνωριζω αν θα πρεπει να μας χαροποιει ,γιατι οπως λεει το sammobile ειναι καινουριος και δε ξερουμε τι ψαρια πιανει. το μειον του ειναι οτι προφανως δε θα εχει isocell οπως το s5 κατι πολυ αρνητικο εφοσον ειδαμε τι μαγικα μπορει να κανει η καμερα του s5…

οσο για το ois ενα εχω να πω: ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

γενικα
τον βασιλια δε τον φοβαμαι στη δυναμη γιατι παντα ειναι μπροστα ετη φωτος απο τους αλλους, αλλα ειδικα φετος τον τρεμω στο θεμα μεγεθος!!!! το note 3 ειναι ηδη τεραστιο και σχεδον ακουμανταριστο και επειδη θα ειναι σιγουρα αδιαβροχο και αυτο ,τα νεα μεγαλυτερα μπεζελ στυλ s5 θα το κανουν να εχει ακομα πιο τραγικο μεγεθος ακομη και αν μεινει στις ιδιες ιντσες !

JohnWave

To μόνο κινητό της Samsung που εκτιμώ. Λογικά θα αποτελέσει μια εξαιρετική συνέχεια της σειράς Note. Η οθόνη άψογη, τα bezels πολύ ικανοποιητικά , η κάμερα και η μπαταρία μια χαρά ( τουλάχιστον έτσι ήταν στα προηγούμενα μοντέλα ) , ο επεξεργαστής και η ram super και το σχέδιο αρκετά καλύτερο από εκείνο της σειράς Galaxy. Επίσης είναι phablet και δηλώνεται ως phablet.

Δεν πρόκειται ποτέ να γίνω κάτοχός του γιατί δεν κάθονται καλά στο χέρι μου κινητά πάνω από 5 ίντσες ( εξαίρεση το G2 λόγω περιορισμένων bezels και άρα περιορισμένου συνολικού μεγέθους ) αλλά τα καλά να λέγονται για το συγκεκριμένο κινητό της Samsung.

anergos13

Κινητα πολλα…. note ενα!!!
Το μοναδικο κινητο που οταν βγαινει με τα specs του…εισαι

rafael

περι μεγεθους θα ηθελα παρακαλω τους φιλους εδω να μην αναφερονται…και εξηγουμε. οταν ανακοινωθηκε το πρωτο και μαλιστα καλυτερα το 2ο νοτε ολοι επεσαν να το φανε…λογο μεγεθους!! δεν ειναι λεει δυνατον να χουμε ενα κινητο με αυτα τα μεγεθη…και καπβς ετσι ηρθαν οι πωλησεις να δειξουν σε ολους τους κακοπροαιρετους οτι παντα το μεγεθος μετραει. αφηστε λοιπον την σαμουνγκ να το κανει μεγαλυτερο και να μικρινει και τα bezel. μακαρι το νοτε να γινει 6 ιν. εχω το νοτε 2 και απλα ειναι πλεον μικρο στο χερι μου…μεγλαλυτερο( α και για αυτους ποου θα πεσουν να με φανε, ασχολουμε με autocad και σχεδια και δειχνω μεσω κινητου σε εργοταξιο σχεδια) φιλικα προς ολους

konstantine73

Δηλαδή θα κινηθεί εντελώς αντίθετα, γιατί μέχρι τώρα ο snapdragon ήταν για τις δικες μας αγορές….

Χρηστος

Ο διαχωρισμός του επεξεργαστή ουτε εμένα μου αρεσει..ελπιζω να μην ισχύει. .

Darth

το μοναδικό κινιτο (σειρα) από την samsung που την εκτιμώ ακόμη, πάντα ήταν πολύ καλό σε όλα του, ελπίζω να μην τα κάνει πατάτα φέτος……..

αν και το εκτιμώ και το θαυμάζω δεν θα το επερνα πότε (λόγου του μεγέθους )

Darth

@rafael υπαρχει και ενα οριο (ανθρώπινο οριο) το τι μπορεί να χειριστεί με ένα χέρι(έστω να κρατάει) so……….. μιν παρακαλάς να γινει μεγαλύτερο
σαν έναν φίλο μου και εσύ, τρελαΙνονταν για το xperia ultra….. και το πήρε……. και τι…….. τώρα είναι με ένα παλιό desire και το ultra είναι σπιτι για browsing στον καναπέ (ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ) γιατί δεν μπορεί να το χειρίζεται και να το κουβαλάει μαζί του εύκολα

Panagiotis G

όσο καλό και να είναι κινητό με exynos δεν ξανα αγοράζω! ούτε η ίδια η εταιρεία που τον βγάζει δεν τον υποστηρίζει! το S3 δεν πήρε ποτέ kernel 3.4 ενώ το xperia S με τον πιο παλιό snapdragon πήγε μια χαρά και εκεί φαίνεται η υποστήριξει που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία.

rafael

φιλε @darth η αληθεια ειναι οτι μου περασε απο το μυαλο το ultra…αλλα ειχα το νοτε 2 ηδη!!! οπως και να χει εμενα με βολευει και αν ηταν ακομα ψηλοτερο θα με βολευε…τι λεω δλδ. μεγαλωνουμε στο φαρδος μισο ποντο και καθ’υψος 1 ποντο. μειωνουμε το βεζελ και ειναι τελειο.!!!! οποιος θελει κινητο ας παρει το s5 και οποιος θελει εργαλειο δουλειας διακσεδασης outfit γενικως ας παρει το 5.9 νοτε 4!!!(σειρα νοτε 4 active δεν υπαρχει γιατι θα ειναι το ιδιο) και ξαναλεω γιατι εχω ακουσει διαφορα. εργασια δεν ειναι μονο γραφειο και μοστρα σε καφετερεια….εργασια ειναι τρεχω σε εργοταξιο, δειχνω σχεδια, παω για καφε, κανω ραντεβου με σχεδια, δειχνω του γιου μου παιδικα , μου πεφτει στο νερο και στη μαρμελαδα και αυτο κανει ακομα τη δουλεια του. (πας camping και δεν κρατας κρεβατι…χιιχιχιχιχι)

Ανδρέας

Αυτό με τους επεξεργαστές εγώ το θεωρώ λίγο σχετικό γιατί Κύπρο εμείς τον καιρό που βγήκε το σ4 σε 2 εκδόσεις υπήρχε ένα κατάστημα και συγκεκριμένα ο stephanis είχε και τα 2 μοντέλα επειδή τα έφερνε απο Αμερική απλώς το πρόβλημα ήταν το μονοπώλιο που δεν υπήρχε αλλού αλλά δεν νομίζω να επηρέασε κανένα γιατι πολύ λίγοι είναι αυτοί που κοιτάνε τόσο λεπτομέρειες.
Όσο για μέγεθος αν μπορείς να το κρατάς με το ένα χέρι θα μπορείς να το χειρίζεσαι με ένα χέρι και ο λόγος είναι ένα νέο feature της samsung που με μια απλή κίνηση η οθόνη μικραίνει σε μέγεθος που θες εσύ για να μπορείς πάρα πολύ απλά να το χειρίζεσαι με ένα χέρι!

AlexanderKar

Απο μια μικρή έρευνα που έκανα στο internet δείχνει ότι ο snapdragon είναι καλύτερος αλλά ποιο αργος ενώ ο exynos χειρότερος αλλά ποιο γρήγορος τώρα δεν γνωρίζω τίποτα απο exynos και αν όντως είναι καλός ή οχι αν μπορεί κάποιος να μου αναλύσει τις διάφορες……ευχαριστώ !!!!

wrangler10

Μάλλον το αντίθετο θα είναι….Exynos για Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία , Κορέα και snapdragon 805 για την Ευρωπαϊκή αγορά.

vasilis

@rafael Για την δουλειά σου δεν θα ήταν πιο καλό απο όλες τις απόψεις ενα iPad mini retina αντί για το note?? Σου το λέω γιατι παρεμφερή εργασία κάνω και απλά εχω μείνει άναυδος με τις ικανότητες και την χρηστικότητα του iPad mini…

rafael

@vasilis φιλε τα κλειδωματα και ο τροπος λειτουργιας της σειρας apple ειναι που με κανουν να απομακρυνομαι. θελω τον ελεγχο της συσκευης μου…kai me apple προιοντα δεν γινεται…

georges

μπράβο το Note 5 να έχει 12πύρινο επεξεργαστή snapdragon 8888 στα 3.141592653589… GHz
8.54 GB ram κάμερα 23.1267 MPX με 12.500 FPS και οθόνη MillionHD Αναγνώριση φωνής προσώπου δαχτυλικού αποτυπώματος και μια γρήγορη εξέταση DNA

Τι είναι αυτά ρε ;;;;;;;;;;;;;;

gt77

Τελικα αν κ κατοχος s5 που το κινητο ειναι αψογο σαν να με περνα απο το μυαλο να το δωσω κ να παω για note4 αν κ θα εξαρτηθει απο πολλα πραγματα.

Vasilis

@gt77 , Σε παρακαλώ για να καταλάβω: Σε τι ΔΕΝ σε καλύπτει το s5 και θες να πας note4? Στο μέγεθος; Το βρισκεις μικρό; Σε δυνατότητες ; (Δηλαδή τις έχεις εξαντλήσει;) Σε εφαρμογές; (Τις ιδιες εχουν στο appstore) Σε τι ακριβώς;

keepitapple

Συγνώμη αλλά όσα άτομα γνωρίζω με note3,χρησιμοποιούν τη συσκευή για τα πολυ βασικά..
Οποτε 700 euros για να παίρνω τηλέφωνο και να βγάζω φωτογραφίες απλά για διασκέδαση, δεν μου φαίνεται λογικό.

AlexanderKar

@keepitapple ενω εσυ πιστυεις οτι αν παρουμε ολοι οι αλλοι iphone των 700-1000 μαρουλακιων δεν ξερω και ποσο κανει θα κανουμε καλυτερα πραγματα και απο ενα pc τι να πω τοσο πλυση εγγεφαλου η apple στους ελληνες καταναλωτες τοσο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποστόλης Ρόδος

Πολύ κοντά πλέον να φτάσει τα μικρά tablet…. 1 ίντσα έμεινε.

Peter

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ NOTE ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΩ PHABLET ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΗΤΑ

ΓΕΛΟΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

AlexanderKar

@Peter και εγω αυτο ακριβως +1 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.