Samsung Galaxy Note 5 με 4K οθόνη;

Και ενώ μόλις τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε το Samsung Galaxy Note 4 ήδη έχουμε τις πρώτες εκτιμήσεις για το Galaxy Note 5. Λογικά το Note 5 θα έχει το chip της Qualcomm Snapdragon 810 αλλά ίσως δούμε και τον snapdragon 820 που από πληροφορίες ξέρουμε πως θα συνεργαστεί με την Samsung για την παραγωγή του.

Επίσης λογικά θα δούμε και έκδοση με τον επεξεργαστή Exynos 7420c. Η μνήμη RAM θα είναι 4GB (ίσως και 6GB?). Στο θέμα της κάμερας θα έχουμε τουλάχιστον 18 Megapixel που θα καταγράφει 4Κ βίντεο. Η μπροστινή κάμερα θα προσφέρει από 4 έως 7 Megapixel και θα καταγράφει Full HD βίντεο. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης θα είναι 16GB/ 32GB/ 64GB/ 128GB.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι οι φήμες για την οθόνη που μάλλον θα είναι 4K Super Amoled.

Βάλτε μπόλικο αλατάκι στις παραπάνω φήμες. Θα το θέλατε όμως έτσι;

Samsung Galaxy Note 5 με 4K οθόνη, Samsung Galaxy Note 5 με 4K οθόνη;
Στη φωτογραφία απεικονίζεται το Galaxy Note Edge.

Πηγή

Χριστόδουλος Βλούτης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άγγελος

ΟΜΓ!!!!

Tom

Εγω λεω να παμε 8k κατευθειαν. Επισης σιγα σιγα να αρχισουν να ασχολουνται και με την πυρηνικη ενεργεια μπας και φτιαχτει καμια πυρηνικη μπαταρια με μονιμη παροχη ενεργειας, η τουλαχιστον να βαλουν φωτοβολταικα στα καπακια πισω η εστω εναν μονιμο στηλο που θα παραγει ρευμα με φτηνο καυσιμο για να εχουμε να βαζουμε 2-3 φορες την μερα στην πριζα το κινητο μας. Μην κανουμε μισες δουλειες.

Επισης να παμε σε 8gb ddr5 ram, 8-πυρηνους με hyperthreading και τουλαχιστον 6.5ιντσα κινητα και7+ για phablets. Τελος προτεινω οι ταμπλετες να αρχιζουν απο 12 ιντσες και να παμε μεχρι 17 ιντσες για να μπορουμε να δουμε youtube videos με την ανεση μας

Οταν κανουμε αυτα ας ασχοληθουμε και λιγο με την ομοιογενεια του android τα lag και τις αναβαθμισεις που ειναι ενα μαυρο χαλι. Αλλα πρωτα να ασχοληθουμε με σημαντικα!

steve

Υπερβολη που δεν χρειαζεται σε αυτα τα μεγεθη

steve

για την αναλυση μιλαω παντα

Νικος

Αχρηστο χαρακτηριστο.Μονο για marketing.Ισα ισα θα καταναλωνει και περισσοτερη μπαταρια.Ακομα και το Quad HD το θεωρω προσωπικα λιγο υπερβολικο…

Max91

@Tom +1

Χρηστος

Αν τολμας θελω ενα αλλα δεν εχω χρηματα καλη σας τυχη

lneam

Δεν ειναι λογικο η εσωτερικη μνημη να υπαρχει απο 16GB στο Note 5
Note 3 & Note 4 εχουν 32GB

Fnatic Gosu

ξεκιναω να μαζευω λεφτα

Παύλος

2k ή και 4k οθόνη (δυσκολο βεβαια, θα τρωει πολλη μπαταρία), snapdragon 810-820 ή και exynos 64bit, 4 gb ram (πολλα τα 6 αν και όχι ανεπιθύμητα), μεγαλυτερη μπαταρια, καμερα με sony lens (γυρω στα 20mp) και ανανεωμενο και ελαφρυ touchwiz η τελεια ανανέωση για την ακρως επιτυχημένη σειρά Note της Samsung.

naxxxman

Πρωσοπικά μετά από 720p έχω σταματήσει να ενδιαφερομαι. 2Κ-3Κ-4Κ σε ενα κινητό, ακόμα και tablet είναι άχρηστα. Τα 320 ppi είναι αρκετά μεγαλο σε ενα κινητό για να κανεις οτιδήποτε χωρίς να εχεις πρόβλημα η να σου χαλάει την εμπειρία. Ας βάλουν και εναν Intel Core M στα 14nm επανω που είναι 4.5W όσο θα τρώει ο Snapdragon 820 που θα είναι στα 3GHz. Ας βάλουν 6γιγα Ραμ, σε μια συσκευή όπου το πιο βαρύ πρόγραμμα που θα ανοίγει θα είναι το Browser και το MP3 video converter. Ας το κανουν και 3mm παχύ. Δεν αφήνετε τα σούξου-μούξου λέω γω, να πιάσετε καμια μπαταρία. Η επιλογή ένος smartphone είναι πολύ δύσκολη ήδη, μην την δυσκολεύετε κι άλλο. Όταν αγοράζεις ένα κινητό, η tablet, θες να σου κρατήσει στον χρόνο. Θες να αναβαθμίζεται, να μην κολλάει, να κατεβάσζεις μια εφαρμογή και να παιζει. Όταν βγαίνουν τέτοιες συσκευές, με τους καινούριους επεξεργαστές και πολύ περισσότερη RAM οι developers ξεχνάνε το “παλιό” hardware και πάνε στο καινουριο. Παράδειγμα. Σε λιγο καιρό θα δουμε τα πρώτα games με DX11 γραφικά. Πολλά κινητά ήδη έχουν DX11 υποστήρηξη. Όμως εμείς με τα πιο παλιά κινητά ντι θα γίνει. Παράδειγμα το Xperia Z3, το Galaxy S5 το… Συνέχεια »

παντελης

Κώστα το note 4 πότε θα το παρουσιάσεις;

nikolasss

Να μην μεγαλωσει αλλο σε διαστασεις και καταταλλα ας παει ακομη και σε 5.9 η οθονη!
Πιστευω χωραει!
Ευχομαι να παραμεινει στη 2κ οθονη καθως ειναι υπεραρκετη και να εχει 820 στα 14νμ με 8 τς2 πυρηνες και 2.7-3.0 ghr 64bit!!!
Καμερες σαν του νοτε 4 που ειναι εξαιρετικες με ακομη πιο πολλα mp και επιπλεον βελτιωσεις για να ειναι παραπανω απο αριστη!
Απο μνημη 16αρι κουλο να υπαρχει ωστοσο οι αλλες εκδοσεις αναμενωμενες και οσο για ραμ 4 ειναι κομπλε αν και θα μπορουσε να παει σε 5 μιας και μας εχει συνηθησει με 1 ενα ραμ παραπανω απ ολα τα αλλα κινητα νοτε 3 πχ το μονο με 3gb ραμ το 2013, μ αυτη τη λογικη το νοτε 4 που εχω επρεπε να ειχε 4 αλλα δεν τα εβαλε..
Απο κει περα ακομη ακομη πιο αναβαθμισμενο πεν απ το ηδη θηριακι που εχει, στερεωφονικα ηχο, fingerprint σαν του iphone, επαναφορα του usb 3 με ακομη γρηγοροτερη φορτιση και μια 3500 μπαταρια και θα ειναι ο βασιλιας των βασιλεων!!

nikolasss

Ναι ποτε θα δουμε?
Αν και εχει περασει πολυς καιρος κι εγω δεν αντεξα και το εχω ηδη 3 βδομαδες αλλα και παλι θα ηθελα να δω και ποια ειναι η γνωμη του Κωστα!
Η δικη μου παντως ειναι παραπανω απο αριστη!!!!

vraptis114

Ναι Κωστα
περιμένουμε φουλ παρουσίαση απο το note 4

Alex

@Tom:
Εγω λλεω να ακολουθησουμε τα χναρια του Curiosity (που στειλαν στον Αρη)..
Με πλουτόνιο-238 θα μπορουμε να εχουμε αυτονομια ”μπαταριας” τουλαχιστον 10 χρονια!

Οπότε δωσε 16Gb Ram για 4k 3D rendering ,
2 επεξεργαστες οχταπυρινοι στα 5+ Ghz (με ενα micro μαραφετι που θα παραγει υγρο αζωτο για ψυξη),
Αντε, την οθονη 8Κ που τοσο πολυ θες,
ΦΥΣΙΚΑ 8 ιντσες (το LG Gpad ειπε οτι ειναι το ειδανικο μέγεθος),
2 ηχεια beyma, 2 κορνες και 2 στις πορτες με τοιχο subwoofer,
Ε να χει και μια GPU ΤΙΤΑΝ κολλημενη απο το πλαϊ (μη μας πουν και φθηνους).

Αλλα και παλι θα laggαρει..

Δημήτρης

@Tom +1

vladimiros

Σαν να προχωραει πολυ γρηγορα η τεχνολογια βλεπω..εδω καλα καλα δεν εχουμε χαρει τα 2κ θελουν κ 4κ τωρα..που ουτε η τηλεοραση μου δεν εχει τετεια αναλυση.α ναι το βρηκα ειναι αυτη η λεξη κατσε πως την λενε…marketing!!

Η υψηλή ανάλυση δεν έχει καμία χρησιμότητα παρά μόνον ΜΙΑ. Αυτή της χρήσης του κινητού σε VR HEADSET. Εκεί πραγματικά το 2K είναι καλό αλλά “λίγο”. Το fullHD είναι μέτριο ως ανεκτό και το 4Κ του note4 θα είναι πραγματική απόλαυση.

Αυτό που τα σπάει πραγματικά δεν είναι η οθόνη edge η η άχρηστες λογισμικές δυνατότητες αλλά η ανάλυση, ο επεξεργαστής με τα 14nm και φυσικά η ανελέητη κάμερα που είναι μαθηματικά βέβαιο (με βάση το galaxy s6 που δοκίμασα) ότι θα έχει ποιότητα λήψης (όχι δυνατότητες μην παρεξηγηθούμε, αν και σε ευκολίες είναι μάλλον ακόμη και εκεί καλύτερα τα s6 και λογικά και το note5) πλέον ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ σε πανάκριβες DSLR. Και τονίζω το “πανάκριβες” γιατί οι απλές base dslr for hoby μαζί με τις καλύτερες pocket ψηφιακές είναι ήδη πολύ πίσω ακόμη και από το S6.

Για τα σχόλια που ακολουθούν το θέμα θα έλεγα ότι είναι αρκετά διασκεδαστικά αλλά ένα “καθάρισμα” του θέματος θα βοηθούσε πολύ τον αναγνώστη που ενδιαφέρετε να συζητήσει για το θέμα και μόνο.

Φιλικά

nik

βαλε βαλε χωσε χωσε και μετα τιμη και μπαταρια χαλια μαυρα το να παρουσιασουν κατι διαφορετικο και παραπανω αλλα παραλληλα οχι το απολυτο περιτο το μη προσιτο και το παπατσιλικι ετσι ωστε το 3αρι να ειναι διαφορετικο απο το 4αρι και αντιστοιχα για το 5αρι αλλα αμα παει και η οθονη 6αρα βνα την κανουμε και δισκακι για τσιπουρα και στο πλαι ο μεζες!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.