Samsung Galaxy Note 5: Πληροφορίες για μια έκδοση και all-in-one Exynos 7422

Μετά τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, με τα οποία ομολογουμένως εντυπωσίασε, η Samsung ετοιμάζεται για το next big thing που ονομάζεται Samsung Galaxy Note 5. Η ανακοίνωση του νέου high-end phablet θα γίνει προς Σεπτέμβριο και ξεκίνησαν να διαρρέουν οι πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις πηγές του SamMobile, το οποίο έχει αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστο, αν και θα περιμέναμε δυο εκδόσεις του Samsung Galaxy Note 5, όπως έγινε με τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, τελικά η Samsung μπορεί να λανσάρει μόνο μα έκδοση η οποία λέγεται ότι θα έχει flat οθόνη.

Μένοντας στην οθόνη, οι πληροφορίες λένε ότι η Samsung δοκιμάζει ακόμη κάποια κομμάτια όπως 2K και 4K Super AMOLED panels, για να αποφασιστεί τι θα μπει στο Note 5.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι το Samsung Galaxy Note 5 μπορεί να φοράει τον Exynos 7422, που θα είναι το πρώτο all-in-one smartphone chip της Samsung. Η Samsung έχει μιλήσει ήδη για την νέα της τεχνολογία την οποία αποκαλεί ePoP, και επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, RAM, ενσωματωμένη μνήμη και modem, βρίσκονται σε ένα chip. To modem λογικά θα έχει την υπογραφή της Samsung και όχι κάποιου τρίτου προμηθευτή.

Μπορεί να μην δούμε νέο high-end Samsung Galaxy Note 5 Edge όπως είδαμε πέρσι, αλλά μια συσκευή με κυρτή οθόνη που δεν είναι σε επίπεδο ναυαρχίδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο κυρτό phablet θα έχει 5.4 ή 5.5 dual-edge Super AMOLED οθόνη, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, ενσωματωμένη μνήμη 16GB, κάμερα 16 Megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, δεύτερη κάμερα 8 Megapixel και S Pen stylus.

Concept render
Samsung Galaxy Note 5: Πληροφορίες για μια έκδοση και all-in-one Exynos 7422, Samsung Galaxy Note 5: Πληροφορίες για μια έκδοση και all-in-one Exynos 7422

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παύλος

χμμμ δεν συμφωνω με 4k display γτ αφενως δεν θα εχει καμια διαφορα απο μια 2k οθονη σε τοσο μικρες ιντσες (διαφορα που να μπορει να αντιληφθεί το ανθρωπινο ματι) και αφετερου η μπαταρια θα εξαντλείται πολυ γρηγορα… σκέφτομαι εδω και λιγες μερες να παρω ενα note 4 με exynos αλλα ελεγα να περιμένω το note 5 (βεβαια και να βγει το note 5 η διαφορα τιμης με το note 4 θα ειναι μεγαλη)…μπορει καποιος με note 4 να μου πει πως τρεχει με lollipop;

VasilisA3

Παύλο το Note 4 το Ελληνικό δεν έχει πάρει Lollipop γιατί έχει παρουσιάσει κάποια bugs, αλλά μην ανησυχείς και με το KitKat σφαίρα παει.

giannaras69

Είχα το 4 c με την lollipop η μπαταρία έπεσε 40% διάφορες δεν μπορώ να πω ότι είδα σε σχέση με το s6 edge που έχω τώρα

Φωτης

high-end συσκευη της σαμς το note 4, android 5.. βγηκε ΙΟΥΝΙΟΥ του 2014…
και ακομα δεν το εχει παρει… τι αλλο να πω

George

Αυτό που δεν μπορείς να βγάλεις νόημα απο τα σχόλια που γράφουν οι περισσότεροι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

kostasmpl

και εγω εχω το C Ουγγαριας και με το λολλιποπ ειδα αλλο τηλφ οπως και πολυ αλλοι! και μπαταρια ειδα ενα 30 λεπτο παραπανω σε σχεση με το κιτ κατ προφανως σε μερικους δεν εκατσε καλα που συμβαινει αυτο συχνα καντε ενα hard reset και θα δειτε!να ενημερωσω οτι ακουστηκε οτι στην 5.1.1 μαλλον θα ξεκλειδωθει ο επεξεργαστης σε 64χ το συζητανε το θεμα χχεχεχε! εν αναμονη λοιπον για περισσοτερα ! το Νοτε 5 θα ειναι αριστουργημα πιστευω αρκει να κρατησουν την καρτα μνημης η μπαταρια δεν με νοιαζει και πολυ η καρτα ομως ναι!!

Φωτης

Όσοι λενε όχι 2k η 4k οθονη για το μάτι που δεν καταλαβαίνει διαφορα εχει λαθος..Στο note 4 κανει μπαμ ειδικα αν το βιντεο ειναι 2κ.. Φοβερη λεπτομέρεια κ θα ειναι πιο κάψιμο με την 4κ αν βγαλει..Επισης κ η μπαταρια του note 4 ειναι εξαιρετική για 2k οθονη..Οποτε;;Τα note για την εποχη τους κ όχι μονο ειναι κ θα ειναι μπροστα..Αν δε παρω g4 θα τσιμπησω σίγουρα note 4η 5..

giannisanag

H lollipop και στο note 3 και στο 4 φερνει καλυτερη διαχειριση μπαταριας (με μετρια προς σκληρη χρηση η μπαταρια αδειαζε σε 8 ωρες, τωρς στις 8 ωρες ειναι στο 45%)

Καποια lag που εμφανιζονται εξαφανιζονται αν κανετε hard reset και περαστει η νεα rom σε καθαρο τηλεφωνο. Γνωστο θεμα το lag στο ανοιγμα των recent apps (και στο μαζικο τους κλεισιμο).
Στο note 3 εξαλειφεται οταν
1. απενεργοποιησεις το ανοιγμα του αχρηστου bloatware my magazine με swipe up,
2. απενεργοποιησεις το ανοιγμα του svoice με double tap
3.επιλεξεις κανενα στον οπτικο εφε εναλλαγης home screens
4. το καλο με τη lollipop ειναι οτι πλεον μπορεις ευκολα να απενεργοποιησεις bloatware. στο app drawer με την επιλογη απεγκαταστασης εμφανιζεται (-) και σε οσες native samsung εφαρμογες μπορεις να απεργοποιησεις η να απεγκαταστησεις. Καντε το και δειτε την χρησιμοποιουμενη Ram ακομα κατω απο το 1gb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.